Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AYASOFYA,CAN VE EZAN!


politika

Önerilen İletiler

Sagci partilerin ve de hükümetlerin 70 yildir iclerinde sakladiklari ve iktidar olup ancak oy kaybetmeye baslayinca can simidi gibi sarildiklari  dava,Din Iman ve Ayasofya'dir.

Fasist Trump'in, birilerini sevindirmek icin eline Incil alip sallamasinin ayni fasist benzerini biz de yasadik.

Bir yil önce;"önce Sultanahmet'i doldurun,sonra Ayasofya'yi düsünürüz"diyenler simdi Ayasofya cami olsun demeye basladilar Cünkü AKP-MHP koalisyonu eriyor artik.Ellerinde hicbir argüman kalmadi milleti kandirmak icin.Simdi cankurtaran olarak Ayasofya konusuluyor.

Iktidarin kücük ortagi sözde Türkcü MHP'nin Führer'i Bahceli:Ayasofya tartismalari ile ilgili olarak,"Can sesi yerine ezan sesi olmalidir"gibi bir söylem gelistirdi.Halbuki Bizans kiliselerinde Can kulesi yoktur ve de Fetihten bu yana Ayasofya'da Can calinmamistir.Bahceli toplumu provake etmek icin neden bu kadar gönüllü oldu bu ayri bir tartismadir.

AKP iktidarinda Türkiye'de bircok kilise cami yapilmistir,bircok müze olan cami de ibadete acilmistir.Kiliselerin camiye cevrilmesi,herseyden önce,ülkemizde yasayan gayrimüslim vatandaslarimiz icin bir hakarettir.O kiliselerde ibadet olmasa bile yine bir hakarettir sonucta kullanilmasada orasi gayrimüslim ibadet mekanidir.

AKP ve ortaginin,oy kaybettikce artik tutunacak bir dallari kalmadigi icin  tüm hiristiyan alemi icin kutsal olan ancak Istanbul'un fethinden sonra artik kullanamadiklari Ayasofya üzerin de Siyasal Islamcilarin  siyaset yapmalari utanc vericidir.

Düsünemeyen bir toplum olarak,bu kilise ve benzeri mekanlarin ülkemizin kültür zenginligi oldugunuda bilmiyoruz.Ayasofya her yil 3milyon 700 bin kisi tarafindan ziyaret edilen bir kültür hazinesi ve Türk milleti'nin vataninda hiristiyan dünyasinin en kutsal mekaninin muhafaza edildigi bir kilisedir.Fatih Sultan Mehmet Istanbul'u ele gecirdikten sonra Ayasofya'ya sadece minare yaptirmis ne dis görünüsüne ne de ic dizaynina el sürmemis bozmamistir.Sadece islamda resim günah oldugu icin kilise icindeki frenksler kapatilmis ama yipratilmamistir.O dönemde Istanbulda büyük camiler olmadigi icin ayasofyada ibadet yapilmistir.Cumhuriyet döneminde de Ayasofyanin ne kilise hali ne de cami hali bozulmadan müze olarak kullanilmaya baslanmistir.

Ayasofya'yi siyasi olarak kullanmak cok tehlikelidir.Ayasofyanin cami olarak kullanilmaya baslanmasi demek Avrupadaki camilerin kiliselestirilmesi ve hatta cami halinin iptal edilmesi ve zar zor izin alinarak okunan ezaninda yasaklanmasi sonucunu dogurabilir en kötüsüde,Komsumuz Yunanistan'in Bati Trakya bölgesindeki camilerin kapatilmasi sonucunu dogurabilir.

Kürsülere cikipta Avrupalilarda Islamofobi var diyenlere bir cift sözüm olacak:Avrupada inanclara saygi vardir.Dolayisiyla Avrupada Islamofobi degil Müslüman fobisi vardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Veee,nihayet  Türkiye Islamlasti,Ayasofya cami oldu.Ve Reis;Müze kararinin "tarihe ihanet"oldugunu söyleyerek nefretini kustu.

Böyledir,Islamcilik.Bir yeri isgal et,oranin ve tüm hiristiyan dünyasinin gözbebegi olan ibadet mekanini ele gecir,"kilic hakki "diyerek orayi cami yap.

Hani Islam diger inanclara saygiliydi,ne oldu simdi?KOcaman bir yalan oldugu ortaya cikti ki Islamin diger inanclara zerre kadar saygisi yoktur.Bakmayin" Amentü "denilen Imanin sartlarina,bunlar tamamen afyonlamadir.

Kamu Bankalarindan kredi verilerek yandaslastirilan bir AKP gazetesi sözüm ona örnek vermis:Papa'ya agir soru,Kurtuba Camisi!Neymis efendim ,Araplarin yaptirdigi Kurduba camisini Ispanyollar kilise yapmis!Güya emsal örnek vermis gazete denilen kagit parcasi.

Endülüs Ispanyanin egemenliginde olan bir bölgedir.Araplar tarafindan isgal edilmis ele gecirilmis orada bir cami yapilmis ama bölgenin sahipleri tekrar orayi ele gecirince cami kilise olmus.Bundan daha dogal ne ola ki?

Osmanli ne yapmis:Bizans'i isgal etmis ele gecirmis ve Hiristiyan aleminin en sembolik kilisesini camiye cevirmis bir de beddua okumus."Kim burayi cami olmaktan cikarirsa Allahin gazabi üzerine olsun."

480yil sonra bu cami Müzelestirilip insanliga bir anit olarak dönüstürülmüstür.Ancak halkina refah seviyesini cok gören ve kendilerini müslüman sanan birtakim partiler ve cemaaatler tarafindan yillardir.Din savasi verilir gibi Ayasofya'nin camilestirilmesi icin cabalanmaktadir.Laik Türkiye'nin müslümanlari bu cabayi 80 yildir vermektedirler.Ayasofya cami olursa hepsi cennete gidecekmis!

Ve nihayet Türkiye Müslümanlarinin Allahi inayet etti ve Ayasofya cami oldu.

Gecen yil ayni kisi söyle diyordu:"Ben bu tuzaga gelmem,dünyanin her tarafinda binlerce camimiz var onlara ne yaparlar hic düsünüyormusunuz...."dedi ama bir yil sonra anket sonuclari yüzde 27'e düsünce o da Ayasofya tuzagina düstü.Ve istikamet degistirdi,rüzgar gülü!

Ayasofya aslina rücu etti,diyor muktedir!Ayasofya'nin asli Kilisedir,Cami degil.Kilisenin camilestirilmesi Bizansin müslümanlarca ele gecirilmesinden sonra dir.

Trabzondaki Ayasofya Kilisesi'de AKP döneminde camiye dönüstürüldü.Bunun anlami,eger Ülkemizde ki kiliselerin camilestirilmesi egemenlik hakkimizsa Hiristiyan ülkelerindeki camilerimizinde kiliselestirilmesi veya kapatilmasi o ülkelerin egemenlik haklaridir.Kimsenin catlak catlak konusma hakki olamaz.

AKP,ülke icinde bir mezhep savasi verirken ülke disinda da bir din savasi vermektedir.Belki de kiyamet,bu nedenle kopacaktir.

 

Saygilarla

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.