Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bir Beslenme Uzmanına Göre Neden Boş Bir Mideyle Kahve İçmemelisiniz?

BB16mdzl.img?h=566&w=1019&m=6&q=60&o=f&l

İşte benim için tipik bir sabah geçiyordu: Uyanın, birkaç kez erteleyin, kahve yapmak için kendimi mutfağa sürükleyin, sonra tatlı, tatlı kafeinin damarlarıma çarpmasını bekleyin. Ben temelde yürüyen biriyim ama önce kahve klişesi. Ama demek istediğim, bu cümle bir sebepten ötürü tüm tişörtler / kupalar / kafe mektup tahtaları üzerinde, değil mi? Bu nedenle, MS, RD Carlyn Rosenblum ile yakın tarihli bir beslenme danışmanlığı sırasında günlük rutinimi tarif ettiğimde, ilk eleştirisinin bu alışkanlık hakkında olmasını beklemiyordum. Kahvaltıdan önce aç karnına kahve içmek hakkında söylediği şey buydu.

Bekle, neden sabah kahve içmiyorum ki?

Rosenblum, “Sabahları özellikle kadınlar için kahvenin ilk şey olmamasının birkaç nedeni var” diyor. “İlk olarak, yumurtlamayı, kiloyu ve hormonal dengeyi olumsuz yönde etkileyebilecek kortizolü arttırır.” Diğer şeylerin yanı sıra, enerjiyi düzenlemeye yardımcı olan ve sizi uyanık hissettiren stres hormonu gün boyunca dalgalanır, ancak genellikle sabahları yüksek ve akşamları düşüktür. Rosenblum, “Kortizolün yüksek olduğu sabah kafein içmek ilk önce hormonun üretimini köreltir ve döngünün zamanlamasını değiştirir” diye açıklıyor. Bu, normalde düştüğü zamanlarda (gece gibi) kortizol üretmenize neden olabilir. “Çalışmalar, kortizol yüksek olduğunda kafein tüketmenin aslında daha fazla kortizol üretmenize neden olabileceğini de gösteriyor” diyor. “Bunun ardındaki gerekçe tam olarak anlaşılmasa da, bunun bir kısmı kahvenin belirli vitaminler ve mineraller üzerindeki etkisi ile ilgili olabilir.

Ve tekrar hatırlat bana neden yüksek kortizol kötü?

“Kortizol sağlığımız için gereklidir; ancak sorun sürekli stres altında olduğumuzda, vücudumuz sürekli kortizol üretiyor ”diye açıklıyor Rosenblum. “Bu artmış kan şekerine yol açabilir, bu da insülin hormonu üretiminin artmasına ve insülin direncine yol açar.” Aşırı kortizol kilo alımı, uyku problemleri ve bağışıklık tepkisi gibi etkilere yol açabilir.

Neden aç karnına kahve içmekten kaçınmalıyım?

Rosenblum, “Sabah ilk kahve içmek bağırsak sağlığı sorunları da yaratabilir” diyor. Çalışmanın sonuçları kahvenin bağırsak mikrobiyomunu nasıl etkilediğine dair karışık olsa da (yakın tarihli bir çalışma aslında faydalı olabileceğini düşündürmektedir), midede asit üretimini uyarır. Asit reflü veya diğer GI sorunlarına eğilimliyseniz, kahvenin onları şiddetlendirip şiddetlendirmediğini görmek için belirtilerinize dikkat etmeye değer. Rosenblum, kahvenin asitliğini ve mide asidinizi nötralize etmeye yardımcı olan kalsiyumdan zengin yiyeceklerin (yoğurt, badem, ıspanak, lahana veya chia tohumu gibi) bir kahvaltı yemesini önerir. Ayrıca, soğuk demlemenin sıcak kahveden yaklaşık yüzde 70 daha az aside sahip olduğunu belirtiyor.

Ne zaman kahve içmeliyim?

Nispeten standart bir programda uyanırsanız, en iyi seçeneğiniz, kahvaltıdan sonra, saat 9:30 ile öğle arasında, kortizol seviyelerinizin genellikle düşük olduğu bir pencere açmaktır. (Aktiviteye bağlıdır, bu nedenle “gününüz” ortalamadan önemli ölçüde daha erken veya daha geç başlıyorsa, buna göre ayarlayın.) Bu noktada kahve, potansiyel bir enerji çöküşüyle akşam size gerekli bir desteği verecektir.

Ama eğer kortizol sabahları yüksekse, neden hala kendimi halsiz hissediyorum?

Rosenblum birkaç potansiyel neden ortaya koyuyor. Birincisi, kahve alışkanlıklarınız: Sabah ilk işte kahve içmeye alışıksanız, vücudunuz kafeini koltuk değneği olarak kullanmaya ve doğal uyandırma mekanizmalarını atmaya gelmiş olabilir. İki, dehidrasyon: Uyurken su kaybedersiniz, bu nedenle, özellikle gün boyunca yeterince su içmediyseniz, susuz uyanabilirsiniz. Ve üç, kötü uyku alışkanlıkları: Çoğu insanın yedi ila sekiz saat uyumaya ihtiyacı vardır, bu nedenle önemli ölçüde kısalırsanız, ne olursa olsun hissedeceksiniz. Ayrıca uyku kalitesinin miktar kadar önemli olduğunu belirtiyor ve yatmadan 60 dakika önce elektroniği kapatarak, bitkisel çay içerek, Epsom tuz banyosu alarak veya içeri girmeden önce minnettarlık günlüğüne yazarak huzurlu uykuyu teşvik etmeyi öneriyor. “Ayrıca adrenalimiz (kortizol üreten bezler) kıvamı gibi, ”diyor Rosenblum. "Her gün aynı saatte yatmayı ve uyanmayı dene."

Son iki aydır, işe gidene kadar günlük soğuk demleme işime devam ediyorum. Plasebo etkisi olabilir, ama enerjimin gün boyunca biraz daha dengeli olduğunu hissediyorum. Yine de yalan söylemeyeceğim - hala yataktan çıkmak zor, ama en azından dört gözle beklemek için sabahın ortasında bir kahve molası verdim.

Kaynak: PW

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.