Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

kardeş sen ne okudugunu bilmeden okursan anlamaz çarpıtırsın. tabbiii sağır duymaz uydurur misali... bazı okuduklarımı tefsir kelam siyer dersleri gördüğüm halde bende anlamıyor daha bilgili kimselerden danışıyorum... demekki onu okuyabilmek için biraz bilgi birikimi oluşturmaya yönlendiriyor ilk ayette zaten oku diyor. oku bilgilen. cahil kalma bizim insanımız bu noktada sıkıntı çekiyor. okumadan öğrenmeye çalışıyor okuyanda yarım yamalak. zamanı yetmez. imkanı elvermez. yani sıkıntılı kendini adapte etmiyor...

• Cevaplar 149
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

seninki sadece ben bilmem beyim bilir mantığı :)

kimmiş alalhın emirleri yorumlayacak kalem. kim vermiş ona o yetkiyi.

kerametleri kimden menkuldur.

Gönderi tarihi:

hah ha haaa :D:D:D arkadaş ben bilmediğimi uydurmam niye yalan söylüyeyim ya... bunca adam ilim tahsil etmiş kütüphaneler bitirmiş. onlar konuşşsun. bu kadar adam atlamamış sen mi bildin bunu sen ne kadar akıllısın ya... :D ben bilmem beyim bilir ha... :D:D:D araba kullanmayı bilmeyen adama direksiyon vermeye benzedi senin ki :D

Gönderi tarihi:

e tamam işte Turan Dursun da islam fıkıhıydı ama sonra tanrı yoktur diyince senin gözüdne sapık oldu. oda "ilim tahsil edip" kütüphaneler bitirmişti. ne oldu tanrı yoktur deyine sapık oldu senin gözünde dimi :)

demek ki kerameti kimden menkulmuş. maden sen alalhın emirlerini onalrdan öğreneceksin buyur turan dursun'u dinle.

sen kendin okuyarak, anlayamam birileri yorumlayacak ki, anlıyayım diyorsun. buyur bunlarda yorumcu.

Gönderi tarihi:

yahu arkidiş turan dursun... sitesini inceleyip anladığım kadarıyla sapıtmışın önde gideni hatta ben orda foruma da katılmıştım... alayı ateist müslümanın biri kendini belliettilermi hemen banlıyolar. böyle adamla ne işim olcak... kaldı ki ben anlayamıyorum demedim. bilmediğim yerleri danışırım dedim... turan dursunda bilmediğini kendi yorumladı ( bilgileri ne kadar sağlamdı bilmem) birde allah nasip etmezse imanı iş eşşeğin hikayesine döner.. kitapları yükle eşşeği alim olmaz ki... turan dursun duyor ki hakiki bildiklerimi mezaramı götüreyim yoksa gerçekler uğruna ölümümü göze alayım... madem ahiret yok canına ne kastın var hayatını yaşasana niye ölümle uğraşıyorsun. yabancı kaynakların yardımıyla kuranın masal olduğunu felan yazmış. peygamber vahiy alırken oradamıydı... askerliğinide bedaber mi yapmış...

Gönderi tarihi:

Kuran ın sadece tercümesini okuyan bir insan bile onun güzelliğini, doğruya yönlendirdiğini, iyi olanı istediğini anlar. zaten Allah ı hisseden ve onu anlıyan bir insan için bu yeterlidir. ama Kuran da anlatılan bu kadarla sınırlı değildir. merak eden insan tefsirleri okur ve daha derin bilgileri öğrenir. fakat günümüzde birçok tefsir çarpıtılmış durumda buna dikkat etmek gerek.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Türkçe'ye çevrilmiş Kur'an vardır, ama "sek" okunması tavsiye edilmez. Muhakkak yanında bir zat-ı muhteremin tefsirini okumak gerekir.

*******.... Kelimelerine dikkat et.. '' Sek'' demekle hakaret etmeye çalıştığın Kutsal kitabımıza yaptığın bu saygısızlığı senin kötü niyetinin bir kanıtı olarak görmekteyim. Adam gibi tartışacaksan tartış ama saygısızlık yapma Kuranı Kerime...

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

********.... Kelimelerine dikkat et.. '' Sek'' demekle hakaret etmeye çalıştığın Kutsal kitabımıza yaptığın bu saygısızlığı senin kötü niyetinin bir kanıtı olarak görmekteyim. Adam gibi tartışacaksan tartış ama saygısızlık yapma Kuranı Kerime...

