Φ donna Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Merhaba Sevgili dostlar Tum Musluman olanlarin Ramazanini kutlarim. Biraz uzun ve hasta bir mesaj olacak belki ama okuyacaklarinizi okumadan once kesinlikle inanan biri oldugumu soylemek istiyorum. ateist degilim. Muslumanim. Oyle dogdum oyle buyudum. Kapali degilim ama elimden geldigince dini gorevlerimi yerine getirmeye calisiyorum. Yurt disinda yasiyorum. Dun ramazan icin eve hoca cagirdik boyle bir dua ve ibadet gecesi yaptik. 15 kisi toplandik cok guzel bir geceydi. Agladik dualar ettik yalvardik. Ama bu esnada bile kucuklugumden beri beynimi oyalayan dua ederken bile beynimden gecen sorulari durduramiyorum. dunku toplantida soylesi de yaptik ama bu sorulari sorarsam insanlar bana hastaymisim gibi bakacaklar diye korkuyorum. Lutfen okuyun ve bilgisi olanlar Allah askina bana bir cevap versin ve ben dinimi daha guzel yasayabileyim. O derece ki dun gece yatmadan Yasin-i Serif okuyorum ama beynimin bir yarisindan bunlar geciyor. ve farkina vardim ki gercekte olmasi gerektigi gibi askla yapmiyorum ibadetimi. korkumdan yapiyorum. bir tarafim inanmiyor ama obur tarafim ya dogruysa diyip kendimi saglama alma fikrini tasiyor. o zaman da yaptiklarim ibadetler, kildigim namazlar ya da okudugum dualar bosa gidiyor gibi geliyor. simdi cocuklugumdan beri kafamdan gecen cogunuzun belki hasta diye niteleyebilecegi seyleri yaziyorum ve Allah rizasi icin mantikli cevaplar bekliyorum. Gecen gun gazete okuyorum. Burdaki eyaletlerden birine bir sapik dadandi iste kucuk kizlari olduruyo iskence ediyor. kurbanlarindan biri sag olarak ele gecirildi. 12 yasindaki kiz cocugu defalarca tecavuz edilmis, kulaklari yerinden kesilmis, meme uclari kesilip alinmis ve cinsel organi cevresinde onlarca jilet kesikleri halinde bulunuyor. Simdi dunyada acilarla olen iskence goren aclik ceken bir suru insan ve ornekler var biliyorum ama sizi bu son verdigim ornege bir focus etmek istiyorum. Okudugumuz dini kitaplarda olsun, Kur'an-i Kerim de olsun ya da Allah'in isimlerinde bile gecen bir "ADIL" kelimesi var. ESIRGEYEN, BAGISLAYAN… Simdi burada hep aklima gelen su. Evet Allah var… ama acaba mukemmel ya da adil degil mi? Onun da bir kotu tarafi mi var? Neden 12 yasinda bir kiz cocuguna bunu yasatmak zorunda? Baska insanlara bir takim dersler vermek icin mi? Oyleyse cok sert. Allah bizi sevgisiyle yaratti diyoruz. Ve Allahin en sevdigi kul insan diyoruz oyle inaniyoruz. Allah Adam ve Eve'i (Adem ve Havva) yi yaratti ve Havva elmayi yedi diye bizi cennetten kovdu. Simdi Allahin bunu yapma ihtiyaci konusundaki sorulari bir tarafa birakip once bunu okuyan coluk cocuk sahibi kisilere soruyorum. Evladinizi boyle imtahan edebilir misiniz? Bir tepsi mis gibi kek pisirip masanin ustune koyup "eger onu yersen seni sokaga atarim" deyip, cocugunuz nefsine yenik dusup sozunuzu dinlemezse onu sokaga atabilir misiniz? Eger Allah'im bizi bu kadar seviyorsa neden soru isaretleriyle dolu bir dunyada hep bizi acimasiz bir sekilde imtahan ediyor? Ve oyle bir sistem var ki "Allahin hikmetinden sual olunmaz" deyip kendimize en aci seyleri bile kabul ettiriyoruz. Gelelim isin obur tarafina. Allah insanlar