Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kaza Ne Zaman Suç Olur?


Önerilen İletiler

  • Admin

Kaza Ne Zaman Suç Olur?

Doğu Teksas'ta tehlikeli bir virajdan geçerken James Fulton yaklaşmakta olan trafiğe geçti ve genç bir kadını öldürdü. Polisler kazanın bir kaza olduğunu söyledi. Ancak Smith County Savcısı bunu farklı gördü.

5d5d6f77a4957.jpg

James Fulton, 14 Mayıs 2016 akşamı beyaz Dodge Ram 1500 pikapına tırmandığında karanlıktı. O ve arkadaşları Mark Warren ve Dave Monicatti, öğleden sonra Cascades Golf ve Country Club'da on sekiz delik oynadılar ve Warren'ın karısı akşam yemeği ve Tyler'ın en sevdiği Tex-Mex restoranı On the Border'da. James, 2013 yılında San Antonio'ya taşınmadan önce on dört yıl boyunca Doğu Teksas şehrinde yaşamıştı, ancak her ay döndüğünde arkadaşlarıyla yetişmeyi dört gözle bekliyordu.

Kırk yaşında olmasına rağmen, James yoğun kaslı bir çerçeve sürdürdü. Oklahoma'daki lise futbol takımında tam geri oynamıştı ve beş ayak dokuz ve 230 liraya hala bakıyordu. Giden bir adamdı; o ve karısı Audrey, bir radyasyon terapisti ve dört çocukları toplumda uzun zamandır demirbaşlardı. Tyler, muhafazakar bir kültüre sahip bir şehir olan İncil Kemeri'nin bir tokasıdır ve Fultons orada yaşamayı sevmişti. James on yıl boyunca şehrin ilkokullarından birinde ders verdi ve çocuklarının futbol ve beyzbol takımlarına koçluk yaptı. Aile her Pazar Green Acres Baptist Kilisesi'ne katıldı.

2001 yılında, huzursuzluğa eğilimli olan James, yanda bir güç yıkama işine başladı. Ek gelirden zevk aldı ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek için bir bahane sundu. Ardından, 2010 yılında Doğu ve Güney Teksas'ın patlayan petrol ve gaz alanlarında bir fırsat yakaladı. Öğretim işinden, boru hatlarının temizlenmesi konusunda uzmanlaşmış Fulton Petrol ve Gaz Hizmetlerini başlatmak için ayrıldı. Yakında, özellikle Güney Teksas'ta işler gelişiyordu. Zirvede, şirket elli kişiyi istihdam etti ve Gonzales'deki bir tesiste on beş kamyon filosunu korudu. James, ailesinden uzakta, yolda daha fazla zaman geçirdiğini fark etti. Ve böylece, 2013'te Fultons güneye gitti ve sürüş süresini kısaltmak için San Antonio'ya yerleşti.

Bir yıl sonra, petrol ekonomisinde ani bir düşüş, işi bozdu. James tüm çalışanlarını kovmak zorunda kaldı ve 2016 baharında şirketini kapattı ve bir iflas avukatı ile görüşmelere başladı. Daha az kazançlı diğer işleri (boyama, kaynak yapma, güverte inşa etme) başlatarak ailesini ayakta tutmaya yardımcı oldu, ancak işler daha da kötüye gidememiş gibi hissetti.

Mayıs ayında bir iş toplantısı için Tyler'a gitti, golf oyunu için arkadaşlarına katıldı ve sonra On the Border'e gitti. 09: 30'dan hemen sonra restoranın otoparkından ve eve gitmek için meşgul Broadway Caddesi'ne gitti. Önceki yedi saat içinde yedi ya da sekiz Miller Lite içerdiğini tahmin etti - bunların çoğunu golf sahasında bitirdi ve daha sonra akşam yemeği sırasında birkaç 19.5 onsluk bira içti - ancak daha sonra t Kendini bozulmuş hissetme.

Güney Tyler boyunca uzanan beş şeritli doğu-batı caddesi Grande Bulvarı'na doğru bir dönüş yaptı. Oradan San 155'e doğru Texas 155'i vurmayı planladı. James, altı saatlik bir yolculuğu defalarca yapmıştı - bazen, şekerleme yapmak için yarıda duracaktı - bu yüzden rotayı iyi biliyordu. Her zaman Doğu Teksas'ın doğal güzelliğine çekildi ve karanlığın altında bile sürüşten zevk aldı. Solunda, birkaç kez oynadığı bir parkur olan Hollytree Country Club'ı geçti ve uzun yolculuk evine yerleşti.

5d5d6fc7cf295.jpg

Ekim 2017'de San Antonio’nun Pearl bölgesinde Fulton ailesi (Reid, Owen, Audrey, James, Ayden, Hailey). Fulton ailesinin izniyle.

Batıda bir milden kısa bir süre boyunca, aynı bulvarda, Haile Beasley, siyah Ford Focus'da bir akşam yemeğinde bir arkadaşının evine giderken bir ışık yaktı. Beş ayak on beş, Haile uzun sarı saçları olan yirmi yaşında bir coşkulu idi. Annesi Jennifer Whittmore, birçok insanın Haile'nin bir bebek zürafa gibi göründüğünü şakaladığını söyledi. Kendini küçümseyen, aptalca bir çizgi ile Haile kolayca arkadaş edindi ve küçük kardeşleri tarafından hayran kaldı. Kız kardeşi Ashley ile saatlerce makyaj yapardı ve kardeşi Sean’ın neredeyse tüm beyzbol oyunlarına katıldı, bazen standlarda oturmak ve ona tezahürat etmek için kırk mil sürdü. Kısa süre önce Tyler Junior College'dan diş hijyeni diploması aldı ve kariyerine başlamak için istekliydi. Ayrıca, yerleşmeyi, evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı hayal etti.