Her lafıma atlamaktan vazgeç.. Neyi ne şekilde görmek istersen görebilirsin.. Senin "alelade" düşüncelerinle uzun zamandır ilgilenmiyorum...

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi:

HİDAYET ALLAHTANDIR..

KURAN DA AYETLERİN SONUN DA SIKLIKLA GEÇEN BİR İBARE VERDIR?EFALA TAĞGİLUN?EFALA TEFEKKERUN?HALA AKIL ETMİYORMUSNUZ?HALA DÜŞÜNMÜYORMUSNUZ?BUNU BİZ İNANANLARA SÖYLÜYOR KURAN?SİZ BÖYLE DÜŞÜNMEKLE YANLIŞ DEĞİL ÇOK DOĞRU YAPIYORUNUZ?AKIL EDİYORSUNUZ?GERÇEĞİ ARIYORSUNUZ..O GERÇEK DEĞİLMİDİR Kİ;PEYGAMBERİMİZİ İLK VAHİY GELMEDEN ÖNCE İNSANLARDAN UZAKLAŞTIRIP,BİR MAĞRADA İNZİVAYA ÇEKTİRİP,DÜŞÜNMEYE SEVK EDEN?O GERÇEK DEĞİLMİDİR Kİ H.Z İBRAHİMİ ALLAHI BULMAK ADINA GÜNEŞİN VE AYIN İLAHLIĞINI DÜŞÜNDÜRÜP VE SONRASINDA PUTLARI BALTAYA KIRDIRAN?PEYGAMBERLERİN BİLE ATLATMIŞ OLDUĞU BİR BADİREDİR,YAŞAMAKTA OLDUĞUNUZ VE YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ BU HALLER..VARLIK SAHNESİNE ÇIKMIŞ HER CANLI,YALNIZCA İNSANLAR DEĞİL BÜTÜN MAHLUKAT BU GERÇEĞİN PEŞİNDE?CANLI CANSIZ BÜTÜN MAHLUKAT BENLİKLERİNDE BU GERÇEĞİN IZDIRABINI YAŞAMAKTADIR..BİR ARAYIŞ İÇİNDE OLMANIZ BENLİĞİNİZN RUHUNUZN HAKİKATLE MEŞGUL OLAMSI SİZİN İÇİN BİR LUTUFTUR..EN AZINDAN BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMIYORSUNUZ,AKLINIZI MANTIĞINIZI RUHUNUZU HAKİKATE,GERÇEĞE YORUYORSUNUZ..ALLAH NASİP EDERSE BİR GÜN İNŞALLAH BU SIR DÜĞÜMÜNÜ ÇÖZERSİNİZ?

BU KAİNAT BİLMECESİNİ BİR İMTİHAN MANTIĞIYLA AÇIKLAMAK,SİZ GİBİ RUHUNDA FIRTINALAR KOPAN KİMSLER İÇİN PEK TATMİN EDİCİ DEĞİLDİR ELBET..AKIL!AKIL!AKIL!ZAVALLI AKIL!PARÇA BÜTÜNÜ HAKKIYLA ANLAYABİLİR Mİ?CÜZ-İ AKLIMIZLA,KÜLLİ AKLI ANLAYAMADIĞIMIZA GÖRE NE YAPMAMIZ GEREKİYOR..BİZE ŞAH DAMARIMIZDAN DAHA YAKIN OLAN BİR VARLIKTAN FERSAH FERSAH UZAKTAYIZ..MEVLANA NE GÜZEL BUYURMUŞ?HAKİKAT YOLCULUĞUNDA AKIL ÇAMURA SAPLANMIŞ BİR MERKEP GİBİDİR?AKIL GÖZÜMÜZN GÖRDÜĞÜ KADAR ÇALIŞIR..FİZİK ÖTESİ ALEMLER HAKKINDA BİR ŞEY SÖYLEYEMEZ..DURUR,İŞLEMEZ OLUR ZAVALLI AKLIMIZ..PARÇA BÜTÜNÜ HAKKIYLA ANLAYAMAZ DEDİK YA..ANLAMAYA ÇALIŞIRSA,İLLEDE ANALAYACAM DİYE DİRETİRSEN Kİ BİZLERİN VE SİZİN ŞUAN Kİ HALİ BÖYLEDİR,ÇAMURA SAPLANMIŞ MERKEPTEN FARKIMIZ OLMAZ..AKLIMIZI İŞLETECEĞİZ AMA BİR YERE KADAR..AKLIMIZN SINIRLARINI ZORLAYACAK OLURSAK HEM AKLIMIZDAN HEM DE İMANIMIZDAN OLURUZ,ALLAH MUHAFAZA EYLESİN..PEKİ AKLIMZIN BU MUAMMAYI ÇÖZECEK GÜCÜ YOKSA NASILOLACAKTA BU SIRRA VAKIF OLABİLECEĞİZ?

