Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Coronavirus Stoklaması: Pandemi planlamacısı, bu eşyaları alarak paranızı boşa harcamayın diyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Coronavirus Stoklaması: Pandemi planlamacısı, bu eşyaları alarak paranızı boşa harcamayın diyor

Dünyadaki birçok insan, koronavirüs (aka COVID-19) vakaları artmaya devam ederken tuvalet kağıdı ve makarna gibi stoklu malları depolamak için yarışıyor. (Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, Cuma günü itibariyle koronavirüs için küresel ölüm sayısı 5.000'e yaklaştı.)

BB115d7u.img?h=739&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İster koronavirüs tarafından kişisel olarak etkilenmiş yada etkilenmemiş olun en azından gerekli şeylere hazırlanmanız önerilir.

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı acil durumları ve afet hazırlık sitesi olan ready.gov, iki haftalık su ve yiyecek tedarikini öneriyor.

Site ayrıca ağrı kesiciler, öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları gibi reçetesiz ilaçların sürekli tedarikini ve yeniden doldurulmasını sağlamak için reçeteli ilaçların periyodik kontrollerini tavsiye eder. Ek olarak, Amerikan Kızıl Haçı, kesikler, sıyrıklar, şişme, burkulmalar, suşlar ve daha fazlası dahil olmak üzere yaygın yaralanmaları tedavi etmek için evde bir ilk yardım çantası bulundurmanızı önerir

Gördüğünüz gibi yukardaki liste 30'luk bir tuvalet kağıdı paketi içermiyor.

berrak-cift-katli-tuvalet-kagidi-32-li-1

Bir salgın planlayıcısı ve kriz yönetimi uzmanı Regina Phelps, CNBC Make It'e “Şu anda insanlar inanılmaz saçma şeyler yapıyorlar” diyor.

Bu anlaşılabilir bir durumdur - bir pandemi planlayıcısı olarak yirmi yılda Pelps, insanlar veya şirketler gerçekte ihtiyaç duydukları şey hakkında bir plan geliştirmediklerinde, "doğal tepki türü" ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın almak olduğunu öğrenmiştir. ve sonunda hiç kullanmayacak.

Ancak pahalı olabilir ve gereksizdir.

San Francisco'da Acil Durum Yönetimi ve Güvenlik Çözümleri'nin kurucusu olan Phelps, Whole Foods, Nike ve Starbucks gibi şirketlere olası salgın hastalıklar da dahil olmak üzere kriz yönetim planları hakkında tavsiyelerde bulunduğunu, bunların insanların para harcadığını gördüğü şeylerden biri olduğunu söylüyor.

Normalde yemediğiniz yiyecekler

Phelps, planı veya bakkal listesi olmayan kişiler genellikle normalde daha güvenli hissetmek için yemedikleri alışveriş sepetlerine rastgele öğeler atıyor.

"Şu anda deprem ülkesinde yaşıyorum ve insanların deprem kaynaklarına bakacağım ve 'Konserve sığır eti güveçini gerçekten seviyor musun?'

Ve çoğu zaman insanlar “hayır” diyecektir.

"Gerçekten yiyeceğin şeyleri al. Sadece orada olduğu ve 'ah, tanrım, belki de bu iyi olurdu diye düşündüğün şeyler değil. Sadece temel bilgilere ihtiyacın var."

Maskeler

“Herkes düşünüyor, 'Aman Tanrım. Bir maskeye ihtiyacım var,” diyor Phelps.

Ama gerçek şu ki eğer hasta değilseniz, hasta veya uçan birine bakıyorsanız, bir tane giymeniz gerekmez.

“Başka bir şey gerekli değil” diyor.

Süslü temizlik malzemeleri

Phelps, çoğu insanın virüsün yayılmasıyla mücadele etmek için her türlü temizlik malzemesi, mendil ve özel el dezenfektanı satın almakla delirdiğini söylüyor.

"İnsanlar bir panik içinde olduğu için sürtünme alkolü veya Clorox mendilleri gibi şeyler bulamazsınız" diyor.

Ama gerçekten ihtiyacınız olan tek şey evinizi temizlemek ve dezenfekte etmek için bir çamaşır suyu ve el sabunu olduğunu söylüyor.

