Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atesitlere cevaplar


siyahx

Önerilen İletiler

DİNSİZLİĞİN KENDİNİ YAKAN ATEŞİ İÇİNDE ATEİSTLER TARİHİN EN KAN DÖKÜCÜ İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN HÜLAGU'YU SİTELERİNE AD OLARAK KOYABİLMEKTEDİRLER.YETER Kİ DİN DÜŞMANLIĞI OLSUN , BAĞDAT'I, ORADAKİ ÜNLÜ KÜTÜPHANEYİ,HALKI YAKIP,YIKIP,KILIÇTAN GEÇİREN BİR VAHŞİ DE OLSAN TARİHTE ARAP MÜSLÜMANLARINI YENMİŞ İLK TÜRK OLMASI - BELKİ DE GİZLİ FAŞİSTLİKLERİNİ DE ORTAYA ÇIKARAN BU TERCİHLERİ İLE - ATEİSTLERİN HÜLAGU'YU BAŞ TACI ETMELERİ İÇİN YETERLİ KABUL EDİLEBİLMEKTEDİR...!

 

E. AYDIN'IN GÖZÜ O KADAR DİN DÜŞMANLIĞI İLE KÖR OLMUŞ Kİ" YERYÜZÜNÜ SİZE DÖŞEK KILDIK..." ( YANİ SİZİN EMRİNİZE AMADE KILDIK ) AYETİNİ " BAKIN DÖŞEK DÜZ YERE KURULUR , KUR'AN 'DA YERİN DÜZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR (!) " DİYE YORUMLAYABİLMEKTEDİR

 

ATEİSTLER MÜSLÜMAN ALİMLERİN YAZDIĞI KİTAPLARDAN ALINTILAR YAPARAK İSLAM'A SALDIRMAYA ÇALIŞIRKEN , OBJEKTİF OLDUKLARINI İDDİA EDEN BU İNSANLAR , AYNI KİTAPLARDA VAR OLAN ,BAŞKA YERLERDEKİ İDDİALARINA CEVAPLARI İSE GÖRMEMEZLİKTEN GELİP , KİTAPLARINA AKTARMAMAKTADIRLAR...!

 

BEYLER ATEİST YA HER SEFERİNDE ALLAH (CC) ADI GEÇİNCE " Allah'ın-varsa eğer- ve onun peygamberi olduğunu iddia eden Muhammed'in..." DİYE YAZARAK******** ************* İFŞA EDEBİLMEKTEDİRLER - HADİ BİR KERE YAZDIN ,...AMA AYNI SAYFADA DEFALARCA DURMADAN BU TÜR TEKRARLAMALAR , İÇLERİNDE İSLAM'A KARŞI VAR OLAN NEFRET VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN DIŞA YANSIMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY İFADE ETMEMEKTEDİR!

 

YA ŞU CÜMLENİN MANTIKLI VE SAYGIDAN VAZGEÇTİK, SEVİYELİ BİR TARAFI VAR MI ?: " Muhammed'in okur-yazar olması ihtimali de var.. Muhammed, okur-yazar olmasa bile, kör ya da sağır da değildi ,..."

 

YA HER AN YENİ YENİ İLMİ HAKİKATLERİ ORTAYA ÇIKAN KİTABI - HAŞA- HZ. MUHAMMED'İN YAZDIĞI İFTİRASINA NE DEMELİ ...?! HELE - HAŞA -PEYGAMBERİMİZİN "KÖLELERDEN " ÖĞRENDİKLERİ İLE KUR'AN'I YAZDIĞI İDDİASI NE KADAR MANTIKLI..?KUR'AN'IN YAZILMASI,NUH TUFANI- GILGAMIŞ DESTANI BENZETMELERİNİN , KUR'AN'IN TEVRAT - İNCİL'DEN ALINTI İLE YAZILDIĞI İFTİRALARININ CEVAPLARI SİTEMİZDE MEVCUTTUR!

 

YA YAZARIN MERAK ETTİĞİ SORULARA BAKAR MISINIZ ?:" .. hangi tarihte,...Aralarında ne kadar yaş farkı ,...kıyafetleri nasıldı?,...meyvenin adı neydi?,...ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler? Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:....ya... yoksa ... :SORU DİYE İLERİ SÜRDÜĞÜ TÜM SORU-İFTİRALARIN CEVABI KUR'AN'DA OLDUĞU HALDE O'NU TARAFSIZ OKUMADIĞI İÇİN KOMİK DURUMLARA DÜŞMEKTEDİR KENDİ OLUŞTURDUĞU GİRDAP İÇİNDE BOĞULAN SAYIN YAZAR.

 

İSLAM'A DÜŞMANLIĞI BAKIN YAZARI NE HALLERE DÜŞÜRÜYOR , İSLAM DOMUZ ETİNİ YASAKLADI YA ! : "Kaldi ki, domuz besiciligi karli bir istir. Domuz, bir yilda 15-20 yavru dogurur bir senede. Bir domuz, kesilme zamanina bir seneden kisa surede gelir.Kesilme zamaninda 150 kilo tartar....Bugun, et fiyatlarinin yuksekligi karsisinda yeterince et alamayan kisiler, domuzun pazara girmesi ile, daha ucuza daha cok et alabilirler...

 

ŞİMDİ DİKKAT ! BAKIN ŞU DOMUZUN YAPTIKLARINA " ABD ve Avrupa'nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, lop et olarak tuketilir. Ve, bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Yollar, evler, arabalar, evlerindeki esyalar, hersey.. Daha gelismis ve daha moderndir. (Bunlar, akilli olduklarini gosteriyor). Cunku, bu insanlar, cocukluklarindan beri "yeterli hayvansal protein ve et" tuketiyorlar. Bu da et verimi yuksek domuz sayesinde oluyor...." DEMEKKİ BİZİM KALKINAMAMAMIZIN SEBEBİ İLİM,OKUMA,DÜŞÜNME ARAŞTIRMAMA EKSİKLİĞİ ...DEĞİL DOMUZ ETİ YEMEMEMİZMİŞ!?...

