Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koronavirüsle mücadele etmek (savaşmak) için Neden Bu Minerallere ihtiyacınız Var?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüsle mücadele etmek (savaşmak) için Neden Bu Minerallere ihtiyacınız Var?

Pandemi devam ederken, bu yaz - ve ötesinde sağlıklı kalma şansınızı artırmak için bağışıklık sisteminizi destekleme çabaları sürdürülmelidir. Muhtemelen zaten D vitamininin bağışıklığı teşvik etmede önemli bir rol oynadığını biliyor olsanız da, tüm faydalarını elde etmek için onu takviye etmek için bir minerale ihtiyacınız olduğunu biliyor muydunuz?

BB167sxw.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Nicole Avena — New York'ta Mount Sinai Tıp Fakültesi'nde sinirbilim yardımcısı profesörü ve Princeton Üniversitesi'nde Ziyaretçi Sağlık Psikolojisi Profesörü - D vitamini düzgün bir şekilde aktive etmek ve absorbe etmek için neden yeterli miktarda magnezyum almanız gerektiğini gösterir.

Magnezyum nedir ve neden önemlidir ve günlük ne kadar tüketmelisiniz?

Avena, magnezyumun kemik sağlığını, kalp ritmini desteklemek ve kan basıncını düzenlemek için önemli bir mineral olduğunu söylüyor. Magnezyum için önerilen günlük ödenek (RDA) günde 400 ila 420 miligramdır. Bu miktarı karşılamak için aşağıdakilerden birini yiyebilirsiniz (örneğin): 2 ons kuru kavrulmuş badem, 1 bardak haşlanmış ıspanak, 1 bardak soya sütü veya 2 ons kuru kavrulmuş kaju fıstığı ve 1 bardak siyah fasulye.

D vitamini neden önemlidir ve günlük olarak ne kadar tüketmelisiniz?

D vitamini vücudumuza bir takım sağlık yararları sağlar. Örneğin, bağırsakların iyi kemik sağlığını korumak için kritik olan kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini kolaylaştırmaktan sorumludur. Bununla birlikte, her zaman yiyeceklerden elde edilmesi en kolay vitamin değildir.

Avena, "D vitamini yiyeceklerden almak daha zordur, çünkü doğal olarak içerdiği kadar fazla gıda içermez" diyor. "Bununla birlikte, birçok gıda ürünü D Vitamini ile takviye edilmiştir."

D vitamini için RDA günde 15 ila 20 mikrogramdır ve aşağıdaki gıdalardan elde edebilirsiniz: 4 oz gökkuşağı alabalığı, 1 yemek kaşığı morina karaciğeri yağı veya 1 bardak beyaz mantar.

Pandemi sırasında yeterli D vitamini almak neden önemlidir?

D vitamini, bağışıklık sisteminizi desteklemede çok önemli bir rol oynamaktadır ve içinde bir eksikliğe sahip olmak sizi bağışıklığı zayıflatabilir, diyor Avena. Kuzey iklimlerinde yaşayanlar, vücudun D3 vitamini oluşturmasına yardımcı olan fazla güneş ışığına maruz kalmadıkları için tipik olarak D vitamini eksikliği riski daha yüksektir. Tersine, güneşe yeterli şekilde maruz kalan ve vitamini uygun şekilde emmeyen insanlar vardır.

Avena, "Vücudumuzun güneş ışığından D vitamini üretmesine yardımcı olmak için magnezyum gereklidir" diyor. "Ayrıca, D vitamini takviyesi formunda hücrelerde kullanılacak vücuda taşınmasına yardımcı olur."

Yine, D vitamini birçok gıdada erişilebilir değildir, bu yüzden D3 vitamini takviyesi almanız gerekebilir.

Kaynak: EatThis, NotThat

Bu yaz güneşi içinize çekerken yeterince magnezyum açısından zengin yiyecekler yediğinizden emin olun. Bağışıklık sisteminiz bunu takdir edecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.