icin en iyiyi istiyor olsaydi, hic bizi o testlere tabi tutmaz bizi dogrudan cennete koyardi. Neden milyonlarca yil once bir kadinin (havva) yaptigi bir hatayi tum insanlar oduyor? Ben olsaydim, yemezdim, yemin ederim yemezdim. havvanin karakteri zayifmis yemis. Hem de onlarin Allahi gorme luksu de varmis. Allah bir soru isareti de degilmis kafalarinda. Direk itaatsizlik etmisler. Itaatsizlik degil dupeduz aptallik etmis Havva anamiz. Tamam anladim. Ama neden onun bir hatasi ugruna biz dunya gibi bir yerde hep bir sinava tabiiyiz? Allah bizi nasil seviyor anlamiyorum. Bi de niye ihtiyaci var test etmeye? O cok buyuk o cok yuce eger sevgi ile birseyi vucuda getiriyorsa onu pamukla sarip sarmalamasi lazim bizim evlatlarimiza yaptigimiz gibi. Eger iyilik ve dogruluksa bizi oyle yaratmaya muktedir degil mi zaten? O "OL" diyince olduran degil mi? Bir lafiyla hersey mukemmel olabilecekken neden cirkinliklere de "OL" dedi? Seytani da yaratan o . Seytan daha sonradan kotu oldu deniyor hep. Tamam olabilir. Buna neden izin veriyor? Seytanin canini bir lafiyla alamiyor mu? O 12 yasinda kiza onu yapan insani yonlendiren Seytani saf disi edemez mi? Ha etmiyorsa bir sebebi vardir. Allahin hikmetinden sual olunmaz. Evet bunu deyip deyip gecistiriyorum ama kalbimden ve beynimden bu sorular gecmeden duramiyor. belki bu sorulari da beynimden geciren Seytan. Ama iste diyorum ya bunca soruya ragmen cok fazla insandan daha fazla ibadet eden biriyim. Noolur ki bu dusunceleri alsa kafamdan ve ben kendimi %120 verebilsem. Hazir Adem ve Havva ya deginmisken uzun zamandir aklimda olan ama hic soramadigim bir soru daha sorayim. Adem ve Havva cocuklarini dunyaya getirdikten sonra 3. nesil nasil olusmus kuzum? Cocuklarin ya birbiriyle olmalari ya da ana babalariyla olmalari gerek miyormu? 11 yasindaki yegenim de akil etmis bana bu soruyu soruyor. Allahin bir bildigi vardir kizim diye yanitladim ama biliyorum tatmin olmadi. Ben de tatmin olamiyorum. Bu sorunun cevabi olmadigi gibi akla gelen cevap ne ahlaka ne de dine sigiyor. Simdi baska bir nokta. Kur'an-i Kerim i okuyorum (turkce mealini tabii) Arapca bilmiyorum. Hic oyle orjinal insan oglunun bilemeyecegi mucizevi bir sey goremiyorum. Husu icinde okuyamiyorum. Bir suru ayette biz gokleri yildizlari yeri yarattik diyor, bir suru ayette hayvan verdik binin yiyin diye kuru topraktan size sunu verdik bunu verdik diyor. Daglari verdik denizleri verdik diyor. Ay yildizlar ve evrenle ilgili astronomik bulgular 5.yuzyillara dayaniyor. yani 5. yuzyilda zaten bu saydiklarimin varligi biliniyor. Uzay ve evren kavrami olusmus durumda. Yani ayi ve yildizlari yarattik demek cok ozel bir deyim olmuyor ki. Su an uzatmamak icin yazmiyorum ama ayet numarasi vererek yazarim dilerseniz. 