 

ÇOK YAŞAMANIN SIRRI DA ÇÖZÜLDÜ!:SPOR,YÜKSEK YAŞAM STANDARTLARI,BİLGİ..FALAN DEĞİL : " Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar. Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bilakis, faydasi bile olabiliyor..Din yasaklamis" diyerek, bilimsel gecerligi olmayan kisitlamalarin esiri olmamak lazimdir" BİLİMSEL GEÇERLİLİĞE BAKAR MISINIZ LÜTFEN?!

 

BİR YAZISINI ŞÖYLE BİTİRİYOR ATEİSTİMİZ:"Degismeyen tek sey, degisimdir."

 

BİZDE A. EINSTEİN'DAN ALINTILADIĞIMIZ BİR SÖZ İLE CEVAP VERELİM : " ÇAĞIMIZDA BİR ÖNYARGIYI PARÇALAMAK ,ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR."

 

ALLAH ( C C ) TAASUPTAN KÖR ZİNDANINDAN BİZLERİ MUHAFAZA EYLESİN - AMİN !-

 

 

GERÇEĞİ TERS YÜZ ETMENİN EN BASİT ÖRNEĞİ :BİZİM İDDİAMIZ HAK DİNLERİN BOZULMASI PUTPERESTLİK VE ÇOK TANRILI DİNLERE YOL AÇMIŞTIR OLURKEN YAZARIMIZIN OLAYA BAKIŞ AÇISI İSE - HER SEFERİNDE OLDUĞU GİBİ 180 DERECE TERSTİR! :" Tüm dinler bir masaldır. Günümüzdeki tek tanrılı dinler, çok tanrılı dinlerin değişimi sonucu meydana gelmişlerdir."

 

YAZAR BİR YERDE "Demek ki hadislere yalan karismis" DERKEN DAHA SONRA O UYDURMA HADİSLERİ DELİL GÖSTERİP İSLAM'A SALDIRABİLMEKTEDİR : "Özellikle "Türkler" için "hadis"ler vardır. Türkler için hiç de iyi şeyler söylemeyen bu hadisler,... YİNE YAZARDAN İTİRAF - KENDİ SEVİYESİZ DİLİYLE TABİİ -"Hadis uydurmacilariyla savasiyor gorunenler, uydurma diye nitelediklerini toplamislardir da. Bugun elimizde uydurma hadislerin toplandigi kitaplar vardir.

 

ŞU HADİSİN NERESİNDE IRKÇILIK VARDIR? : "Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan(keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz "HAZRETİ RESUL GELECEKLE İLGİLİ BİR HABER VERİYOR VE BU AYNEN OLUYOR , ARAPLAR MÜSLÜMAN OLMADAN ÖNCE TÜRKLERLE SAVAŞIYOR,BURADA IRKÇILIK YOK AKSİNE KIYAMET ALAMETİ VAR..!AMA YAZAR BURADAN HAREKETLE HZ. RESUL'U "TÜRK" DÜŞMANI İLAN EDEBİLİYOR! AKSİNE IRKÇILAR DA HZ.RESUL'UN AĞZINDAN HADİS UYDURUP "TÜRKLERİ ÖVEN" HADİSLER UYDURMAKTADIRLAR.

 

ŞU MANTIĞA BAKAR MISINIZ ?;

 

-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.)

 

Demek ki, Kur'an'a göre, "Tanrı'nın elçisi"nin bir "toplum"u var.

 

ŞİMDİ SORALIM, NE İLGİSİ VAR?YAZARA KALSA ALLAH ( C C ) HZ. RESUL'U İLK MUHATABI OLAN ARAP TOPLUMUNA ÇİNCE KONUŞURKEN Mİ GÖNDERECEKTİ...?İLK MUHATAP ÇEVRESİ OLAN KABİLESİ İDİ VE ONLAR ANLAYIP DEĞERLENDİREBİLSİN DİYE ALLAH ARAPÇA OLARAK KUR'AN'I İNDİRMİŞTİR! KUR'AN HZ. RESUL'E HİTABEN " SENİ ALEMLER - YANİ HEM TÜM İNSANLARA HEM CİNLERE - RAHMET OLARAK GÖNDERDİK" BUYURMAKTADIR...

 

KUR'AN'DA " Mekke" (Ümmü'l-Kura) ve "çevresi"'NE UYARICI OLARAK HZ.RESUL'UN GÖNDERİLDİĞİNE DAİR AYETLER VARDIR; NEDEN , ÇÜNKÜ İLK MUHATAPLAR O BÖLGEDİR...DAHA SONRA İSLAM YAYILDIKÇA TEDRİCİ OLARAK , KADEME KADEME HEDEF KİTLE GENİŞLETİLİR.MEKKE'DEN ...ALEMLERE RAHMET MESAJLARI YAYILIR.AMA YAZAR BU TEDRİCİ TEBLİĞ METODUNU KAVRAYAMAMAKTA VE BAKIN NE DEMEKTEDİR :"Muhammed'in "tüm insanların peygamberi", Kur'an'ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur'an'daki nice çelişkilerden biridir bu"

 

YAZAR BAZEN DOĞRU ŞEYLERİDE DİLE GETİRİYOR AMA NE YAZIK Kİ SONUÇ OLARAK YANLIŞ YERLERE VARIYOR :"

 

Bu sorular elbette kendiliğinden oluşmuyor.Belli ki bazı yobazlar, bazı kitaplar, bazı hocalar, bazı imamlar, bazıları bu soruları soran kişilerin kafasına bunları sokmuşlar ve insanlar kuşkuya kapılmış. . .

