Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

The Bulletproof Cafe'nin Kurucusu 180 Yıl Yaşama Yolunda 1 Milyon Dolar Harcadı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

The Bulletproof Cafe'nin Kurucusu 180 Yıl Yaşama Yolunda 1 Milyon Dolar Harcadı

hlh010119feaasprey-01-1547739567.jpg?cro

Biohacker Dave Asprey, kurduğu kahve markasından kazandığı paralarla yeni bir iş alanına yöneldi. Dada uzun yaşamanın yolunu açmak için milyonlarca doları bu uğurda harcamaya başladı fakat bu aynı zaman da bir soruyu da yanında getirdi. Bu yasal mı?

Onunla British Columbia'daki evinde tanışmadan on gün önce Dave Asprey, bir cerrahın kalçalarından yarım litre kemik iliği topladığı, kök hücrelerini filtrelediği ve her birine enjekte ettiği Park City'deki bir kliniğe gitti. vücudunda eklem. Daha sonra Asprey’in omuriliğine bir kanül bağladı ve omuriliğinin içine ve beyin sıvısına kök hücreleri enjekte etti. Asprey, “Sonra tüm kozmetik malzemelerini yaptılar” dedi. “Hey, bilinçsizim, ekstra kök hücrelerin var - onları her yere koy!” Saçını daha bereketli ve ışıltılı yapmak için saç derisi her yerde; yüzünü kırışıklıkları gidermek için; ve onun “erkek organları” - yani, bu kısmı hayal gücünüze bırakacağım.

Asprey’e göre, daha önce dayandığı şey “bir defada bir kişiye uygulanan en kapsamlı kök hücre tedavisi” idi. Her şey, pahalı ve istilacı bir prosedür olduğunu, özellikle de hiçbir şey olmadığını düşünerek çarpıcı olduğunu söyledi. Onunla yanlış. Yanlış bir şey değil, yani Asprey’in planının bir parçası olmayan normal yaşlı insan yaşlanmasından başka.

Söylemeye düşkün olduğu için, ortalama olmaya hiç ilgisi yok. 45 yaşındaki Asprey, 180 yaşına kadar beklediği geniş çapta kamuoyuna açıkladığı iddiasını ortaya koydu. Bu amaçla, her altı ayda bir kendi kök hücrelerine enjekte edilmesini, günde 100 takviye almayı ve sıkı bir diyet yapmayı planlıyor. Kızılötesi ışıkla banyo yapın, hiperbarik bir oksijen odasında takılın ve uçağa bindiği her seferinde sarı renkli gözlük camları kullanın. Şimdiye kadar Asprey, kendi biyolojisini kesmek için en az bir milyon doları harcadığını ve bunun 2153'e yapılması kesinlikle birkaç milyon daha alacağını söylüyor.

Şu anda, Asprey en iyi Kurşun Kahve'nin kurucusu; Herkesin birkaç yıl önce kahvesine bir parça tereyağı dökmeye başlamasının nedeni bu. Kardashian'lardan en az biri bir hayranı ve Jimmy Fallon, The Tonight Show'daki yüksek yağlı içeceğin erdemlerini yüceltti: “Şimdiye kadarki en lezzetli şey. Ama aslında senin için iyi. Beynin için iyi. ”

Asprey, insanların 2009 yılında ilk tarifini yayınladığından beri insanların 150 milyondan fazla bardak içtiğini tahmin ediyor. Çeşitli şişelenmiş versiyonlar, Whole Foods'ta en çok satılan üç içmeye hazır kahve. Ancak Asprey'i haritaya koyan kahve olsa da, beklentileri bundan çok daha büyük - ve şimdiye kadar kaydedilen en uzun insan ömrüne sahip olmak planının sadece bir kısmı.

gettyimages-1072637442.jpg?crop=0.760xw:

