Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Et Pişirmede Yapılan 15 Yanlış

BB11u1s6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Evde sık sık yemek pişirseniz veya yeni bir karantina hobisi olarak alsanız da, muhtemelen pişirme etinin oldukça zor olabileceğini fark ettiniz. Mükemmel bir biftek veya hamburgerden daha iyi bir şey yoktur, ancak az pişmiş, pişirilmiş veya sadece ... kapalı bir et yemeğinden daha kötü bir şey yoktur.

Burada, uzmanlar ev şeflerinin yaptığı en yaygın 15 et pişirme hatasını paylaşıyor ve bunun yerine ne yapmanız gerektiği konusunda ipuçlarını paylaşıyorlar. Bu tavsiyelere uyun ve tarifleriniz en sevdiğiniz restorandan yemek kadar iyi tadacaktır. Ve daha fazla ipucu için, bu 17 En Kötü Burger Izgara Hatalarını kaçırmayın.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB13ARZ8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Hata: Yağsız tavuğu çok pişiriyorsunuz

Mutfak eğitimi Enstitüsü şefi Palak Patel, tavuk göğsü çok az yağları var ve çok pişirildiklerinde sertleşiyor ve kuruyor.

Nasıl düzeltebilirim: "Eti hassaslaştırmak için, pişirmeden önce tüm tavuk göğsünü tuzlayın," diyor Patel. Tuzlu su, tuz, şeker ve herhangi bir otla yapılmalıdır - kolay bir oranın dört bardak su ile çeyrek bardak tuz olduğunu not eder. Ardından, tavuk göğsünü eşit parçalara kesin, böylece hepsi aynı anda pişirmeyi bitirir.

Patel, "Herhangi bir et, yemek hala ısı kaynağını pişirmeye devam ettiğinde, bazen yemek pişirme süresi olarak da adlandırılan devir pişirme yapar" diyor. Ortalama olarak, tavuk göğsü gibi ince bir et kesiminde, ısıdan çıkarıldığında birkaç derece ekstra pişirme yapılır, bu nedenle tavuğunuzu pişirirken aklınızda bulundurun.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB10NY5F.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Hata: Tüm tavuğun az pişirilmesi

Flipside Patel, bütün bir tavuğun (ihale tavuk göğsünden farklı olarak) daha fazla ısıyı koruduğunu ve tüm tavuğun dış kısımlarının iç kısımdan daha hızlı piştiğini açıklıyor.

Nasıl düzeltilir: Bütün bir tavuğun daha yavaş pişeceğini ve meyve sularının eşit dağılması için dinlenmesi gerektiğini unutmayın. Tavuğu çok erken çıkarmamaya dikkat etmek için güvenilir bir et termometresi kullanın.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BBZc2do.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

3. Hata: Tavuk yanlış zamanda baharatlıyorsunuz..

Patel, pişirmeyi bitirene kadar tavuğunuzu baharatla beklemeyin. Eğer beklerseniz, et baharatları olması gerektiği gibi emmez.

Bunu düzeltmek için: "Pişmemiş tavuğu baharatla pişirmek istersiniz, böylece tuz, biber ve baharatlar yemek pişirirken etin içine girer" diyor Patel.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB10DQrF.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Hata: Ters sararmalı pişirme yöntemi kullanmıyorsunuz

McCormick'in yönetici şefi ve mutfak geliştirme direktörü Kevan Vetter, yaygın bir hatanın kemikli tavuk parçalarını ve daha büyük tavuk göğsünü pişirmek için ters sararma pişirme yöntemini kullanmadığını söylüyor.

Vetter, "Aşırı pişirilmiş ve kuru tavuk bazıları için bir norm olabilir, ancak tersine çevirme yöntemini kullanmak her zaman sulu tavuk ve gevrek bir cilt sağlar" diyor.

Nasıl düzeltilir: Izgarayı dolaylı orta-düşük ısı (275 derece ila 300 derece Fahrenheit) için hazırlayın ve tüm brülörleri ortaya çevirerek ızgarayı önceden ısıtın. Daha sonra, bir taraftaki brülörleri kapatın ve tavuğu kapatmadan önce ızgaranın aydınlık tarafına yerleştirin.