 

BİLMİYOR , BİLMEDİĞİNİ DE BİLMİYOR;

 

"... Ben de diyorum ki: Müslüman erkek, müslüman olmayan kadınla evlenebiliyor ama, müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemiyor. Bu da islamın kadın-erkek eşitliğine bakış açısını gösteren bir diger örnek!.. Insan haklarından söz eden "türban"lılar.. Ne dersiniz? "

 

İSLAM BAŞKA DİNDEN GÖRÜŞTEN OLANLARIN "ZORLA " İSLAM'A SOKULMASINI YASAKLAR( "LA İKRAHE FİDDİN": DİNDE ZORLAMA YOKTUR).O NEDENLE MÜSLÜMAN BİR ERKEK MÜSLÜMAN OLMAYAN BİR KADINLA EVLENEBİLİR ÇÜNKÜ ONU MÜSLÜMAN OLMASI İÇİN ZORLAMA DİYE BİR ŞEY İSLAM'DA YOKTUR, İSLAM'A AYKIRIDIR.AMA DİĞER DİN,FİKİR AKIMLARINDA BU HOŞGÖRÜ-İNSAN HAKKI YOKTUR.KADIN KENDİNİ ZORLAYAN KOCASI KARŞISINDA ZOR DURUMDA KALABİLECEĞİ İHTİMALİNE KARŞI İSLAM - ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN OLMAYAN KOCAYI SINIRLAYACAK ALLAH AYETİ GİBİ KESİN BİR KISITLAYICI HÜKÜM YOKTUR BAŞKA DİN VE FİKİR AKIMLARINDA - ALLAH MÜSLÜMAN KADINLARIN , MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENMESİNE İZİN VERMEMİŞTİR.BU KADIN ERKEK EŞİTSİZLİĞİ DEĞİL , TAM AKSİNE KADINLARIN KORUNMASINA YÖNELİK BİR HÜKÜMDÜR

 

KIYAS YETENEĞİNDEN YOKSUN BİR YAZAR;

 

SORU( DİYANETE SORMUŞ BİR VATANDAŞ):Mahkeme kararı ile boşanmış eşler, dini açıdan da boşanmış sayılır mı?

 

CEVAP( DİYANETTEN):Mahkeme kararı ile boşanmış eşler, dini açıdan da boşanmış sayılır.

 

YAZAR;" Tam bir çelişki daha.. Muhammed zamanında medeni kanun ve mahkeme mi vardı?.."YA MEDENİ KANUNLAR İSLAM'IN KURALLARI İLE ÖRTÜŞMÜŞ İSE ...?AAH YAZAR AH !

 

YAZARIN DÜŞÜN SAHİBİ BİRİ OLMAMASINA BİR ÖRNEK DAHA :

 

" Islamiyet dinini benimseyenlerin arasinda bu denli cogunlukta "kör cahil" insan olmasi neden?

 

Eger, Islamiyet insanlara fayda saglayan bir din olsa idi, kendisini benimseyenlerin bu denli cahil kalmalarini onlerdi. "

 

İLK EMRİ "OKU " OLAN,DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ, AKLINIZI NE DE AZ KULLANIYORSUNUZ!...TÜRÜ YÜZLERCE AYETİ BÜNYESİNDE BULUNDURAN BİR KİTABA İNANDIĞINI SÖYLEYENLER,O KİTABIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİYORLAR, DÜŞÜNÜP,ARAŞTIRMIYORLARSA SUÇ KİMİNDİR?BİR İNSAN DOKTORDAN REÇETEYİ ALIP OKUSA AMA UYGULAMASA , ÖLSE ,SUÇ KİMİNDİR.YAZARA GÖRE DOKTORUN VE REÇETENİN !BİNLERCE YILDIR SABUN VAR AMA HALA PİS İNSANLAR VAR, SUÇ SABUN DA MI SABUNCUDA MI ALIP KULLANMAYAN,VEYA ALIP SABUNU KENARA KOYAN İNSANLARDA MI?

 

İLACA SAHİP OLMAK YETMEZ İLACI İÇMEKTE LAZIMDIR!

 

YAZARIN HALA EVRİM TEORİSİNİ SAVUNMASI,ÜSTADI T. DURSUN'UN BİR SÜPÜRGE VE BİR KOVA SU İLE TANRI TANIMAZ OLMA ÖYKÜSÜ,BRANŞI HUKUK BİR İNSAN İ.ARSEL'İN , BRANŞI DIŞINDA HADİS ÜZERİNE BİR ESER YAZIP KOMİK HATALARA DÜŞMESİ ,HZ. RESÜL'Ü KARALAMAK İÇİN BİLEREK YAPILAN SAPTIRMALAR ( MESELA " İSTERSEN ÖZGÜRSÜN,MALINI AL VE GİT VEYA SANA EVLENME TEKLİF EDİYORUM MÜSLÜMAN OL VE BENİMLE KAL " CÜMLESİNDEKİ İKİ TEKLİFİ TEK CÜMLEDE TOPLAYIP " BENİMLE EVLENİRSEN SERBESTSİN (...!) ŞEKLİNDE TEK CÜMLEDE TOPLAMALARI...VS , ), YAZARLARIN ATEİZM İLE AGNOSTİZM ARASINDA GİDİP GELMELERİ, YAZAR VE BU TÜR TAİFENİN ÖN YARGI,TAASUP VE BİLGİSİZLİKLERİNİN İZ DÜŞÜMLERİNİN DOĞAL SONUCU OLMAKTADIR.

 

BİLMEYEN İNSAN BİLMEDİĞİNİ DE BİLMELİ EN AZINDAN TARAFSIZ OLMALIDIR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şu forumdaki insanlara ve alıntı yaptığınız yazıyı yazanlara birazcık saygınız olsun... Sağdan soldan bulup kopyaladıklarınızı, alıntı olduğunu belirtmeden kendi yazılarınızmış gibi göstermek nahoş bir davranıştır...

 

 

bu yazıyı ben yazdım diye bir ibare olduğunu göremiyorum yukarıda veya benim göremediklerimi sen mi görüyosun acaba?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili dostlarım,

Müslümanlar arasında da eminim ki bu yazıyı eleştirecek çok kişi çıkacak.

Ama ateistlerin eleştirdikleri konuların nasıl yanlış anlaşıldığına dair de bir yazı olması dolayısıyla çok önemsediğim bir yazıdır..

İnşallah bu yazıyı okuyan herkes objektif olur ve üzerinde düşünür ve İslam Dini gerçeklerini çok daha iyi anlama fırsatına sahip olur.

