Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2020 Admin Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2020 Üreticilerin Yiyeceklerinize Haberiniz Olmadan Koyduğu Şok Edici Malzemeler En sevdiğiniz yiyecek veya içecek, koronavirüs sırasında yeni bir bileşen içerebilir ve ne olduğunu asla bulamayabilirsiniz. COVID-19'un neden olduğu tedarik zinciri sorunları nedeniyle FDA, gıda üreticilerinin kendi takdirine bağlı olarak bileşen ikameleri yapmalarına izin veren yeni bir politika açıkladı. Bu kılavuz, üreticilerin, ürün etiketlerini, etiket üzerinde beyan etmek zorunda kalmadan ürün formülasyonlarına eklemesine veya çıkarmasına izin verir, bu da tam olarak ne yediğinizi bilmeyeceğiniz anlamına gelir. Tıpkı bakkalların hayvan işleme tesislerinin kapanmasından sonra nasıl et kıtlığı yaşadığı gibi, gıda üreticileri de tedarik zinciri kesintileri nedeniyle ürünlerinde kullandıkları malzemeleri tedarik etmekte zorlanıyorlar. Pandemi olmayan zamanlarda, bir üretici gıda etiketinde listelenen belirli bir bileşeni kaynaklayamazsa, bu parti için ilgili bileşenlerle yeni bir etiket oluşturması gerekir ve bu da üretim süresini önemli ölçüde uzatabilir. FDA, COVID-19 nedeniyle bileşen tedarik zincirinin ne ölçüde bozulduğunu anladığından, üreticilere küçük içerik değişiklikleri yapma esnekliğini sağlamak için bu politikayı geçti. Bu yeni rehberlik olmadan, en sevdiğiniz ürünler mağaza raflarında oturamayabilir. En sevdiğiniz atıştırmalıklarınızı satın alırken tam olarak ne yediğinizi bilmeyeceğiniz rahatsız edici gelse de, FDA'nın üreticilerin neyi değiştirebileceği ve değiştiremediği konusunda katı kurallara sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Örneğin, yeni bileşen herhangi bir olumsuz sağlık etkisine neden olamaz (gıda alerjenleri veya gluten gibi), bitmiş gıdaların ağırlığına göre yüzde 2 veya daha az olması gerekir ve ikame, beslenme gerçekleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olamaz. . Bunun nasıl göründüğü hakkında daha iyi bir fikir vermek için FDA belirli örnekleri listeledi. Bir örnek, birden fazla sebze içeren bir sebze kişinden yeşil biberleri atlamak olabilir. Başka bir örnek, kanola yağı yerine ayçiçek yağının ikame edilmesi veya etiket zaten jenerik bileşen "baharatlar" olarak ilan edildiğinde baharat karışımının değiştirilmesi olabilir. İçerik etiketlerinde yalnızca küçük değişikliklere izin verilmesine rağmen, bu politika değişikliği bazı tüketici gözlemcileri arasında alarma neden oldu. Bunlardan biri gıda alerjisi organizasyonu ve SnackSafely blogu. CEO Dave Bloom, rehberin "gıda alerjisi topluluğunun üyelerini ilgilendiren çok sayıda boşluk" içerdiğini yazıyor. Gıda alerjisi olan insanlar için, bu yeni politika, yiyeceklerinin onları hasta etmeyeceğinden emin olmayı zorlaştırmaktadır. FDA özellikle üreticilerin ortak alerjenler içeren bileşenlerin yerine geçemediğini söylediğinden, umut, üreticilerin bu kılavuzu takip etmeleri ve müşterilerinin sağlığını akıllarında tutmalarıdır. FDA'ya göre, bu politika sonsuza dek sürmeyecektir: "Bu politika sadece [COVID-19] süresi boyunca yürürlükte kalmayı amaçlamaktadır". Kaynak: Eat This Not That Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.