ÖNCELİKLE ŞUNU İFADE ETMEK SİTERİM Kİ,KULANDIĞIMIZ SÖZCÜKLER NE DERECE RUHUMUZA ŞİFA OLUR,NE DEREC BİZİ HAKİKAT DAĞINININ ETEKLERİNE ULAŞTIRIR BİLEMEM..AMA BİLDİĞİM BİR ŞEY VAR Kİ..BİR KİMSE ALLAH'IN HOŞUNA GİDECEK BİR AMEL YAPSA..NE BİLEYİM,AÇLIKTAN ÖLMEKTE OLAN BİR KÖPEĞE YEMEK VERSE..BİR GARİBİN DERDİNE ÇARE OLSA..BİR GÖNLE GİRSE VE ALLAH İÇİN BİR KİMSENİN SEVGİSİNİKAZANSA,YOLDA GİDERKEN BİR TAŞI YOLDAN KALDIRSA KİMSEYE ZARAR VERMESİN DİYE..BU VE BUNA BENZER BİNLERCE AMELLER ALLAHIN KATINDA ÇOK MAKBUL AMELLERDİR..BÖYLESİ AMELLERİ SIKLIKLA YAPAN BİR İNSANA ALLAH ÖYLE BİR İMAN ÖYLE BİR AŞK,ÖYLE BİR MUHABBET NASİP EDER Kİ..O KİMSE ARTIK BÜTÜN ŞÜPHLERDEN ARINMIŞ,AŞK BOYUTUYLA İMANI YAŞAMAKTADIR..ALLAHTAN AŞK BOYUTUYLA YAŞABİLECEĞİMZİ BİR İMAN İSTEMEMİZ GEREKMEKTEDİR..İŞTE O ZAMAN BÜTÜN ZANLARDAN ŞÜPHERLERDEN ARINMIŞ OLURUZ..

DÜŞÜNCENİN MERKEZİ AKIL..PEKİ YA AŞKIN MERKEZİ NERESİ?TABİ Kİ GÖNLÜMÜZ..GÖNÜL DİYİP GEÇMEMEK LAZIM..BÜTÜN SIRLARIN SAKLI OLDUĞU,TABİRİ CAİZSE ALLAHIN SAKLI OLDUĞU MEKAN İŞTE ORASI..ALLAH KENDİNİ BİZDE SAKLAMIŞ..VE BİZLERDEN KENDİNİ BULMAMIZI İSTİYOR..HALA ANLAMIYORMUSUNZU HAYAT BİR OYUNDAN İBARET..ALLAH BİZLERLE SAKLAMBAÇ OYNUYOR.SESLERİN,RENKELERİN,CANLI CANSIZ NESNELERİN ALTINDA BİR GERÇEK VAR..O GERÇEĞİ BULMAK,O GERÇEĞİ YAŞAM VE O GERÇEKLE OLMAK..İŞTE BÜTÜN MESELE BU..BÜTÜN BU İSYANLARIMIZ,BÜTÜN BU FERYATLARIMIZ,OYUN OYNARKEN MIZIKCILIK YAPAN BİR ÇOCUĞUN MIZMIZLANMASINDAN FARKISIZ?DARILMAYACAĞIZ,DAYANACAĞIZ VE BU SIRRA VAKIF LACAĞIZ..