4 tane ayette biz size gemileri verdik sulari yarip gecesiniz diye diyor. Simdi o zamanlara git gemiler de var. Olmayan birseyden haber etse mesela ucaktan bahsetse, insan oglunun aya gideceginden bahseden birsey gorsem anlayacagim. Boyle olunca da Kuran la ilgili mukemmel olan sey nedir? Bana hangi gaipten haber veriyor. hangi bilmedigim seyi anlatiyor diyorum. Butun bunlari pek ala cok zeki bir insan olan biri de yazmis olabilir deyip oradan da o zeki insanin Hz.Muhammed odugu kanisina variyorum. Hz.Muhammed gercekten cok iyi ve etrafa ornek bir kisi imis. Gercekten insanlari iyiye ve dogruya yoneltmek arzusunda olan mukemmel bir insan olabilir ve kendisinden boyle bir iyi kurallar zinciri cikarmis ve kaleme aldirmis olabilir. Neticede Kur'anin bize ogrettigi seyler Milattan cook oncelere dayanan Hindu Budha felsefesinden cok farkli degil. Inceleyen varsa bilir belki. bu felsefe de insan hayatinin kalitesini en ust duzeye cikarmayi hedefleyen, icinde yalan, riya, calma, oldurme olmayan, iyi beslenmemizi ogutleyen, ayni namaz gibi gunde 3 kere kendimize 20 ser dakika ayirip beyni dinlendirme teknigi olan belli sozler ve hareketlerle meditasyon yapmamizi oneren bir felsefe. Yoga da bunun icine dahil. %100 uygulayan biri Dalilaima ile ilgili kitaplari ve bu felsefeye iliskin kitaplari okuyunuz size iyilik dogruluk ve bu hayati duzgun yasamayla ilgili anlayislardan ibaret oldugunu goreceksiniz. Tek farki yapmazsan cehenneme gidersin demiyor. Tek fark bu. Ve bu anlayisin bir peygamberi yok. zaten iyiyi kotuden guzeli cirkinden ayirma yetisine bizler sahibiz. Karsilastirma yapiyorum. Kur'an in bize yap dedigi hersey onda da var. Simdi Hz.Muhammed bu felsefeyi alip biraz modifie edip bize Muslumanlik olarak sunmus olamaz mi? Bu felsefenin icinde meditasyonla baglantili giden bir sey de yoga. Faydalari tartisilmaz. Ilgilenen bilir. Yoga = Meditasyon = Namaz ??????? Yani namaz da bir sekilde bizim gunde 5 kere yaptigimiz beynimizi bir seye (Allaha) konsantre ettigimiz ve bunu yaparken bir takim hareketler yapmak zorunda oldugumuz bir sey. tam bu felsefenin rutinine uyduruyor kafam bunu. Hz.Muhammed ya da kim yarattiysa bu dini Namazi koyarak o meditasyon ve yogayi da dahil etmis icine. Ayrica bir mukemmellik yok. Mukemmel degil demiyorum. Obur ogretiden daha mukemmel bir tarafi yok diyorum. Allah herseyi yaratan "OL" diyen olduran. Bizim kaderimizi belirleyen. Yani tum bu yaratma ve yaradilis olayina bakinca inandigimiz seyin bir danisikli dogus olmasi fikri beni mahfediyor. Bize ne isterse yaptirir. Bizim yapacagimiz kotu seyleri de iyi seyleri de kontrol edebilme gucu var. Yani zaten cevabini bildigi seylerin olmasina tekrar tekrar izin veriyor. Seyrettigin bir filmi defalarca seyretmek gibi birsey. Niye izin veriyor istedigimizi yapmamiza. Neden bu testi yapmaya ihtiyaci var. O kadar yuce bir varlik kendi kendine yetemiyor mu? bunca kainati yaratip kontrol etmek ona nasil birsey hissettiriyor? Sonra gelelim Muslumanliga. Muslumanlik gercekten ogretileri bakimindan insana yarasir bir din. Tamam onu biliyoruz. Peki Allah'im bir anda Muslumanligi tum kitalara gondermedi? Neden Arap yarimadasina geldi de daha kesfedilmesine asirlar olan Amerikada yasayan yerlilerin ya da Afrikadaki bir koylunun haberi olamadi bu dinden yuzyillaaar boyunca. Oradaki kulunun daha dinden haberi yokken bu taraftaki kuluna 3. dini indirdi. bu taraftaki insanin ayricaligi nedir? Tum insanlarin ibadet etmesi dogruyu bulmasi Allah'in isteyecegi birsey ise su anda bile dunyada dinle ilgisi olmadan cirilciplak yasayan kabileler var. Onlar neye gore