Solundaki şeritte olan bir tanığa göre, Haile trafik ışığında beklerken telefonuna bakıyordu. Işık yeşile döndüğünde, Haile Grande üzerinde doğuya devam etti ve yollarda bir S-eğrisine yaklaştı, bu da yıllar boyunca orada meydana gelen birçok araba enkazı için bir gerginlik oldu, çünkü sürücüler hızlarını yanlış değerlendirdi veya eğriyi kaçırdı. Kirsten Woodard adlı genç bir kadın olan tanık Grande'yi sürmeye devam etmişti ve daha sonra arabası aniden ışıkla dolduğunda bir kısa mesajı kontrol ettiğini kanıtladı. Başını kaldırdı, kornasını çaldı, sert fren yaptı, orta şeride bıraktı ve beyaz bir kamyonetin iki şeritli trafiği geçip üçüncüsüne odaklanıp Odak kafaya çarptığı gibi siyah Odak'a baktı. İki araç, kaldırım boyunca, bir kaldırım boyunca ve çimlerin arasında durdu, burada kamyon durmadan önce yolcu tarafına döndü.

***

James'in bildiği bir sonraki şey, Donald Schick adında bir polis memuru penceresinden bakıyor ve iyi olup olmadığını soruyordu. “Yardıma ihtiyacım yok,” diye yanıtladı James.

Rahatsız edildi, ne olduğu konusunda tamamen karıştı. Çürük bir burnu ve ellerinde birkaç çizik vardı, ama aksi halde iyi görünüyordu. Başka bir memur kamyondan sürünmesine yardım etti ve o zaman James siyah arabayı fark etti, ön ucu bükülmüş bir çelik kütlesi. Polis memurlarının ve itfaiyecilerin sürücüyü çıkarmak için uğraştıklarını izledi ve Schick ona içerideki kadının öldüğünü, çarpma sonucu öldürüldüğünü söylediğinde James ağlamaya başladı.

Çarpışma hakkında hiçbir şey hatırlayamadı. “Bir şey gözüme çarptı, sola baktım ve yuvarlanıyorum” dedi. (Bir saat sonra gördüğü bir geyik olduğunu söyledi.) Schick tarafından sorgulandığında, James akşam yemeğinde birkaç bira içtiğini itiraf etti, bu yüzden Schick onu yakındaki bir otoparka kadar eşlik etti ve üç alan itici test yaptı . James hepsini geçti.

O zamanlar, neredeyse otuz yıllık deneyime sahip bir dedektif olan Gregg Roberts geldi ve soruşturmayı devraldı. James'e bir kan alkol testi için kan alımına izin verip vermeyeceğini sordu. James her zaman bir örnek vermenin kötü bir fikir olduğunu duymuştu - kazanacak hiçbir şey ve kaybedecek her şey yok - bu yüzden reddetti. Roberts, James'in sarhoş olmasının olası bir nedeni olduğunu hissettiğinde kan alımı için bir arama emri alabilirdi, ancak buna karşı karar verdi. James’in gözleri cam gibi değildi ve konuşmasını da azaltmadı. Ve böylece, gece yarısından biraz sonra, Schick James'e tek bir şeridi sürdürememesi için bir bilet yazdı ve gitmesine izin verdi.

Dedektif Roberts soruşturmasını sabah 1: 30'da tamamladı. Sonra gecenin en korkunç kısmı için kendini hazırladı. Bir papaz eşliğinde, Haile’nin annesinin yaşadığı mütevazı tuğla evine bir milden daha az yol kat etti (o ve Haile’nin babası Brian Beasley, 2012'de boşandı). Jennifer kapıya geldiğinde, Roberts'ın kötü niyetli bir partnere karışan yakın bir arkadaşını tartışmak istediğinden şüphelendi.

"Bu gece korkunç bir enkaz vardı," diye açıkladı Roberts sessizce. “Haile başaramadı.”

Jennifer dizlerinin üstüne çöktü, yüzü yere bastı, çığlık attı.

Crash_4.jpg

Jennifer Whittmore (soldan ikinci), çocukları Ashley, Sean ve Haile Beasley ve üvey kızları Bailey ve Tristyn ile (2015 yılında) Anneler Günü'nde. Haile Ailesi'nin izniyle.

Kazadan sonraki sabah James, Facebook'ta şunları söyledi: “Dün gece ölümcül bir trafik kazası geçirdim. Vurduğum genç bayan hayatta kalamadı. Kız kardeşlerini yeğenlerini kaybeden ailenin dualarına ihtiyacı var. Kendisi ve ailesi için üzüntü duyduğum duyguları bile bilmiyorum. Keşke o olmasaydım ben olsaydım. ”

O günün ilerleyen saatlerinde James, evini San Antonio'ya götürdü. İçeri girdiğinde Audrey ve çocuklar ona sarılmak için koştular ve ağlamaya başladılar. Önümüzdeki günlerde, James enkaz hakkında pek konuşmadı. Audrey'e, kurbanın tek kızının adını paylaştığı gerçeğiyle perili olduğunu söyledi. Bazen, Hailey Fulton'a baktığında Haile Beasley'nin vizyonlarını yaşayacağını söyledi.

Bu arada Haile’nin ebeveynleri, umutsuzluk ve hayal kırıklığı duyguları arasında tahterevalli yaptılar. Enkazdan bir gün sonra Brian Facebook'ta yayınladı: “Dün kız çocuğumu kaybettim, artık burada değil. Ne yapacağımı bilmiyorum. ”Gözlerindeki yaşlarla bir TV muhabirine“ Kızgın, üzgün olursunuz. Kimse birini öldürmek için yola çıkmaz. Anlıyorum, ama kızım öldü ve hiçbir şey onu geri getiremez ve eğer adaletin yapılması gerekiyorsa, olur. Değilse, o zaman başka birinin elinde. ”

Yerel medya, hayatı kısa süren parlak genç kadının trajik hikayesine akın etti. Raporları genellikle, geniş bir şekilde sırıttığı bir selfie olan Haile'nin aynı fotoğrafını içeriyordu, kaşları gençlik vaadinin imajı olan bir çift havacı gölgesi üzerinde şakacı bir şekilde kemerliydi. Topluluğun tepkisi ateşlendi. Haile’nin ebeveynlerinin hiçbirinin harcanabilir geliri fazla değildi ve Jennifer cenazede yeterli çiçek olmayacağından endişeliydi. Yine de Haile’nin ziyareti için Stewart Ailesi Cenaze Evi’ne girdiğinde “her yerde çiçekler vardı” dedi. Birçoğu yabancı olan o kadar çok insan geldi ki, ziyaret iki ila dört saat arasında sürdü. Yüzlerce kişi Haile'ye veda etmeye geldi.