Ama tekrarlıyorum;

Bir şekilde edinmiş olduğunuz fikirleri bir kenara koyup tamamen önyargısız okumanız çok önemlidir,isterseniz bilmem kaç tarihinde öğrendiğiniz kendinize göre”doğru”kavramları yazıdan sonra alıp mezara kadar da taşıyabilirsiniz.

AMA BİR AN İÇİN BİLE OLSA EDİNİLEN HER BİLGİDEN UZAK OKUYUN BU YAZIYI,PARADİGMALARDAN ARINMIŞ BİR ŞEKİLDE!

 

Dostlarım,

 

Ateistlerin düşünüp belli bir aşamada ise beyinlerini özgürleştirip belli başlı eleştiriler kullanmaları yanlış değildir.

Eleştirilerin de haklı olduğunu söylemek gerekir.Düşünen her beynin sorgulaması gereken eleştirilerdir.İslam Dini adıyla işaret edilen evrensellik,muazzamlık ve doğrular eleştirisel bakış açısı olmadan bulunamaz.

Ateistlerin eleştirisel bakış açılarının da diğer inanış sahibi olan insanlara hakaret dolu ve alaysı ve zavallı,geri kalmış insan olarak da görmeleri yanlışlığını da örtmemelidir.

 

Ateistler bence temel olarak 2’ye ayrılıyorlar;İlk grup karşı görüşe de saygılıdır fakat kendilerine İslam Dini budur diye yutturulan palavralara inanmayıp gerçekleri arama yolculuğuna çıkmış ve “Tanrı tanımazlığı” seçerek bir noktada bu konularda düşünmeyi bırakmış insanlardır.

İkinci grup ise ne söylerseniz söyleyin ne kadar akıllıca açıklamalar yaparsanız yapın beyinlerini gerçeklere kilitlemiş,yeni data kesinlikle almak istemeyen , duymak ve bilmek istediklerini savunan diğer görüşlere de küçümseyen bir tavırla bakıp hakaretlere başvuran ve sürekli ezmeye çalışan,bulduğu gerçekleri de tek gerçek zannedip sonuna kadar da savunacak kişiler.Bu kişiler kendilerinin üstün,zeki,objektif,korkusuz olduklarını, diğerlerinin ise acınacak zavallılar olduğunu düşünür hatta acımaz bile,hakaret ederler sürekli diğerlerine.Onlar kendilerine göre paradigmalardan sıyrılmış ve doğru yolu nasılsa bulmuşlardır.

 

BU YAZIM İKİNCİ GRUBA YÖNELİK DEĞİL.VAKİT KAYBETMESİNLER ONLAR…

FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI İLE FARKLI BİR YORUM DUYMAK İSTEYENLEREDİR.

 

Şimdi eleştirilere gelelim.

Temel olarak söyledikleri şudur:

Bizler;bizi yöneten,bir yerlerde oturup bizi izleyen,gerektiği zaman müdahalelerde bulunup gerekmediği zaman da bulunmayan,kendisini hoş tutanlara da sadece öldükten sonra iyi davranıp,cennet denilen yere gönderip huriler verecek, kendisine inanmayanları da vahşi bir şekilde cezalandıracak olan bir İlah’a Tanrı’ya inanmıyoruz.

Eğer öyle bir Tanrı varsa nerededir,gören olmuş mu?

Eğer varsa niye haksızlıklara müdahale etmez?

Niye ona inanlar hep geri kalmıştır?

 

Ayrıca daha da özel eleştirilere girerler ve Kuran-I Kerim’I eleştirirler.Ayetleri ve hadisleri eleştirirler.Örneğin onlara göre,Kuran çelişkiler yumağıdır,Kuranda mucize yoktur,Sakal,giyiniş,kadın erkek eşitsizliği,Hz Muhammed’in eşleri daha çoook örnekler verirler.

 

Bunun karşısında müslümanlar ne yapmışlardır;Bütün iyi niyetleriyle ikna etmeye çalışmışlar ama ikna etmekte de çok zorlanmışlardır.Ateistlerin birçoğu kararından vazgeçmemiştir.Sonrasında da müslümanlar demiştir ki sizleri çok büyük bir azap bekliyor,biz ise en azından doğru yoldayız,sizler sürekli cehennemde kalacak olanlardansınız…

 

ATEİSTLER!

Öncelikle size anlatılan tarzda bir ilah yok!

Hiç varolmadı!

Öyle bir yerlere oturttuğun,gözetleyen, işine geldiği zaman müdahale eden bir varlık da yok!

Öyle bir Tanrı olmadığı için tapılacak bir varlık da yok!

Niye ömür tüketiyor ve anlatmaya çalışıyorsunuz ki bunu.?

İslam Dini hiç bir zaman böyle bir ilahtan behsetmez ki?

Duyar gibiyim “olur mu öyle şey,bak işte ayet ,bak hadis böyle diyor ama” dediğinizi!

 

BİLİME KULAK VERİYOR MUSUNUZ?

YAVAŞ YAVAŞ ALLAH ADIYLA İŞARET EDİLENİN NE OLDUĞUNU İSPAT ETMEYE BAŞLADILAR.

QUANTUM FİZİĞİYLE VE ADINA HOLOGRAM DİYORLAR ŞİMDİLİK!

Daha önceki yazılarımda bu konunun üzerinde çok durdum ama Kur’an-I Kerimde anlatılan Allah ile bilim çok benzer kavramları anlatmaya başladı.

Allah’I bir varlık gibi düşünemezsin.Öfkelendirirsen ceza verecek,sevindirirsen ,Onu hele bir de kandırıverirsen ödüllendirecek!

 

Evrensel öz ve O’nun yansımalarıdır herşey.

Bu yüzdendir ki her birimde O zaten var.O’nu ayırıp bir köşeye yerleştiremezsin.

Elektrik kaynağından çıkan yine aynı elektiriğin özelliklerini taşır

Tek bir hücreyken aynı hücren organlarını oluşturdu farklı farklı özelliklere sahip olan.

Okyanusun bir avuç suyunu alsan yine okyanusun suyudur.

Muazzam bir sistemden bahsediyorum.