Asprey kahvenin başarısını 21. yüzyıl Amerika'nın en çok rağbet gören rollerinden birine soktu: Bir yaşam tarzı gurusu oldu. Geçtiğimiz on yıl boyunca, Aralık ayında çıkan Game Changers dahil olmak üzere doğurganlıktan “yaşamda nasıl daha fazla kıç tekmeleyecek” konularına kadar beş kitap yayınladı. Podcast, Kurşunsuz Radyo, 75 milyondan fazla kez indirildi. #BeBulletproof etiketli ilham verici mesajlarını 332.000 Twitter takipçisine tweets ediyor. Asprey, erkeklerin ne sıklıkta boşalması gerektiği (haftada bir kez, ancak daha sık seks yapma) ve ne kadar uyumaları gerektiği konusunda (altı saat iyi; sekiz saat çok fazla) fikrini mutlu bir şekilde paylaşıyor. Burning Man'a gitmeniz gerektiğini (çünkü yaratıcılığınızı harekete geçirir) ve lahana yemeyi durdurur (çünkü eser miktarda oksalik asit içerir). Bu eklektik tavsiye, Asprey'in “vücudunuzu, zihninizi ve hayatınızı” veya “sanat ve bilimin kontrolünü ele geçirmek ve geliştirmek için“ bilim, biyoloji ve kendi kendini denemenin kullanımı ”olarak tanımladığı genel biyolojik sızlanma şemsiyesi kapsamındadır. insanüstü olma. ”

Kurumların güvensizliğinin endemik göründüğü bir Amerikan tarihi döneminde Asprey, zamanına uygun bir adam. Tıbbi diploması veya beslenme eğitimi yok. Kime sorduğunuza bağlı olarak, bu onu ya cesur yeni sınırları keşfetmeye istekli bir vizyoner ya da fare çalışmalarının sonuçlarını aşan bir saldırgana dönüştürüyor. 1960'ların gurularının gizemli manevi sırlara erişim sözü verdiği yerde, Asprey araştırmayı alıntılıyor ve ek satıyor. Ancak, temyiz başvurusu o kadar da farklı değil: Hayatınızın değişmesi gerekiyor ve bu adam size nasıl yapılacağını söyleyebilecek kişi.

Birkaç yıl önce, bir antiaging konferansında tanıştığı bir doktor olan Asprey ve eşi, Bay Area'nın çocuk yetiştirmek için en iyi yer olmadığı sonucuna vardı, bu yüzden Kanada'ya taşındılar, buralarda, kokulu ihtişam içinde yaşadılar (ve Asprey Seattle'daki Bulletproof ofislerine kısa bir uçuş yapabilir). Mülkiyet, geniş bir sebze bahçesine, küçük bir koyun sürüsüne ve yakın gelecekte kesilmek zorunda kaldıklarını görerek çok fazla bağlanmaya çalışmadığım iki sevimli domuz - Brussel Snout ve Sven - barındırıyor.

Takma adı Alpha Labs olan evinde, düzenli olarak kullandığı çeşitli araçlar ve gizlilikler bulunuyor: bir kriyoterapi odası, kızılötesi ışıklı bir yatak, saniyede 30 kez titreyen bir platform, sizi neredeyse tamamen taşıyan bir atmosferik hücre eğitmeni Everest Dağı'nın tepesi birkaç dakika içinde tekrar deniz seviyesine geri döndü. Alpha Labs ayrıca, sizi yüksek yoğunluklu bir aralık devresine yönlendiren ve 21 dakika içinde iki buçuk saatlik bir egzersiz yapmayı vaat eden soğutma sıkıştırma manşetleri ile donatılmış bir yassılaştırıcı cihaz da dahil olmak üzere ileri teknoloji versiyonlarına sahiptir. Şahsen, Asprey, yoğunluğu zayıf olan, çınlayan, etkileyici bir adamdır, PTA toplantısında tanışabileceğin bir baba gibi, ultramatonları çalıştırdığını açıkça söyleyen bir baba gibi. (Asprey’in bir ultramarathon yayınlayacağı değil; zamanın yetersiz kullanımı. Artı, podcast bölümlerinden birinin uyardığı gibi, “Aerobik Egzersiz Vücudunu Yok Edebilir” diyor.) Yıllarca süren çalışmanın doğduğu şaşmaz bir güvenle konuşuyor. .

hlh010119feaasprey-06-1547741933.jpg?cro

Onun söylediğini duymak için, internet çağındaki birçok büyük gelişmeye bitişik olmuştur. Üniversitede, “Internet üzerinden bir şey satan ilk kişi” dedi. (Kafeinin Usenet üzerinden sattığı listelenen bir ilaç olduğunu söyleyen bir tişörtdü; alıcılar çekleri faksladılar.) Üniversitede bir öğretim işi aracılığıyla “çalışan mühendislere Internet'i nasıl kuracaklarını öğretti” dedi. Kaliforniya-Santa Cruz'un Silikon Vadisi eklemesi. Google’ın ilk sunucusunu barındıran şirket için çalıştı. Ayahuasca'yı “20 yıl önce, havalı olmadan önce” yaptı. (Aslında 2003'te idi.)