Vetter, "40 ila 45 dakika veya tavuğun en kalın kısmının iç sıcaklığı 165 derece Fahrenheit olana kadar ızgara yapın." "Tavuğu ızgara tarafı aydınlatılan tarafa cilt tarafı aşağı gelecek şekilde hareket ettirin. Hardal barbekü sosu ile fırçalayın [ve] ızgaranın aydınlık tarafını yükseğe çevirin."

Son olarak, açığa çıkan tavuğu üç ila beş dakika daha veya tavuk kömürünceye kadar bir kez çevirin ve ek sosla fırçalayın.

  • Admin
Gönderi tarihi:

AADKoFZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

5. Hata: Tavaya fazladan yağ ilave edilmesi

Kaliforniya Solana Beach'te bir restoran ve kasap olan Ranch 45'in kurucu ortağı ve yönetici ortağı Pam Schwartz, birçok insanın ızgaraya veya tavaya yapışan sığır eti ile ilgili sorunları olduğunu söylüyor. Yaygın bir çözüm, fazladan yağ eklemek veya yapışmaz bir tava kullanmaktır, ancak bu her zaman cevap değildir, özellikle de bifteğinize hoş bir kabuk almaya çalışıyorsanız.

Nasıl düzeltebilirim: "Yapmanız gereken tavalarınızı orta ateşte veya ızgarayı 400 dereceye [Fahrenheit] koymaktır," diyor Schwartz. "Tavaya yarım çay kaşığı veya daha az yağ ekleyin, ızgara kullanıyorsanız yağ eklemeyin."

Tava veya ızgara ısındıktan sonra bifteğinizi ekleyin. Schwartz, bifteği hareket ettirmeye veya birden fazla kez çevirmeye karşı uyarıyor, çünkü o zaman bifteği aşma riskini taşıyorsunuz. “Etini sadece bir kez çevirmek istiyorsun,” diyor. Biftek döndürülmeye hazır olduğunda, zorlanmak zorunda kalmadan tava tabanını kolayca kaldıracaktır.

"Etin yapıştığını görürseniz, bir iki dakika daha bekletin" diyor Schwartz. "Et döndürülmeye hazır olduğunda serbest bırakılacak ve genel bir başparmak kuralı her tarafta inç başına yaklaşık üç dakikadır."

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB10EuO7.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

6. Hata: Yağ ısınırken eti tavaya yerleştirmek

Eti ısınırken asla tavaya veya ızgaraya koymayın, diyor

Max Hardy, Coop Detroit şefi ve sahibi. Henüz sıcak olmayan bir tavada pişirmek eti yavaş yavaş kurutur.

Nasıl düzeltebilirim: "Sığır eti pişirirken, her zaman gerçekten sıcak bir tava ile başlamak istersiniz," diye açıklıyor Hardy. "Etinizin tavaya koymadan önce oda sıcaklığına gelmesine izin verin. Soğuk etle başladığınızda, istediğiniz güzel salamayı almanıza izin vermeyerek tavalarınızı soğutabilir." Bu güzel sararma, etin tatlarını ve meyve sularını kilitleyen şeydir.

Hardy, sığır eti istediğiniz sıcaklığa pişirirken, birkaç dakika dinlendirmeniz gerektiğini, böylece meyve sularının etten ayrılmamasını ekliyor. “Dinlenmesine izin vermek daha fazla lezzetin kilitlenmesine yardımcı olacak ve etli bir et parçası yaratacaktır” diyor.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BBX9b5C.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

7. Hata: Pişirmeden önce bifteği tezgah üzerinde unutmak

Patel, “Pişirmeden önce etin bir iki saat dinlendirilmesi pişirme işleminde gerçekten hiçbir şey yapmaz” diyor Patel. "Aslında, et sıcaklığının" tehlike bölgesinde "olma riski vardır ve pişirildiğinde biftek üzerinde grimsi bir renk oluşturur." Ayrıca, biftek dinlendirmek etin dışında nem oluşturur ve pişirildiğinde etin sararmak yerine buharlaşmasına neden olur.