Outpouring ailesine geçici bir rahatlık sundu, ancak Jennifer ve Brian polislerin enkaza tepkisinden şaşkına döndüler. James'in iyi bildiği bir yolun iki şeridinden geçmesi için hiçbir neden yoktu, diye düşündü, pervasız bir şey yapmadıkça. James içmeyi kabul etmişti. Polisler neden kan alma emri vermediler? James neden hapiste değildi?

***

Teksas, ülkedeki trafik ölümlerinde başı çekiyor. Yalnızca 2017 yılında, devletin yollarında ve otoyollarında 3.721 kişi öldü, bu sayı son on yılda önemli ölçüde arttı. Benzer bir eğilim ülke genelinde de görülmüştür; Birçok uzman bu yükselişi hiperdistraksiyon çağında yaşadığımız gerçeğine bağlamaktadır. Sigorta Bilgi Enstitüsü başkan yardımcısı James Lynch, “İnsanlar akıllı telefonlara ve gösterişli gösterge panolarına yoldan daha fazla dikkat ediyor,” dedi.

Çoğu araba kazası - kazalar - ve kusurlu sürücülerin ihmal nedeniyle medeni sorumluluğa maruz kaldıkları kabul edilir, yani sıradan bir kişinin aynı durumda kullanacağı bakımı kullanmadıkları anlamına gelir. Teksas Ceza Temyiz Mahkemesi'ne göre, “ihmalin ciddiyeti, topluluğun doğru ve yanlış duygusunu paylaşan herhangi bir makul kişi tarafından bilinirse” bir sürücü çok daha ağır cezai ihmal eylemiyle suçlanabilir. ölüm söz konusudur, bir sürücü suç olarak ihmal edilebilir cinayetle suçlanabilir. Bu suçlamayı yapmak için savcılar önce bir jüriyi, sanığın davranışlarının birinin hayatını riske attığını bilmesi gerektiğine ikna etmelidir. Ayrıca, bunu algılamadaki başarısızlığın, sıradan bir insanın algılayacağı şeyden “kaba sapma” olduğunu da kanıtlamalıdırlar.

Birçok ihmal durumunda, çok fazla gri alan var. Sıradan veya makul bir insanın her durumda yapacağı şey büyük ölçüde değişebilir ve bir jüri üyesinin neyin “kaba sapma” olarak sayıldığını belirlemesi için objektif bir değerlendirme listesi yoktur. Alkol, ölümcül bir araba enkazına karıştığında, bu hesaplamalar daha da çamurlu hale gelir. Teksas'ta, kandaki alkol konsantrasyonu .08 veya üzerindeyken araç kullanmak yasa dışıdır. Ancak sürücüler, bu seviyenin altında test etseler bile bir enkazdan cezai olarak sorumlu tutulabilir; yasa gereği, “zehirlenme” alkol veya başka bir madde, hatta kafein gibi kontrolsüz maddeler nedeniyle “zihinsel veya fiziksel fakültelerin normal kullanımına sahip olmama” anlamına gelir. En hafif vızıltılarla sürmek yasadışı değildir, ancak bir kazaya girerseniz, bu az miktarda madde sizi büyük belaya sokabilir.

Sonuçta, bir suçun işlenip işlenmediğini anlamak her zaman kolay değildir. Bu tür tespitler bir topluluktan diğerine değişebilir. Austin'deki Texas Üniversitesi'nde hukuk profesörü Jennifer Laurin, “Suçluları tanımlamak ve yasaların insanların eylemleri için nasıl uygulandığını anlamak için kullandığımız çizgiler özellikle şaşırtıcıdır” dedi. “Polis, savcılar ve jüri üyelerinin birisinin kafasında neler olup bittiğini doğru bir şekilde anlayabilecekleri fikrine çok güveniyoruz. Onlara, sanığın suçlu veya cezai olmayan bir risk alıp almadığına dair sübjektif ve incelikli yargılarda bulunmalarına güveniyoruz. ”

Başka bir deyişle, James Fulton ve Haile Beasley aileleri keşfederken, adalet bazen bakanın gözündedir.

***

Kazadan iki ay sonra, Dedektif Roberts olay yerinde ilk bulgularını doğrulayarak soruşturmasını sonuçlandırdı. 20 Temmuz tarihli bir raporda, “Bu dava, cezai kovuşturma eşiğini karşılamıyor gibi görünüyor” dedi. Roberts, James’in golf ve akşam yemeği ortaklarının yanı sıra restorandaki James’in sunucusuyla yapılan röportajları gösteren orijinal dava dosyasını inceledi; hepsi James'in zehirlenme belirtisi göstermediğini söyledi. Buna ek olarak, Roberts iki arabanın bilgisayarlarından gelen verileri değerlendirdi ve James'in hızının aşırı olmadığını (45 bölgede 51 mil / saat, ancak rapor 35 mil / saat öneren sarı bir uyarı işareti olduğunu not etti) ve çarpmadan önceki anlar frenlenmemiş ya da çarpıtılmamıştı. James tartışılmaz bir şekilde hatalıydı, Roberts bunu açıkladı ve “sürücü dikkatsizliği” katkıda bulunan bir faktördü. Ancak kanıtlara göre, eylemleri ceza gerektiren bir suç oluşturmadı. Roberts’ın amiri bulgularını kabul etti ve dava kapatıldı.

James rahatlamıştı. Haile’nin ailesi şaşkın ve kızgındı. Jennifer ve Brian, Roberts’ın soruşturmasının temelde kusurlu olduğuna inanıyorlardı. James'in arkadaşlarının güvenilir tanıklar olmadığını düşündüler ve James'in sarhoş olduğu veya bir telefon ekranına baktığı için doğrudan gelen trafiğe geçtiğine inanıyorlardı. James'in eylemlerinden sorumlu tutmaya kararlı olan iki kişi, Chad Parker adında yerel bir avukat tuttu ve yanlış bir ölüm davası açtı.