Aynı zamanda, Asprey kendini en iyi şekilde hissetmiyordu. Yıllar boyunca Asperger sendromu, dikkat eksikliği bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk, muhalif meydan okuyan bozukluk, artrit, fibromiyalji, Hashimoto hastalığı, kronik Lyme hastalığı, kronik yorgunluk sendromu ve kronik strep tanısı ile çeşitli teşhis ve teşhisler yapıldı. boğaz. En ağır, kolejde, 300 kilo ağırlığında olduğunu söylüyor.

İlk başta, Asprey kilo vermek için standart tıbbi tavsiyelere uyuyordu - kalorileri ve egzersizi kısıtladı - ancak 90 dakika boyunca çalışıp günde 1.500 ila 1.800 kalori aldığında bile kilo vermedi. “Daha sağlıklı oldum, muhtemelen daha güçlüydüm, spor salonundaki iki makineden daha fazlasını çıkarabilirim” dedi. “Ama yine de aynı miktarda tartıyorum.” Doktorlar yardımcı olmadı; Ona bir göz attılar ve Snickers barlarını gizlice soktuğunu sandılar.

Asprey, deneyciler ailesinden geliyor; büyükannesi Los Alamos'ta çalışan bir nükleer mühendisdi. “Ailenin o tarafında garip mucit genler var” dedi. “Diğer taraf Roswell'den. Bu yüzden uzaylılar ve radyasyon var. Bu birçoğunu açıklıyor. ”Asprey, geleneksel seçeneklerinden bıkmış, kendisi üzerinde denemeye karar verdi. Vücut geliştirme dergisinde okuduğu düşük karbonhidrat diyeti ve 50 pound kaybetti. “Bu bana ne yediğimin ne kadar egzersiz yaptığımdan daha önemli olduğunu öğretti” dedi. “Ve oradan öğrenmeye başladım.” Avrupa'dan 1.200 dolar değerinde akıllı uyuşturucu siparişi verdi. Kendisine bu mucize ilaçlarla ilgili daha fazla şey öğreneceğine söz verdi: “İşi bitirdikten sonra her gece eve gidip bu şeyleri ve dersleri okuyacağım. Bunu kendim gidereceğim, çünkü tıbbi kuruluştan yardım alamıyorum. Ve bunu dört yıl boyunca yaptım. Her gece sadece ders çalışırdım. ”

hlh010119feaasprey-02-1547742051.jpg?cro

Sonunda, Asprey’in vücudunu ve zihnini nasıl optimize edeceğine dair merakı, sağlık, beslenme ve uzun ömürlülüğü tartışmak için bir araya gelen Bay Area sakinleri topluluğu olan Silikon Vadisi Sağlık Enstitüsüne götürdü. Asprey olay yerine geldiğinde, çoğu üye on yıldan daha büyüktü, ancak yine de ortak bir zemin buldular.

Asprey vücudu üzerinde deney yapmaya devam ederken, modafinil (başlangıçta narkolepsiye yönelik olarak geliştirilen "uyanıklık" olarak adlandırılan akıllı bir ilaç) ve testosteronla desteklenmiş günlük takviye kokteylini düşürdü. Kişisel gelişim atölyeleri aldı, travmatik doğumunu araştırdı (göbek kordonu boynuna dolanmıştı) ve beynini daha az reaktif olması için eğitmek için bir EEG makinesi kullandı.

2000'lerin ortasında, Asprey hala çeşitli teknoloji şirketleri için çalışıyordu; boş zamanlarında sağlık kurumundan gelen bilgilerin bir kısmını online olarak yayınlamaya başladı. Asprey’in pek çok konuşması - biofeedback, içme suyunda florürün tehlikeleri - tanıdık ve yeni New Age fikirleri. Dehası onları teknoloji takıntılı bir dünyaya uyarlıyordu.

