Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doğru mu Değil mi: Uzun süredir iddia edilen kuşkonmazın kanseri tedavi edebileceğine dair kanıt yok


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Doğru mu Değil mi: Uzun süredir iddia edilen kuşkonmazın kanseri tedavi edebileceğine dair kanıt yok

BB15NbEB.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İddia: Kuşkonmaz tüketimi farklı kanser türlerini tedavi edebilir
Sıklıkla paylaşılan bir sosyal medya kuruluşu, kuşkonmazın “vücudunuzu zararlı kimyasalların detoksifiye etme” yeteneğine sahip olduğunu ve kansere karşı bir panzehir olabileceğini iddia ediyor. Gönderide, "Kanser için Kuşkonmaz" başlıklı bir makalede Aralık 1979'da Kanser Haber Dergisi'nde basıldığı belirtildi. kuşkonmaz tedavisi. "

Ancak, yazının yazıldığı biçim, dört vakanın dergi makalesine atıfta bulunup bulunmadığını ya da yazı yazan kişi tarafından bağımsız olarak atıfta bulunulan vakaları belirsiz hale getirdi.

Her iki durumda da, görevde iddia iddia basitti: Kuşkonmaz tüketimi ölümcül hastalığın çeşitli formlarıyla savaşmaya yardımcı oldu.

“Kuşkonmaz, hücre büyümesini kontrol etmede aktif olduğuna inanılan histon adı verilen iyi bir protein kaynağı içerir” dedi. “Bu nedenle kuşkonmazın hücre büyümesi normalleştirici dediğim bir madde içerdiği söylenebilir. Bu, kanser ve genel vücut toniği olarak hareket etme eylemini açıklıyor. ”

İddiaya göre, çeşitli şekillerde kuşkonmaz tüketen kanser hastalarının “2-4 haftada biraz iyileşme göstermesi” beklenebilir.

Gizemli bir köken
Kanser Haber Dergisi'nde belirtilen makaleden başlayalım. United Feature Syndicate tarafından dağıtılan Soru-Cevap sütunları yazan emekli bir doktor olan Dr.Peter Gott, tıbbi dergi makalesinin varlığının şüpheli olduğunu söylüyor.

“Dolaşımdaki bir e-postada, Kanser Haber Dergisi'nin Aralık 1979'da bir makale yayınladığı söylenmişti; ancak bugüne kadar makale ve biyokimyacı yazarı bulunamadı ”dedi.

McGill Üniversitesi'nin Bilim ve Toplum Ofisi daha da açıktı: “Sonra, kanser bir hastalık değil, birçoğu. Hodgkin hastalığı, cilt kanseri veya akciğer kanseri ile aynı şekilde tedavi edilmez. Dolayısıyla, farmasötik bir ürün veya kuşkonmaz gibi tek bir tedavinin bu tür çeşitli kanserlere karşı etkili olma şansı esasen sıfırdır. ”

Peki iddia nereden geliyor?
Kuşkonmaz, güçlü bir antikanserojen ve antioksidan olan glutatyon açısından zengindir. Glutatyon, teorik olarak kemik, meme, akciğer ve kolon kanserlerine karşı yararlı olabilir.

Gıda olarak tüketildiğinde glutatyonun etkisiz olması dışında. Glutatyon, birleştirilmiş üç amino asitten oluşur ve bu bağ sindirimde kırılır. Sonuç olarak, McGill Üniversitesi'ne göre, kuşkonmazdan alınan glutatyon kan dolaşımına girmeyecek ve kanserli hücrelere ulaşmayacak.

Onkoloji Hematoloji Bakımı'nda 18 Aralık 2017'de yayınlanan bir makale “Glutatyon yiyerek seviyeleri artıramazsınız” dedi.

Kuşkonmazda histonların varlığı için aynen. Temmuz 2018 tarihli bir gönderide hoax-slayer.net, “Aslında, histonlar sadece kuşkonmazda değil, çok çeşitli sağlıklı gıdalarda bulunur. Ve elbette, histonların rolünü araştıran bilim adamları, proteinlerin gıdaya alınmasının aslında kanseri tedavi ettiğini iddia etmiyorlar. ”

Nature dergisinde yapılan bir araştırma, L-asparagin ile kanserle mücadele çabalarıyla da bağlantılıdır. Bir amino asit olan L-asparagin, kuşkonmaz suyunda bulunur. Bu Nature çalışmasını raporlarken, healthline.com “L-asparagin gibi esansiyel olmayan amino asitlerin vücutta sentezlenebileceğini ve diyette tüketilmesine gerek olmadığını” belirtti.

"Genel olarak, fikir birliği kuşkonmazın ne meme kanseri riskini artırdığını ne de meme kanseri metastazına yardımcı olduğunu gösteriyor."

Kararımız: Yanlış
Kuşkonmazın kanseri tedavi edebileceği iddiasını destekleyen hiçbir kanıt yoktur.

Bununla birlikte, kuşkonmaz yemenin yanı sıra diğer sebzelerin de bol miktarda sağlık faydası olduğunu gösteren çok sayıda araştırma var. Lifler, meyveler ve sebzeler açısından zengin bir diyetin, belirli kanser ve hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olmanın bir yoludur.

Bu nedenle, Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü danışmanları olarak: “Kuşkonmazı seviyorsanız, dengeli ve sağlıklı bir diyetin parçası olarak yemeye devam edin.”

Bu iddia araştırmamız tarafından desteklenmediği için YANLIŞ olarak değerlendiriyoruz.

Kaynak: USA TODAY

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.