Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kuşkonmazı bir daha asla fazla pişirmeyin: Onu Mükemmel pişirmenin 8 farklı yolu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kuşkonmazı bir daha asla fazla pişirmeyin: Onu Mükemmel pişirmenin 8 farklı yolu

Mutfakta sebze oyunu mu oynamaya karar verdiniz? Şimdi aşırı pişmiş kuşkonmazı sonsuza dek sürgün etme zamanı.

BB16guRJ.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amerika'nın en iyi aşçılık okullarından birinin dekanı, kuşkonmazı her seferinde mükemmel bir şekilde nasıl pişireceğine dair en iyi ipuçlarını TODAY Food ile paylaştı.

"İlk olarak, kuşkonmazın alt kısmındaki sert ve lifli beyaz kısmın yaklaşık bir inçini kesip sonra alt kısmın dış tabakasının sadece bir kısmını sorarak hazırlanması çok önemlidir," Okulu Dekanı Brendan Walsh Amerika Mutfak Enstitüsü'nde Mutfak Sanatları, BUGÜN söyledi.

Sonra, ocakta, fırında, ızgarada veya hatta mikrodalgada mı?

Walsh'a göre, bunlar kuşkonmaz pişirmenin mutlak en iyi yolları:

Kuşkonmaz nasıl pişirilir - Kuşkonmaz nasıl haşlanır

Büyük bir tavada, kuşkonmaz ve onları kaplamak için mümkün olduğunca az su ekleyin. Hızlı kaynar su yaklaşık bir çorba kaşığı kadar azalıncaya kadar yaklaşık 4 ila 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Biraz tereyağı, tuz, karabiber ve taze kekik veya dereotu ekleyin.

Walsh, "Amaç, fazla suyu tam anlamıyla kaynatmak ve daha sonra kalan suyu az miktarda kullanmaktır." Dedi. "Bu şekilde kuşkonmaz suyundan gelen tüm besinler lavabonun yerine sosun içinde."

Prosciutto ve Kahverengi Tereyağlı Kuşkonmaz Enzo Febbraro

Kuşkonmaz nasıl kaynatılır

Hafifçe tuzlanmış kaynar suyla dolu büyük bir tencerede 10 kuşkonmaz sapı ekleyin ve parlak yeşil olana kadar 3 dakika pişirin. Haşlanmış kuşkonmazı tencereden çıkarın ve soğuk su altında çalıştırarak veya buzlu su ile dolu bir kaseye bırakarak hemen soğutun - ancak uzun süre orada bırakmayın. Kurulayın ve soğuk veya oda sıcaklığında servis yapın. Haşlanmış kuşkonmaz hızlı bir şekilde ızgara, sote edilebilir veya kızartılabilir.

Kuşkonmaz nasıl buharlanır

Kuşkonmazı bir bambu vapuruna düz olarak yerleştirin. Orta kuşkonmaz için, sebze canlı renklenene kadar yaklaşık 6½ ila 7 dakika buharlayın. Daha ince kuşkonmaz için 4 ila 5 dakika buharlayın. Kuşkonmazı buharlı pişiriciden çıkarın ve hemen servis yapın.

Plan, buğulanmış kuşkonmazı daha sonra servis etmekse, hızlı bir şekilde soğuması için bir buz banyosuna yerleştirerek şoklayın. Onları biraz tereyağı veya yağ ve tavada, arpacık ve taze dereotu gibi bir tavada tekrar ısıtın.

Kuşkonmaz nasıl sote edilir

Kuşkonmazı büyük bir tavaya sığacak şekilde kesin. Tavayı çok sıcak olana kadar önceden ısıtın - bu anahtar, dedi Walsh. Kesilmiş kuşkonmaz ve 1/2 su bardağı su ekleyin ve yaklaşık 4½ ila 5 dakika pişirin. Suyu eklediğinizde biraz tıslama duyacaksınız ve bu iyi bir şey. Su hemen kaynatılır ve kuşkonmaz aynı anda yarı buharlanır ve kaynatılır. Su neredeyse buharlaştığında, ruh halindeyseniz bir sızma zeytinyağı ve biraz tuz ve karabiber ve bazı taze otlar ve arpacık soğanı ekleyin.

Kuşkonmaz nasıl kızartılır

Büyük, çok sıcak bir tavada, 1/2 yemek kaşığı bitkisel yağ ve çok ince, bütün kuşkonmaz saplarını ekleyin. Walsh, çok ince kuşkonmaz kullanmak bu pişirme yönteminin anahtarıdır. Kuşkonmazı eşit olarak yakmak için altı kez atın. 2 yemek kaşığı su ekleyin ve sebzeleri su buharlaşana kadar altı kez daha atın. Tuz ve karabiber serpin ve hemen servis yapın.

Fırında kuşkonmaz nasıl pişirilir

Fırını 425 dereceye ısıtın. Kuşkonmazı zeytinyağı ile atın ve tuz ve karabiber ekleyin. Kuşkonmaz yumuşayana ve lekeler halinde kaybolana kadar yaklaşık 10 dakika fırının ortasında kızartın.

Kuşkonmaz ızgara nasıl yapılır

İnce kuşkonmaz için ızgarayı 550 dereceye kadar ısıtın. Orta veya daha kalın kuşkonmaz için ızgarayı 425 dereceye kadar ısıtın. Kuşkonmazı ızgaraya yapışmasını önlemek için zeytinyağı ile kaplayın ve tuz ve karabiber ile baharatlayın. Bir kilo kuşkonmaz için 1/2 çay kaşığı daha az kullanın.

Kuşkonmazı ızgaraya yerleştirin. İnce kuşkonmaz için, dönmeden önce 3 dakika, daha sonra 3 dakika daha pişirin. Orta veya daha kalın kuşkonmaz için, dönmeden önce 4 dakika, daha sonra 4 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce, sızma zeytinyağı veya tereyağı ve taze otlar ve / veya tuz serpin.

Mikrodalga da kuşkonmaz nasıl yapılır

Kuşkonmazı mikrodalga güvenli bir kaseye uyacak parçalar halinde kesin. Kuşkonmazı kaseye yerleştirin ve yarım inç su ekleyin. Örtün ve yaklaşık 5 dakika pişirin.

Kuşkonmaz, lif, A, C, E ve K vitaminleri ve bir avuç mineral ile yüklenir ve bu da onu en sağlıklı sebzelerden biri yapar. Başka bir deyişle, bu ince saplar çok yönlülükten çok daha fazlasını sunar. Beyaz peynir, kaşar peyniri ve bol miktarda ot, bu lezzetli daldırmayı taze ve hafif tadında tutar. Limon biber panko güzel bir dokusal unsur ekler.

Kaynak: Today

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.