Asprey, hayatı boyunca bir yabancı gibi hissettiğinden sonra, dünyanın geri kalanının onu yakalamaya başladığını keşfetmekten heyecan duyuyordu. Silikon Vadisi'nin aşırı rekabetçi ortamında, insanlar alabilecekleri her türlü kenarı arıyorlardı. Teknoloji yöneticileri meditasyon yapmanın faydalarını ortaya koymaya başladı: Verimliliği arttırdı! Yaratıcı problem çözmeyi arttırdı! Psychedelics ve haplar artık hippi kaybedenlerin alanı değildi. Şimdi start-up çocuklar, kişisel ayahuasca törenleri için özel jetlerle Peru'dan şamanlara uçuyorlardı. Birdenbire herkes nootropik ve mikrodrozlama hakkında konuşuyordu. Jeff Bezos yemin etti. Mark Zuckerberg bir triatlon için eğitime başladı. Herkes yükseltme için çaresizdi.

Biohacking şu an için mükemmel bir ahlak oldu. Silicon Valley’in üretkenlik ve yıkıcı teknoloji ile ilgili saplantılı meşgullüğünü aldı ve bitkisel takviyeler, belirsiz maneviyat ve kendi kendine yardım şeklinde bir L.A. Sonunda, yıllardır kendi iç sistemlerinde ince ayar yapan Asprey için zaman olgunlaştı; Meditasyon yatırımınızdan daha iyi bir getiri elde etmenize nasıl yardım edeceğini bilen; Mitokondrilerinin düşük performans gösterdiğini hissedebildiğini iddia eden; İnsanları süper insanlara dönüştürmek için stratejiler vaat etti.

hlh010119feaasprey-04-1547742213.jpg?cro

Kurşun geçirmez bir kahve ve kollajen ve ek satış yapan bir yiyecek-içecek şirketi olarak kuruldu. Asprey ayrıca Santa Monica'da baristelere kahve korsanları denilen bir amiral gemisi kahve dükkanı açtı. Ürünler patladı ve Bulletproof yakında hızlı bir online iş yapıyordu. Buna rağmen, Asprey hiçbir zaman risk sermayesi fonu almayı beklemiyordu - “çok fazla kategorideyiz, uygun değiliz” - ancak VC'lerin aynı fikirde olmadığı ortaya çıktı. “Yaşam tarzının markalarının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi Asprey, nihai fonu için söyledi. Bulletproof, 2015 yılında Starbucks ve Jamba Juice'daki ilk yatırımcı olan Trinity Ventures'ten başlangıçta 9 milyon dolar aldı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde diğer yatırımcılardan 43 milyon dolar daha geldi. Asprey’in biyo-saldırı imparatorluğu büyüklüğe gidiyordu.

Yaşam genişletme hedefinin ötesinde Asprey, biyolojik olarak saldırıyı güçlendirme olarak konuşuyor. Giyilebilir cihazlar gittikçe daha sofistike hale geldikçe, varlıklı olmayan ve bilim insanları olmayan bizler bile vücudumuzun kafa karıştırıcı sinyallerini temiz, kişiselleştirilmiş verilere dönüştürebilme yeteneğine sahibiz. Asprey hayalleri, tıp uzmanlarına ve kar amaçlı ilaç şirketlerine başvurmak yerine, kendi sistemlerimizde uzman olduğumuz ve istediklerimizi deneyimlediğimiz bir dünya hayalleri kurar.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu Asprey'i düzenlemeden şüphelendiriyor. “Düzenleme bize benzeri görülmemiş sayıda insanda kalp hastalığına, kansere ve diyabete neden olan besin piramidini getirdi” dedi. “Bize şimdi yıkılmakta olan ve inovasyonu oldukça yavaş olan bir tıbbi sistem kazandırdı. Birine vücutlarına istediklerini koyma seçeneğinin olmadığını söylemek antihumandır. Bu temel bir insan özgürlüğüdür. Bir madde almak için izin belgesi almak için hayatımdan 150 dolar harcamak zorunda kalmamın etik olmadığını düşünüyorum. Bunun için bir sebep yok. ”(Asprey’in karısı aynı fikirde değil.)