Ağustos ayının sonlarında James bir ifade vermeyi kabul etti. Parker'a hatalı olduğunu ve o gün yedi veya sekiz bira tükettiğini söyledi. Buna ek olarak, geçmişte Sınır Ötesi'nden sarhoş olduğunu itiraf etti. Röportajın sonunda Parker James'e, “Bugün ifadesine dayanarak hala cezai kovuşturma riskiyle karşı karşıya olduğunu anlıyor musun?” Diye sordu.

Evet, James yanıtladı. Endişelenmedi, çünkü kazanın bir kaza olduğundan emindi.

Bir ay sonra, iki taraf James'in işleri aracılığıyla taşıdığı sorumluluk sigortası tutarı için 1 milyon dolarlık dava açtı.

Jennifer ve Brian için zafer boştu. Sonuçların acısını çeken James değildi - bu onun sigorta şirketi idi. En azından kızlarını öldürene kadar James'in en kötü sürücü, içen ve süren ve her zaman ondan kaçan biri olduğuna inanmaya gelmişlerdi. James’in ifadesini Smith County bölge avukatı Matt Bingham’ın ofisine götürdüler. Yasalara göre, DA'ların bir suçla kimin suçlayacağı konusunda geniş takdir yetkisi vardır ve 21 yıl bölge savcılığında çalışan Bingham, suç ve suçluları zorlayan ve koymak konusunda çok etkili bir adam olarak ün yapmıştır onları hapiste. 2015 yılında ofisi yerel ilçe mahkemelerinde yüzde 94'lük bir mahkumiyet oranını yönetti. Bingham, 2014 kampanya reklamında destekçi olarak “mağdurların haklarını agresif bir şekilde temsil etmek” için de çok çalıştı.

İşini, bölge hâkimi olmak için ayrıldığı ve Bingham'ın devraldığı 1983'ten 2003'e kadar DA olan eski patronu Jack Skeen'den öğrenmişti. Skeen hem DA hem de yargıç olarak bir efsaneydi. “Skeen yasaya ve düzene inanıyor ve kendisini kurbanların koruyucusu olarak görüyor,” dedi yerel bir avukat, adlandırılmak istemeyen.

Yüzyılın üçte biri boyunca Skeen ve Bingham, Smith County adalet sistemine önderlik etmişti. Ancak birden fazla kez felsefeleri haksız sonuçlara yol açmıştı. En kötü şöhretli örneklerden birinde, Bingham ve yardımcıları, 2005'ten başlayarak Yargıç Skeen'in önünde, Mineola Swingers Club davalarını kovuşturdular. Davalar, bir grup küçük çocuğun zorlandığını iddia ettikleri iddialarını içeriyordu. “seks anaokuluna” katılmak ve swingers kulübünde erotik danslar yapmak. Fiziksel bir kanıt yoktu ve Mineola polisi tuhaf hikayelerde güvenilir bir şey bulamadı, bu yüzden davayı düşürdüler. Daha sonra, katılan üç çocuğun koruyucu annesi, davayı yedi yerel yetişkine işaret eden Bingham’ın ofisine götürdü. Bunlardan dördü sonunda hüküm giydi ve ömür boyu hapse mahkencedm edildi.

Bununla birlikte, 2010 yılına kadar, kararlardan ikisi daha yüksek bir mahkeme tarafından bozuldu ve bir yıl sonra Bingham, daha az suç işledikten sonra suçlu olduklarını iddia ettikten sonra, hâlâ hapishanede bekleyen üç kişi de dahil olmak üzere yetişkinlerden biri hariç hepsini serbest bıraktı. masumiyetlerinin örtük bir kabulü. (Texas Monthly bu davaları kapsamlı bir şekilde ele almıştır.)

DA’nın ofisinde Jennifer ve Brian Bingham ve savcı yardımcısı Kenneth Biggs ile bir araya geldi. Lütfen bunu doğru yap. "Bana söylediğiniz şey buysa," dedi Bingham, "Bebek kızınıza adalet getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Birkaç hafta geçti. Biggs, Brian ve Jennifer'a ne kadar çok şey öğrendikçe, James'in gerçekten bir suç işlediğine inanmaya o kadar çok geldiğini söyleyerek ara sıra kontrol etti. Sonra bir gün Bingham aradı ve ondan ofisinde buluşmasını istedi. Jennifer babasını getirdi ve Brian karısıyla birlikte geldi. Bingham onları oturdu ve ofisinin polisin korkunç gecede yanıldığına inandığını açıkladı; James’in kanını almaları için muhtemel sebepleri vardı. Sonra da davayı büyük bir jüriye sunacağını bildirdi.

Dört kişi gözyaşları içinde bozuldu. Sonunda, Haile adalet alacağını düşündüler.

***

28 Kasım 2017'de James, Yargıç Skeen’in Tyler mahkeme salonuna girdi; kot pantolon, bot ve Audrey'nin bu olay için satın aldığı yeni uzun kollu ekose gömlek. Hâlâ savcıların onu suç saygısız bir cinayetle suçladığı ve kamyonunu ölümcül bir silah olarak kullanmakla suçladığı konusunda şaşkına dönmüştü. Ama şansı konusunda iyimserdi. O ve Audrey dört çocuğunu bir komşunun bakımı altında bırakmışlardı ve yakında hepsi birlikte olacaklardı. Aslında James, DA’nın bürosundan birkaç teklifi reddetmişti: suçluyu reddetmek karşılığında beş yıl gözaltı sürebilirdi. Fakat bir suç olmadığını düşündüğü bir şey için suçlamayı reddetti ve kaydında bir suç istemedi.

Mahkeme salonunda Audrey, James ile avukatı James Huggler'in hemen arkasında, annesi ve kız kardeşi arasında sıkışmıştı. Küçük odanın karşı tarafında Haile’nin ailesini dolaştı. İki klan arasında açıkça gerginlikler vardı. Haile’nin ailesi, James'in trajediyle orantılı vicdan azabı gösteremediğini ve Brian'ın şikayetlerinin çoğunu Facebook'ta yayınladığını hissetti. Fultons, bu tür suçlamaların kaba bir yanlış karakterizasyon olduğunu ve tehdit edildiğini düşünüyor.

