Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2020 Admin Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2020 Çok Fazla Konserve Gıda Yemenin Yan Etkileri Salgın sırasında, birçok insan yapmaları gereken bakkal gezilerinin sayısını sınırlamak için dayanıksız yiyecekleri stokladı. Bununla birlikte, taze gıdaları içermeyen bir diyet zamanla olumsuz sağlık etkilerine neden olabilir mi? Konserve yiyecek tüketimini sınırlamanın önemi hakkında fikir vermek için ailelerin hem uygun fiyatlı hem de kolay hazırlanabilir sağlıklı yemeklerin nasıl pişirileceğini öğrenmelerine yardımcı olan ücretsiz bir kaynak olan FareMeals.com'u başlatan RD, CDN Arielle Kestenbaum'a sorduk. DEVAMINI OKU: En son koronavirüs kapsamımızın tamamı için buraya tıklayın. Çok fazla konserve yemek yemenin potansiyel zararlarından bazıları nelerdir? Konserve yiyecekler, raf ömrünü uzatmak için aşırı sodyum ve diğer koruyucu maddelerle paketlenir, bu da sağlığınız üzerinde, özellikle diyetiniz ağırlıklı olarak bunlarla doluysa, olumsuz yan etkilere neden olabilir. Kestenbaum, "Çok fazla sodyum, kan basıncı ve diğer kalp ile ilgili durumlar üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir ve ayrıca şişmeye neden olabilecek su tutulmasına da neden olabilir" diyor. Artık yaygın olmasa da, konserve gıdaların BPA ile lekelenmesi endişesi var. Aslında, konserve gıdaların yaklaşık% 10'unda hala kimyasal taşıyan astarlar vardır ve düzenli olarak yutulursa, Kestenbaum bunun kan basıncındaki bir artışla ilişkili olduğunu ve hatta kanser riskinde artabileceğini söylüyor. Konserve yiyecekler satın alacaksanız, kutunun BPA içermediğini açıkça belirttiğinden emin olun. Meyveler ve sebzeler taze veya konserve olduklarında daha fazla besin değeri sunuyor mu? Kestenbaum, "Bağlıdır. Çoğu zaman konserve ile taze meyve ve sebzelerin besin değeri arasında gerçek bir fark yoktur." "Ancak farkı yaratan, lezzeti korumak veya 'artırmak' için eklenen şey." Kilerinizdeki şeftali yarımlarını düşünün. Fazla şekere yüklenen şuruplarda birçok konserve meyve saklanır. Halbuki aşırı sodyum konserve sebzelerde ana sorundur. Kestenbaum, "Azaltılmış sodyum aramak veya sodyum eklenmemiş seçenek aramak önemlidir" diyor. "Bu bir seçenek değilse, tüketmeden önce sebzeleri çok iyi durulamayı deneyin." Konserve yoluna giderseniz, Kestenbaum, kutuyu açtıktan sonra meyve veya sebzelerin en besleyici durumda olduklarına dikkat çeker, bu nedenle tüm besin maddelerini aldığınızdan emin olmak için onları mümkün olduğunca çabuk yemeyi önerir. Konserve ve dondurulmuş. Biri diğerinden daha iyi mi? Genellikle, dondurulmuş ürün daha iyidir, çünkü ürün, en yüksek besin maddelerini içerdiği zaman olan en yüksek olgunluğunda dondurucu işleme girer. Dondurulmuş meyve ve sebzelerin de koruyucu madde içermesi ve konserve olanlardan daha taze tadı daha az muhtemeldir. Bununla birlikte, günün sonunda, büyük ölçüde mevcut olanlara bağlıdır. Bir çeşit meyve ve sebze yemek, hiçbirini yemekten daha iyidir. Kestenbaum, "Konserve meyveler ve sebzeler, konserve işlemi sırasında maruz kaldıkları ısıdan besin değerlerinin bir kısmını kaybetme eğilimindedir" diyor. Diyerek şöyle devam etti: "Birçok konserve meyve ve sebze hala büyük besinlerle doludur ve bu nedenle en erişilebilir olanı kullanılabilir ve kullanılmalıdır." Kaynak: Eat This Not That Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.