"Çamaşır suyu süper ucuz. Bazı şeyleri lekeleyecek ve her şeyde kullanamazsınız. Banyoda ve kapı tokmağınızda ve bunun gibi eşyalarda kullanabilirsiniz, böylece temizlik malzemelerini gerçekten süslemezsiniz."

Hava filtreleri

Bazıları hava kalitesini artırmak ve koronavirüs bulaşma riskini azaltmak için bir nemlendirici veya HEPA filtresi kullanılmasını önermekle birlikte, Phelps'in görüşüne göre, pahalı cihazlar gerekli değildir.

“Çoğu hava filtresinde virüsleri gerçekten öldürmek için bu tür bir mikron spesifikliği yoktur ve bu gerçekten yardımcı olmayacaktır” diyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs nedeniyle evde mi kalıyorsunuz? Buzdolabınız ve kileriniz için stoklamızda Fayda olan yiyecekler

Sağlıklı kalmak için, beslenme yararı olan yiyecekleri stoklamak önemlidir. Alışveriş listenize neler ekleyebilirsiniz.

190403-kitchen-pantry-stock-cs-259p_29d7

En son CDC önerileri, COVID-19'dan (yeni koronavirüs) ciddi hastalık riski yüksek olan kişileri, yiyecekleri ve ihtiyaç duydukları ilaçları stoklamak da dahil olmak üzere harekete geçmeye çağırıyor. Evde normalden daha fazla kalmaya hazırlanıyorsanız, sağlıklı yiyeceklerin elinizin altında olması önemlidir. Bu, ihtiyacınız olan lif, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve diğer sağlık ve bağışıklık destekleyici bileşikleri aldığınızdan emin olmak için besleyici yumruk içeren gıdaları seçmek anlamına gelir. Ayrıca, uzun bir süre sürecek yiyecek alışverişi anlamına gelir - karantinaya alınanlar için yaklaşık iki hafta. Çok uzun süre bekletilmeyeceğinizi umuyoruz, ancak her ihtimale karşı, satın alacağınız yiyeceklerin bir listesi.

Meyve ve sebzeler

Hem dondurucunuzu hem de kilerinizi meyve ve sebzelerle dolu tutmak iyi bir fikirdir. Bu gıdalar taze ürünlerle aynı besinleri sağlar ancak daha uzun süre dayanır. Şekersiz meyveleri ve makul olmayan veya düşük veya ilave edilmemiş sodyum sebzelerini alın. Ayrıca, daha uzun süre dayanan saklamak için gitmeden önce yiyebileceğiniz daha sert bozulabilir yükler yüklemek istersiniz. İşte alışveriş listenize eklemek için bazı meyve ve sebzeler.

    Uzun ömürlü meyveler: Muz, elma, greyfurt, portakal ve clementines düşünün. Olgunlaşmamış muzlar birkaç gün boyunca olgunlaşır, böylece gittikçe tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca dilimleyebilir ve atıştırmalık veya dondurarak smoothie'leri fırlatabilirsiniz. Narenciye, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için çok önemli olan C vitamini ile doludur.
    Dondurulmuş meyve: Smoothies yapmak veya yoğurt ve yulaf ezmesini süslemek için mükemmel olan dondurulmuş meyveler, ananas, mango ve şeftali üzerine yükleyin. Elyafın yanı sıra, bu taşlar bağırsak ve bağışıklık sağlığında önemli bir rol oynayan bitkisel besinler içerir.
    Kurutulmuş meyveyi dondur: Çıtır, dondurulmuş kurutulmuş meyve vitamin ve mineral sağlar ve atıştırmalık ve iz karışımlarına eklemek için mükemmeldir. Dondurularak kurutulmuş yaban mersini, mango ve diğerlerini Trader Joe’nun yanı sıra tüm ana pazarlarda bulabilirsiniz.
    Kuru meyve: Kuru üzüm, mango (bir yıl boyunca beslenme uzmanının favorisi), tarihler, incir, kayısı, kuru erik ve hangi kuru meyveleri sevdiğinizi satın alın. Sadece eklenmiş şekerler (kızılcık gibi) ile kaplanmış kurutulmuş meyvelere dikkat edin.
    Konserve ve kavanozlanmış meyveler: Şekersiz konserve ve kavanozlanmış meyveler iyi, rafa dayanıklı seçeneklerdir. Yüzde 100 meyve suyu konserve elma, ananas, armut ve şeftali için alışveriş yapın.
    Uzun ömürlü sebzeler: Evde kalmanıza, yıkanmamış ve kesilmemiş birkaç gün taze kalan brokoli, Brüksel lahanası, biber ve karnabahar gibi dayanıklı sebzelerle başlayın. Havuç (buzdolabında) ve patates (tezgahta) daha da uzun süre dayanır.
    Dondurulmuş sebzeler: İstediğinizi seçin! Dondurulmuş ıspanak, brokoli, karnabahar, doğranmış karnabahar, butternut squash ve yeşil fasulyeleri deneyin. Yemeklerinizin çoğunun temelini oluşturmaları gerektiğinden bunlara yatırım yapın.
    Kurutulmuş sebzeler: Daha fazla çeşitlilik ve eğlence için pancar, havuç ve lahana gibi kurutulmuş sebzeleri deneyin. Bol beslenmenin başka bir yoludur.
    Konserve sebzeler: Diyetisyenler bu konserve yiyecekleri günlük yiyecekler için el altında tutar. Konserve kabak, konserve domates ve konserve zeytin bazı üst seçimlerdir.

