Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yorum: Trump birçok aptalca şey söylüyor. Onları ciddiye almak ona çok fazla pay veriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yorum: Trump birçok aptalca şey söylüyor. Onları ciddiye almak ona çok fazla pay veriyor

Başkan Donald Trump'ın dile getirdiği bazı saçma şeylere uygun yanıtın şu olduğunu düşünüyorum: “O bir aptal”.

BB14h18U.img?h=715&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beni yanlış anlamayın (op-ed yazarlarının söylediği gibi). Trump’ın IQ'sunu suçlamıyorum. “Salak” derken biraz farklı bir şey kastediyorum: Trump sıklıkla neden bahsettiğini bilmiyor. (Bu, yanlış beyanlarının bir kısmının bilerek yanlış, yani yalanlar olma olasılığını dışlamaz.)

Trump'ın idiyotik ifadelerine örnek lejyon. Son zamanlarda Trump’ın COVID-19 için bir tedavi olarak sıtma ilacı hidroksiklorokininin etkinliğine dair hippresyonunu içeriyorlar.

Terim tanımımda da aptalca Trump’ın Twitter'da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Michigan, Primerler ve Genel Seçim öncesinde 7.7 milyon kişiye devamsız oy pusulaları gönderdiğini” söyledi.

Altı saat sonra Trump, Michigan'ın “devamsız oy pusulası” gönderdiğini söyleyerek ifadesini düzeltti. Ayrıntılar, ayrıntılar.

“Trump bir aptal” ya da “Trump ne hakkında konuştuğunu bilmiyor ve umursamıyor” şeklinde daha ayrıntılı bir formülasyon bile, yorumcuları dikkat dağıtıcı olmaya sürükleyen Trump ifadelerinin birçoğunu açıkça ele alıyor.

Ne yazık ki, bu formülasyonların hiçbiri yazı işleri veya op-ed sayfalarında fazla yer kaplamıyor, bu yüzden çalışma alanımdaki insanların her Trump yorumuna ciddi bir politika önerisi gibi davranması cazip. Ancak böyle bir aşırı yorum, Trump'a çok fazla kredi verme riski taşır.

Kabul edilirse, Trump’ın aptallıklarından bazıları - mevcut jargonda “silahlandırılmış” - uğursuz politik amaçlara ulaşmak için kullanılıyor. Örneğin, Trump’ın Michigan ve devamsız oy pusulası hakkındaki gaftı, posta yoluyla oylamanın güvenilirliğini baltalama, Kasım ayında kaybetmesi halinde seçmen sahtekarlığı nedeniyle olacağı iddiası için zemin hazırlayabilir. Belki de bu durumda bir tilki gibi aptaldı. (Trump ayrıca Michigan eleştirisini Kongre'nin kendisine vermediği bir güç olduğunu iddia eden bir tehditle de birleştirdi: “Bu Seçmen Sahtekarlık yoluna gitmek istiyorlarsa Michigan'a fon sağlamamı isteyeceğim!”)

Ancak Trump’ın aptalca yorumlarından bazıları büyük ölçüde hesaplanmıyor, sadece cahil. Bu, “Birçok insan söylüyor” veya “Düşünen çok insan var…” ile öne sürdüğü bazı iddiaları da içeriyor.

Trump'ı bu tür saçmalıklar için eleştirirken, onları aşırı derecede değerlendirmemek önemlidir. Beni Yanlış anlamayın No. 2: Bu, saçmalıklarda trafiğe olan eğiliminin, onun cansızlığının bir göstergesi olmadığı anlamına gelmez. Başkanların söyledikleri konusunda ciddi olmasını istiyoruz. Trump’ın gerçeğe dikkatsizce bakması, yeniden seçilmesine karşı güçlü bir argüman.

Yine de, bazen bir puro sadece bir puro, bazen de aptalca bir ifade sadece aptalca bir ifade. Yorumcular için meydan okuma, birçok Trump deyiminin hangisinin kınanmaya değer olduğuna karar vermektir.

Kaynak: M. McGough, Los Angeles Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.