Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

COVID-19'a Bağışık mısınız? Mayo Kliniğinin Yeni Testle Bunu Ortaya Çıkarıyor.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

COVID-19'a Bağışık mısınız? Mayo Kliniğinin Yeni Testle Bunu Ortaya Çıkarıyor.

Koronavirüsü olan biri tekrar hastalanabilir mi? Yoksa bir zamanlar sizi sonsuza dek COVID-19'a karşı bağışık kılıyor mu? Şimdiye kadar yanıtsız kalmış büyük bir soru, ancak Mayo Kliniği kodu kırmış olabilir. Dünyaca ünlü sağlık şirketi, COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2'ye karşı antikorları nötralize eden ölçümleri yapan yepyeni bir test duyurdu. Daha basit bir ifadeyle, bu yeni test, insanların koronavirüs teşhisi konulduktan sonra bağışıklık kazanıp kazanmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.

BB14nFDD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir açıklamada, Mayo Clinic, "nötralize edici antikorların, virüsleri bağımsız olarak inaktive edebilen antikorların bir alt kümesi olduğunu ve birçok enfeksiyöz patojen için yeniden enfeksiyona karşı koruyucu bağışıklık ile ilişkili olduğunu" açıklar. Bu spesifik antikorların etkinliğini test edebilmek için Mayo Clinic'in testi hastanın koronavirüs reinfeksiyonu olasılığını ortaya koymalıdır.

"Nötrleştirici antikor testi, aktif enfeksiyonu teşhis etmek için kullanılan moleküler testlerin ve SARS-CoV-2 virüsü için antikorları tanımlayarak önceki enfeksiyonu gösteren seroloji testinin yeteneklerini genişleterek COVID-19 testimize kritik bir katkıdır, "Mayo Clinic Laboratories Başkanı PhD II II. William Morice yaptığı açıklamada.

BB15jqOU.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Bu yeni test bize, bir kişinin antikorlarının virüsü nötralize etmede ne kadar etkili olduğu hakkında inanılmaz derecede önemli bilgiler sağlıyor."

Test, Rochester, Minnesota'da bir şirket olan Mayo Clinic'e sağlayan Vyriad tarafından oluşturuldu. Vyriad genel müdürü Stephen Russell, The Star Tribune, "Bu, sadece… daha önce virüse maruz kaldığınızı göstermek için pozitif bir [antikor testi] 'den daha güven vericidir. "Bu test aslında ne düzeyde bir korumaya sahip olduğunuzu gösteriyor." Test, Haziran ayı sonunda laboratuvarları, kan bankalarını ve biyofarma müşterilerini seçmek için hazır olacaktır. COVID-19 testi hakkında daha fazla bilgi için, Maruz Kaldıktan Sonra Coronavirüs Pozitif Testinin Ne Kadar Sürdüğüne bakın.

Kaynak: BestLife

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.