Açılış ifadesinden Huggler bir göze çarpan noktayı vurguladı. “Haile’nin ölümü bir trajedi mi?” Diye sordu. "Evet öyle. Suçu ihmal etmek cinayet midir? Hayır. ”Enkaz, bir kazaydı, jürinin James'in dikkati dağıldığında çarpışmaya yol açan üç saniyeye odaklanmaya çağırdığını söyledi. “Bu dava yaklaşık üç saniye sürecek,” dedi Huggler.

Diğer yandan savcılar, jüri üyelerinin dikkatini bu kısa aralıktan uzaklaştırdılar (iddia ettikleri süre, beş saniyeye yakındı) ve daha önce gelenlere yöneldi: James'in içmesi. Bingham açılış konuşmasında, “Alkol bir kişinin dikkat dağınıklığı ile başa çıkamamasına katkıda bulunuyor,” dedi. Bingham'a James'in içme alışkanlıklarını gündeme getirmenin yollarını bulduğu için alkole odaklanma sadece üç günlük deneme boyunca yoğunlaştı. James'in restoranda 48 ons düştüğünü ve hiçbirinin olay yerinde bulunmayan, alkolün karar verme sürecini etkileyeceğini iddia eden üç kolluk görevlisine tanıklık ettiğini söyledi. Trooper Barry Evans, “Alkolün herhangi bir şekilde sokulması birisini zayıflatacaktır” dedi.

Bingham, suçu ihmal eden cinayetten suçlu bulunması için sarhoş olmak zorunda değildi, Bingham jüriye açıkladı - ancak polis kan almadığı için “olmuş olabilir.” (James'in büyüklüğü ve miktarı göz önüne alındığında) akşam yemeği ile içtiği Miller Lite'ın kan alkol konsantrasyonu neredeyse kesinlikle yasal sınırın altındaydı; bir devletin tanığı .04 olduğunu tahmin etti.) Bingham, önemli olan James'in yaklaşmakta olan trafiğe yöneldiğini savundu. “Orada geyik olup olmadığına aldırmıyorum” dedi. “Tüm umursadığım peri tozu tek boynuzlu atına bakabilirdim. Mesele şu ki, gözlerini yoldan ayırdı ve hemen hemen tüm Grande uzantısını geçti ve bir kızı vurdu ve onu öldürdü, değil mi? ”

Bingham, jüri üyelerinin duygularına yoğun bir şekilde oynadı ve sürekli olarak “tüm hayatı onun önünde” olan yirmi yaşındaki kurban Haile'yi çağrıştırdı. Bir noktada, ailesine çok yakın olduğunu açıklayarak kendini duygusal hale getirdi. “Haylee adında onsekiz yaşında bir kızım var ve bazen bu dava eve biraz yaklaşıyor.”

Jennifer, Bingham’ın performansından çok etkilendi. Ayrıca James'in onun izlenimine ayak uyduğunu hissetti. Savcı yardımcısı James Bullock'un “içme kıyafetleri” olarak alay ettiği gündelik kıyafetler giydi ve kendini jüriye sevdirmek için çok az şey yaptı. Aslında, tek duygu ekranı ekrana geldi: Kaza gecesi yakalanan bir dashcam videosunda ağladığı gösterildi. Ancak daha sonra, aynı videoda Haile'ye “ölü kadın” diye atıfta bulundu.

Duruşma ilerledikçe, Audrey her şeyin korkunç bir şekilde yanlış gittiğini hissetti. Devletin James’in içmesine çok fazla vurgu yapmasına hazırlıksızdı, ki bu karakter suikastı gibi hissediyordu. Ayrıca, Yargıç Skeen'in Huggler'ları geçersiz kılarken, eski asistanının itirazlarını sürekli olarak sürdürerek devletin tarafını çok daha sık ele aldığı görülüyordu. Skeen'in, Huggler'ın jüri önünde, kentin kayıt muhafızı gibi, tanrıya karşı şeride sürdüğü için verilen yüksek atıf oranlarını tartışan belirli tanıkları getirmesine izin vermemiş olması ona adil görünmüyordu. Skeen, aynı S eğrisinde çağrıldığı birçok batığı tarif eden bir itfaiyecinin ifadesine de izin vermedi. (Skeen, her iki tanığın da alakasız olduğunu açıkladı.) Hâkim ayrıca Huggler'a Dedektif Roberts'a hiçbir cezai suçlama yapılmadığı yönündeki tavsiyesini sormayı reddetti. (Bingham, “bölge savcılığı için Smith County, Teksas'ta bir suç işleyip suçlamayacağına karar vermek için anayasal bir takdir hakkı var” dedi.)

Duruşma sona erdiğinde Audrey panikledi. James'in aslında hapse gireceğini düşünmemişti, ancak jüri üyeleri müzakere için odadan çıktıkça en kötüsünden korkuyordu. Bir saat sonra döndüklerinde korkuları doğrulandı. Jüri, James'i cezai olarak ihmal edilen cinayetten suçlu bulmakla kalmadı, aynı zamanda aracını ölümcül bir silah olarak kullandığına ve bu da iki yıldan on yıla kadar olası maksimum cezayı artırdığına hükmetti.

Hâlihazırda sabıka kaydı olmayan James'in denetimli serbestlik alma umudunu sürdürdü. Ancak ertesi gün, duruşmanın cezalandırma aşamasında, devlet, Haile'nin yanındaki arabada süren genç kadın olan ilk tanık Kirsten Woodard'ı çağırdı. Kazanın ardından jüriye Cascades kır kulübünde bir barmen olarak çalıştığını söyledi - James kazanın öğleden sonra oynadığı kursta - ve stantta yıkıcı bir iddiada bulundu. James, kazadan yaklaşık altı ya da sekiz hafta sonra arkadaşlarla içmek için Cascades'e geri döndüğünü söyledi. Woodard kendi kredi kartını kullandığını ve yerel medyada yüzünü tanıdığını iddia etti.