Protein

Bağışıklık sistemi hücrelerinize güvendiğinden gün boyunca yeterli protein aldığınızdan emin olmak istersiniz. Yeterince, zayıf ve yorgun hissetmeye başlayabilirsiniz. Tavuk, karides ve balıklara ek olarak (hepsi uzun süreli kullanım için iyi dondurulur), İşte bazı katı kaynaklar:

    Konserve fasulye: Tuz ilave edilmemiş çeşitleri arayın, ancak bulamazsanız, fasulyenizi akan su altında durulayın. Sodyumun iyi bir kısmını çıkarır. Nohut, mercimek, siyah fasulye ve diğerlerini stoklayın ve konserve, düşük sodyum mercimek ve Amy’in Mutfağı gibi bezelye çorbası gibi diğer fasulye bazlı konserve yiyecekleri göz ardı etmeyin. Bu gıdalar, magnezyum ve potasyum gibi sağlığı destekleyen minerallerle birlikte protein ve lif sağlar. Araştırmalar, bu yiyecekleri sürekli yiyen insanların, yemeyenlerden daha fazla yaşama eğiliminde olduklarını göstermektedir.
    Konserve balık: Ton balığı, somon ve sardalya harika bir seçenektir. Diyet yönergelerimiz her hafta iki porsiyon deniz ürünleri gerektirir ve konserve balıklar bu işareti karşılamanın uygun bir yoludur. Salata veya krakerlerin üstünde konserve balık deneyin, makarna ile karıştırın veya yemek pişirin ve balık köftesi yapın.
    Nohut ve mercimek makarna: Bu rafa dayanıklı gıdalar sıradan eriştelere göre daha fazla protein ve lif içerir. Barilla Kırmızı Mercimek Makarna gibi bir bileşen içeren markaları arayın.
    Tohumlar: Kabak çekirdeği, kenevir tohumu ve chia tohumu gibi tohumlar, lif yanı sıra protein de sağlar. Bunları kahvaltı gevreklerine (sıcak veya soğuk) ekleyin veya en iyi salatalara, sote sebzelere veya avokado tostuna kullanın.
    Fındık: Antep fıstığı, ceviz, ceviz, fıstık ve badem gibi çeşitli fındıkları toplayın. Bunları, çeşitli yemek ve atıştırmalıkların beslenmesini ve zevkini arttırmak için kullanabilirsiniz.
    Kuru, kavrulmuş fasulye: Bitki bazlı proteinle birlikte bu gıdalar lif, vitamin ve mineral sağlar. Kuru kavrulmuş nohut, bakla ve edamame arayın. Aromalı versiyonları seviyorsanız, etiketleri okuduğunuzdan ve şeker, yapay tatlandırıcı ve fazla sodyum içerenleri sınırladığınızdan emin olun.
    Peynir: Cheddar gibi bazı sert peynirler, uygun şekilde sakladığınızdan emin olduğunuz sürece iki haftadan fazla sürebilir. Rendelenmiş peynir dondurulduğunda daha da uzun sürebilir. Ayrıca bazı kurutulmuş peynir cipslerini alabilirsiniz (Whisps ve Just the Cheese gibi). Peynir cipsleri, ister salatalar üzerinde ister bir kase çorbada olsun, krakerler ve krutonlar için iyi durumdadır.