Bütün bu kendi kendine deneyimler risksiz değildir. Asprey bir keresinde buz paketleriyle çevrili bir şekerleme yapmıştı, çünkü soğuğa maruz kalmanın artan esneklikle ilişkili olduğu söyleniyor; Vücudunun yüzde 15'inden fazlasını birinci derece yanıklarla uyandı. Başka bir seferinde, daha hızlı öğrenmesine yardımcı olacağı varsayımını test etmek için kendini kızılötesi ışıkla şaşırttı; bunun yerine, konuşması saatlerce sürdü. Asprey’in beynine enjekte ettiği kök hücreler gibi daha aşırı müdahalelerinden bazıları, sağlıklı insanlarda yapılan çalışmalar tarafından henüz desteklenmiyor. Ziyaretimden iki hafta sonra, kök hücrelerin kalp yetmezliğini tedavi etme konusundaki etkinliğinin en yaygın kanıtlarından bazıları, büyük çapta bir sahtekarlık olarak ortaya çıktı.

Asprey’in yardımcılarının çoğunun, mümkün olduğu kadar çok şey alma olasılığı yoktur, ancak düşük anahtarlı biyo-kırmanın bile olası sorunları vardır. Kurşun Geçirmez Diyet, USDA'nın önerdiği yüzde 20 ila 35 ile karşılaştırıldığında, kalorilerinizin yüzde 50 ila 70'ini yağlardan almanızı önerir. Beslenme uzmanları, 1970'lerin doymamış yağların kalbe zararlı olduğu iddiasından uzaklaşmaya başlarken, bunun tersine aşırı uç noktaya gitmenin mutlaka iyi bir fikir olduğu anlamına gelmez. Kurşun Diyetinde 50 kilo vermiş bir adanmışla ilgili her çevrimiçi anekdot için, her sabah kahvesine iki yemek kaşığı tereyağı koymaya başladıktan sonra lipit panellerinde endişe verici sonuçlar alan başka biri var gibi görünüyor. Her durumda, insanlarda Asprey’in diyetiyle ilgili daha görkemli iddialarını desteklemek için geniş kapsamlı, uzun vadeli bir araştırma eksikliği var.

hlh010119feaasprey-03-1547742677.jpg?cro

Fad diyetleri siyah beyaz, kaygı uyandıran açıklamalara dayanarak başarılı olma eğilimindedir ve Asprey'ler farklı değildir: Örneğin, zeytinyağının şüpheli bir gıda olduğunu, lahananın toksik olabileceğini, baklagillerin enflamatuar olduğunu, glütenden, yalnızca çölyak hastalığı olanların değil, ana akım diyetisyenler tarafından tartışılan fikirlerden kaçınılmalıdır. “Bu her moda diyetiyle aynı düzeni izler. Hepsi aynı şeyi söylüyor: durumu basitleştirmek, yaşamı değiştirecek bir deneyim vaat etmek, gerçekçi olmayan kilo verme iddiaları vermek, ”diyor Toronto'da kayıtlı bir diyetisyen Abby Langer. “Temyizin bir kısmı psikolojiktir. İnsanlar gizli bilgilere erişimi olan bir gruba mensup olduklarını hissetmeyi severler. ”

Asprey’in tavsiyelerini bir T’ye uyarlarsanız, NeuroMaster ve Unfair Advantage gibi isimlerle diyet takviyeleri için ağır miktarda harcama yapacaksınız. “Beyin artırıcı enerji sağlama” ya da “bilişsel olarak daha keskin hissetme” kabiliyetlerinin kanıtı, Asprey'in sesi çıkardığı kadar açık ya da kesin değildir. (Bazıları “felaket pantolonu” olarak adlandırdığı şeye neden olmanın talihsiz yan etkisine de sahiptir.) Asprey'in verdiği nootropik akıllı ilaçlar da problemsiz değildir; Bazı kullanıcılar, titizlik, uyku zorluğu ve bağımlılık sorunlarını bildirir. Duke Üniversitesi Sağlık Sisteminde bir beyin bilimcisi ve doktoru ve Men’s Health’in danışma kurulunun bir üyesi olan P. Murali Doraiswamy, “Bilişsel gelişim büyük olasılıkla sıfır toplamlı bir oyundur” diyor. “Bazı bilişsel işlevleri geliştirdiğinizde, genellikle başkalarının pahasına gelir.”

