Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yüz Maskesi Giymekten / Takmaktan Tıbben Muaf Olabilir misiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yüz Maskesi Giymekten / Takmaktan Tıbben Muaf Olabilir misiniz?

Amber Lynn Gilles, San Diego Starbucks'ta maske takmadığı için hizmetini reddettikten sonra, şikayeti - Facebook postası aracılığıyla - viral oldu. Gilles, ona hizmet etmeyecek genç barista'nın bir resmini paylaştı ve tıbbi olarak maske takmaktan muaf olduğunu yazdı. "Bana hizmet etmeyi reddeden Starbucks'tan lenen ile tanıştım çünkü maske takmıyorum. Bir dahaki sefere polisleri bekleyeceğim ve tıbbi muafiyet getireceğim."

6-mask.jpg

Gilles’in Lenin'i utanç etme girişimi baristaların geri tepti, çünkü insanlar hayal kırıklığının “yanlış insanları hedeflediğini” söyledi çünkü Lenin sadece şirket politikasını izliyordu. Diğerleri, maske takamayacağı anlamına gelen tıbbi bir durumu varsa neden arabadan geçmediğini sorguladı. (Bu arada, "Lenin için San Diego Karen'a Ayakta Durmak İçin İpuçları" başlıklı bir GoFundMe kampanyası şimdi dünyanın dört bir yanından 1.800'den fazla insandan 20.500 doların üzerinde para topladı.)

Ancak bu sadece Gilles değil - ülke çapındaki çeşitli videolar COVID-19 salgını sırasında tıbbi olarak maske takmaktan muaf olduğunu iddia eden çok sayıda erkek ve kadının gösterildi. Ve New York Times'a göre, tamamen sahte olan bazı "Yüz Maskesi Muafiyet Kartları" da dolaşıyor ve sahip oldukları kişilere altta yatan sağlık koşulları nedeniyle maske takmamaları için bir pas verdiklerini iddia ediyor. "Yüz maskesi takmak benim için zihinsel ve / veya fiziksel bir risk taşıyor. Engelli Amerikalılar Yasası (ADA) uyarınca, durumumu size açıklamak zorunda değilim." aynı zamanda yanlış bir şekilde Engelli Amerikalılar Yasasını isimlendirmekte ve mevcut olmayan "Nefes Alma Özgürlüğü Ajansına" atıfta bulunmaktadır.

Bu örneklerin hepsi aynı soruya yalvarıyor: Yüz maskeleri veya kaplamaları için tıbbi muafiyetler gerçekten var mı? Yüz maskesi takmanın ne zaman, nerede ve kimin için gerekli olduğu ve bir maskeden muaf olup olamayacağınız hakkında bilmeniz gerekenler.

5ece81d1988ee31c1d1ff024?width=1100&form

Kim yüz maskesi takmalı?

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) "insanların kamu ortamlarında, evlerinin dışındaki kişilerde, özellikle de diğer sosyal mesafelendirici önlemlerin bakımı zor olduğunda, bez yüz kaplamaları giymelerini önerir."

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kimin cerrahi veya tıbbi yüz maskeleri kullanması ve kimin bez yüz kaplamaları giymesi gerektiği arasında farklılık gösteren önerilerle bir adım daha ileri gitmektedir. (Not: Hem CDC hem de WHO hala "hem hava kaynaklı hem de sıvı tehlikelerinden korunmaya ihtiyaç duyan sağlık personeli (HCP) için N95 solunum maskelerini tavsiye etmektedir):

960x0.jpg?fit=scale

Cerrahi veya tıbbi yüz maskeleri:

Sağlık çalışanları
COVID-19 semptomları olan kişiler
COVID-19 olduğundan şüphelenilen veya onaylanan biriyle ilgilenen kişiler
60 yaşında veya daha büyük olan kişiler (yaygın COVID-19 olan alanlarda sosyal mesafe mümkün olmadığında)
Altta yatan sağlık koşulları olan kişiler (yaygın COVID-19 olan alanlarda sosyal uzaklaşma mümkün olmadığında)
Kumaş yüz kaplamaları veya kumaş maskeleri aşağıdaki durumlarda herkes içindir:
COVID-19 yaygın
En az 1 metrelik (3 feet) fiziksel mesafe mümkün değildir (toplu taşıma, işyerleri, mağazalar ve diğer kalabalık ortamlar dahil)
Tıbbi olarak yüz maskesi takmaktan muaf olabilirsiniz?
CDC'ye göre, "bez yüz kaplamaları 2 yaşın altındaki küçük çocuklara, nefes almakta zorluk çeken, bilinçsiz, aciz veya başka bir şekilde maskeyi yardım almadan çıkaramayanlara yerleştirilmemelidir."

Bunun ötesinde, her devletin yüz kaplamalarının giyilmesine ilişkin kendi kuralları vardır. Kaliforniya'da eyaletin Halk Sağlığı Bakanlığı “tıbbi durum, zihinsel sağlık durumu veya engelli yüz takmayı engelleyen kişilere” maske muafiyeti verir. nefes alan veya bilinçsiz, aciz veya yardım almadan bir yüz örtüsünü çıkaramayan kişiler. ” New York City'de, “sizi tolere edemeyen bir sağlık sorununuz varsa” bir yüz giymek zorunda değilsiniz.