Yumurtalar: Yumurtaları kartonlarında yaklaşık üç hafta sürecekleri bir buzdolabı rafında (kapıdan ziyade) saklayın. Haşlanmış yumurtalar bir hafta boyunca kabuklarında iyi kalır. Protein düzeltmesi yapmanın uygun bir yoludur ve taze veya dondurulmuş sebzelerle iyi eşleşirler.
     Süt: Bir bardak süt sütü, bir yumurtadan daha fazla 8 gram protein sağlar. Aseptik ambalajda satılan aromasız, rafa dayanıklı çeşitleri acil durumlar için mükemmel bir seçimdir. Evdeki konaklamanızdan geçmek için Horizon Organic az yağlı süt gibi öğle yemeği kutuları için yapılan sütleri doldurmak isteyebilirsiniz. Bitki bazlı seçenekler seçerseniz, yalnızca bezelye ve soya bazlı versiyonlar yaklaşır veya süt sütündeki protein içeriğiyle eşleşir. Bu süt alternatiflerinin şekersiz versiyonlarını seçin.

Tahıl ve tahıl alternatifleri

Fasulye bazlı makarnalar gibi tahıllar ve tahıl alternatifleri, evde kaldığınız süre boyunca sizi sağlıklı tutmak için lif ve diğer besinleri sağlar. Ayrıca, tek başına garnitürler olarak harika veya diğer eldeki malzemelerle karıştırılmış. Kesinlikle bu ürünler için alışveriş yapmak isteyeceksiniz.

    Tek bileşenli tahıllar: Çelik kesilmiş yulaf, kinoa ve kahverengi pirinç gibi tam tahıllar için alışveriş yapın. Bunlar lezzetli ve besleyici yan yemekler yapar ve tüm delikliğiniz boyunca ve ötesinde kilerinizde tutar.
    Makarna: Tam tahıllı seçenekler nohut ve mercimek versiyonlarının tedarik ettiği lif ve proteini içermemesine rağmen, hala değerli bir garnitür ve sebzeler ve protein (sote karides veya konserve ton balığı gibi) için iyi bir dağıtım aracı olarak hizmet edebilirler. .
    Unlar: Nohut unu, badem unu ve tam tahıllı un gibi çeşitli unlarda stoklayın. Evde kalıyorsanız da pişirebilirsiniz! Bu unlar işlenmiş beyaz undan daha fazla beslenme sağlar.
    Ekmekler: Tezgahta taze kalmayacak, ancak dilimlenmiş, dondurulmuş ekmek aylarca sürecek. Gerekirse yüzde 100 tam tahıl çeşitleri veya glutensiz versiyonlar satın aldığınızdan emin olun.
    Krakerler: Tam tahıllı (Triscuits gibi), tohum (Mary’in Gone Crackers'ı deneyin) veya fındık bazlı (Simple Mills'ten olanlar gibi) çeşitleri aperatif plakalarında lezzetlidir. Yakıt ikmali için doyurucu ve eğlenceli bir yol için peynir ve meyve ile servis yapın. Süt ürünlerini ücretsiz tutmak istiyorsanız peyniri fındık için değiştirin.
    Tahıl: Tam tahıllı, az katkılı şeker ve lif dolu tahıllar, takviye edildiğinde çok fazla besin maddesini kaplar. En az üç gram lif ve 6 gramdan az ilave şeker içeren çeşitler için alışveriş yapın (ilave şeker ideal olmasa da). Meyve, fındık veya tohum ekleyin, süt ve kahvaltı servis edilir.
    Patlamış Mısır: Bu tahılın tamamının antioksidanlar ve lifle yüklü olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Şüphesiz Netflix'i izlemek için fazladan zamanınız olmayacağından, bunlardan bazılarının elinizde olmasını takdir edeceksiniz. Çekirdekleri satın alabilir ve ocakta patlatabilir veya Quinn Snacks Microwave Popcorn gibi mikrodalgada bir seçenek seçebilirsiniz.

Ekstralar

Evde olmanız, her şeyi sıfırdan pişirmek istediğiniz anlamına gelmez. Sebzeli burgerler, dondurulmuş mezeler ve hatta biraz çikolata gibi daha sağlıklı kolaylık seçenekleri satın aldığınızdan emin olun. Sonuçta, kullanışlı bir tedaviniz yoksa iki hafta uzun sürecek!

Kaynak: S. CASSETTY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.