BUNUN İÇİNDE AŞK İLE,ŞEVK İLE İHLAS İLE HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN KULLUKTA DAİM OLACAĞIZ..KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN BAŞINA GELENLERDEN BAHSEDİYORSUNUZ..HAK ŞERŞERİ HAYR EYLER ZANNETME Kİ GAYR EYLER..ARİF ANI SEYR EYLER.GÖRELİM MEVLA NEYLER..NEYLERSE GÜZEL EYLER..O ALLAH DEĞİLMİYDİ Kİ PEYGAMBERİ MUSAYI FİRAVUNUN ZÜLMÜNDEN KORUMAK İÇİN KUNDAK TA NİLİN AZGIN SULARINA BIRAKAN..BİR ANA KÖRPE KUNDAKTAKİ BEBEĞİNİ NEHRE BIRAKIYOR..BU OLAYIN O ANLATTIĞINIZ OLAYDAN FARKI NE Kİ?AMA O ALLAH O BEBEĞİ KORUYOR VE O BEBEKLE ZALİMLERE,BEYİNSİZLERE,AKLINI İŞLETMEYENLERE,AŞK ŞERBETİNDEN İÇEMEYENLERE HADDİNİ BİLDİRİYOR..BELKİ O ÇOCUK BİZE GÖRE ÇOK ELİM BİR KAZAYA KURBAN GİTMİŞ OLABİLİR..AMA BİZ HADİSELERE AKIL GÖZÜYLE BAKIYORUZ..GÖNÜL GÖZÜMÜZ KÖR..ÇÜNKÜ ALLAHA KARŞI AŞKIMIZ YOK MUHABBETİMİZ YOK,,AŞKSIZ MUHABBETSİZ GÖNÜL GÖZÜ GÖRMEZ Kİ..H.Z MUSANIN BAŞINA GELEN İLK HADİSEYİ GÖREN KİMSE KESİN ŞUAN SİZN YAPTYIĞINZI GİBİ İSYANLARI KOPARIR..BU NASIL BİR İŞ,BÖYLE BİR İŞ OLUR MU DER,DİYESİGELİR..AMA BEKLEYİP H.Z MUSANIN FİRAVUNU NASIL ALT ETİĞİNİ GÖRDÜĞÜNDE YANLIŞ YAPTIĞINIZ ANLAMIŞ OLUR..ACELE DİYORUZ..ÖNYARGILI VE PEŞİN FİKİRLİ OLUYORUZ.BEKLEYECEĞİZ,HİKMET TANELERİN SÜZÜLMESİNİ,SIR DÜĞÜMLERİNİN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEYECEĞİZ..O KIZ ÇOCUĞU BU DÜNYADAN ÇOK FECİ BİR ŞEKLİDE GÖÇMÜŞ OLABİLRİ..AMA ŞUAN NEREDE NASIL BİR ALEMDE VE RABBİ ONA NASIL BİR MUAMELE YAPMAKTA BİLEMİYORUZ..BİLEMİYORUZ ÇÜNKÜ GÖNÜL GÖZÜMÜZ KÖR..BU HADİSE DE BANA GÖRE ACINMASI GEREKEN O KIZ ÇOCUĞU DEĞİL..NE OLDUĞUNU NİÇİN VAR OLDUĞUNU BİLMEKTEN UZAK,ZEVKLERİNİN KÖLESİ OLMUŞ,NEFSİNİLAH EDİNMİŞ,MASUM İNSANLARIN CANINA KAST ETMİŞ OLAN O CANİ RUHLU HİLKAT GARİBESİNE ÜZÜLMEK GEREK..HİÇ ŞÜPHENBYOK Kİ ALLAH O KIZ ÇOCUĞUNU CENNETLERİNE KOYDU..HİÇ BİR GÖZÜN GÖRMEDİĞİ HİÇ BİR KULAĞIN İŞİTMEDİĞİ SONSUZ NİMETLER BAHŞETTİ..YA O CANİ?PEKİ O CANİ NE OLACAK?YAZIKLAR OLSUN ALLAHIN NEFİSLERİNİ İLAH EDİP ALLAHIN GAZABINA UĞRAYACAK OLANLARA..

