Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2020 Admin Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2020 Salata Yeşillikleri Nasıl Yıkanır (Kesinlikle Neden Yıkamanız Gerekir) Hiç ferahlatıcı bir salatadan pir parça yediniz mi - sadece dişleriniz arasında grit hissetmek için? Düzgün durulanmazsa, salata yeşillikleri yemek istemediğiniz çok fazla kir, kum ve diğer kirletici maddeler taşıyabilir. Salata yeşilliklerinin doğru şekilde nasıl yıkanacağını öğrenmek için okumaya devam edin. (Spoiler: Onları musluğun altında yıkıyorsanız, yanlış yapıyorsunuz.) Salata Yeşillikleri Ne Zaman Yıkanmalı Marketten eve gelir gelmez yeşilliklerinizi yıkayabilirsiniz; veya yemek için hazırlanana kadar yıkamak için bekleyin. Yanlış bir cevap yoktur, bu yüzden sonuçta kişisel tercihe bağlıdır. Öğle yemeğinde hızlı salataları birlikte atmak isterseniz, marulunuzu yıkayın, parçalayın ve buzdolabından almaya hazır olabilirsiniz. Daha uzun süre taze kalmaları için onları bu marul saklayıcılarında saklayın. Önceden Yıkanmış Marulu Yıkamam Gerekir mi? Hızlı cevap: evet, muhtemelen önceden yıkanmış marulları yıkamalısınız. Torbanın ne iddia ederse et, önceden yıkanmış marul düşündüğünüz kadar temiz olmayabilir. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), marulun zararlı bakterileri öldürmek için bir ağartıcı çözeltisiyle yıkanmasını teşvik eder. Sorun, marulda bazen ağartıcı izler kalıyor ve hiç kimse bir ağartıcı salatası istemiyor. Ayrıca, çalışmalar ağartma çözeltisinin her zaman etkili olmadığını bulmuştur; yani kirleticiler ağartıcı işleminden sonra bile mutfağınıza geçebilir. Bu yüzden önceden yıkanmış marulunuzun hem kimyasal hem de bakteri içermediğinden emin olmak için tekrar yıkamak en iyisidir. İhtiyacınız Olan Araçlar Salata karıştırıcı Mutfak Havluları Geniş kase Marul Nasıl Yıkanır Adım 1: Lavabonuzu doldurun Lavabonuza (veya büyük, temiz bir kaba) soğuk suyla doldurun. Lavabonuzu kullanırsanız, önceden iyice yıkadığınızdan emin olun. Adım 2: Yeşilleri suya koyun Yeşillikleri ayırın ve soğuk suya batırın. İçerideki yeşilliklerle suyu girdap çalkalayın, böylece su yaprakların tüm küçük köşelerine ve yarıklarına girer. 3. Adım: İyice suda kalarak temizlenmelerini sağlayın Yeşillikleri en az 10 dakika suda bekletin. Islandıkça, kir ve kum lavabonun veya kasenin dibine düşer. Adım 4: Sudan çıkarın ve yeşilleri kurutun Yeşillikleri kaldırın ve fazla suyu çıkarmak için hafifçe sallayın. Ardından, yeşilliklerinizi bir salata döndürücüye yerleştirin (aşırı yüklemeyin) ve kurumaya bırakın. Bir salata döndürücünüz yoksa, bunu deneyin: Islak yeşillikleri birkaç temiz mutfak havlusuna sarın, ardından tüm paketi plastik bir bakkal torbasına yerleştirin. Torbayı bağlayın ve kolları sıkıca tutarken kol halkalarını kullanarak torbayı kuvvetlice çevirin. Hareket, suyun yapraklardan kaymasını ve havluların içine çekilmesini sağlayacaktır. İnsan salatası döndürücüsü olacaksın! Daha uzun saklamak için hangi yöntem daha uygundur? Kesilmiş Marul mu veya Bütün marul (kesilmemiş) mu? Rendelenmiş marulunuz doğru bir şekilde saklandığında bir haftaya kadar sürebilir, ancak tüm kafalar buzdolabında bir ila üç hafta sürer. Sadece kullanmayı planladığınız kadar marul yıkamalı ve hazırlamalısınız. Kaynak: TasteOfHome Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.