Düşün seni izleyen samanyolu galaksinin bir yerinde oturmuş sürekli sana bakıp değerlendirecek bir Tanrı olsaydı umrunda olur muydun?Sen birlikte yaşadığın vücudundaki canlıları takip edebiliyor musun?Umrunda mı senin? Ya da onlar senin farkında mı?

BİR SİSTEMDEN SÖZ EDİYORUM BEN!

KURULU BİR EVRENSEL DÜZENEKTEN!

Allah adıyla işaret edilenin ne olduğu anlaşılmalıdır.

Başka türlü İslam Dini adıyla işaret edilmiş sistemi anlamak zorlaşır.Gönül vermek güçleşir.

Allah adıyla işaret edilenin özellikleri her insanın varlığında mevcut.Aynı zamanda da Allah adıyla işaret edilen senin içindeki muhteşem ilahi kuvvelerin...Kendini inkar eder misin?Bu nasıl bir çelişkidir?

 

Eğer bu ilahi kuvvelerini keşfetmiş insanların ulaştığı, gözle görülemeyen boyutlardaki gerçekleri benzetmeler yoluyla insanlığa anlatanlarla alay ediyorsan bilime de aykırı düşersin(bknz hologram gerçeği,okuyunuz quantum fiziği)

kendine de…

Rasuller hiçbir zaman gökteki bir Tanrı’dan asansör ilişkisi gibi emir alıp insanlığa açıklamadı.

Evrensel özün kendi içlerinde de olduğunu keşfedip sonunda o özle bir bütün oldular ve bütün gerçekleri anladılar.Özlerinden gelen doğru bilgileri de insanlıkla paylaştılar.Buna vahiy derler.

Bu bilinçlerin içinde en önemlileri ise Hz Muhammed AS oldu…

 

Bu gerçekler üzerine oluşturulursa ne kadar müthiş bir kitap olduğu ancak bu sayede fark edilir.

 

Kur’an asgari sınırları belirler.

BU ÇOK ÖNEMLİDİR

Asgari sınırlar…

Kuranla birlikte çok önemli bir devrim yaşanmıştır.

Düşün; kızlar bir materyaldi,alınıp satılan…hatta gömülen.İstediğin kadar evlilik yapabilirdin,hiçbir engel yoktu.

Düşün kölelik vardı,insanlar da alınıp satılırdı ve hayvan eşdeğeri davranılırdı.

 

Bozuk bir toplum vardı her anlamda,aklınıza ne gelirse bozukluk adına ,

yaşanırdı.

 

BİR DEVRİM YAŞANMIŞ.Gelmiş geçmiş en büyük devrim.

Kuran “ey insanlar bu denilenler olgunlaşmayacak ,hiçbir zaman ilerlemeyecek projelerdir ve sürekli böyle kalacaktır.”demez.

Bunun aksini savunan bir ayet bile yoktur.

 

“Zekat yüzde ikibuçuk oranıdır;

Katiyetle bu oran geçerlidir ve kimse değiştirmez.”Diyebilir misin?Var mı bir örneği Kuranda? İstersen kazandığının yarısını ver, karışmaz hatta tercih eder.Asgari sınırını da koyar ama diğer taraftan.

Toplum ilerledikçe, geliştikçe insanlar hazır olmaya başladıkça asgari sınır olarak konulan maddeler topluma göre de,gelinen son noktaya göre de değişir.

Örneğin 4 kadın alabilme meselesi.

En fazla 4 kadınla evlenebilirsin ama tekiyle evlenmek çok daha güzeldir sözü…

Toplumda metaa olarak satılan kadınlar, kendilerine yer bulmaya başladıkça eskilerin değimi ile tekamül etmeye başladıkça bu kural asgari sınırı zorlayacak hale geldiğinde ;

Örneğin içinde bulunduğumuz bu toplumda; bu kural tekamül edecek ,olgunlaşacaktır.

İnsanların tekamül etme paralelliği ile asgari sınırı koruyup daha iyisi için gelişecek,değişecektir.

Buna Kuran karşı çıkmaz,aksine teşvik eder.

 

Kadınların da halifetullah özelliğine göre erkeklerden farklı olmadığını söyleyen Kuran ve Hz Muhammed AS,TOPLUM İYİYE DOĞRU GİTTİKÇE ASGARİ SINIRIN DA ÜZERİNDE GÜZEL,HAYIRLI KARARLAR ALINMASINI TAVSİYE EDER.

Kuranın aklınıza yatmayan ayetlerinin tamamını bu bakış açısıyla yorumlayın.

Ateistler,tüm eleştirilerinize ayrı ayrı cevaplar vermeyeceğim.Ama bu örneklem ile her eleştirinize cevap verebilirim.

 

En güzel devrimi ise ÖZGÜRLÜKTÜR.

Kuran özgürlük vaadeder.

Kimse kimseye karışamaz Kurana göre..Aksini söyleyenler beni ilgilendirmiyor.Kuranı okuduğunu zannedip ruhunu okuyamanlardır onlar.

İslam Dini sadece bir TEKLİFTİR.

Dileyen uygular,dilemeyen uygulamaz.

 

Kuran sürekli insanları geleceğe hazırlayan prensipler içerir,geçmişe yöneltmek amacı dışındadır.

Sen sistemi OKUyan,anlayan biri olacaksın ve bu sayede evrensel özle bir bütün olup O’nun ruhunu algılayıp, doğru bilgileri anlatacaksın ve sistemin sürekli yenilemesini gördüğün halde buna zıt öğütler vereceksin.

Mümkün mü böyle birşey?

 

PEKİ ÖYLEYSE GETİRİLEN YASAKLAR NEDİR?NİYE CENNET VE NİYE CEHENNEM VARDIR?NİYE BİR TARAFTAN KORKU VE AZAPTAN SÖZ EDİLİR?

 

Hz Muhammed AS 5 DUYUSUNUN DIŞINA ÇIKABİLEN(BİLİM 32 DUYUDAN BAHSEDİYOR )

ve 5 duyusu dışına çıktıkça da ilahi kuvvelerini keşfeden ve farklı boyutları da idrak eden hatta ve hatta kimsenin yapamadığı kadar açılımı yapabildiği için en derin noktalara kadar idrak edip evrenin özü ile bir bütün olmuş; gelmiş geçmiş en önemli “BİLİNÇ”tir.

