Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Globalistler Çıldırdı

200123-davos-ap-773.jpg

DAVOS, İsviçre

Bu yıl hem Davos hem de Alfalfa'ya yürüyüş yapanların arasında Apple CEO'su Tim Cook da var. Özel sermaye yatırımcısı David Rubenstein ve JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon ile aynı.

Bir bakıma garip bir seçim. Kesintisiz bir haftalık paneller, röportajlar ve resepsiyonlar ve el sıkışmalar ve hava öpücükleri, tipik olarak çok fazla içki ve çok az uyku ile bir araya gelen günler ve geceler sonra, teknoloji, finans ve siyasetin titanslarının bile atmak isteyebileceğini düşünürsünüz eşofman altı ve bitkisel çay ile evde kanepede flop.

Ve belki de bu modern kalıplar bunu istiyor. Ancak açıkça daha fazla istedikleri bir şey var: diğer önemli insanlar bir yerde toplanırsa, dışarıda bırakılmayacaklarına ve potansiyel olarak değerli eylemleri kaçırmayacaklarına güven.

Davos-Alfalfa eşleştirmesi, şu anda dünyanın en etkili insanları arasında bir yıl süren kurumsal ve siyasi ağ oluşturma sezonunun resmi olmayan bir lansmanı olarak hizmet ediyor. Davos şu ana kadarki en büyük ve en ünlü olanıdır. Ancak daha samimi ve daha özel olan başkaları da var.

Belli bir dizi kurumsal dünya paça için, birkaç haftada bir geri çekilme veya konferans veya diğer seçkin yakınsama seçimlerini alabilirler. Hiç kimse onlara gitmiyor, ancak bu oyuncuların çoğu birkaç taneden daha fazlasına gidiyor. Dimen, Microsoft'ta Brad Smith veya Facebook'ta Sheryl Sandberg (hepsi bu yıl Davos'ta olan) gibi teknoloji ve finans yöneticileri için, bu arenalarda cilalı ve mafsallı büyükelçiyi çalmak artık yüksek profilde iş tanımının önemli bir parçası küresel kaygıları olan şirketler.

Fakat Davos ve akrabası da insan doğası hakkında daha temel bir şeyi aydınlatır.

İşte her zamanki hırs ve güvensizlik derecesine sahip olan herkesin kendilerine sorabileceği varsayımı var: Sizce bu kadar başarılı, servetinize ve profesyonel ilişkilerinize bu kadar güven duyabileceğinizden, artık bu şeyler hakkında endişelenmeyeceksiniz mi? Başarılarınızı diğer insanlarınkiyle karşılaştırmayacağınız, artık doğru yerde olup olmadığınızı merak etmeyeceğiniz için en havalı yerin tam olarak nerede olursanız olun olduğuna inanıyorsunuz?

Bu soru, bu arada, neredeyse kesinlikle doğru bir cevabı var: Hayır. Davos'ta bu kadar canlı ekranda olan bu nagging endişeleri ile artık rahatsız olmayacağınız yeterli başarıya sahip olmayacaksınız. Burada, CEO'ların ve Beyaz Saray yardımcılarının bile, bu parti ya da bu partiye bir iPad'i olan çekici bir genç tarafından temizlenmesi için ayakta durduğuna tanık olabilirsiniz, sanki 1970'lerde Studio 54 ve Mick ve Bianca Jagger kapı.

Tabii ki, birinin o kadar mizaçlı bir şekilde barış içinde olabileceği varsayımsal olarak mümkündür, o da kimlik bilgilerinin ve meritokrasinin yağlı kutbunu yayar ve belirli bir yüksekliğe ulaştığında tamamen tatmin olur. Ancak böyle bir insanın ilk başta yağlı kutbu taklit etmeye başlayacağı şüphelidir.

Bu temel insan içgüdüsü - müzikal Hamilton tarafından yüceltildiği gibi, gerçekleştiği odada yer alma açlığı, şu anda büyük bir üst düzey sosyalleşme endüstrisini besleyen şeydir. Bu, sadece üst düzey kurumsal, siyasi ve medya liderlerini değil, aynı zamanda etkili toplantıların gitmesini isteyen özel bir gizemle belirli toplantıların yapılmasına yardımcı olmaya adamış geniş bir halkla ilişkiler uzmanları mesleğini, aynı zamanda konuşmaların yazılmasını ve güvenliğini sağlamayı da içerir. etkili insanları bir kez orada iyi gösterecek röportajlar.

