Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Mesafeler ölçüldü, mönüler kaldırıldı
Yarın müşterilerine kavuşacak olan restoran ve kafelerde hummalı bir hazırlık var. Masalar 1.5 metre mesafeler ölçülerek yerleştirildi, tek kullanımlık çatal-bıçaklar hazır edildi. Maskeler ve dezenfektanlar kapı girişlerinde yerlerini aldı, kâğıt mönüler atılıp dijital mönüler yapıldı. İşte İstanbul’un ünlü restoran ve kafelerindeki ‘kontrollü normalleşme’ hazırlıkları...
Pandemi nedeniyle kapandığımız evlerimizden 1 Haziran itibariyle kontrollü adımlarla çıkmaya başlıyoruz. Restoranlar ve kafeler de çok sayıda işletme gibi yarın kapılarını açıyor. Ancak hem işletmeleri hem de müşterileri yeni dönemde sıkı kurallar bekliyor. Bu nedenle işletmelerde hummalı bir çalışma vardı. Restoranlarını dezenfekte eden işletmeciler, maske ve eldivenlerle servis edecekleri yemekleri hazırlamaya başladı. Mekânlarda masa sayıları azaltıldı, 1.5 metre aralıklarla yeniden yerleştirildi.

MÜŞTERİLERİ BAHÇEDE AĞIRLAYACAKLAR
 
Yeşilköy’deki Develi Restoran’da çalışanlar açılış öncesi son hazırlıklarını tamamladı. Restoran yönetimi hijyen gereği kapalı salonlarında müşteri kabul etmeyecek. Müşteriler restoranın bahçe kısmında ağırlanacak. Restoran müdürü Murat Ünel, “Açılış için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bahçemizde misafirlerimizi ağırlayacağız. Masaların arasına çiçeklik koyacağız. Böylece masalar arası temas kesilecek. Bunun yanında misafirler içeri girerken ateşlerini ölçeceğiz. Kapasitemizin yarı oranında misafir kabul edeceğiz. Restoran içinde yoğunluk olmamasına dikkat edeceğiz. Çatal, bıçak ve tabaklar da tek kullanımlık olacak” dedi.

DİJİTAL MÖNÜDEN SEÇİM YAPILACAK
Etiler’in ünlü restoranı Nusret’te de hazırlıklar hızla devam ediyor. Restoranın kasap kısmında etler hazırlanıyor, personel ise temizlik çalışmalarını yürütüyor. Restoran müdürü Erhan Gündön, “Ateş ölçerle misafirlerimizi kabul edeceğiz. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edeceğiz. Biz mönüleri kaldırdık. Misafirlerimiz uygulama üzerinden dijital olarak yemeklerinin siparişini verecek. Böylece mönülere dokunulmamış olacak. Bunun yanında tek kullanımlık çatal, bıçak ve tabaklarımız var. Kullanılan ürün hemen atılacak. Restoranda yüzde 60 kapasite ile çalışacağız. Masalarımızın arasını açacağız. Müşteriler arası temas olmayacak. Çalışanlarımız ise maskeli olacak” dedi.

KEBAPLAR MASKE VE ELDİVENLE HAZIRLANDI
Florya’da Ciğerhane isimli restoranı işleten Hamza Yıldırım ise şişlerini hazırlayamaya başladı. Diğer taraftan da çalışanlar restoranı dezenfekte etti. Hijyen kurallarına dikkat edileceğini belirten Yıldırım “Restoranımız 4 katlı. Bu nedenle sosyal mesafe konusunda rahatız. Müşterilerimizi birbirlerinden uzak tutacağız. Ateş ölçer cihazlarımız var. Müşterileri kapıda karşılayacağız. Ateş ölçümünün ardından masalarına geçebilecekler. Çalışanlarımız eldiven ve maskeyle servis yapacak. Kebaplarımızı maske ve eldiven ile hazırlıyoruz. Her detaya dikkat edeceğiz” dedi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.