Φ politika Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 24 saat boyunca hergün TV,Radyo ve gazetelerde hep hazir kartlarin reklamlari yapilir,avantajlari siralanir.Türkiye icindeki vatandasin herhangi bir problemi yoktur,ama yurt disindan tatile gelen bir vatandas icin hazirkart kullanmak öyle siradan bir olay degil baslibasina bir problemdir.problemin en agir noktasi her yurt disindan gelen vatandasa kacak cep telefonu kullaniyormus gibi yasalarin cikartilmis veya ekonomik cikarlar nedeni ile cep telefonu kuruluslarinca*Türkcell-Telsim-Avea vs.*cikarttirilmis olmasidir.Hazir kart almak isteyen fakat kendisi yurt disinda oldugu icin cebinde bulundugu ülkeden almis oldugu cep telefonunun önce faturasi olmasi sarttir,bu yetmiyor;hangi gümrükten yurda giris yapmissa pasaportunda cep telefonu vardir kasesinin olmasida sarttir,buda yetmiyor,birde Türkiyede ikametgah araniyor,bence bu uygulama ayricaliktir,telefon kacakcilari ile ugrasamayanlarin yurt disindan gelen her yurttasi kacakci olarak kabul edip onu ........... tarzda yasalari cikartmalari bence insan haklarinin cignenmesidir,böyle uygulamalar maalesef sadece ülkemizde vardir,ve bu tarz uygulamalar problemleri kökünden halletmek yerine kestirmeden gitmektir ve olan kacakcilara degil yurt disindan ülkesine gelen vatandaslara olmaktadir.zaten ülkesine gelirken onca eziyete katlanan insanlari birde telefon icin gümrük kaplarinda bekletmek bence insanlik degildir saygilarla Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Doğru konuya değindiniz politika. Bu seneki izinde başımdan geçen olay: İki senedir, Türkiye'de kullandığım telefon'a kart aldım çalışmadı.Yeğenimin telofonuna taktığımızda çalıştı. Telefoncuya gittik,Faturasıyla gümrükte açtıracaksınız dedi. Ne yapmalıydım? Yeni bir telefon alıp onu kullandım. Bizler Türkiye'ye gittiğimizde,döviz makinasından başka birşey değiliz. Ama bilmiyorlarki keriz uyandı.Artık Türkiye'ye kimse yatırım yapmıyor,parasını Türkiye'de değerlendirmiyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Doğru konuya değindiniz politika. Bu seneki izinde başımdan geçen olay: İki senedir, Türkiye'de kullandığım telefon'a kart aldım çalışmadı.Yeğenimin telofonuna taktığımızda çalıştı. Telefoncuya gittik,Faturasıyla gümrükte açtıracaksınız dedi. Ne yapmalıydım? Yeni bir telefon alıp onu kullandım. Bizler Türkiye'ye gittiğimizde,döviz makinasından başka birşey değiliz. Ama bilmiyorlarki keriz uyandı.Artık Türkiye'ye kimse yatırım yapmıyor,parasını Türkiye'de değerlendirmiyor. Sayin Seyrekler,bizim böyle konulari dile getirmemizdeki neden insanlarin neler olup bittigini yani ülkedeki bazi güclerin nasil cikarlari söz konusu oldugunda derhal yasalar cikarttirdiklarini okuyanlara anlatabilmek icindir.biliyoruzki böyle yasalari cikartan ve cikarttiranlarin yurt disindan gelen vatandasin cekecegi zorluklarla ilgilenmesi zaten olanak disidir.yani o yasalar vatandasa ragmen yürürlükte kalacaktir,vatandasin cikarina olan hicbirsey yasalarla güven altina alinmamistir.sadece ve sadece gücleri ellerinde tutanlarin cikarlari düsünülerek yasalar cikartiliyor maalesef.Bence yapaaginiz en akilli hareket biraz pahaliyada gelse yurt disinda kullandiginiz kartla Türkiyede telefonlasmaktir.Hazir kartlar alarak telefon sirketlerine katkida bulunmak yerine bagli oldugunuz yurt disindaki yabanci telefon sirketlerine katkida bulunun,bence böyle davranmaniz en dogal olan secimdir. saygilarla Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 güzel konu ama bizim vatandaşımızda az uyanık değil (hepsi için geçerli değil ) yurtdısından 10 kişilik aile geliyorsa 10 nundada cep telefonu geri tekrar yurtdışına dönerken 1 tane telefon gidiyor.. 