Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2020 Admin Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2020 Pembe Himalaya Tuzu mu Yoksa Deniz Tuzu mu: Hangisi Sizin İçin Daha İyi? Zaman kadar eski bir hikaye. Markete, tuz almak için masum bir niyetle giriyorsunuz - sadece bir şişe, süslü bir şey yok. Yine de, koridorlarda gezinirken, rafları sodyum seçimi için tararken, seçeneklerden bunalmış olursunuz. Sofra tuzu, deniz tuzu, Himalaya pembe tuzu var… liste uzayıp gidiyor. Zamanınız kısadır, uzun bir günün yorgunudur ve tuz üreticilerinin ve markanızın sizinle oynamak için açıkça bir araya getirdiği akıl oyunuyla eğlenmezsiniz. Zihniniz dahili olarak ağlarken yarışır, “hangisini seçmeliyim ?!” Endişelenme, yardımcı olabiliriz. Deniz tuzu nedir? Deniz tuzu, okyanus suyunun veya tuzlu su göllerinin buharlaşmasıyla oluşur. Yerden çıkarılan ve fazla mineralleri filtrelemek için işlenen ve topaklanmayı önleyici katkı maddeleri içeren sofra tuzunun aksine, deniz tuzu minimum işleme tabi tutulur. Bu, sağlık bilincine sahip tüketiciler ve gıda üreticileri arasındaki büyük, kristal şeklini ve son zamanlarda popülaritesini açıklamaktadır. Ek olarak, Amerikan Kalp Derneği'ne göre, deniz tuzu, vücudumuzun potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi ihtiyaç duyduğu mineral izlerini korumasını sağlar. “Doğal” ve “işlenmemiş” kelimeleri çekici gelse de, lisanslı klinik psikolog ve sertifikalı beslenme koçu Candice Seti deniz tuzunu kutlamak için acele etmemeye karşı uyarıyor. Seti, “tonda daha koyu ise, daha fazla safsızlığa sahiptir ve dünyamızın sularındaki yaygın kirlilik ile deniz tuzunun eser miktarda ağır metal içerebileceğini” açıklar. Bir takviye şirketi olan RNA Reset'in yazarı ve kurucusu Carolyn Dean, deniz tuzunun da “kirli sulardan ve plastik atıklardan mikroplastik” izleri içerebileceğini ekliyor. Deniz tuzu sofra tuzundan daha “doğal” bir seçim olsa da, yiyeceklerinize serpmek az miktarda istenmeyen malzeme tüketme olasılığı ile birlikte gelir. Genel olarak çok fazla tuz yediğinizi mi düşünüyorsunuz? Şaşırtıcı derecede yüksek 13 sodyum gıdadan kaçınmak isteyebilirsiniz. Pembe Himalaya tuzu nedir? Bakkalda pembe Himalaya tuzuyla karşılaşırsanız, böyle renkli bir ürüne güvenip güvenemeyeceğinizi merak etmiş olabilirsiniz. Bununla birlikte, pembe rengin tamamen normal olduğundan emin olabilirsiniz. Eat To Beat Hastalığı'nın yazarı olan William Li'ye göre: Vücudunuzun Kendini Nasıl İyileştirebileceğinin Yeni Bilimi, pembe Himalaya tuzu “oradaki mineral içeriğinin benzersiz bir pembe renk ürettiği Pakistan'daki Khewra Tuz Madeni'nden geliyor”. Pembe Himalaya tuzu elle çıkarıldığından ve öğütüldüğünden, bu tuzun üreticileri deniz tuzundan daha doğal olduğunu savunuyor. Kompozisyonu açısından pembe Himalaya tuzu, deniz tuzundan daha yararlı mineral izlerine sahiptir. Deniz tuzu 72 parçacıktan oluşan bitler içermekle birlikte, pembe Himalaya tuzu “vücudunuzun ihtiyaç duyduğu 84 temel eser elemente sahiptir” diye açıklıyor Dr. Dean. Seti'ne göre bu eşitsizlik, sağlık uzmanlarının çoğunun pembe Himalaya tuzunu diğer tuzlardan daha yüksek oranda derecelendirmesini sağlıyor. Peki, sağlığınız için hangisi daha iyi? Artık her iki tuz türü hakkında gerçeklere sahip olduğunuza göre, muhtemelen hangi türün sağlığınız için daha iyi olduğunu merak ediyorsunuz. “Genel olarak konuşursak, ne kadar az katkı maddesi ve topaklanma önleyici madde yerseniz, o kadar iyi olacaksınız” diyor. İlk bakışta, deniz tuzunda bulunan mikroplastikler, metaller ve daha az yardımcı element, pembe Himalaya tuzunun daha akıllı seçim olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Bilimsel Raporlar'da yapılan 2017 araştırmasına göre, deniz tuzundaki “zararlı” malzemelerin miktarı aslında o kadar azdır ki sağlık etkileri önemsizdir. Gıda ürünlerinde yapay plastiklerin bulunması kesinlikle insanlığın kirliliğini ve atıklarını azaltması için bir çağrı olsa da, ne tür bir tuz almanız gerektiği konusunda kayda değer bir etkisi yoktur. Başka bir deyişle, bu tuzların hiçbiri sağlığınız için daha kötü değildir, ancak herhangi bir tuzun çok fazla olması “yüksek tansiyona, hücresel bozulmaya yol açabilir ve hatta mide kanseri riskini artırmak için midenin astarını soyabilir” Dr. Li bilgilendirir. Bunlar çok fazla tuz tüketmenin sağlığınıza zarar vermesinin birçok yoludur. Şimdi ne düşündüğünüzü biliyoruz: deniz tuzu sağlığınız için daha kötü olmasa da, pembe Himalaya tuzunun faydaları deniz tuzundan daha ağır basmaktadır. Bununla birlikte, pembe Himalaya tuzu, deniz tuzundan daha fazla sayıda yardımcı elementten oluşurken, “benzersiz tat veya renk veren eser mineraller, kanıtlanmış herhangi bir sağlık etkisine sahip olmak için çok az miktarda mevcuttur” diyor Dr. Li. Bu nedenle, bu tuzların hiçbirinin sağlığınız için de daha iyi olduğu kanıtlanmamıştır. Aralarında nasıl seçim yaparız? Pembe Himalaya tuzunun pembe ışıltısından etkileniyorsanız, bu köpüklü sodyum ile tabağınıza biraz renk ekleyin. Alternatif olarak, avokado tostuna, ayrıntılı milkshake'lere ve sosyal medyanıza sürekli hakim olan diğer gıda trendlerine güvenmezseniz, geleneksel renkli deniz tuzuna sadık kalın. Li'ye göre, “kaynağı ne olursa olsun kimyasal olarak sodyum klorür olarak bilinen tuz, sağlık için çok önemlidir. Tuz vücudumuzun kan basıncını düzenlemesine, sinir fonksiyonuna yardımcı olmasına ve hücrelerin organlarını sağlıklı tutmak için işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olur. ” Deniz tuzu ve pembe Himalaya tuzu mükemmel sodyum klorür kaynakları olduğundan, en çok arzu ettiğiniz tuzu seçin! Bu bakkal bilmecesini çözdükten sonra bilmeniz gereken daha şaşırtıcı tuz gerçekleri için okumaya devam edin. Kaynak: TheHealthy Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.