SON OLARAK ŞUNU BELİRTİP ŞİMDİLİK BİTİREYİM..KURAN GELECEKTEN HABER VERMEZ Mİ HİÇ?VERİRİR HEMDE ALASINI VERİR?AMA OZAMAN İÇİN PEYGAMBERİMİZ UÇAKTAN BAHSETSEYDİ..O ZAMANIN ŞARTLARINDA DELİ MUAMELESİ GÖRÜRDÜ..İNSANLARA AKILLARI ÖLÇÜSÜNDE KONUŞMAK GEREK ÖYLE DEĞİL Mİ?KURAN ZAMANDA YOLCULUKTAN BAHSEDER?KURAN DENİZN YARILMASINDAN BAHSEDER?YAPSIN BAKALIM GÜNÜMÜZ İNSANI ZAMANDA YOLCULUK..HER ŞEYİN BİR VAKTİ VAR KARDEŞ..VAKTİ GELMEDEN GÜLLER AÇMAZMIŞ..

ALLAH HEPİMİZE O AŞKI O MUHABBETİ NASİP ETSİN..AKLİMIZ VE GÖNLÜMÜZ EL ELE VERİP HAKİKATE UÇSUN.. AŞKİMİŞ BU ALEMDE HER NE VAR İSE..GERİ KALAN KIYLU KAL İMİŞ..LAFI GUZAF İMİŞ..BOŞİMİŞ,BOŞ..BAKİ HUDAYA EMANET OL,SEVGİLİ KARDEŞİM..

Gönderi tarihi:

Tamam aklında sorusu olan kardeşim 2 çeşit irade var Birincisi Cüz i İrade İkincisi Külli İrade.Bunlardan Cüzi irade Allahın elinde olan , Külli irade insanların elinde olan irade.Yani insanlar dünyada iyiye de koşar kötüye de tamammen kendi isteğine kalmış. Allah buna karışmaz ama dünya da yaptıklarının karşılığını Ahirette görüleceğini belirtmiş ki bize Kız tacavüzü kötü geliyor ama bir de diğer taraftan bakalım Ebediyyen Cennetlik inşallah Allah c.c öyle belirmiş. Ama dünya da yaşasa idi belki 80 sene yaşayıp(belki Kafir olarak ölüp direk cehennemlik olmuş olurdu.Bunu da Allah c.c bilir.Allah c.c kullarına hiç bir zaman kötülük yapmaz. Ancak ufak tefek imtahanlar vardır tabii olacakta Hem senin dediğin gibi Allah (c.c) herkesi iyi yapsa idi, kötünün cezasını hemen verseydi,Cennet,Cehennem olayı kalmazdı.Dünyada herkes iyi insan, günah işlemeyen, başkalarının namusuna ırzına geçen, hırsızlık yapan vs....kimse olmazdı, şeytan olayı da olmazdı biliyorsun...

Gelelim 12 yaşındaki kız meselesine gerçekten vahşi, cani bir uygulama, ama güzel olan yanı da var .Yani o kızın ahirette ne büyük mükafatla karşılanacağını (Zaten ergen olmadığı için günahı da yok)Kuran-ı Kerimde belirtilmiş.Belki o insan 80 seneCennet ki Allah c.c Dünya da namuslu, dürüst, ibadetlerini yapan, başkalarının haklarına geçmeyenlerin, günahlardan kaçınanların gideceği yer inşallah.

Cehenneme zaten girmiyorum Umarım biliyorsun...

İnşallah yarana merhem olmuşuzdur En kısa zamanda Allah c.c derdine şifa verir. İnşallah...

Gönderi tarihi:

O zaman bunları daha iyi anlardık şimdide problem kalmazdı.

Adem" isminin manasını biliyormusunuz?

"Adem" ismi "Adam" isminden gelir. Bu, Adam aslında bir kişi değildir, harfiyen "Arzlı" demektir, çünki "Adam" kelimesi ; Adamah, "Toprak" ile aynı kökten geldiğinden bu anlama gelir ; yani "Dünyalı" . Ama terim bir kelime oyunudur çünki "kan" anlamına gelen dam, adamın "üretilme" tarzınıda yansıtır.

"İnsan" anlamına gelen Sümer terimi LU'dur. Ama kökü "insan varlığı" değil ; daha ziyade " işçi, hizmetkar" anlamındadır ve "evcilleştirilmiş" olduğu ima edilen hayvan isimlerinin bir parçasıdır. Atra Hasis metininin yazldığı (ve tüm Sami dillerinin dallandığı) dil olan Akkadca, bu yeni yaratılan varlığa LULU terimini atfeder ; Sümercede olduğu gibi "insan" anlamına gelir ama karışım kavramını da aktarmaktadır. LULU kelimesi daha derin manada "karışmış olan" anlamına gelir. Bu durum , Adamın - hem "Dünyalı" hem de "kandan olan" - yaratılma tarzını da yansıtır.