Langer, Asprey’in resmi kimlik bilgilerinin bulunmamasının kendisine iki şekilde fayda sağladığına dikkat çekiyor. “Artık ana tıp tıbbında büyük bir güvensizlik var, bu yüzden doktor olmamak muhtemelen onu destekliyor” diyor. “Ayrıca, sizi denetleyen bir lisans kuruluşunuz olduğunda yanlış iddialarda bulunmak zor. Bunlardan bazılarını söyleseydim, araştırılırdım. ”Langer gibi eleştirmenler için Asprey, rekoruna işaret ediyor:“ Bir kağıdın olup olmadığı yüzlerce kişiye yardım edip etmeyeceğinizin büyük bir göstergesi değil. binlerce insandan. ”Bilimin sağlam mı yoksa tekrarlanabilir mi olduğu, verilen herhangi bir ürünün veya stratejinin sonuç verip vermediğinden daha az önemli. “Sonuç olarak,” diyor, “Risk-ödül oranı oldukça iyiyse ve kendi biyolojinizi kontrol altında tutmak istiyorsan, neden denemiyorsun?”

Asprey’in coşkusu, eğitme arzusunun nerede biteceğini ve satışın nasıl başladığını belirlemeyi zorlaştırabilir. Kitaplarında, podcast'lerinde ve blog yazılarında, sahip olduğu ya da pay sahibi olduğu birkaç şirketin yandaşıdır: sizi “abur cubur” dan koruyan sarı renkli gözlük satan; cihazlarınızın ışıklarını yerleştirdiğiniz etiketleri satan; Beş günlük, 15.000 dolarlık beyin eğitimi satan kişi, IQ'nuzu yükseltmek ve aklınızı 40 yıldır meditasyon yapan bir Zen keşişininkiyle aynı duruma getirmek için vaat ediyor. Çoğu kahve çekirdeğinin toksik küf ile lekelenmekte ısrar ediyor - Joe Rogan'ın bile gözlerini yuvarladığı iddiası - ve ayrıca 20 pound'a mal olan küflemeyen kahve çekirdekleri satıyor. Asprey'in ne kadar çok biyo-kırıcıdan hangisinin aldatmaca veya abartılı, sade eski sağduyulu ve sıcak yeni şey olmaya mahk parm olması her zaman kolay değildir.

hlh010119feaasprey-05-1547742763.jpg?cro

O akşam otel odama geri döndüğümde kurşun geçirmez bir yağ suyunu yudumladım ve mitokondrinin rahatsız edici olup olmadığını belirlemeye çalıştım. Söylemesi zordu. İşte size bir şey: Asprey’in söylediklerinin çoğu mantıklı geliyor. Pek çoğumuz biraz hackleme kullanabilecek yaşam tarzlarına sahibiz. Elektroniğimize bağlıyız, endişeli ve çok çalışıyoruz ve yeterince uyumuyoruz; Kendimizi daha kötü hissetmemize neden olacak işlenmiş gıdalarla özdeşleştiriyoruz. Sigorta alabilecek kadar şanslıysak, kalbimizde en çok ilgi alanımız yokmuş gibi davranan bir sağlık sistemi tarafından tedavi ediliyoruz.

Hayatımızı yaşamaya teşvik ettiğimiz bir şeylerin yanlış olduğunu hissetmek o kadar da vahşi değil. Aynı zamanda, bu sorunun ne olabileceğine dair bilgilerden yararsızca sular altındayız. İnternet, çalışmalarla, makalelerle ve şüpheli Facebook yayınlarıyla doludur: Aerobik egzersizin sizin için gerçekten kötü olduğunu duydunuz mu? Kalenin içinde arsenik olduğunu duydun mu? Kahvenin içine kollajen koymanın saçınızı parlak hale getireceğini duydunuz mu? Saçma olanı meşru olandan ayırma süreci açıkçası çok yorucu. Mevcut trendi seçerseniz - aralıklı oruç tutmak, krill yağı veya kriyo - enayi misiniz? Çıkmayı tercih ederseniz, diğerleri dünyayı fethetmeye devam ettikçe sisli ve beyinsiz, geride kalacak mısın?

Kendim hissettim, birisinin bana ne yapacağımı söylemesi için çaresizce duydum. Doktorlar hem ve haw; riskli risklerde konuşurlar ve cesurca iddialarda bulunmaktan kaçınırlar. Asprey, aksine, Alzheimer'ı geri çevirmenin “ortalama” ömrünün iki katından daha fazlasını yapabileceğini, hepimizin kendi biyolojimizi kontrol altına alabildiğimizi ve vücudumuzu yapabileceğini “kesinlikle” birkaç yolu olduğunu söylemekten mutlu tam olarak istediklerimizi.