degerlendirilip sinava tabii tutulacaklar? Onlara niye ulastirmadi Allah'im muslumanligi? Neden Muslumanligi yaymak ugruna canlar verildi? Neden dunyada donen en buyuk savaslarin %80'i hep din yuzunden? Allah bunun boyle olacagini gore gore neden insan insana kiydi din ugruna? Hala da oyle olmuyor mu? Intihat bombacilari, World Trade Center'a giren ucak. Kac Musluman hayatini kaybetti o kulelerde? neden Muslumanligi kabul etmis ulkeleri digerlerinden daha geri? Neden biz en temiz olmasi gereken Muslumanlar hep ter kokuyoruz? Birseyleri yanlis yapiyoruz biz Musluman'lar ve Allah buna niye izin veriyor? Sorular sorular sorular. Evet Allah var ama acaba Allah da bizim gibi iyi tarafi kotu tarafi, kusurlari, egolari, hatalari olan bir guc mu? Neden hep kusursuz olduguna inandiriyoruz kendimizi? Neden hep hikmetinden sual olunmaz diyoruz? Cok fazla aci var dunyada. Kafani nereye cevirsen kotuluk ve yanlislik dolu. Insanlar icin aci ve uzuntu dolu. Nasil gonlu kalbi dayaniyor yarattigi kullarinin bu kadar aci cekmesine? Kotu olanlar yuzunden cekiliyor bu acilar evet ama kotu olan kullari da o yaratti. Yaratmasaydi. Herkesi iyi yaratsaydi, bizi cennete koysaydi orda gul gibi yasasaydik. Neden bunca oyun, bunca soru isareti? Eger yazarken uslubumda yazi tarzimda bir hakaret ya da bir yanlislik varsa ozur dilerim. Beynimden geceni Allah zaten biliyor. Bunu kullarina da bildirmek ve sorularima cevap aramak zorundayim. Ve kafamdan gecis tarzi nasilsa oyle yazmaya calistim. Allaha cok dua ettim. Kafamdan bu sorulari al noolur diye. 35 yasindayim ve eminim bir 35 yil daha gecse kurtulamayacagim bu sorulardan ve birseyler duymak zorundayim bunlarla ilgili. Dini cok bilen biri degilim. Eger bir cahilligim varsa lutfen beni rencide etmeden ve klasik cevaplardan kacinarak suallerime cevap veriniz. Sevgiler. donna Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 sevgili donna kardeşim bunlar çok normal her insanın kafasına takılan şeylerdir. bunlar aynen 20 li yaşlarda benimde aklıma takılıyordu. evvla hz. adem ve havva olayından başlayalım... bu bir imtihandi çünkü allah insanın en büyük özellik olarak akıl vermişti. onu kullanmasını onun rızası için bunu kullanmasını istemişti ne kadar seviyor insan allahı. ancak şeytanda bize sağımızdan solumuzdan yaklaşıp vesvese veriyor. oda az değil yani. ilk önce allah bizim ruhlarımızı yaratmış ve sormuş bize cezalandırılacak olanlar ayrılınca demişiz ki bizi bir sına bak göreceksin biz yanılmayacak sana koşacağız allah buyurmuş ki gaibi ancak ben bilirim. bize bir imtihan hakkı tanımış. bunun havva anamızla alakası çok az yani o sadece bahane... ve kuranı kerim gelecekten haber vermez çünkü peygamber efendimizde buyurmuş ki gaibi ben bile bilemem ancak allah bilir. ancak bazı nasihatler var bizim için. ve şu 12 yaşındaki kız çocuğunun meselesi. görüyorsun biri iradesini kötü yönde kullanıyor. sapıklık yapıyor. sende bunun kötü olduğunu biliyor işlemiyorsun. farkı görüp ceza ve mükafat verilecektir. ahiretteki mükafaatlara ve cezalara göre bu dünyada olan zulümler zulüm bile değildir...ancak yüce allah bizim için esirgeyicidir o merhametinin % 1 ini dünyaya göndermiştir onunla