Bu sayede ölümün bir son olmadığını,içinde bir sen daha olduğunu; ruhunun(hologramik dalga bedeninin)yaşamına devam edeceği gerçeğini görmüş ve bu yaşam konusunda bizi uyarmıştır.

Ölüm ötesi yaşam içinde bulunduğumuz yaşamdan oldukça farklı bir yaşam tarzıdır.Ruh bedeninin yaşayacağı bir ortam.KOLAY BİR YAŞAM TARZI DEĞİLDİR.

Seni affedecek,yargılayacak bir ilahtan söze edemeyiz.

Ama sistem adildir.

Ruhuna işleyebildiğin ölçüde rahat edeceksin.

Hz Muhammed AS şu gerçeği görmüştür ve bir nevi aşağıdakileri söylemeye çalışmıştır.

“eyy insanlar!!! ölüm ötesi yaşamda rahat etmek belli çalışmaları ve ruh olgunluğunu sağlayarak yani hologramik dalga bedenine hologramik pozitif dalga boylarını katmaya bağlıdır.Bu çalışmaların başlıcası ise namazdır,diğeri oruçtur gibi…Bunlar yetmez ruh olgunluğu da şarttır,Doğru,dürüst,gıybet dedikodu yapmayan,helal kazanan…”gibi tavsiyelerde bulunur.

Ve der ki,dileyen uygular.

Dilemeyen de uygulamaz.Bir paket program da değildir,uygulanabildiği ölçüde rahat edersin…

 

KURANIN ANLAŞILMASI ÖZETLE;

Toplumsal konularda toplumun geldiği nokta itibariyle asgari tutarlar geçerli olmak üzere sürekli yenilenen,

Ölüm ötesi yaşam gerçeği için hazırlıklar öneren

Ölüm ötesi yaşamın zorluklarını ise benzetmeler ve tarihsel örneklerle anlatmaya çalışan

bir kitap olduğu bilinci ile anlaşılır.

 

Bir bütünü kesip işte tamamı da böyledir demek ne kadar yanlışsa

Kuranı da bir bütün olarak değerlendirmeyip arasından,kıyısından, köşesinden bilgiler alıp TUTARSIZ demenin ne kadar yanlış bir davranış olduğunu,

Bunun hem fiziksel bilime hem de sosyoloji bilimine ters düştüğünü görmek lazımdır.

HİÇBİR OLGU, HİÇBİR OLAY TEK BAŞINA DEĞERLENDİRİLEMEZ.

BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINIR

VE SONRA KARAR VERİLİR.

 

ATEİSTLER,FARKINDA OLUN LÜTFEN!

KURAN KİMSENİN İNANAMAYACAĞI KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÖNEMLİ BİLİMSEL BİLGİLERİ DE BARINDIRAN MUHTEŞEM BİR KİTAPTIR

Hiçbir zaman elbette ki matematik ve fizik formülü vermez.Ama fizik,kimya,astronomi gibi bilimler ilerledikçe Kurandaki ayetlerle örtüştüğünü görürsün.

 

İlginç bir yaklaşım daha sunacağım.

EVRİM TEORİSİ DOĞRUDUR.

Hz Adem ilk insandır ama Hz Ademden önce insanımsılar vardı.Yerlerdi içerlerdi ve sadece çiftleşirlerdi.

Hz Adem ilk halifetullahtır.Allah’ın tüm özelliklerini içinde barındıran ilk insan.Onun özelliklerini belli çalışmalarla açan insanların bu sanal dünyada da yaşayabileceği mükemmel bir ortamda yaşıyordu.(yani benzetmeyle cennette)Dünyevi hiçbir zevkin tatmin etmeyeceği bir ortam olduğunu düşünün.

Ancak o ortamda görebileceğin fakat 5 duyunla fark edemeyeceğin varlıklardan biri ona beden kalıbı ile ilgili bir şey öğretmeye çalıştığında ise(cinsellik)beden elbisesine,yani ilahi özelliklerinin geri alındığı normal hayata,bizlerin şu an yaşadığı ortama geri döndürülmüş ve bu konu kuranda cennetten atılmak olarak nitelendirilmiştir.

AMA EVRİM VARDIR VE İLK HALİFETULLAH(YANİ ALLAH’IN HALİFESİ,VEKİL KILDIĞI,ÖZELLİKLERİNİ VERDİĞİ) İNSAN OLAN HZ ADEMDEN ÖNCE DE İNSANIMSILAR YAŞIYORDU.

 

Her bir ayetin bilimsel bir gerçeği mutlaka vardır.Bir kısmı açığa çıktı, kalan kısmı ise günün birinde mutlaka çıkacak.

İşte görünmeyen,en azından 5 duyunla hiçbir zaman göremeyeceğin varlıklar(şeytan denmiş onlara)kendilerinden üstün bir varlık görmeye tahammül edemediklerinden bizlerin üzerine oynayacaklar,Hz Ademde olduğu gibi.

Seni insanımsı yaşatmak için ne gelirse ellerinden yapacaklar.

Bunun için dışında rıza kazanmaya çalıştığın sanal bir ilah üretecekler ve yapıları gereği sana impuls’lar göndererek yönetmeye çalışacaklar.

DIŞINA YÖNLENDİRMEK İÇİN UĞRAŞACAKLAR

SEN BİR BEDENSİN İMPULSE’U ATARAK BEDENİNE, YÖNLENDİRİP SENİ HAPSEDECEKLER.VESVESE VERECEKLER,KURUNTULARA BOĞACAKLAR,KORKULARA VE ÜMİTSİZLİĞE YÖNLENDİRECEKLER.

KENDİ DEĞERİNİ GÖRMEZLİKTEN GETİRECEKLER.

ÖZÜNÜN EVRENSEL ÖZÜN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞINI VE ÇALIŞMALARLA AÇIĞA ÇIKARTABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜRTMEYECEKLER.

Dışındaki bir İlaha tapındıracaklar

Olmayan bir ilaha.

Zamanında bunu putlar için yapmışlardı.