Nasıl düzeltilir: Biftekleri fırında düşük bir sıcaklığa koyarak başlayın, Patel tavsiye ediyor. Daha sonra altın kahverengi bir dış ve pembe bir iç mekan elde etmek için bir tavada kurutun.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB10kkrB.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

8. Hata: Açık hava ızgarası olmadan biftekleri düzgün pişiremeyeceğinizi düşünmek

Chicago'daki El Che Steakhouse & Bar şefi John Manion, insanların açık bir ızgaraya sahip olmadıkları takdirde biftek pişirmekten caydırılabileceğini söylüyor - ancak bu konuda doğru yolu biliyorsanız ızgara olmadan lezzetli bir biftek yapabilirsiniz.

Nasıl düzeltebilirim: Manion, evde biftek pişirirken kullandığı tercih edilen yöntemi paylaştı: Biftekleri bir dökme demir (veya fırına dayanıklı sote tavası) içine alın ve fırında bitirin. Ardından, temperlenmiş etinizi baharatlayın ve biraz yüksek duman noktası yağı ile biraz ovun.

"Tavalarınızı her iki taraftan da sıcak ve sararmış olarak sökün," diyor Manion. "Eti saklamayın ya da dürtmeyin ... bırakın olsun!" Ardından tavayı sıcak bir fırına (450 derece Fahrenheit) yerleştirin ve bifteğiniz istenen doniteye yaklaştığında, fırından çıkarın ve tencerede tereyağı, otlar ve sarımsak ile orta ateşte teyit edin. "Fırını gidebildiği kadar yükseğe koydum," diyor ve bu yöntemin 32 onsluk kemikli biftek gibi büyük kesimler için en iyi sonucu verdiğini ve çok fazla yağ pişirip pişirdiğini ekliyor.

  • Admin
Gönderi tarihi:

AAJIqP9.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

9. Hata: Bifteği damarları boyunca kesmemek

Manion, yaygın bir hatanın bifteği damarı boyunca kesmediğini söylüyor. Bu özellikle askı bifteği için önemlidir, çünkü damarları kesmezseniz, çiğnemek zor olacaktır.

Nasıl düzeltilir: Bifteğinizi keserken çok dikkatli olun ve damar boyunca kesildiğinden emin olun.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB11O6T6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

10. Hata: Çok uzun süre pişirmek

Virginia, İskenderiye'deki Bastille Brasserie'nin şefi Christophe Poteaux, sığır eti ısının bitinceye kadar beklemenin başka bir yaygın hata olduğunu söylüyor.

Nasıl düzeltebilirim: Poteaux, eti sıcaktan çıkarmak için mükemmel zamanın (sote, ızgara veya kavurma gibi) neredeyse hazır olduğunu ancak tam olarak yapılmadığını anlar.

"Tipik olarak et ısıyı pişirmeye devam edecektir. Kas içindeki buhar ısı üretmeye devam ettikçe ısı yükselmeye devam edecektir" diyor. Poteaux ayrıca et ne kadar büyük olursa, sıcaklığın artmaya devam edeceğini belirtiyor.

"Sıcaklık alırsanız, seçtiğiniz optimum sıcaklığa ulaşmadan önce ısıyı beş ila 10 derece çıkarın" diyor. "Ve eti en az 10 dakika ve büyük bir kızartma için 30 dakika dinlendirin."

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB12f304.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

11. Hata: Biftek pişirirken dijital termometre kullanmamak

Viva Flavor'un eski bir şef ve kurucusu ve editörü olan John Bedford, biftek pişirirken dijital bir termometre kullanmamanın tüm pişirme sürecini yok edebileceğini, çünkü eti tam olarak doğru zamanda tavadan çıkarmak çok önemli olduğunu söylüyor.