Önümüzdeki birkaç saat boyunca, bir dizi savunma tanığı James’in şefkat ve özveriliğinden bahsetmek için çağrıldığında - örneğin, Audrey’in kız kardeşi Jamie “Kalbi saf” diye açıkladı; Çapraz pişmanlık sırasında Jamie'ye “pişmanlık nerede?” Diye sordu. “So Çok üzgünüm’ nerede. . . onu öldürdükten sonra Cascades'e geri dönüyorsanız, onu öldürdüğünüzde yaptığınız aynı şeyi mi yapıyorsunuz? ”Taktik işe yaramış gibi görünüyordu. Sonuç açıklamasında Bingham jüri üyelerinden James'e yedi yıl vermelerini istedi. Ancak on iki erkek ve kadın emekli olduklarında ve bir saat kadar sonra geri döndüklerinde Bingham'ı bile şaşırttılar. James en fazla on yıl uzaklaşacaktı.

"Kalbim neşe dolu," dedi Brian o günün ilerleyen saatlerinde Facebook'ta. “Nihayet Haile Beasley İÇİN ADALETİMİZ var.”

5d5d7078cc90a.jpg

Babası Brian Beasley ile Haile. Fotoğraf Haile’nin Ailesi tarafından sağlanmıştır.

Audrey o gece anne ve babasının Tyler'daki evinde uyanıkken aklındaki duruşmadan önemli anları tekrarladığında, onunla en çok sıkışan şey Woodard’ın ifadesiydi. Sadece toparlanmadı.

James, kazadan sonra Tyler'dan uzak durduğunu, Texas Monthly'ye tekrarladığı iddiasını söylemişti. Ve Cascades ülke kulübünün bir üyesi değildi; tek erişimi arkadaşı Mark Warren'dı. Kredi kartıyla ilgili açıklama da karıştırıcıydı; İflas davaları nedeniyle Audrey ve James avukatlarıyla sadece nakit kullanmayı kabul etmişlerdi. Audrey, Woodard'ın James'i medyadan nasıl tanıyabileceğini merak etti, bilgisinin en iyisine göre, haber raporları Kasım iddianamesinden sonraya kadar aslında onun resimlerini göstermedi.

Audrey, Warren ile aradı ve James ile kulübe geri dönmediğini söyledi. Ertesi gün ülke kulübünün genel müdürüyle temasa geçti ve ona James'in kredi kartını hiç kullanmadıklarını söyleyen müdürün, yöneticinin zaten bildiğini iddia ettiği bir şey vardı, çünkü DA bürosu bir ay önce bu kayıtları mahkum etti - ve kulüp onlara böyle bir mektup gönderdi.

Warren bulgularını Audrey'e bildirdiğinde öfkeliydi. Devletin yıldız tanığına aykırı olduğuna dair kanıtlar vardı, ancak savcılar hala ifade vermesine izin verdi. Ayrıca, kulübün savunma mektubunu, yapmak zorunda oldukları için çeviremediler.

James'i bu yeni kanıtla başlayabileceğinden emindi. Huggler, devletin bir Brady ihlali olarak bilinen savunmadan kazı kanıtlarını reddettiğini iddia ederek yeni bir duruşma için dava açtı. Bir ay sonra, Şubat 2018'de, Yargıç Skeen konuyu incelemek için bir duruşma düzenledi. O zamana kadar Audrey Huggler'i kovdu ve James ve onun kilisede tanıştığı bir San Antonio avukatı olan John Hodges'i işe aldı. Mahkemede, savcı yardımcısı Biggs belgeleri Huggler'a teslim etmediğini itiraf etti, ancak bunun bir gözetim olduğu konusunda ısrar etti. Daha da önemlisi, Huggler'e iki ayrı olayda Woodard'ın James'in Cascades'e geri döndüğü iddiasını yapacağını söyledi. Tanık olarak adlandırılan Huggler, Biggs'in iddialarını doğruladığında Skeen eyaletin lehine karar verdi. Brady ihlali olmadı. Yeni bir deneme olmazdı.

Umutsuz, Audrey eve gitti, sonra ne yapacağından emin değil. Ertesi gün Facebook'ta isimsiz bir mesaj aldı. “Bu hafta kocanızın davasında olan şey tüm yasal sistem için bir trajedi” diye yazdı kişi. “Ben olsaydım, savcıların hepsinin 3'ünde Texas State Bar'a şikayette bulunmanızı şiddetle tavsiye ederim.”

Özellikle Doğu Teksas'ta savcılara yönelik başarılı şikayetler nadirdir. Son zamanlarda altı yıl boyunca Smith County'yi denetleyen bir şikayet komitesinde görev yapan bir yerel avukat, görev süresi boyunca hiçbir zaman yerel bir savcıya karşı tek bir şikayet almadığını söyledi. Bununla birlikte, 2013-2018 yılları arasında Texas Bar'a gönderilen savcılara karşı yalnızca 24 şikayet dava aşamasına geçti; bu davalardan sadece 13'ü yaptırıma yol açtı. (Buna karşılık, Devlet Barı yalnızca son iki yıl boyunca 332 özel avukata yaptırım uyguladı.)

Hodges, Audrey'e muhtemelen zaman kaybı olduğunu söyledi, ancak çaresizdi, bu yüzden Bingham, Biggs ve Bullock'u kilit kanıtları saklamakla suçlayan bir şikayette bulundu. Ayrıca Huggler ve Skeen'e karşı şikayetlerde bulundu.

Sonra James'i kurtarmanın başka yollarını keşfetmeye başladı. Kilisede bir arkadaş, devlet temsilcilerini yazmasını önerdi, bu yüzden yerel bir mesele olduğu için hiçbir şey yapamayacaklarını söyleyen Donna Campbell ve Kyle Biedermann'a ulaştı. Vali Greg Abbott'a e-posta gönderdi ve bir personel temyiz edene kadar katılamayacağını söyledi. Texas Rangers, temyiz mahkemeleri için bir sorun olduğunu söyledi ve başsavcı olan bir personel, şikayetinde suçladığı kişi olan yerel bölge avukatına başvurdu. Yanıt vermeyen ABD temsilcisi Lamar Smith'i yazdı; Yapan Senatör John Cornyn (bunun yerel bir mesele olduğunu söyledi); ve Campbell ve Biedermann'ı denemelerini öneren Senatör Ted Cruz. Geri aramayan şerif ve Teksas'ın Masumiyet Projesi'ni temyiz sürecinden sonra davaya bakacağını söyledi.