Asprey, 2017'de Santa Monica'da en sevdiği biyo-kırma aletleriyle oynayabileceğiniz bir spor salonu olan Bulletproof Labs'i (şimdi Upgrade Labs olarak genişliyor) açtı. Asprey'le buluştuktan sonra bir gün gittim. Kriyojenik olarak iki dakika donmuşum. Yüksek frekanslı ses dalgaları ve vuruş ışıklarından oluşan bir kombinasyonla daha hızlı meditasyon yapmama yardım etmesi beklenen bir şamandıra tankının içine tırmandım, ancak bu beni daha çok vurguladı. Hücre yenilenmesini aktive eden, dolaşımımı iyileştiren, kemik iyileşmesini teşvik eden ve depresyon semptomlarını hafifleten bir PEMF makinesi tarafından elektromanyetik darbelerle çarpıldım.

gettyimages-860395332-1547742907.jpg?cro

Bulletproof Labs'in yanındaki kahve dükkanı yalnızca Kurşun onaylı yiyecek ve içecek servisi yapmaktadır ve çimden beslenen tereyağının kahvenize karışmasını beklerken dayanabileceğiniz titreşimli bir platform vardır. Duvardaki bir işaret uyandırıyor. ezmek. tekrar et.

Asprey'nin modaya uygun hale gelmesinden çok önce, 1990'ların sonlarından beri biyo-saldırıya maruz kaldığına dair güvence veren kel ve etkileyici bir adamla konuştum. Konferanslara gitti, araştırma makalelerini okudu, takviyeleri yuttu. Bu yüzden 2016 yılında evre IV prostat kanseri teşhisi konduğunda, hem geleneksel hem de alternatif tedavileri içeren bir plan geliştirdi. Remisyona girdi, bir web sitesi başlattı ve bloglarda ve podcast'lerde yer almaya başladı: “Eric Remensperger Kendi Kanserini Nasıl Tedavi Etti.” Bir kitap yazmaya başladı; belki o da bir yaşam tarzı gurusu olabilirdi.

Fakat birkaç ay önce kanser geri döndü - bu sefer mesanesinde. Yeni bir tedavi protokolü vardı ve iyimser hissediyordu. Yine de alçakgönüllü bir yolculuk oldu. Bazen ne kadar uğraşırsan çalış, biyolojin davranmayacak. Bazen süper insanlar da insan oluyor.

Kırk beşinci doğum gününden birkaç gün sonra, son bir kez Asprey ile konuştum. Yaşlanmaya mümkün olan en olumlu şekilde bakmayı seçiyordu. “Ben bunu, şu an asgari hedefime [180'e kadar yaşama] kadar yüzde 25 olduğum için düşünüyorum” dedi. “Yani resmen genç bir yetişkinim. Uzun zamandır yaşamak bir tür süper güç mü? Evet. Yine de çalışırken ölebilirim. ”

Orijinal Makale: 

https://www.menshealth.com/health/a25902826/bulletproof-dave-asprey-biohacking/

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • Admin

Amerikalı 'çılgın' girişimcinin 180 yaşına kadar yaşama deneyi 

Sağlıklı beslenme kitapları yazarı Amerikalı girişimci Dave Asprey, 180 yaşına kadar yaşama hedefiyle vücudu üzerinde sıra dışı deneyler yapıyor. Asprey altı ayda bir kök hücre elde edebilmek için vücudundan kemik iliği aldırıp sonra bunları tekrar kendine enjekte ediyor.

Tereyağlı kahve üreticisi Bulletproof 360'ın kurucusu, sağlıklı beslenme kitapları yazarı Amerikalı girişimci Dave Asprey, 180 yaşına kadar yaşama hedefiyle vücudu üzerinde sıra dışı deneyler yapıyor.

Kendisini "dünyanın ilk profesyonel biyo-hacker'ı" olarak tanımlayan 45 yaşındaki Asprey, altı ayda bir kök hücre elde edebilmek için vücudundan kemik iliği aldırıp sonra bunları tekrar kendine enjekte ediyor.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Asprey, "Bilimkurgudan bahsetmiyoruz. Birilerinin bunu yapması gerekiyor ve bu yolda ölmeye hazırım" dedi.
Biyo-hacker, sağlıklı olmak için bilim ve teknolojinin yardımıyla biyolojisine müdahale eden ve bu amaçla birçok insanın çılgınlık olarak gördüğü şeyler yapan insanlar için kullanılan bir tabir.