Nasıl düzeltebilirim: "Mutfak için gerçek temeller listem oldukça muhafazakar, ancak dijital bir termometre olmazsa olmaz" diyor Bedford. Çok fazla para harcamanıza gerek olmadığını da ekliyor - mükemmel servis verilebilen bir dijital termometre yaklaşık 15 $ karşılığında bulunabilir ve uzun vadede çok daha üstün bifteklerde ödeme yapar.

Bedford, "Tercih ettiğiniz doneness için istediğiniz sıcaklığa ulaştığınızda, tavadan çıkarın ve beş dakika dinlendirin." "Zengin meyve sularının et boyunca yeniden dağıtılması ve pişirme işleminin tamamlanması için zaman sağladığı için bu adımı atlamayın."

  • Admin
Gönderi tarihi:

AAHyman.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

12. Hata: Deniz ürünlerini pişirirken yanlış yağların kullanılması

ABD'deki Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin danışman şefi John Livera, deniz ürünleri pişirirken doğru yağı kullanmanın anahtarı olduğunu söylüyor. İnsanların sızma zeytinyağının tadını sevdiğini, ancak yoğun ısı eklediğinizde korkunç olduğunu belirtiyor.

"Düşük duman noktasına sahip yağsız yağ gibi yağlar (yağ veya yağ yanmaya başladığında sıcaklık, mavi duman ile temsil edilir ve mangal yaparken iyi mavi duman ile temsil edilmez) balık, "diyor Livera. "Bunun yerine, proteininizi buharda pişiriyorsunuz."

Nasıl düzeltilir? Normal zeytinyağı, kanola yağı veya yer fıstığı yağı gibi yüksek duman noktasına sahip bir yağ kullanın. Bu tür yağların kullanılması, deniz ürünlerindeki doğal şekerlerin karamelleştirilmesinden gelen mükemmel sararma için yeterince yüksek sıcaklığı artırır.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BBZnTuy.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

13. Hata: Balıkları ızgaradan çıkarmadan önce pul pul olana kadar pişirmek

“Pişirmenin en önemli parçalarından biri, balık ızgaradan çıkarıldıktan sonra pişirme süresi / dinlenme süresidir” diyor Livera. Bunu bir benzetme olarak ifade ediyor: Bu son adımı bir dur işareti için frenleme olarak düşünün. Ayağınızı gaz pedalından çekip hemen fren yaparsanız, bu sizin, yolcu veya otomobilin ekipmanı için iyi değildir. Ancak ayağınızı yavaşça frenlere uygularsanız, yumuşak yavaşlama için zaman tanırsanız, yumuşak bir duruşa gelirsiniz.

Nasıl düzeltilir? Izgara zamanınızı durdururken derhal "fren yapmayın". Livera, bir somon bifteği ızgaradan çekip keserseniz, merkezde çiğ görüneceğini ve iyi "pul dökmeyeceğini" söylüyor.

"Somonu kapatır ve dinlenmesine izin verirseniz, yiyecekler doğrudan ısıdan pişirmeyi bitirir, sıcaklık dağılır ve protein gevşer, hafifçe pul pul ipeksi bir dokuya sahip güzelce pişirilmiş bir balık parçası sağlar." Diyor.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB14Mtoc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

14. Hata: Kuru, fazla pişmiş hindi kıyması kullanmak

Patel, öğütülmüş hindi ile pişirmeye karşı tavsiyelerde bulunur. Çok az yağ içeriği veya lezzeti vardır ve muhtemelen yumuşak bir yemekle sonuçlanırsınız.

Nasıl düzeltebilirim: "Daha iyi bir yağ oranı oluşturmak için yağsız beyaz öğütülmüş hindiyi daha koyu etle karıştırmanızı öneririm" diyor Patel.

  • Admin
Gönderi tarihi:

BB1081BB.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

15. Hata: Hindi etini çok pişirmek

Patel, "Eti baharatlar ve baharatlarla karıştırmak isteğine diren," diyor Patel. Bunun etin kurumasına ve pişirilmesine neden olduğunu açıklıyor.

Nasıl düzeltilir: Patel, pişirme sırasında ilave nem için karışıma küçük bir soğan rendelenmesini önerir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.