Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Doğru Şekilde Muz Dondurmak

BB13OLWK.img?h=734&w=1019&m=6&q=60&o=f&l

Ortalama bir Amerikalının her yıl bu muzlardan 27 kilo aldığını biliyor muydunuz? Evet, biz muzuz, erm, muz. Bu yüzden neredeyse her zaman mağazadan eve işleyebileceğimizden daha fazla meyve getiriyoruz. Ama üzülmeyin - burada muzun nasıl dondurulacağı ile ilgili kepçe, böylece istediğiniz zaman (genellikle deneyimlerimize göre) tropikal smoothies ve nemli muz ekmeği yapabilirsiniz.

Bütün Muzlar Nasıl Dondurulur

Dondurulmuş bütün olarak, olgun meyve eski atıştırmaya layık benliğine (pişirme tariflerine düşmek yerine) hemen çözülecektir. Ancak, bu yöntemin hala en iyisi olan muzlar için iyi çalıştığını unutmayın; kahverengileşmeye başlayan meyveyi donduruyorsanız bir sonraki bölüme geçin.

1. Muzu soyun. İki nedenden ötürü dondurmadan önce soyulmasını öneririz: İlk olarak, donmuş muzların soyulması zordur. İkincisi, kabuğunu açık bırakırsanız, iştah açıcı bir kahverengi tonunu çevirmesini bekleyebilirsiniz - meyve hala taze olacaktır, ancak bir zamanlar altın olan şanlı muzlarımızın anısını kararlaştırmamayı tercih ediyoruz. (Bilge bir kelime: Bu kabukları atmayın, bunun yerine ayağınıza vurun. Yorgun tostlar için TLC'dir.)

2. Soyulmuş muzu plastik bir saklama kabına veya dondurucu torbasına yerleştirin. Dondurucuda yeriniz varsa, muzunuzun dondurucuya vurulmaması ve çürümemesi için sıkı bir mühürle sert taraflı Tupperware'i seçin. Ancak, tazeliği korumak söz konusu olduğunda plastik bir saklama torbası da işe yarayacaktır - sızdırmazlık yapmadan önce mümkün olduğunca fazla havayı çıkardığınızdan emin olun.

3. Muzunuzu üç aya kadar taze tutmak için Tupperware'i veya plastik torbayı kapatın ve dondurucunun arkasında saklayın.
Muz Dilimlerini Dondurma

Bu, yumuşatmaya ve kahverengileşmeye başlayan muzları dondurmak için tercih edilen yöntemdir, ancak bir smoothie özlemini tatmin etmek için kullanmayı planlıyorsanız, önce mükemmel olgunlaşmış meyve bile dilimlenmelidir. İşte yaptıklarınız.

1. Muzu soyun ve ¾ inçlik turlara dilimleyin. (Bundan daha kalın ve karıştırıcınızın bıçakları göreve uygun olmayabilir.)

2. Bir çerez sayfasını veya fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın ve muz dilimlerini tavadaki tek bir katmanda yayın.

3. Meyvelerinizi flaşla dondurmak için tavayı yaklaşık iki saat dondurucuya aktarın.

4. Dilimler katı bir şekilde donduğunda, tavayı dondurucudan çıkarın ve muzu plastik saklama poşetlerine koyun.

5. Sızdırmadan önce saklama torbasından fazla hava çekmek için bir pipet kullanın.

6. Dilimlenmiş muzlarınızı üç aya kadar dondurucunun arkasında saklayın. Tahıl garnitürü, fırın malzemesi veya smoothie karışımı olarak kullanın.
Dondurulmuş Muzunuzun Keyfini Çıkarmanın 5 Yolu

Muzlar çabucak çözülür, bu yüzden atıştırmalık tatmini istediğiniz şeyse, beklemek uzun sürmeyecek - ama hepsi için iyi değil. Dondurulmuş muzlarınızı kullanmanın birkaç yolu daha var, böylece lezzet veriyorlar, buz çözme gerektirmiyorlar.

Kaynak: PW

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.