tüm canlılar yaşıyor geri kalanı bize ahirette lazım olaacak Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 sevgili donna kardeşim bunlar çok normal her insanın kafasına takılan şeylerdir. bunlar aynen 20 li yaşlarda benimde aklıma takılıyordu. evvla hz. adem ve havva olayından başlayalım... bu bir imtihandi çünkü allah insanın en büyük özellik olarak akıl vermişti. onu kullanmasını onun rızası için bunu kullanmasını istemişti ne kadar seviyor insan allahı. ancak şeytanda bize sağımızdan solumuzdan yaklaşıp vesvese veriyor. oda az değil yani. ilk önce allah bizim ruhlarımızı yaratmış ve sormuş bize cezalandırılacak olanlar ayrılınca demişiz ki bizi bir sına bak göreceksin biz yanılmayacak sana koşacağız allah buyurmuş ki gaibi ancak ben bilirim. bize bir imtihan hakkı tanımış. bunun havva anamızla alakası çok az yani o sadece bahane... ve kuranı kerim gelecekten haber vermez çünkü peygamber efendimizde buyurmuş ki gaibi ben bile bilemem ancak allah bilir. ancak bazı nasihatler var bizim için. ve şu 12 yaşındaki kız çocuğunun meselesi. görüyorsun biri iradesini kötü yönde kullanıyor. sapıklık yapıyor. sende bunun kötü olduğunu biliyor işlemiyorsun. farkı görüp ceza ve mükafat verilecektir. ahiretteki mükafaatlara ve cezalara göre bu dünyada olan zulümler zulüm bile değildir...ancak yüce allah bizim için esirgeyicidir o merhametinin % 1 ini dünyaya göndermiştir onunla tüm canlılar yaşıyor geri kalanı bize ahirette lazım olaacak Ben tesekkur ederim yazdiklariniz icin ama beynimin aradigi cevaplar bunlar degil. Allah niye bizi imtihan etmeye ihtiyac duyuyor ki? O kadar buyuk ulu bir varligin "beni sev, bana itaat et, yoksa seni yakarim" demesinde bir ululuk goremiyor gozum ve gonlum. Ve itaat edilmedigindeki ceza cok buyuk. Kopegimizi egitmeye calisiyoruz bir turlu dedigimizi yapmiyor naapariz? Atese atip yakar miyiz hayvani. Bizim Allahin yarattigini bildigimiz ve anlamamiz onun ilmini kavramamiz arasindaki orantiyla kopegin bizi anlamasi neredeyse ayni gibi birsey. o kadar bilinmeyen var ve beyinlerimiz esasinda o kadar az sey biliyor ki bu konuda, kopekten bile daha zavalli bir durumdayiz. Allah kelamini istegini emrini peygamberler araciligi ile gonderdi. Neden kendini gizli tutmak zorunda? Herbirimize acik acik gosterseydi kendini ve "Ben bunu istiyorum ey kulum yap bunu deseydi" Bizi bir bilinmeze, sorular girdabina koyarak bizden birseyler istemesi ve ilk yazimda da belirttigim gibi etrafimizda gordugumuz butun esitsizlik ve kotuluklere izin veriyor olmasi bana cok garip geliyor. Kuran gayipten haber versin de demiyorum. Ama icinde yazanlar devamli tekrarlardan ve "biz yarattik, biz yaptik" lardan ibaret. Bense beynimin bir tarafinda kanit aradigim icin Kurani bir kanit gibi goremiyorum. Pekala birileri tarafindan yazilmis olabilir diyorum. Merhametinin %1 'ini dunyaya gondermesindeki mantik nerede? Neden daha cok gondermemis? Neden kendine boyle bir is cikarmis? Ya cok gunaha giriyorum belki ama hani ego problemi olan ozguvensiz kisiler devamli baskalarinin sevgisinden emin olmak isteyen, kendini sevdirme cabasinda olanlarin zayif davranisi gibi bu. Allah o kadar ulu ve yuce ise kendi kendine