Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doktor Anthony Fauci, ABD koronavirüs hastalarının ortalama yaşının15 yıl düştüğünü söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Doktor Anthony Fauci, ABD koronavirüs hastalarının ortalama yaşını 15 yıl düştüğünü söyledi

Beyaz Saray sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni koronavirüs hastalarının ortalama yaşı sadece birkaç ay öncesine kıyasla kabaca 15 yıl azaldı.

BB16pnGe.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüleri Müdürü Fauci, Ulusal Sağlık Enstitüleri Müdürü Dr. Francis Collins ile yapılan bir Soru-Cevap tartışmasında, ABD'deki vakaların yeniden başlamasının salgının bir uzantısı olduğunu söyledi. yıl, ikinci bir dalga değil.

"Bu derhal ele almamız gereken ciddi bir durum" dedi.

ABD, bu yılın başlarında daha önce bazılarının zirvede olduğunu düşündüğünün ötesine geçmeye devam etti ve her gün binlerce yeni vaka bildirdi. Florida ve Texas gibi devletler yakın zamanda binlerce ve artan hastanede günlük enfeksiyon bildirdiler.

Bazı devletler Mayıs ayında ekonomilerini yeniden açmak için acele ettikten sonra vakalar arttı. Yetkililer, birçok gençin önerilen sosyal mesafeyi yüz maskesi önerilerini göz ardı ettiği için, yeniden açılmalarını, barları yeniden kapatma ve restoranlarda kapalı mekan yemeklerini geri çekti.

Fauci, "Şu anda enfekte olan insanların ortalama yaşı, özellikle New York ve New Orleans ve Chicago'ya çok kötü bir şekilde çarpıldığında birkaç ay öncesine göre on buçuk yaş daha genç." Dedi.

Florida Hükümeti Ron DeSantis, eyaletinde yeni hafta sonu rekor sayıda vaka bildiren yeni Covid-19 hastalarının ortalama yaşının 33'e düştüğünü söyledi. Buna karşılık, yeni teşhis edilen bir koronavirüsün ortalama yaşı Mart ve Nisan aylarında 50'li ve 60'lı yaşlarında hasta, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında söyledi.

"Şimdi neden bu kadar önemli? Eh, çünkü bu tüm yaş gruplarını eşit olarak etkilemeyen bir virüstür. 80'li ve 90'lı yaşlarındaki insanlar için 20'li ve 30'lu yaşlardan daha ölümcül" dedi. Ölüm Y oranı ve Y kuşağı arasında önemli ölçüde düşüktür, bu vakaların çoğunun asemptomatik olduğunu da sözlerine ekledi. "Sadece 21 yaşında olmanız ve diğer insanları etkileyemeyeceğiniz anlamına gelmeyen önemli belirtileriniz olmayabilir ve bence bu endişe duyduğumuz bir şey."

Gençlerin Covid-19'dan ciddi hastalıklara yakalanma olasılığı daha düşük olsa da, Fauci virüsün hala "bir seferde haftalarca onları etkisiz hale getirebileceği" konusunda uyardı.

Fauci, enfekte olduklarında, hastalığı ciddi hastalık riski yüksek olan insanlara yayma olasılıklarının olduğunu hatırlamalıdırlar.

"Birini enfekte eden birine bulaşabilirler ve sonra aniden birinin meme kanseri için kemoterapi gören büyükannesi, büyükbabası veya teyzesi enfekte olur," dedi. "Siz pandeminin yayılmasının bir parçasısınız, bu nedenle enfeksiyondan kaçınmak için hem kendinize hem de topluma karşı sorumluluğunuz vardır."

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Doktor Anthony Fauci, ABD koronavirüs hastalarının ortalama yaşının15 yıl düştüğünü söyledi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.