Gönderi tarihi:

Üç semavi dinin temeli sümermi..

Yani üç semavi din Allah katından değil de..

Sümerlerin uydurmasımı demek istedin...

Bride şu var..

Sümerlerdeki tufanla Nuh tufanı aynı değil dostum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Üç semavi dinin temeli sümermi..

Yani üç semavi din Allah katından değil de..

Sümerlerin uydurmasımı demek istedin...

Bride şu var..

Sümerlerdeki tufanla Nuh tufanı aynı değil dostum..

Saygılar..

Sadece sümer değil.. Eski mısır inançları da var. Tevrat bu inançlardan etkilendiği ve diğer dinlerin temeli de tevrat olduğu için, üç dinin temeli de ilkçağ inançlarına dayanıyor. Bunda anlamayacak bir şey yok.

Bakalım sümerlerdeki tufan ile nuh tufanı aynımıymış değilmiymiş...

Efsaneye göre, yeryüzünde olup biten işlere, inançsız davranışlara öfkelenen tanrılar, dünyayı yıkma konusunda anlaştılar. Gök tanrıları bu düşüncelerini gerçekleştirmek için büyük bir toplantı düzenleyip, bu konuda kesin görüş birliğine varınca, tufan olayının başlayacağı günü belirlediler. Ama toplantıya katılan su tanrısı Ea, bu yıkımdan kurtulması için durumu Utnapiştim’e bildirerek, yok olmaktan nasıl kurtulacağını, tufan sırasında nasıl davranması gerektiğini öğretti. Utapiştim de, soyunun, sevdiği bazı varlıkların (hayvanların,bitkilerin) tükenmemesi için gerekli girişimlere başlayarak, yakınlarıyla büyük bir gemi yaptı. Bütün yakınlarını, sevdiği hayvanları, yaşamı sağlayan özleri (tohumları), gerekli bitkileri, evcil hayvanları ve yaban hayvanlarından yararlı gördüklerini, sevdiklerini gemiye doldurdu.

Gök tanrılarının buyruğuyla göklerden azgın yağmurlar boşanıp, yerde sular yükselerek, ortalık sularla kaplanınca, gemi suların üstünde yüzmeye başladı. Bu arada gemidekiler dışında, bütün canlılar boğuldu; boğulmayanları da gökten yağan yıldırımlar kavurarak yok etti. Yedi gün yedi gece süren bu korkunç durumdan sonra, Utnapiştim, suların çekilip çekilmediğini anlamak için önce bir kırlangıç, sonra da bir güvercin uçurdu. Güvercin de, kırlangıç da dönüp gemiye geldiler. Sonraki gün, uçurduğu bir karganın geri gelmemesi üstüne, suların yavaş yavaş çekildiğini, yakında bir yerde kara bulunduğunu anladı. Nitekim bir süre sonra gemiyi karaya oturdu. Utnapiştim gemiden toprağa çıkıp, tanrılara bir kurban sununca, tanrılar, kendilerine gönülden bağlılığına ödül olarak, Utnapiştim ile eşini, Dicle ve Fırat’ın denize döküldükleri bölgeye getirip, onları ölümsüzlüğe kavuşturdular.

Tanrıların Utnapiştim ile eşine adadıkları, bağışladıkları bu bölgede (başka bir deyişle, arz-ı mev’ud’da, yani “adanmış topraklar” da), yeniden verimli,insanları mutlu kılacak bağlar, bahçeler yetişti, Utnapiştim ile eşinin soyu çoğaldı ve yeryüzü yeniden insanlarla dolmaya başladı.

