Zıplanacak içerik

İşte Size Yumurtanın Neden Yiyebileceğiniz En İyi Şeylerden Biri Olduğunu Açıklayan Makale

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İşte Size Yumurtaların Neden Yiyebileceğiniz En İyi Şeylerden Biri Olduğunu Açıklayan Makale

BBYFIvS.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

İster inanın ister inanmayın, yumurtalar son zamanlarda sağlık uzmanları arasında, yani kolesterol içeriğiyle ilgili endişeler nedeniyle büyük bir tartışma konusu olmuştur. ABD Tarım Bakanlığı'nın Amerikalılar için mevcut Diyet Kılavuzları, yumurtaların olağanüstü bir diyet proteini kaynağı olduğunu savunurken, 2019 yılında Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayınlanan son araştırmalar, yumurtalar ve artan kalp hastalığı riski arasında bir bağlantı kurdu. daha kısa bir kullanım ömrü.

Yumurtalar aslında sağlık halolarına layık mı, sorabilirsiniz? Bununla birlikte, endişe duyan birçok kahvaltı sever, yumurta ve kardiyovasküler hastalık arasındaki bu yeni bağın, bir hafta içinde bir düzine yumurtadan daha fazla yiyen birine bağlı olduğunu bilmiyor; bu yüzden her gün üç veya dört yumurta tüketmiyorsanız, henüz kartonlarınızı atmayın.

Mutfağınızda mevcut olan en iyi protein kaynaklarından biri olan yumurtalar, A, D, B12 vitaminleri ve kolin olarak bilinen radar altı esansı gibi temel besinlerle doludur. Ayrıca ucuz ve çok yönlü bir elyaftır, bu nedenle kolesterol veya doymuş yağlarla ilgili yanlış düşüncelerin sizi kahvaltı, brunch veya "Brinner" için yapmanıza engel olmasına izin vermeyin.

Aşağıda yumurta akıları hakkında gerçekten bilmeniz gerekenler de dahil olmak üzere yumurtaların etrafındaki sohbetin hepsini ele alıyoruz.
Yumurta Beslenme İstatistikleri

USDA'ya göre büyük bir yumurta aşağıdakileri içerir:

  1. 72 kalori
  2. 0g karbonhidratlar6g protein
  3. Toplam yağ 5g
  4. 1.5g doymuş yağ (% 8 DV)
  5. 0g elyaf
  6. 0g şeker
  7. 69mg potasyum (% 1 DV)
  8. 6mg magnezyum (% 1 DV)
  9. 28mg kalsiyum
  10. 0.8mg demir (% 3 DV)
  11. 99mg fosfor
  12. 0.08mg B6 vitamini (% 5 DV)
  13. 0.45 mcg B12 vitamini (% 10 DV)
  14. 270 IU A vitamini
  15. 41 IU D vitamini (Günlük ihtiyacın% 11'i)

Yumurta yemenin sağlığa faydaları nelerdir?

Daha İyi Beyin Sağlığı: Yumurtalar, bellek, ruh hali ve kas kontrolünde yer alan temel bir besin olan kolin doludur. Hamilelik sırasında, kolin alımı fetal beyin gelişimi için kritiktir ve doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. İki büyük yumurta, hamile kadınlar için önerilen kolin alımının% 50'sinden fazlasını içerir!

B12 vitamini, kırmızı kan hücresi oluşumu, nörolojik fonksiyon ve DNA sentezi için gerekli olan başka bir temel besindir. B12 neredeyse tamamen hayvansal ürünlerde doğal olarak bulunur, bu yüzden vejeteryansanız yumurtalar B12 ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olabilir.

Daha Kolay Kilo Yönetimi: Araştırmalar, proteinleri daha yüksek, daha dolgun ve uzun tutmak için bağladı. Ayrıca, yumurta gibi yağsız protein, kalorilerde daha yüksek yağlı et ve kümes hayvanı kesimlerinden daha düşüktür.

Azalan Hastalık Riski: Yumurta, lutein ve zeaksantin bulunan iki karotenoid, göz sağlığının korunmasında rol oynar ve araştırmalar, luteinin hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bilişi etkileyebileceğini göstermektedir.

Daha Sağlıklı Kemikler: Yumurtalar, kalsiyumun emilmesine, sağlıklı kemiklerin korunmasına, nöromüsküler fonksiyonun teşvik edilmesine ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olan birkaç doğal D vitamini kaynağından biridir.

Bu büyük artılar göz önünde bulundurulduğunda, beslenme uzmanlarının yumurtalar hakkında duydukları en önemli sorular şunlardır:
Yumurtalar iyi bir protein kaynağı mıdır?

Yumurtalar, vücudumuzdaki kasları ve dokuları yeniden oluşturmak için gerekli 9 esansiyel amino asidin tümünü içeren tam bir proteindir. Büyüklüğüne bağlı olarak, bir yumurtanın 5 ila 8 gram arasında bir proteini vardır ve vücudumuzdaki hemen hemen her şey protein gerektirir. Bu, esansiyel amino asitlerin sürekli tedarikini sağlar, iyi!
Yumurtalar kolesterolünüzü yükseltir mi?

Mevcut kanıtlar, diyet kolesterolünün otomatik olarak kan kolesterolü haline gelmediğini, yani ılımlı miktarlarda yemek yemenin çoğu sağlıklı insanda hastalık risklerini etkilediği görülmemektedir. Araştırmalar, doymuş ve trans yağların bir kişinin kan kolesterolünü yükseltme olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir. 2015-2020 Amerikalılar için Beslenme Yönergeleri ile Amerikan Kalp Derneği, Amerikan Kardiyoloji Koleji ve Amerikan Diyabet Derneği, diyet kolesterolünü sınırlamak için önceki önerilerini kaldırmıştır.
Kahverengi yumurtalar beyaz yumurtalardan daha mı sağlıklıdır?

