Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hazır mısınız? Dünyanın En Az Feminist Ülkesi: Danimarka?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hazır mısınız?  Dünyanın En Az Feminist Ülkesi: Danimarka?

23 büyük ülkede 25.000'den fazla kişiden oluşan bir anket, altı Danimarkalıdan yalnızca birinin kendilerini feminist olarak değerlendirdiğini buldu

5616.jpg?width=1920&quality=85&auto=form

Dünyadaki en iyi yerlerden biri kadın olmak, dar bir cinsiyete dayalı ödeme açığı, eşit istihdam hakları, evrensel çocuk bakımı ve gezegendeki en mutlu kadın emeklilerden bazıları.

Bu nedenle, toplumsal cinsiyete yönelik tutumlar, eşit haklar ve #MeToo hareketine ilişkin küresel bir anket araştırmasında, Danimarka'nın gelişmiş dünyadaki en az feminist ülkelerden biri olduğunu bulmak sürpriz oldu.

23 büyük ülkede 25.000'den fazla kişiden oluşan YouGov-Cambridge Globalism Project tarafından yürütülen ankette, altı Danimarkalıdan yalnızca birinin kendilerini feminist olarak gördükleri, üçte birinin sokakta kadınlara ıslık çalmanın kabul edilebilir, Beşi #MeToo hareketinin olumsuz bir görüşüne sahipti.

"Bu zor bir soru. Modern bir feminist nedir? ”Diye konuşuyor 37 yaşındaki bir muhasebeci olan Helene Frost Hansen, Kopenhag Belediye Binası Meydanı'ndaki ofisinin dışındaki sandviçini ısırırken. “Her anlamda eşit olmak istemiyorum.”
reklâm

“Ne demek istediğine bağlı. Ben sadece sıradan biriyim, 55 yaşında bir çocuk olan Charlotte Venvike'nin çalıştığı bankadan izin aldığını söylüyor. “Sokaklarda yürüyemiyorum.”

Verilere göre, Danimarkalı kadınların sadece dörtte biri kendilerini feministler,% 46'sının komşu İsveç'le tam bir zıtlık olarak görüyorlar ve hatta Danimarka’nın çok gerisinde kalan İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerden bile daha küçük bir pay alıyor cinsiyet eşitliği.

Danimarka Eşitlik Bakanı Karen Ellemann bile üç yıl önce göreve başladığında kendini düşünmediğini açıkladı.

Danimarka başkentinde yaklaşan bir düzine kadından sadece birinin f kelimesi için zamanı vardı.

“Evet, üç kızım oldu ve hepsini feministler olarak büyüttüm”
Charlotte Mathiesen diyor. “Erkek, kadınlarla tamamen aynı işleri yapmak zorunda.”

4032.jpg?width=1920&quality=85&auto=form

Aslında, ankete göre, daha fazla sayıda Danimarkalı kadın, feminist olarak adlandırıldığından kurt ıslık çalmaktan mutluluk duyuyor. Tam olarak üçte biri, Nijerya dışındaki herhangi bir ülkeden en yüksek oran olanın kabul edilebilir olduğunu söylüyor.

Hansen “Güzel bir şekilde yapıldığı sürece umurumda değil” diyor. “Aslında bunu iltifat olarak görüyorum” diyor. “Pek çok Danimarkalı kadın, erkeklerin güney Avrupa'daki gibi daha fazla olmasını istediklerini ve size ne kadar iyi göründüğünüzü söyleyeceğini söylüyor”.

Roskilde Üniversitesi İletişim Çalışmaları Profesörü Rikke Andreassen, Danimarkalıların düşük seviyeli cinsel tacizi tolere etmelerinin bir sebebinin, iyi niyetli olanın mazeret gösterilmemesi gerektiği inancı olduğunu savunuyor.

“Söylediğin şeyin ırkçı ya da cinsiyetçi olmadığı bir kültüre sahibiz,” diyor. “Bir kadını yakalayabilirsiniz, ancak“ eğlenceliydi ”çünkü yaptığınız sürece kültürel olarak o kadar da kötü olmadığını düşünmeye meyilliyiz.”

Bu, #MeToo hareketi tarafından tetiklenen tartışmanın Danimarka'da İsveç'teki Öresund Boğazı'nda olduğundan çok farklı şekilde oynamasının nedeninin bir parçası olabilir.

Ankete katılan erkeklerin sadece% 4'ü ve Danimarka'daki kadınların% 8'i, #MeToo hareketinde 'çok olumlu' bir izlenime sahip olduğunu, İsveç'teki% 16 ve% 34, tüm ülkelerdeki% 19 ve% 24 oranlarına göre olduğunu belirtti. Ankete katılan ülkeler.

Kaynak: Guardian

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.