Orası neresi? Kısmi bir liste yapalım.

Alfalfa'dan sonraki hafta sonu, giderek artan bir şekilde üst düzey kurumsal sosyalleşme için bir mıknatıs haline gelen Süper Kase'dir. Goldman Sachs CEO'su David Solomon, Miami'deki The Fontainebleau otelindeki Sports Illustrated partisinin disk jokeyi olmayı kabul etti.

Birkaç hafta sonra Davos'taki aynı kurumsal ve kamu politikası liderlerinin çoğu Münih Güvenlik Konferansı için Avrupa'ya dönecek. Daha sonra Mart ayında Austin'de daha teknik ve medya odaklı South by Southwest hafta sonu geliyor.

İlkbaharda Washington, beyaz kravat ve kuyruklar Gridiron Yemeği ve 72 saat partilere balon açan Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği gibi medya etkinliklerinde kurumsal liderler için bir mıknatıs.

Her bahar Los Angeles'taki Milken konferansında finansal türler hakimdir. Microsoft'un Mayıs ayında Seattle'da bir CEO zirvesi var.

Yaz gelince Google, CEO'ların katıldığı Davos'un kendi versiyonuna ve Sicilya'daki yıllık “kampında” Leonardo DiCaprio, Prens Harry ve Barack Obama'nın beğenisine sahiptir. Eve yaklaştıkça bazı CEO'ları çeken Aspen Fikirler Festivali de var, aynı zamanda yazarlar ve kamu politikası uzmanları için bir mıknatıs. Orada millet tanıtım hoş geldiniz. Ancak her yıl Sun Valley'de düzenlenen medya ve teknoloji liderlerinin daha seçkin Allen ve Co. konferansında çalışan basın hoş karşılanmıyor. Davetliler ailelerini getirmeye teşvik edilir ve çocuk bakımı sağlanır.

Geçmişte ABD başkanlarını çeken ve hala yaz çekimleri için iyi bağlantılı bir kalabalık çizen Kuzey Kaliforniya'nın sekoyalarındaki uzun zamandır erkek geri çekilme olan anakronistik Bohemian Grove'da takılan çocukların birkaç raporu var.

Sosyal bağlantı merkezlerinin listesi, herhangi bir resmi kadroda bulunmayan toplantıları da içerir. Rahmetli finansçı Ted Forstmann yıllar önce Aspen'de, Google'dayken Eric Schmidt gibi üst düzey teknoloji yöneticileri ve Ron Howard ve Michael Ovitz gibi Hollywood türlerini içerecek şekilde yaz aylarında golf ve tartışma panellerinin toplanmasına başladı. Forstmann’ın 2011'deki ölümünden bu yana, eğlence süper ajanı Ari Emanuel (eski Chicago belediye başkanı Rahm Emanuel'in kardeşi) geleneğin devam etmesine yardımcı oldu.

Son zamanlarda, ünlü yapımcı David Geffen, 453 metrelik Rising Sun yatında Akdeniz'i gezmeye davet ederek, önemli kişilerin dahil edilmesini sevdikleri yerleri genişletti. Geçen yaz kesintiyi yapanların arasında eski Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein, Amazon kurucusu ve Washington Post sahibi Jeff Bezos ve aktör Tom Hanks vardı.

Bir anlamda, bu fenomen yeni değil. 1950'lerde, sosyolog C. Wright Mills, en çok satan The Power Elite adlı kitabını, birbirine bağlı iş, askeri ve siyasi elit ağların, sivil sınıfta öğrenildiği gibi demokrasiyi çoğunlukla bir yanılsama haline getiren küçük ama etkili bir sınıf yarattığını anlatan bir kitap yazdı. 1970'lerde komplo teorisyenleri, David Rockefeller ve Henry Kissinger gibi insanların dünyaya hükmettikleri Üçlü Komisyon hakkında fulminasyon yapmayı severdi. (Bu arada, yıllık Bilderberg Konferansı gibi hala var.)

Ancak Mills, gücü gölgelerde çalıştığı gibi tanımlıyordu. Modern torunlar bunun tam tersidir — medya ve ünlülerle aşılanmıştır. Bu yıl çok sayıda muhabir Davos'u kapsıyordu ve CEO'ların gelmesinin bir nedeni CNBC'nin beğenilerine röportaj vermektir. (Sheryl Crow, bu yıl Davos'ta Philip Morris için bir etkinlikte şarkı söyledi.) Geffen, yat gezisinin fotoğraflarını Instagram'da yayınladı.

