Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

milliyetçilik caizmi..?


SURKENTLİ

Önerilen İletiler

evet milliyetçiliğin tarifini yapacak ama gerçekten milliyetçiliğin etkisi altından kalmadan objektif olarak biri açıkjlayabilirmi

 

ben geçenede bediuzamanın bu sözlerini okudum iki türlü milliyetçilik vardır 1 dine dayalı 2- ırka dayalı burdaki dine dayalı ümetçilik oluyor ırka dayalı milliyetçilik ise faşizm bir diğer adıyla siyonizm

 

bundan daha ayrıntılı bir açıklama yapmanızı bekliyorum lşimdiden allah razı olsun :clover::clover::clover::clover::clover::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili dostum

1. bediüzzaman kürt milliyetçisiydi o yüzden objektif bir şahıs değildir

2. peygamberimiz vatan ve millet sevgisi imandandır buyurmuştur.yani ırka dayanmadan sadece vatanın bütünlüğünü birliğini korumak için yapılan milliyetçilik dinimizde caizdir ben demiyorum Peygamberimiz buyuruyor

ALLAHA EMANET OLUN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

sevgili dostum

1. bediüzzaman kürt milliyetçisiydi o yüzden objektif bir şahıs değildir

2. peygamberimiz vatan ve millet sevgisi imandandır buyurmuştur.yani ırka dayanmadan sadece vatanın bütünlüğünü birliğini korumak için yapılan milliyetçilik dinimizde caizdir ben demiyorum Peygamberimiz buyuruyor

ALLAHA EMANET OLUN

Kardeşim Üstad hazretlerinin Kürt milliyetçisi olmadığı aşikar. TALEBELERİ ONCA AÇIKLAMA YAPTILAR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saidi Kürdi bir Kürt Milliyetcisiydi,Seyh Said isyanlarinda rol oynamis birisidir.Ona bediüzzaman adini takanda onun pesinden gidenlerdir yoksa onun din bilgisi bile tartismalidir.Ayetler icin "benden bahsediyor"diyen birisi ne müslümandir ne de din adamidir.Islamiyet böyle tarikatlarla hedefinden saptirilmis her sakalli her agzi laf eden seyh ilan edilmis etrafi cahil insanlarla cevrilmis ve bir ilah haline getirilmistir.Saidi Kürdi'de bunlardan biridir.Allahin emretmedigi birseyi ALLAHA mal ederek yalan söyleyenler münafiktir.

 

Milliyetcilige gelince:Milliyetcilikle irkciligi birbirine karistiranlar din bezirganlaridir onlar icin köle olmak yani ümmet olmak serefli bir durumdur ama milliyetcilik kötüdür,cünkü milliyetci vatanini,bayragini insanini sever.

Irkcilik ise kendi irkini herkesin irkindan üstün görür,görmesi bir yana,diger irklara karsi mücadele verir.Kötü olan budur.

 

Osmanlida ben Türk'üm demek suc sayiliyordu.Mustafa Kemal Atatürk'e kadar da böyleydi."sen müslümansin,Türklügünü unut"deniyordu insanlara.Bu nedenle kendilerini Türk olarak tanimlayan Anadolu Beylikleri Osmanlinin gayri müslim kadinlardan dogan padisahlari ve gayri müslimlerden olusan Pasalari tarafindan kilictan gecirilmis adeta Türklüge karsi bir yok etme soykirim uygulanmis insanlar kilic zoruyla müslümanlastirilmaya calisilmistir.Bugünkü iktidarda Osmanlini bu yöntemini aynen uygulayarak "Biz Türklügü ayaklarimizin altina aldik"diyebilmis,Türk'ün bayragi "kiskirtici"diye gönderden indirilip yerine PKK pacavralari cekilmistir.Bunlarin hepsi tarihi Türk düsmanliginin tezahürüdür.Mustafa Kemal düsmanligida bu nedenledir.Türk'e Türk oldugu bilincini verdigi icin.Ne Mutlu Türk'üm diyene "sözünü hazmedemeyen Türk düsmanlari birtakim sahte gerekcelerin arkasina saklanarak bu söylemleri yasaklamislardir.Bu ibret verici bir Türk düsmanligidir.Yani Dünkü isgal güclerinin Türk düsmanligi ile bu dincilerin Türk düsmanligi birbiriyle örtüsür.

 

Kuranda bile ayetle,insalarin farkli kabilelere farkli dillere ayrildigi belirtilirken birtakim kendinden makul cok bilmisin milliyetcilik degil ümmetciloik yapmasi ruhlarindaki biat etme genlerinden kaynaklanir.

 

Kuranda milliyetcilik caiz degildir diye bir ayet yoktur bu hurafeler sahte ve Türk düsmani arap saksakcisi din adamlarinin hezeyanlaridir.

 

Sinirlarin kalkmasi,savaslarin sona ermesi,insanligin varmasi gereken en son noktadir.Mirac'ta bu anlatilir.Ama bu sahtekarlar,Miracta peygamberi yerden alip gökyüzüne göndermis Allah ile bulusturmustur.Gercekleri bilerek veya bilmeden insanlardan saklamak en büyük insan hakki ihlalidir.Eger Allah isteseydi herkes arap olurdu arapca konusurdu bu Allah icin herhalde zor olmasa gerekti.Yani allahin gerceklestirmedigi bir durumu birtakim kendini bilmezlerin ahkam keserek milliyetcilik yoktur ümmetcilik vardir demeleri ALLAHA ORTAKLIK KOSMAKTIR.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

...ben iman ırkçısı takva milliyetçisiyim.buna göre tasavvufçu olarak dinimiz ırkçılığı ve milliyetçiliği yasaklamıştır.emri marufçu ümmetçilik vardır.karl marks ümmet-i muhammed fikriyatı çerçevesinde komünizm fikrini ortaya atmıştır diyor DOĞU PERİNÇEK? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

bedizzaman hazretleri kurt milliyetçisi değildi.Ayrıca sayın POLİTİKA ,nın Osmanlı dusmanı olduğunu yazdiklarindan çikarabiliriz.Hangi kanitlara dayanarak padisahlarin turkleri katlettiğini soyluyor? Sizin bu yaptiğiniz ecdada atalarimiza dusmanlik degilmidir?Bir zamanlar insanlara ben turkum demeyin diğe sozde din adamları  tarafindan fetva verildiği bilinmektedir.Bunun da dusman devletlerin ajan immamlari tarafindan soylendiği açiktir.                                                                                                                                                                                                                                                                    

Milliyetçilik, ulusçuluk ya da nasyonalizm, kendilerini birleştiren dil, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ... Vikipedi
 
Milliyetçilik aynı dil,tarih, veya kultur bağlarina sahip topluluğun yasaması ve ilerlemesidir.Arakanlı bir muslumanla turk olan muslumun aynı dili,tarihi,kulturu paylasmaz.Milliyetçilik ile hareket edilirse bu iki sahis ne aynı amacaı hedefler nede birlikte hareket eder.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.