 

Hz Muhammed AS’ın “La ilahe illallah “ formülünü Allah dışında bir ilah yoktur diye açıklayacaklar,doğrusu “İlahlar(Tanrılık ,ilahlık sistemi )yok sadece Allah”(adıyla işaret edilen var,O’ndan gayri,ayrı hiçbirşey yok) iken…

 

Sevgili dostlar,konu çoook uzun.Bu kadarını anlatabildim.

Demeye çalıştığım;

Allah adıyla işaret edilenin bir ilah mı olduğu yoksa başka bir kavrama mı işaret edildiği,

Hz Muhammed AS’ın açıkladığı sistemin adının da İslam Dini olduğunu

Ve İslam Dini adıyla ise evrensel sırlardan ve muazzamlıktan söz edildiğini,

Kuranı anlayabilmenin yolunun ise çağdan uzak,geri kalmış ve hitap etmiyor,çelişkiler var şeklinde değerlendirmekten uzak,toplumsal konularda asgari sınırları tarif eden bir yüce kitap olduğunu ve ölüm ötesi yaşamın beş duyumuzla algılayamayacağımız kadar farklı bir yer olduğunu ve Kuranın da bu yaşama bizleri hazırlamak için benzetmeler kullanarak tavsiyelerde bulunduğunu ve bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.

 

BENİ İSLAM DİNİNİN RUHUNU ANLAYAMAMIŞ VE BU YÜZDEN GERİ KALMIŞ İSLAM TOPLUMLARI İLGİLENDİRMİYOR.

BENİ GERİ KALMIŞ DÜŞÜNCELERİ EMPOZE ETMEYE ÇALIŞAN MÜSLÜMANLAR DA İLGİLENDİRMİYOR

OLMAYAN İLAHLARININ UĞRUNA KESİP BİÇENLER HİÇ İLGİLENDİRMİYOR BENİ!

PARADİGMALARA BOĞULMUŞ,BEYNİNİ YENİ DATA ALIMINA KİLİTLEMİŞ HİÇBİR İNSAN İLGİLENDİRMİYOR.

OGÜNKÜ TOPLUMUN DEVAM EDEN GELENEKSEL GİYİM TARZINA UYMAYA ÇALIŞMIŞ VE BIRAKILAN SAKAL GİBİ SAKAL BIRAKMIŞ, BU KONULARI KENDİNE DERT EDİNMEMİŞ HZ MUHAMMED AS GİBİ GİYİNMEYE VE SAKAL BIRAKMAYA ÇALIŞANLAR DA!

YUKARIDA,FARKLI BİR YERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP ONA TAPINAN HRİSTİYANI DA,MUSEVİSİ DE,MÜSLÜMANI DA İLGİLENDİRMİYOR!

 

İSLAM DİNİNDE REFORMA İHTİYAÇ YOKTUR.

EVRENSEL DOĞRULAR TEKTİR.DEĞİŞMEZ.

AMA İSLAM DİNİNİ ALGILAMADA REFORMA İHTİYAÇ VARDIR.

BUNUN İÇİN BURADAYIM VE HEP OLACAĞIM…

 

Saygılarımla.

 

Eşhedü enla La ilahe illallah ve eşhedu enne muhammeden abdu hu ve resulu hu!

 

(Şehâdet ederim ki gözle, değil; basiretimle, idrakımla, anlayış, kavrayışımla, görmekteyim, müşahede ve tespit etmekteyim, idrak etmekteyim, tasdik etmekteyim ki...

Varlığın her zerresinde mutlak olarak hükmünü icra eden ve kendisinden başkasının varlığı asla söz konusu olmayan tek mevcut sadece "Allah"tır!. Ki gayrı asla mevcut değildir!.

Ve gene bu müşahedemin neticesinde şehâdet ederim ki Hz. Muhammed "O"nun kulu ve Rasûlü`dür.)

 

Bu yazıda bana ilham veren üstad Ahmed Hulusi’den Allah razı olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
İlginç bir yaklaşım daha sunacağım.

EVRİM TEORİSİ DOĞRUDUR.

Hz Adem ilk insandır ama Hz Ademden önce insanımsılar vardı.Yerlerdi içerlerdi ve sadece çiftleşirlerdi.

Hz Adem ilk halifetullahtır.Allah’ın tüm özelliklerini içinde barındıran ilk insan.Onun özelliklerini belli çalışmalarla açan insanların bu sanal dünyada da yaşayabileceği mükemmel bir ortamda yaşıyordu.(yani benzetmeyle cennette)Dünyevi hiçbir zevkin tatmin etmeyeceği bir ortam olduğunu düşünün.

Ancak o ortamda görebileceğin fakat 5 duyunla fark edemeyeceğin varlıklardan biri ona beden kalıbı ile ilgili bir şey öğretmeye çalıştığında ise(cinsellik)beden elbisesine,yani ilahi özelliklerinin geri alındığı normal hayata,bizlerin şu an yaşadığı ortama geri döndürülmüş ve bu konu kuranda cennetten atılmak olarak nitelendirilmiştir.

 

Arkadaşım atesitlerin gözüne gireceğim diye boşuna uğraşma.Bir yanlış diğer yanlışı otomatikmen doğru kılmaz.Dünyanın tüm bilim adamları bir araya gelse biz yanılmışız,aslında evren tanrı tarafında yaratıldı deseler ben yinede kurana, kuranın allahına inanmam. En fazla deist olurum o kadar. Ve yine kuranın insan ürünü ****** bir kitap olduğunu yaymaya devam ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
Arkadaşım atesitlerin gözüne gireceğim diye boşuna uğraşma.Bir yanlış diğer yanlışı otomatikmen doğru kılmaz.Dünyanın tüm bilim adamları bir araya gelse biz yanılmışız,aslında evren tanrı tarafında yaratıldı deseler ben yinede kurana, kuranın allahına inanmam. En fazla deist olurum o kadar. Ve yine kuranın insan ürünü ****** bir kitap olduğunu yaymaya devam ederim.