Bu olaylar Gılgamış Destanı’ nda anlatılmıştır. Destanın İ.Ö. 2000’e doğru ortaya çıktığı, zaman zaman yeniden düzenlendiği bilinmektedir. Günümüze kalan en eski yazması, İ.Ö. 1250’de Sin Lekke Unnini adlı bir ozan tarafından yazılmış, Babilce, Sümerce, Hititçe, tabletlerden oluşan üç kopyası günümüze kalmıştır. (Dinler Tarihi Ansiklopedisi Cilt1 s:243-244)

Şimdi bir de Tevrat'a bakalım :

Ve Allah Nuh'a dedi: Önüme bütün beşerin sonu geldi; çünkü onların sebebiyle yeryüzü zorbalıkla doldu, ve işte, ben onları yeryüzü ile beraber yok edeceğim. Kendine gofer ağacından bir gemi yap; Ve ben, işte ben, göklerin altında kendisinde hayat nefesi olan bütün beşeri yok etmek için yeryüzü üzerine sular tufanı getiriyorum; yeryüzünde olanların hepsi ölecektir. Fakat seninle ahdimi sabit kılacağım; ve sen ve seninle beraber oğulların, ve senin karın ve oğullarının karıları gemiye gireceksiniz. Ve seninle beraber sağ kalmak için her yaşayan, bütün beden sahibi olanlardan, her nevinden ikişer olarak gemiye getireceksin; erkek ve dişi olacaklar. Ve Nuh Allah'ın kendisine emrettiği herşeye göre yaptı; öyle yaptı. (Tekvin, 6/13-22)

Ve gemi yedinci ayda, ayın on yedinci gününde, Ararat dağları üzerine oturdu. (Tekvin, 8/1-19)

Bütün yeryüzü üzerinde zürriyetlerinin sağ kalması için, kendine her temiz hayvandan, erkek ve onun dişisi olarak yedişer ve temiz olmayan hayvanlardan, erkek ve onun dişisi olarak ikişer... (Tekvin, 7/1-24)

Ve ahdimi sizinle sabit kılacağım, ve bütün beşer artık tufanın suları ile kesilmeyecektir, ve yeryüzünü helak etmek için artık tufan olmayacaktır. (Tekvin, 9/11)

Tevrat'a göre, tüm dünyayı kaplayan bir Tufan'la "yeryüzünde olanların hepsi ölecektir" hükmü gereği, tüm insanlar cezalandırılmış, Tufan sonrasında yaşayan yegane insanlar Hz. Nuh ile gemiye binenler olmuştur.

Aradaki 7 farkı bulun.... Kolay gelsin...

Gönderi tarihi:

Gılgamıştaki olay karadeniz civarında olmuştur..

Nuh tufanı ise mezepotamyada olmuştur..

Sümerlerin tanrıları da çok kızgınmış Nuh'un tanrısı da... Her iki taraf da insanları helak etmeye karar vermişler. Her iki tanrı da kahramanına felaketi haber vermiş. Her iki kahraman da gemi yapmışlar. Her iki kahraman da hayvanlardan birer çift almışlar. (Gılgamış mantık açısından daha insaflı. En azından kahramanı, sevdiği hayvanları gemiye almış. Nuh tüm hayvanları :blink: ..) İki kahramanın da gemisi karaya oturmuş, ve kurtulmuşlar. Her iki tarafın da tanrısı/tanrıları felaketten sonra bir daha tufan yaratmamaya karar vermişler...

Ondan sonra da sen kalk "biri Karadeniz'de, biri Mezopotamya'da" de...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Üç semavi dinin temeli sümer nedeni üç dinde sümerden çok alıntıları var öyle olmasa tufandan haberimiz olmazdı.

sayın lena,tanrıça ninte kimdir?kaburgasıyla bilgelik tanrisi enki'ye hayat verendir.

ninte:hayatın hanımı denir

ibranice de hayatın hanımı "havva" anlamına gelir

Gılgamıştaki olay karadeniz civarında olmuştur..

Nuh tufanı ise mezepotamyada olmuştur..

kraldan çok kralcı geçinen kralx o zaman mezopotamya ise şu meşhur gemiyi gösterinde görelim

insanlar milyonlarca yıl önce küçük böceklerin fosilini bulup sindirim sistemini bulmuşlar her ne hikmet ise şu bütün canlıların sığdığı nuh'un gemisini bulamadılar.

Hep buralarda dolaşıyorsunuz, hint çin berazilya benzer anlatılışlar var. bir de nuh un gemisi islimli kurandaki ayete baksanıza.

onların geçmişini biliyorum bunlar lafı çevirir dururlar

bu arada millet arkası dönük kardeşimiz nerede kraldan çok kralcı geçinen sayın kral x

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.