Hayır! Yumurtanın rengi kalite, beslenme veya lezzet göstergesi değildir. Aksine, renk tavuğun cinsine bağlıdır. Beyaz tüylü tavuklar beyaz yumurta bırakırken, kahverengi tüylü tavuklar kahverengi yumurta bırakır. Kahverengi yumurtaların neden daha pahalıya mal olduğunu merak ediyorsanız, bunun nedeni kahverengi tüylü tavukların daha büyük ve daha pahalı olmasıdır.
Sadece yumurta akı yemeliyim?

O yumurta sarısını atmayın! Sarısı, gerekli besinlerin çoğunu içerir ve içindeki yağ, vücudunuzun bunları emmesine yardımcı olur. Ayrıca, yumurta sarısı proteinin% 40'ını tutar.
Kaç tane yiyebilirim ve onlarla ne yemeliyim?

Mevcut araştırmalar günde bir ila iki yumurta yemenin zararlı sağlık etkileri olmadığını göstermektedir. Satın aldıktan sonra üç ila beş hafta boyunca kalite kaybı olmadan buzdolabınızda güvenle kalabilirler, bu da yumurtaları birçok hızlı ve besleyici yemek için harika bir zımba haline getirir. Bunları şurada kullanın:

    Sebzeli karıştırmalar veya frittatalar
    Avokado Tost
    Tuzlu yulaf ezmesi

BBYFNxG.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yardım! Tüm etiketler ne anlama geliyor ?!

Etiket iddiaları kafa karıştırıcı olabilir! İşte tüm bu isimlendirme aslında.

Kafessiz: USDA'ya göre, kafessiz tavuklar yiyecek ve suya sınırsız erişimi olan bir binaya, odaya veya kapalı bir alana yerleştirilmelidir. Kafessiz, tavukların dış mekana erişimi olduğu anlamına gelmez.

Serbest Mesafe: Serbest gezinen tavuklar, yiyecek ve suya sınırsız erişimi olan bir binaya, odaya veya alana yerleştirilmelidir. Ancak, bu tavukların yumurtlama döngüleri boyunca dış mekana sürekli erişimleri olmalıdır. Bu açık alan çitle çevrilebilir ve / veya ağ ile kaplanabilir.

Mera Yetiştirme: Bu terim şu anda USDA tarafından düzenlenmemektedir, ancak mera yetiştiren yumurtalar, tavukların hayatlarının çoğunu dışarıda, ahır erişimine ek olarak dolaşmak için oldukça fazla alan harcadıkları anlamına gelmelidir. Tavuklar, bir tavuğun doğal diyetini ve ortamını çoğaltan yemleriyle birlikte solucanlar, böcekler ve çim diyetlerini yiyebilirler. HFAC'ın Sertifikalı Humane Etiketini arayın.

Çiftlik Taze veya Tamamen Doğal: Bu etiketlerin federal bir düzenlemesi veya belirli bir anlamı yoktur. Genellikle pazarlama amacıyla kullanılırlar.

Hormon Eklenmedi: Popüler inanışın aksine, yumurta endüstrisi, etiketin söylediği ya da söylemediği önemli değil, kabuklu yumurtaların üretiminde hormon kullanmaz.

Antibiyotik İçermez: Benzer şekilde, ABD'de üretilen tüm yumurtalar kartonda belirtilmemiş olsa bile antibiyotik içermez. Tavuklar hastalanırsa, bir veteriner antibiyotik verebilir, ancak bu yumurtalar FDA düzenlemelerine göre insan tüketimi için kullanılmaz.

Vejetaryen-Fed: USDA'ya göre, bu iddiayı kullanan yumurta üreticisi, kaynak tavukların herhangi bir hayvansal yan ürünü yemediğine dair belgeleri muhafaza etmelidir. Bununla birlikte, vahşi doğada tavuklar omnivordur (yani vejetaryen değil) ve proteinlerinin çoğunu solucanlardan ve böceklerden alırlar.

Glutensiz: Tüm yumurtalar doğal olarak glutensizdir. Yumurta üreten tavuklara glüten içeren bir tahıl verilirse, gluten sindirim sırasında parçalanır ve yumurtalara aktarılmaz.

Organik: Yumurtaları "organik" olarak sertifikalandırmak için, tavuk yeminin çoğu sentetik kimyasal olmadan büyütülmesi gerekir. Malzemelerin% 100'ü organik sertifikalı olmalı, tavuklar serbest menzilli olmalı ve antibiyotik ve büyüme hormonlarının kullanımı yasaktır. Yönetim, akın organik olduğunu doğrulamak için akredite bir sertifikasyon acentesinden USDA'ya destekleyici belgeler sunmalıdır.

Sıfır Trans Yağlar: Bu iddia, bir yumurtanın tüm yumurtalar için geçerli olan 0,5 gramdan daha az trans yağ asidi içerdiğini gösterir.

AA, A veya B: Yumurtaların AA, A veya B olarak azalan kalite sırasına göre derecelendirildiğini fark etmiş olabilirsiniz. USDA ve Amerikan Yumurta Kurulu'na göre, beslenme değerlerinde bir fark yoktur. Derecelendirme, beyaz veya yumurta sarısı koşulları ve kabuğun temizliği ve sağlamlığı gibi görünüm standartlarına dayanır.

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi İşte Size Yumurtanın Neden Yiyebileceğiniz En İyi Şeylerden Biri Olduğunu Açıklayan Makale

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.