JP5UEXQXF5EU3M4QVDC3DBHZ4U.jpg

Ancak burada zorlaşır: Sağlık kuruluşlarının hiçbiri maske muafiyeti oluşturacak herhangi bir sağlık koşulu belirtmez - ve bazı sağlık profesyonelleri bu belirtilere inanmazlar, cerrahi maskeler veya kumaş yüz kaplamaları için spesifik olmayan muafiyetler gereklidir. Göğüs hastalıkları uzmanı ve direktörü David Kaufman, "Yüzünüzde, bir kişinin bu tür maske takmasını önleyecek ciddi bir cilt rahatsızlığı dışında (tıbbi müdahale gerektiren çok ciddi bir yanık gibi) bilinen hiçbir tıbbi durum yoktur." Tisch Hastanesi'nde tıbbi yoğun bakım ünitesine Sağlık diyor. “Yüzünüzü kışın sıcak tutmak için bir eşarp takabilirseniz, hastalığın yayılmasını önlemek için maske takabilirsiniz.”

Dr.Kaufman'a göre, ortalama vatandaşların giyebileceği ve giymesi gereken maske türleri arasında (cerrahi maskeler ve bez yüz kaplamaları gibi), sağlık profesyonellerinin belirli ortamlarda (N95 solunum maskeleri gibi) giymeleri gereken önemli bir fark vardır. Sıkı oturan N95 maskeleri, Dr. Kaufman, soluduğunuz havayı filtreliyor ve sizi, hastalığa neden olan toz veya mikrop gibi küçük parçacıkları solumaktan koruyor. Kaufman, bu solunum maskelerinin nefes almasına biraz direnç kattığını ve şiddetli akciğer hastalığı olan bazı kişilerin nefes almayı daha zor bulabileceğini söylüyor.

Bununla birlikte, cerrahi maskeler veya kumaş yüz maskeleri gibi daha gevşek takma maskeleri, soluduğunuz havanın bir kısmını bloke eder. Kaufman, "COVID-19 gibi bulaşıcı bir hastalığa yakalandığınızda, cerrahi maske hastalığı ne kadar yayabileceğinizi sınırlar." Diyor. Bu aynı zamanda cerrahi ve kumaş maskelerinin solunduğunda direnç eklemediği anlamına gelir.

Esasen, bu, solunum hastalığı olan insanlar (astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve diğer akciğer hastalıkları) bile, halkta cerrahi veya kumaş maskeleri güvenle giyebileceği anlamına gelir. Kaufman, "İyi uyan bir maske veya yumuşak bir kumaşla kaplanan bir yüz bulmak, ailenizi, arkadaşlarınızı, komşularınızı ve topluluğunuzu COVID-19 ve diğer bulaşıcı hastalıklardan uzak tutmanıza yardımcı olurken rahat kalmanıza yardımcı olacaktır" diyor. .

Jim Keany, MD, acil doktor, hasta güvenliği doktor şampiyonu ve California, Orange County'deki Mission Hastanesi eski personel şefi, birinin basit bir cerrahi veya bez yüz maskesi takmasını engelleyen tıbbi koşulların olmadığını kabul ediyor, çünkü her iki maske de "solunum mekaniği üzerinde etkisi yoktur". Bununla birlikte, Dr.Keany'e göre, bir bez veya cerrahi maske takarken nefes almakta zorlanıyorsanız, doğru giymiyor olabilirsiniz. “Maske içinden hava emiyormuş gibi hissediyorsanız, maskeyi çok sıkı giyiyorsunuz” diyor Dr. Keany. "Sadece biraz sertliği olan bir maske arayın, böylece [nefes alırken] ağzınıza emmezsiniz."

Ve rahat hissettiren bir yüz maskesi bulamazsanız, Dr. Keany alternatif olarak çene seviyesinin altına düşen bir yüz kalkanı kullanmanızı önerir - buna rağmen bu koruma modunun "denendiği gibi" ve gerçek "yüz maskeleri olarak. "Teorik olarak, kalkan da damlacıkların dağılmasını ve kişinin yüzüne inmesini engelleyecektir. Maske temelde bir filtre olarak değil, bir kalkan olarak işlev görüyor" diyor. Diyerek şöyle devam etti: "Yani ikisi neredeyse eşdeğer olabilir. Ama bunu doğrulayan herhangi bir kafa kafaya karşılaştırmanın farkında değilim."

mask-dog-2.jpg

Sonuç olarak: Dr.Kaufman veya Dr.Keany, kimin yüz maskesi takmaktan muaf olacağı konusunda belirli, resmi yönergeler almamıştır ve kimin yerine yüz maskesi takılması konusunda endişelenmeniz daha önemlidir. gerekmeyebilir. Keany, “Çoğu insanın kendilerini ve başkalarını güvende tutmak için bu kadar basit ve etkili bir cihazdan muaf olmak yerine uygun kullanım konusunda eğitime ihtiyacı olduğuna inanıyorum” diyor.

Dr.Keany'nin görüşüne göre, solunum durumunuz gerçekten bir bez yüz kaplaması ile nefes alamadığınız kadar alçakgönüllüyse, evde kalmalı ve kendinizi herhangi bir riske maruz bırakmamalısınız. “Eğer gerçekten bu kadar kırılgansanız, COVID-19 enfeksiyonu ölüm cezası olabilir” diyor.

Kaynak: Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Yüz Maskesi Giymekten / Takmaktan Tıbben Muaf Olabilir misiniz?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.