Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bunlar Dünyanın En Yenilikçi Ülkeleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bunlar Dünyanın En Yenilikçi Ülkeleri

Güney Kore, 2019 Bloomberg İnovasyon Endeksi'ndeki küresel tacı korudu, ancak araştırma ve eğitim alanındaki Almanya’nın gelişmeleri, Avrupa’nın en büyük ekonomisini yıllık sıralamaya yakın bir parite getirdi.

ABD, eğitim puanlarındaki çatlaklardan ilk kez ilk 10'un dışına itmesinden bir yıl sonra, sekizinci sıraya yükseldi.

Yıllık Bloomberg İnovasyon Endeksi, yedinci yılında, araştırma ve geliştirme harcamaları, üretim kapasitesi ve yüksek teknolojili kamu şirketlerinin yoğunlaşması dahil yedi ölçümü kullanarak onlarca kriteri analiz ediyor.

Dünyanın En Yenilikçi Ekonomileri

Güney Kore ve Almanya 2019’da endekse lider olarak götüren ülkelerdi

South Korea, Germany lead the index in 2019

1200x644.png

Kaynaklar: Bloomberg, Uluslararası Çalışma Örgütü, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü


Sıralama, küresel seçkinlerin bu hafta İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda toplanıp küreselleşmenin geleceğini, devletin rolünü ve inovasyonun ülkeleri nasıl öne sürdüğünü tartışacakları bir araya geldi.

Bloomberg Endeksinde Almanya, çoğu Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH ve Daimler AG gibi endüstriyel devlerin etrafında inşa edilen üretim ve araştırma yoğunluğundan katma değerin gücüyle neredeyse altı kez Güney Kore şampiyonu oldu. Güney Kore kazanma çizgisini uzatmasına rağmen, patent etkinliğindeki düşük puanlar nedeniyle liderliği daraldı.
İsveç, çin

2018'de ikinci olan İsveç yedinci sıraya düştü. Patent faaliyeti, toplamda beşinci sırayı atlayarak büyük kazanan Çin ve İsrail’in puanlarını artırdı. Orta Doğu ülkesi bu süreçte Singapur, İsveç ve Japonya'yı geçti.

Güney Kore’nin 1 Nolu güçte kalması, Singapur’daki Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu Ltd.’nin araştırma başkanı Khoon Goh’a göre, stratejik teknolojilere yapılan yeni yatırımlardan ve yeni başlayanları teşvik eden bir düzenleme programından destek almalıdır. Bununla birlikte, yeniliği “yüksek yoğunluklu büyük karakolların” veya aile tarafından işletilen holdinglerin ötesine taşımak konusunda zorluk görüyor.

Goh, “Ekonomik performansın artması, özellikle de artık demografik temettü bulunmayan yüksek gelirli Asya ekonomilerinde ve katma değeri yüksek imalat montajlarının bölgedeki düşük maliyetli ülkelere kaydırıldığı” yönünde giderek daha fazla önem kazanıyor ”dedi.
Geçici Yükseliş

Bayerische Landesbank'ın baş ekonomisti Juergen Michels'e göre, Almanya’nın Bloomberg sıralamasındaki yükselişi, Avrupa'nın en büyük ihracatçısı kalifiye işçi kıtlığı ve değişen göç politikaları ile mücadele ettiğinden, geçici görünüyor. Stratejisi, dizel, dijital iletişim ve yapay zeka gibi endüstriler de dahil olmak üzere yüksek teknoloji sektörlerindeki stratejisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere 18'inci sıraya düştü ve ilk kez Çin'e gitti. Çin’in puanı, dünyadaki en büyük ikinci ekonomideki ikilemi yansıtıyor: Huawei Technologies Co. ve BOE Teknoloji Grubu’nun Ar-Ge’nin gücü konusundaki patent etkinliğinde 2. sırada yer aldı, ancak yine de genel verimlilikteki en yenilikçi mezunların gerisinde kaldı.

ABD geçen yıl ilk kez ilk 10'dan düştükten sonra sekizinci sıraya yükseldi. Pfizer Inc.’in yeni bir sağlık konulu konferansındaki sunumuna göre, daha hızlı ürün döngüleri ve yoğun rekabet, yöneticilerin çalışma şeklini değiştiriyor.

New York merkezli ilaç üreticisi genel müdürü Albert Bourla, katılımcılara J. Morgan Morgan Sağlık Konferansı'na katılanlara “Eski ya da artan yenilikler eskisi gibi ödüllendirilmeyecek” dedi. “Bürokratik süreçleri kaldırabilmemiz için çalışma şeklimizi değiştirdiğimizden emin olmalıyız. İnovasyon ve bürokrasi, su ve petrol gibi birlikte iyi bir şekilde karışmazlar. ”

Ekonomistlerimizin Ne Dediğini Görün:
21. yüzyılda küresel ekonominin kontrolü için verilen savaş, yenilikçi teknolojilerin kontrolü üzerinde kazanılacak ve kaybedilecek. Kore’nin bir numaralı noktası ve Çin’in sıralamasında artış, ABD’nin ticaret savaşının yavaşlayabileceği ancak Asya’nın teknolojik yükselişini durduramayacağı bir hatırlatmadır

- Tom Orlik, Bloomberg Ekonomisi

2019’un sıralamasında yer alan ekonomiler arasında en büyük kaybedenler, her ikisi de ilk 50’den düştüğü Tunus ve Ukrayna’ydı.

Birleşik Arap Emirlikleri ilk sıraya 46. sırada girdi. Brezilya, geçen yıl sıralamada yer almayan endekse 45. sırada yer aldı. Ayrıca yeni giren ülkeler arasında dünyanın en büyük gelişen ekonomilerinden bazıları: Hindistan, Meksika, Vietnam ve Suudi Arabistan. Güney Afrika, derecelendirilen tek Sahra altı ulus olmaya devam ediyor.

2019 sıralama süreci 200'den fazla ekonomi ile başladı. Her biri yedi eşit ağırlıklı kategoriye dayanan 0-100 arasında puan aldı. En az altı kategori için veri bildirmeyen uluslar ortadan kaldırıldı ve toplam listeyi 95’e çıkardı. Bloomberg ilk 60 ekonomiyi yayınladı.

yenilikci.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.