Kriyoterapi, kızılötesi ışın banyosu ve beyin elektrotları

Ölümsüzlük peşindeki Asprey, kriyoterapi yapıyor, "kızılötesi ışın banyosuna" giriyor ve başına elektrotlar bağlıyor.
Kriyoterapide likit hidrojenle soğutulan odada 2 ila 4 dakika arasında eksi 100 dereceyi aşan soğukta kalınıyor.
Asprey, vücut ve beyin fonksiyonlarını geliştirmeyi amaçlayan bu tür yöntemler için şimdiye kadar bir milyon dolardan fazla para harcamış.

Dave Asprey servetini yedi yıl önce satışa çıkardığı tereyağlı kahve markasına borçlu. ABD ve bazı ülkelerde satılan bu kahvede tereyağının yanı sıra saflaştırılmış hindistancevizi yağı da var.

Asprey bu kahvenin fiziksel ve zihinsel sağlığı güçlendirdiğini öne sürüyor.

Şimdiye kadar 160 milyon fincan satıldığı belirtilen kahveyi aralarında Amerikalı talk-show'cu Jimmy Fallon ve oyuncu Shaline Woodley'nin de bulunduğu bazı ünlüler de tüketiyor.

Kahvenin başarısından sonra 68 milyon dolarlık yatırım alan Bulletfproof 360, beslenme kitaplarından protein atıştırmalıklarına kadar pek çok şey satan bir gıda ve yaşam tarzı markasına dönüşmüş durumda.

Tıp eğitimi yok

Asprey, tıp ya da beslenme eğitimi görmediği için sektör içinde birçok kişi tarafından eleştiriliyor. Bu kişiler, tereyağlı kahvenin sağlıklı olmadığını da söylüyor.
Dave Asprey, Bulletproof kahve için 2004'te Tibet'e yaptığı bir geziden ilham almış.

1973'te New Mexico'da doğan ve Silikon Vadisi'nde başarılı bir IT yöneticisi olan Asprey yıllar içinde kilo almış ve bir araya 136 kiloya çıkmış. Sonra da sağlığı kötüleşmiş.

Meditasyon öğrenmek için Tibet'e giden Asprey'e Himalayalar'daki bir yürüyüş sırasında Tibet sığırı tereyağı içeren bir kahve ikram edilmiş.
Asprey, "Kahveyi içtikten sonra, o yükseklikte kötü hissetmem gerekirken aksine beynimin güçlendiğini hissettim" diyor. Asprey, California'ya dönüşünde uzun denemelerden sonra kahvenin kendi versiyonunu geliştirmiş.

'4 bin yıllık çılgınlığın bir parçası olmaktan gocunmam'

Asprey, kahvaltı yerine bu kahveyi içmeye başladıktan sonra hayatının değiştiğini ve 45 kilo verdiğini, 2009'da bu deneyimini bloglarında paylaştığını ve üç yıl sonra da kahvesini internet üzerinden satmaya başladığını söylüyor.
İngiltere Diyetisyenler Birliği'nden Aisling Pigott, Bulletproof kahve için "Tavsiye edeceğim bir şey değil. Başka hiçbir besin değeri içermeyen bir yolla fazladan kalori ve yağ alıyorsunuz. Kahveye tereyağı katmanın hiçbir yararı yok. Normal bir kahvaltıdan alacağınız protein, vitamin ve minerallerden mahrum kalıyorsunuz" diyor.

Asprey, bu tür eleştirilerin kendisini kaygılandırmadığını çünkü birçok uzmanın yüksek yağ ve düşük şeker içeren bir beslenme tarzının sağlık için iyi olduğunu söylediğini aktarıyor.

Asprey şöyle devam ediyor:

"Dizlerimde iltihaplı romatizma vardı. Kronik halsizliğim ve bilişsel fonksiyon bozukluğum vardı. İnme ve kalp krizi geçirme riskim vardı. Prediyabetiktim ve hep kötü hissediyordum. Şimdi bunların hepsini çözdüm. Modern diyetlerin aksine benim içeceğim eski bir Tibet geleneğine dayanıyor. Bu nedenle 4 bin yıllık bir çılgınlığın parçası olmaktan gocunmuyorum."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.