Dahası, modern sosyal çevreler aslında oldukça gözeneklidir. Önceki dönemlerden farklı olarak, içerden biri olmak için seçkin bir aile soyuna ihtiyacınız yoktur. Özel bir uçağa, isim düşürmeye yönelik bir hediyeye ve hayırseverlik nedenlerine para harcamaya istekli olmanıza yardımcı olur. Modern kültürün en korkunç figürlerinden biri olan zengin sapık Jeffrey Epstein, kendisini Bill Gates ve eski Hazine Sekreteri ve Harvard Başkanı Larry Summers gibi saygın figürleri içeren sosyal çevrelere bu şekilde aşılamayı başardı. Gates ve Summers, daha sonraki protestolarında fotoğraf çekmeye ve özel uçak gezilerini paylaşmasına rağmen aslında onunla arkadaş olmadıklarına kesinlikle haklıydı. Ancak bu, kendi tarzında, yüzeysellik ve manipülasyon hakkındaki noktayı, bazı üst düzey sosyalleşmenin doğasında barındırır.

Epstein gibi bir sürüngen tipik değildir. Ancak elit toplanma devresinde profesyonel rollerle sosyal emellerin daha yaygın bir şekilde birleşmesi, insan doğasının hem çekici hem de yıkıcı boyutlarını vurgular.

Olumlu tarafı, insanlar sosyal varlıklardır - sevilmeyi severler - yıllık elit takvimdeki olayların çoğu, kısmen, insanlığı daha iyi hale getirmenin fikirlerini ve yollarını tartışmaya adanmıştır. WEF’in uzun süredir devam eden sloganı, “Dünyanın durumunu iyileştirmeye kararlı”.

Aynı zamanda Davos ve ilk, sosyolog Thorstein Veblen'in on dokuzuncu ve yirminci yüzyılın başlarında önde gelen bir entelektüel olması nedeniyle varlığını sürdürüyor. ödüller, esasında olabileceklerinden daha caziptir.

Bu gerçeklikte gezinme konusunda yetenekli bir kişi Anthony Scaramucci'dir (evet, Donald Trump için birkaç saat çalışan aynı adam) ve on yıl kadar önce Davos yıldızı oldu.

Buradaki bir röportajda Scaramucci, iPhone'unu “konferansların yaygınlaşması” (web sitesinde “küresel düşünce liderliği forumu” olarak tanımlanan kendi “SALT” konferanslarını içeren bir yayılma) için bir açıklama olarak düzenledi. günler konuşmaya ve telefonda mesajlaşmaya, ancak akıllı telefonun "siyah bir aynaya konuşmaya" ndan daha derin bir etkileşim arzuluyor. “Birbirimizle doğrudan etkileşim kurmak için sosyal bir ihtiyacımız var.”

Scaramucci, nadir bulunan vintajları içeren açgözlü bir etkinlik olan şarap resepsiyonlarıyla Davos'ta ilgisini çekti. “Zengin insanlar züppe ve onlar da ucuz” diye resepsiyona girmek istediler. “Nouveau riche, bu yüzden ucuz değilim” ve etkili bir kalabalık çekmek için iyi şeylere bolca harcamaya istekliydi.

Davos'un psikolojik boyutunu iskonto ediyor. “Bill Gates'in FOMO olduğunu sanmıyorum” dedi. Belki de değil. Davos'un düzenli bir katılımcısı olan Gates'in başlangıçta uluslararası yardım çalışmalarında bir etkinliğe ev sahipliği yapması planlandı, ancak daha sonra planları değiştirdi. Muhtemelen Davos'ta gerçekten görmek istiyorsa kendisine seyahat etmeyi kabul etmeyen birkaç kişi vardı.

Yine de, ne kadar başarılı olursa olsun, zaman zaman kendilerini dışarıda bulamayacak, burnu pencereye bastırılmış olan çok az insan var. Örneğin, Yonca yemekten sonra, çoğu katılımcı Georgetown’un Café Milano'sunda partiden sonra kalıyor. Bununla birlikte, bu yıl bu kalabalık daha ince olacak, çünkü bazı katılımcılar Kalorama mahallesindeki Bezos'un konağında rakip bir partiye davet ediliyor. Kesimi yaptın mı?

Alfalfa ya da Bezos partisi için yapmadım. Evde bir bardak bitkisel çay ile kanepeye fırlatılırım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.