9 tanesi yurda kaçak giriyor ve vergilendirilmiyor bu adilmi? isterseniz bakin malum 2 nci el satan herkesinde ismini bildigi sitelere hep yurtdısından gelmiş satılık cep telefonlarıyla dolu... arkadaslarımda yurtdısından geliyor ama onlar gümrükte vergilendiriyor sizde öyle yapın... açık konuşursanız sizden kaç akrabanız arkadaşınız yurtdışından cep telefonu istedi bunu ben yakın çevremde görüyorum turizmde çalıştığım için. bavullarla yakalanan kaçak cep telefonlarınıda biliyorum. iyi niyetli şahsi telefonlarını getirenler olabilir ama kötü niyetlilerde var sonucta değilmi? siz Türkiye ye geldiğinizde havaalanının ve yolların daha güzel olmasını istiyosanız vergiden kaçmak yerine ödeyin telefonunuzuda rahat rahat kullanın... illaki yabancı operatör kartı kullanıp onlara para kazandıracagınızı düşünüyorsanız romining ücretinden Türkiye yine kazanır... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Kontörlü hatlar zaten bir saçmalıktır. Yani telefon şirketi, size daha hizmeti vermeden parayı peşin olarak tahsil etmektedir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 güzel konu ama bizim vatandaşımızda az uyanık değil (hepsi için geçerli değil ) yurtdısından 10 kişilik aile geliyorsa 10 nundada cep telefonu geri tekrar yurtdışına dönerken 1 tane telefon gidiyor.. 9 tanesi yurda kaçak giriyor ve vergilendirilmiyor bu adilmi? isterseniz bakin malum 2 nci el satan herkesinde ismini bildigi sitelere hep yurtdısından gelmiş satılık cep telefonlarıyla dolu... arkadaslarımda yurtdısından geliyor ama onlar gümrükte vergilendiriyor sizde öyle yapın... açık konuşursanız sizden kaç akrabanız arkadaşınız yurtdışından cep telefonu istedi bunu ben yakın çevremde görüyorum turizmde çalıştığım için. bavullarla yakalanan kaçak cep telefonlarınıda biliyorum. iyi niyetli şahsi telefonlarını getirenler olabilir ama kötü niyetlilerde var sonucta değilmi? siz Türkiye ye geldiğinizde havaalanının ve yolların daha güzel olmasını istiyosanız vergiden kaçmak yerine ödeyin telefonunuzuda rahat rahat kullanın... illaki yabancı operatör kartı kullanıp onlara para kazandıracagınızı düşünüyorsanız romining ücretinden Türkiye yine kazanır... Kardesim yani yurtdisindan gelenleri sahtekar yapip ciktiniz buda heralde size hükümetten asilandi vatandasa hakaret etmek.Yurt disindan gelen vatandas ülkeye sizlerin kazandirdigindan kat kat daha fazlasini kazandiriyor vergisini namusuyla ödüyor,vergi hirsizligi Türkiyeye has bir model,Almanyada ekmege bile kasa fisi verilir hemde istenmeden,ama Tükiyede hala kasa fisi kültürü yerlesemedi,önce onlari düzene soksunlarda sonra vatandasin cebindeki telefona el uzatsinlar,telefon isi kolaylarina geliyor tabiki,hirsizligi yapan Telefon sirketleri ve onu denetleyenlerdir,yurt disindan gelenlerin günahlarini almayin.hem unutmayin yut disindan gelenler birkac yüzbin bilemedin 1 milyondur,ama Türkiyenin nüfusu 65 milyondur.Asil kötü niyetliler o sirketlerin basinda oturan agababalardir vatandasa dil uzatmaya kimsenin hakki yoktur.önce yurt disinda böyle seyler nasil calisiyor onu ögrensinler ondan sonrada yasalar cikarsinlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.