Birkaç hafta içinde Audrey kendini sadece James’in mahkumiyetine değil, aynı zamanda tüm Smith County adalet sistemine saldırdı. JusticeForJames.org adlı bir web sitesi hazırladı. “Smith County Adliyesinde gördüğümüz gibi, hiç bir zaman Kötülük ile yüz yüze gelmedik,” diye yazdı.

Kısa bir süre sonra, Fultons'un oturma odasının hemen hemen her yüzeyi, deneme kopyalarından Hodges tarafından tutulan araştırmacıların “doğruluğu” hakkında “aşırı şüphe” ifade ederek Woodard'ın güvenilirliği konusundaki düşük görüşünü destekleyen bir rapora kadar James'in davasıyla ilgili belgelerle doluydu. Woodard, Audrey öğrendi, birçok kez yasa ile başını derde soktu, esrar bulundurmaktan tutuklandı, “saldırı bedensel yaralanma aile içi şiddete neden oluyor” ve geçersiz bir ruhsatla sürüyor. Bu suçlamaların hepsi reddedildi, ancak James mahkum edildikten beş hafta sonra, Woodard metamfetamin bulundurduğu için tutuklandı ve daha sonra daha az suçlamadan suçlu bulundu. Audrey, Woodard’ın yasal sıkıntılarının yalancı olduğu anlamına gelmediğini biliyor olsa da, tanık olarak güvenilirliği hakkında daha fazla soru sordular.

Audrey yeni bir gece rutini geliştirdi: çocukları yatağa yatırdıktan sonra, bilgisayarında parçalandı, web sitesi için yazılar araştırdı ve besteledi. En küçük çocuğu bazen odasından ona seslenirdi. “Anne,” beş yaşındaki Owen bağırırdı, “sadece yatabilir misin?”

Stres herkesi çok etkiledi. On altı Hailey, uykusuzluk çekti. En büyük iki oğlu Reid ve Ayden, on dört ve onbir, her biri danışmanlık yaptılar. Ayden sonunda doktorların yüksek strese atfettiği şiddetli asit reflü ile hastaneye kaldırıldı.

Audrey, araştırmasında, aşırı tutumlu Smith County DA'larının ve hakimlerinin uzun tarihini detaylandıran gazete ve dergi hikayelerini keşfetti. Yüksek bir mahkemenin Skeen'in “temyiz başvurusunu kanıtlamada Devlete yardım etmek için çalışan geçici dava kurallarını kabul ettiğini” belirlediği Mineola Swingers Club davalarını okudu. bir avukatın Smith County savcılarını “yalan söyleme, aldatma ve yasaları ihlal etme modeli” ile suçladığı bir hikaye. Hikaye Audrey'in zaten bildiği bir şeyi kaydetti: Tyler jürilerinin ne kadar sert olabileceğini. Bir şeker çubuğu çalmaktan hüküm giyen bir adam on altı yılını aldı.

Audrey’in Huggler ve Skeen'e yönelik şikayetleri reddedildi, ancak Mart ayında Devlet Barosu savcılara yönelik iddiaların ilk eşiği geçtiğine karar verdi. Resmi bir şikayet “Mesleki Suistimal” in “adil nedeninin” olup olmadığını belirleyecektir. Smith İlçe savcıları, sorunun duruşmada zaten çözülmüş olduğunu iddia ederek cevap vermiştir. Audrey, görevi kötüye kullanma suçlamalarını artırarak, “Devlet yalan söyledi, gizledi, aldattı ve işlerini yapmak ve ADALET YETENEK yerine bu konuda bir mahkumiyet aramak için gereken her şeyi yaptı” dedi.

Altı ay sonra, Devlet Barı resmen şikâyetle devam etmeye karar verdiğinde uzun zamandır Teksas ceza adalet sistemi gözlemcilerini şaşırttı. Bingham, Biggs ve Bullock dava aşamasına alınır ve profesyonel suiistimal için denenir. Adlandırılmamasını isteyen gazi bir temyiz avukatı “Devlet Barı, duruşma yargıcı herhangi bir suiistimal olmadığını söyledikten sonra bile davaya götürüyor” dedi. “Bence bu çok önemli.” Mart 2019 için bir duruşma yapıldı.

Crash_3.jpg

A Fulton family outing to Pedernales Falls State Park in June 2017. Photo courtesy of the Fulton Family .

Haile’nin ailesi üyeleri o güne kadar olanları tanımlamak için "kaza" kelimesini kullanmayı reddetti. Buna “enkaz” diyorlar; Brian buna “cinayet” diyor. Neredeyse üç yıl sonra, bunun hakkında konuşmak için bile mücadele ediyorlar. “Hâlâ barış bulamıyorum,” dedi Brian. “Doğum gününü mezarlıkta bir sandalyede kutluyorum. Bunu seçmedi. Bunu ben seçmedim. ”James seçim yapan kişi oldu, diye düşünüyor. Brian ve Jennifer hatalarınız için ödeme yapmanız gerektiğine inanıyor. Herkesin Tex-Mex'iyle bira içmesi ve eve gitmesi önemli değil. Herkes birini öldürmez.

“James Fulton'un korkunç bir insan olduğunu düşünmüyorum,” dedi Jennifer. “Bence korkunç bir hata yaptı ve kızımın hayatına mal oldu. Fulton çocukları hastaneye kaldırılmakta olan keder danışmanları görmek zorunda kalıyor, bunu hak etmiyorlar. Ama babaları onun sorumlu olması gereken bir şey yaptılar. Onların kederi, çocuklarımın her gün yaşadıkları acıyla karşılaştırılamaz. ”

Brian ve Jennifer, yeni bir ceza duruşmasını güvenceye almak için umutsuz bir girişim olarak gördükleri şikayeti kınadılar. Ve Audrey’in bölge savcılığına yönelik iddialarına kızıyorlar. “Matt Bingham'ın saldırıya uğradığını duymak acı veriyor,” dedi Jennifer. “Kahramanımın acı çekmesi gerektiğini düşündüğüm adam, çünkü ben ve kızım için doğru şeyi yaptı. Adalet sistemine olan inancını geri kazandığı için ona teşekkür ediyorum. ”(Bingham, Ocak 2019'da DA olarak emekli oldu.)

Ancak her türlü kalıcı teselli bulmak zor.

“İnsanlar direksiyona geçtiğinizde neler olabileceğini anlamıyorlar,” dedi Jennifer. “Dikkatin dağılması uygun değil. Alkol olup olmadığını veya torpido gözünden bir şey alıp almadığımı umursamıyorum. Çok anlamsız, anlamsız. ”

***

Geçen sonbaharda Audrey, oturma odasını aşan belgelerin yığınlarını kaldırmaya karar verdi. Davayı Tanrı'nın ve James'in ilk etapta yargılamak için yasal dayanaklara saldırdığı temyiz başvurusunda bulunan temyiz avukatlarının eline geçirmenin zamanı geldiğini düşünüyordu. Teksas Ceza Temyiz Mahkemesi'nin sürücünün eylemlerinin dikkatsiz olduğunu ancak “cezai olarak suçlanabilecek risk yaratan davranışlar” olmadığını tespit ettiği ölümcül bir trafik kazasıyla ilgili bir 2017 davasıyla paralellik kurdu. Hodges'e göre, cezai ihmalkâr cinayet davalar için tasarlanmadı James'inki gibi. “Kafanı birkaç saniye çevirmek yeterli değil. Eğer öyleyse, reklam panoları her gün suç ihmaline neden olacak ve anneler çocuklarını arka koltukta polise çevirdiklerinde potansiyel suçlular olacaktır. Kafanızı çevirmek yüksek bir risk derecesi yaratır, ancak bu normal bir risk derecesidir. ”

Audrey ayrıca çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini de biliyordu. Şimdi evinin masaları bir kez daha puzzle parçaları, oyuncaklar ve okullarla dolu. Ancak saklamayı reddettiği bir şey var: James Aralık 2017'de hapse girmesinden bu yana olan aile Noel ağacı. O ve çocukları, özgür olana kadar ayakta tutmaya karar verdiler.

Audrey ve çocuklar James'i her ay ziyaret ederler. İlk yıl boyunca, Filistin'in hemen batısındaki Gurney Birimi'nde hapsedildi ve burada papazın yüzlerce mahkmatm için bir dizi İncil sınıfı düzenlemesine yardımcı oldu. Audrey hapishanede vaaz vermenin ona bir amaç hissi verdiğini söyledi. Ancak Aralık ayında, Abilene'den bir saat vaaz veremediği Price Daniel Unit'e transfer edildiğinde kötü bir sürpriz yaptılar.

Audrey, Şubat 2019'un başlarında, Devlet Barının şikayetini reddettiği konusunda bilgilendirildiği hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. Böyle bir işten çıkarma duyulmamış değildir; Audrey'e göre, Avukat Disiplini Komisyonu (araştırmacıları denetliyor), devletin ana meselesinin Yargıç Skeen tarafından zaten ele alındığı noktasını kabul etti. Ezildi.

Savcılar elbette rahatlamışlardı. Şimdi özel muayenehanede olan ve ülke kulübünün savunmaya gönderdiği mektubu teslim edemeyen Biggs, muhtemelen kaybedecek en çok şeye sahipti. “Doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapmak için saldırı altında olduğumu hissettim” dedi. Woodard'ın James'in Cascades'e geri dönmesi hakkındaki gerçeği söylediğine inanıyor.

Tüm deneyim, Audrey'i dört yıl daha şartlı tahliye almaya uygun olmayan James'i serbest bırakmaya daha kararlı hale getirdi. Son zamanlarda, ailenin kilisesinde dört yüz cemaatin önünde durdu ve James'i özgürleştirme mücadelesine yansıdı. Hazırlanan notlardan tedirgince okudu, zaman zaman gözyaşı dökmek için durakladı. “Dağları hareket ettirmek için gerçekten ona ihtiyacım var,” dedi. “Günlük dualarımda ve çocuklarımın dualarında.”

Crash_6.jpg

Haile'nin çarpışmaların meydana geldiği yolun gerginliğini işaretleyen fotoğraflarıyla süslenmiş bir haç. KETK News'in izniyle.

Tyler'daki Grande Bulvarı'ndaki S-eğrisinin güneyindeki çimlerde üç haç oturmaktadır. Birisi, James'in mahkum edilmesinden bir ay sonra, 22 Aralık 2017'de motosikletinin kontrolünü kaybettikten ve yaklaşan trafikle çarpıştıktan sonra ölen yirmi yaşındaki Rian Finkie'nin fotoğraflarıyla süslendi. Bir diğeri, bundan sadece iki hafta sonra ölen yetmiş yaşındaki Rodney Kolac için dikilen “RDK” yı okuyor; Corvette'nin kontrolünü kaybetti ve bir kamyona çarptı. Üçüncüsü, Haile Beasley'nin sekiz fotoğrafı ile dekore edilmiştir. Her birinde, bastırılamaz bir şekilde gülümsüyor.

Geçen baharda, şehir S-eğrisinin orta şeridine bir dizi parlak sarı plastik direk taktı, beton bir bariyer kurulana kadar geçici bir önlemdi. Birçok vatandaş tedbirin uzun zaman alacağını hissetti. S-eğrisi yıllardır insanın hata kapasitesinin büyük ölçüde arttığı bir yer olmuştur.

Jennifer hala Haile’nin haçını korumak, resimleri değiştirmek ve taze çiçeklerle süslemek için eğriyi rutin olarak ziyaret ediyor ve Christmastime geliyor, küçük bir ağaçla süslüyor.

Brian, kızının ölümüyle karşılaşmak istemiyor, bu yüzden eğriden tamamen kaçınıyor.

Audrey, Grande'nin bu bölümünü sık sık sürüyor, çünkü ailesi hala Tyler'da yaşıyor. Çocuklar bazen aile kasabaya sürüldüğünde onu işaret etmesini ister. Eğriye yaslandıklarında, hepsi bir dizi dua söylüyorlar: Haile'nin ailesi için, orada sevdiklerini kaybeden diğer aileler için ve Yakında James'in eve gelmesi için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.