 

****

****

****

Sadace kuran diil biraz tefsir okuyun derim ben. Kadınlar yıllardır başörtüsü mücadelesi veriyomuş ancak ayette geçen kocalarının kendilerini dövme hakkıbına ve 4 eşle evlenme hakkına karşı çıkıyomuş. Bakınız katakuta islamda şiddet zorbalık dayak hakaret yoktur burada kadınları dövmek ile bahsedilen hak eşlerinn sözlerinden dışarı çıkp İslami noktalarda yanlış yapan kadınları uyarmak maksadıyla erkeğe verilen bi mühlet bi izindir. Ama kesinlkle eziyet değil aksine doğru yöne vesile kılmak için uygulanan bi cezadır. Azıcık psikoloji okuduysanız belki bilirsiniz ceza insanları eğitmek için kullanır. Tabi sizin aklınızdan geçen o vahşi tabloyu tahmin edebiliyorum. 4 eş hakkına gelince; o da bir mühlettir ki çoğunlukla efendimiz zamanında savaşlarda eşleri ölen kadınları himaye etmek amacıyla erkeklere düşen bi görevdir. Kadınları korumak için onu nikah altına alarak başka haramlardan uzak tutmak için verilen bi izin. (Bkz İslam tarihi) siz kendinize göre yorumlayadurun bakalım. Kuranı tefsir yapmak için onca insan hayatlarını ortaya koyup yıllarını emek emek bu işe adamış; tek bi yanlış anlamaya sebep olmamak için ne büyük titizlikle ne ince anlamlar içeren muhteşem eserler sunmuşlar insanlığa. Ama sanırım siz kendinizi insanlık kavramının içine dahil etmiyosunuz ki araştırıp bakmak öğrenmek yerine bu denli *******konuşuyosunuz. Biraz daha dikkat lütfen. Saygı sınırlarını zorlamayın bence…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

****

****

****

Sadace kuran diil biraz tefsir okuyun derim ben. Kadınlar yıllardır başörtüsü mücadelesi veriyomuş ancak ayette geçen kocalarının kendilerini dövme hakkıbına ve 4 eşle evlenme hakkına karşı çıkıyomuş. Bakınız katakuta islamda şiddet zorbalık dayak hakaret yoktur burada kadınları dövmek ile bahsedilen hak eşlerinn sözlerinden dışarı çıkp İslami noktalarda yanlış yapan kadınları uyarmak maksadıyla erkeğe verilen bi mühlet bi izindir. Ama kesinlkle eziyet değil aksine doğru yöne vesile kılmak için uygulanan bi cezadır. Azıcık psikoloji okuduysanız belki bilirsiniz ceza insanları eğitmek için kullanır. Tabi sizin aklınızdan geçen o vahşi tabloyu tahmin edebiliyorum. 4 eş hakkına gelince; o da bir mühlettir ki çoğunlukla efendimiz zamanında savaşlarda eşleri ölen kadınları himaye etmek amacıyla erkeklere düşen bi görevdir. Kadınları korumak için onu nikah altına alarak başka haramlardan uzak tutmak için verilen bi izin. (Bkz İslam tarihi) siz kendinize göre yorumlayadurun bakalım. Kuranı tefsir yapmak için onca insan hayatlarını ortaya koyup yıllarını emek emek bu işe adamış; tek bi yanlış anlamaya sebep olmamak için ne büyük titizlikle ne ince anlamlar içeren muhteşem eserler sunmuşlar insanlığa. Ama sanırım siz kendinizi insanlık kavramının içine dahil etmiyosunuz ki araştırıp bakmak öğrenmek yerine bu denli *******konuşuyosunuz. Biraz daha dikkat lütfen. Saygı sınırlarını zorlamayın bence…

 

Okudum efendim hemde yıllarca okudum. Kuran apaçık olduğunu söylerken tefsire ne gerek var diye kendime sordum ve anladım ki,kurandaki insanlık, akıl ve bilim dışı ayetleri şirin göstermek için tefsire,yani makyajlamaya ihtiyaç duyulmuş,sizinde yukarıda yaptığınız gibi.Aksi takdirde kim inanırdı ki kurana ?

 

burada kadınları dövmek ile bahsedilen hak eşlerinn sözlerinden dışarı çıkp İslami noktalarda yanlış yapan kadınları uyarmak maksadıyla erkeğe verilen bi mühlet bi izindir. Ama kesinlkle eziyet değil aksine doğru yöne vesile kılmak için uygulanan bi cezadır. Azıcık psikoloji okuduysanız belki bilirsiniz ceza insanları eğitmek için kullanır

 

İnsanları döverek mi ıslah ediyorsunuz. Bu nasıl bir çelişkidir böyle hem kadını döv, hemde eziyet olmadığını iddia et.. Sonra insanların bu masala yani makyaja inanmasını bekle.Birde ********* psikolojiden bahsediyorsunuz.

 

 

Müslümanların tek derdi sıkıntısı bu. Bizler tefsirlerdeki makyaja inadık siz niye inanmıyorsunuz?Eee ne yapalım bizler saf değilizki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanların tek derdi sıkıntısı bu. Bizler tefsirlerdeki makyaja inadık siz niye inanmıyorsunuz?Eee ne yapalım bizler saf değilizki.

sen saf olmadığın için sevgili katakuta ben ise çok soğuk bir yerde yaşıyorum bu dünyada hep üşüdüm diğer tarafta biraz ısınmak maksadım yoksa bişey bildiğim yok, ben ne anlarım cennetten

alacaksın yanına bol bol güneş kremi uzanacaksın cehennemin sıcak lavlarına bundan güzel cennetmi olur onada şükrederiz eğer varsa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen saf olmadığın için sevgili katakuta ben ise çok soğuk bir yerde yaşıyorum bu dünyada hep üşüdüm diğer tarafta biraz ısınmak maksadım yoksa bişey bildiğim yok, ben ne anlarım cennetten

alacaksın yanına bol bol güneş kremi uzanacaksın cehennemin sıcak lavlarına bundan güzel cennetmi olur onada şükrederiz eğer varsa

arkadaşım yazmış olduğun yorum imzana cevap niteliği taşıyor bilmem farkındamısın...bazı şeyler vardır sanılmaz!!!idrak edilir...!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.