yetiyor olmali. Onun bizim ya da meleklerinin sevgisine niye ihtiyaci var ki? ve ne denirse densin 12 yasinda kizin azabi obur dunyada cekecegimiz azaplarin milyonda biri falan gibi seyler beni rahatlatmiyor. Afrikada acliktan olen insanlarla, multimilyonluk yatlarda gezen insanlar arasindaki korkunc ucurumlar ve esit dagitilmamis adalete verilen cevaplar da iyi hissettirmiyor bana. fakir olana ekmek calma ortami hazirlayan kaderle zengin olana hic boyle bir suc islemeye gerek olmayan zemini ve luxu hazirlayan Allah nasil bir mantik ve adalet anlayisi gutmus? Allah kotulugu yaratan olamaz deniyor. Sadece iyilik ve guzellige iliskin seyler ondan gelir diye yaziyor su an onumdeki bir Ingilizce kitap. Allah insandan once melekleri yaratti. Seytan dedigimiz sey adi Lucifer olan Allah'in en guzel melegiymis. Sonra kendi bagimsizligini ilan etmek istemis ve Allaha karsi gelmis, sonradan kotu olmus deniyor. Aynen cevirdim su anda... Tamam ama burada bir makas var. Allah yarattigi gibi sonradan kotu oldugunu gordugunde yok etme gucune de sahip. Ama bunu yapmamis ve insanlari kandirmasina ve gaflete dusurmesine izin vermis durmus. Neden? Herseyi goren ve bilen Allah yarattigi saniyede onun daha sonradan degisip kendisine karsi gelecegini bilmiyor muydu? Daha yaratirken bile buna bir "DUR" diyebilecegi yerde demedi ve izin verdi kotulugun dunyaya girmesine. Sorular bitmez sevgili dostum. Ama yuzyillarca sanirim kafalarimizi klasik cevaplarla oyalayip gercekten niye boyle diye dusunursek hep gunaha girdigimizi dusunmusuz. Su an ben de Allahin varligina inanan bir insan olarak belki gunaha giriyorum ama dedim ya sorum su.... Allah vardir ama dusundugumuz gibi iyi midir ve adaletli midir? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kur'an-ı Kerim sana 7.yy bilgileri dışında bir şey veremez. Zira Hz.Muhammed o dönem ne biliyorsa Kur'an'a onu yazdı. Zaten bu durum Kur'an'ı Hz.Muhammed'in yazdığının en büyük kanıtıdır.Bunu gökler(!!!) le ilgili ayetlerden de anlayabilirsiniz.Eğer Allah kelamı olsaydı emin ol ki verirdi. Kur'an o dönem için bir öğretidir. İçinde sosyal hayatı düzenleyen kurallar, Tevrat'tan alınma yığınla hikaye, ve bir çok mükerrer ayet vardır. Üstelik ibadetleri de kendine özgü değil. Pek çoğu sabiilikten alınma. İlkçağ inanışlarındaki "yaratılış hikayesi"ni, tufan efsanelerini tekrarlar. Zaten aklıbaşında (dinin kelepçelerinden kurtulmuş) biri okuduğunda bunları kendisi de görecektir. Özellikle ilkçağ toplumlarını ve inanışlarını inceleyen biri bunları daha da net görecektir. Kur'an için "eskilerin masalları" denmesi de bu yüzdendir. Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kur'an-ı Kerim sana 7.yy bilgileri dışında bir şey veremez. Zira Hz.Hz.Muhammed o dönem ne biliyorsa Kur'an'a onu yazdı. Zaten bu durum Kur'an'ı Hz.Hz.Muhammed'in yazdığının en büyük kanıtıdır.Bunu gökler(!!!) le ilgili ayetlerden de anlayabilirsiniz.Eğer Allah kelamı olsaydı emin ol ki verirdi. Kur'an o dönem için bir öğretidir. İçinde sosyal hayatı düzenleyen kurallar, Tevrat'tan alınma yığınla hikaye, ve bir çok mükerrer ayet vardır. Üstelik ibadetleri de kendine özgü değil. Pek çoğu sabiilikten alınma. İlkçağ inanışlarındaki "yaratılış hikayesi"ni, tufan efsanelerini tekrarlar. Zaten aklıbaşında (dinin kelepçelerinden kurtulmuş) biri okuduğunda bunları kendisi de görecektir. Özellikle ilkçağ toplumlarını ve inanışlarını inceleyen biri bunları daha da net görecektir. Kur'an için "eskilerin masalları" denmesi de bu yüzdendir. Yahu senin inanmaman inanmadığın şeyin senin düşündüğün gibi olmasınımı gerektiriyo.Burda bu kadar inançlı insan varken bu şekil yazıları hangi mantıkla yazıyosun..Hiç olmazsa yazdığın yazıların başına bana göre diye bi ibare koy sanki düşüdüğün herşey gerçek biz masallarla yaşıyan insanlarız ...insaf yav Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yahu senin inanmaman inanmadığın şeyin senin düşündüğün gibi olmasınımı gerektiriyo.Burda bu kadar inançlı insan varken bu şekil yazıları hangi mantıkla yazıyosun..Hiç olmazsa yazdığın yazıların başına bana göre diye bi ibare koy sanki düşüdüğün herşey gerçek biz masallarla yaşıyan insanlarız ...insaf yav +1 Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Sevgili Donna söylediklerin herkesin zaman içinde düşündüğü mevzulardır...12 yasında ki kızn basına gelenleri yazmıssın gercekten üzücü ve insanlığa yakışmayan bir olay... 1. Öncelikle burada Allah'ın adaletini sorgulamaktansa, o kişinin Allah'ın ona verdiği özgüre iradeyi neden kötü yönde kullandığını irdelemek gerekir.. 2. Diyorsun ki Allah Adil'dir deniliyor fakat neden bu olaya müdahale etmiyor...Öncelikle sunu söylemek istiyorum ki ,Rabbimizin adil oldugunu söylemek O'nun dünyada ki yasanan olaylara direk ve herzaman müdahale edeceği anlamına gelmiyor... Düşün ki, inananlar biliyor ki,dünyada ki amacımız Allah rızası istikametinde olmak yada kısaca diyebiliriz ki ADAM GİBİ İNSAN olmak...yanlışlar yapmadan kimseye zarar vermeden yasamak ve bu dairede yasadıgımız zaman Rabbimizin'de bizlere cenneti vereceğini biliyoruz.Ve bu istikametten düşündügün zaman suna dikkat etmen gerekir,mesela sen Allah'ın istediği şekilde bir hayat sürüyor ve Ahirette de Rabbimiz tarafından iyi muamele görmek istiyorsun ,öte yandan kötülük yapmak isteyen bir kişi var fakat Allah o kişinin iradesine karısıyor ve kötülük yapmaktan men ediyor..Peki bu durumda sen haksızlığa ugramıs olmazmısın??Sen herşeyi kendi iraden ile yaparken diğeri zorla yaptırılıyor ama seninle aynı yeri Cenneti paylasıyor.Bunu düşünmeni isterim.. 3. Ayrıca Allah her zaman insanların yaptıkları şeylere mudahale edip iyiliğe cevirseydi zaten Cennet ve Cehennem diye bir kavram olmazdı.. İnşAllah seni aydınlatabilmişimdir... Selametle Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kur'an-ı Kerim sana 7.yy bilgileri dışında bir şey veremez. Zira Hz.Hz.Muhammed o dönem ne biliyorsa Kur'an'a onu yazdı. Zaten bu durum Kur'an'ı Hz.Hz.Muhammed'in yazdığının en büyük kanıtıdır.Bunu gökler(!!!) le ilgili ayetlerden de anlayabilirsiniz.Eğer Allah kelamı olsaydı emin ol ki verirdi. Kur'an o dönem için bir öğretidir. İçinde sosyal hayatı düzenleyen kurallar, Tevrat'tan alınma yığınla hikaye, ve bir çok mükerrer ayet vardır. Üstelik ibadetleri de kendine özgü değil. Pek çoğu sabiilikten alınma. İlkçağ inanışlarındaki "yaratılış hikayesi"ni, tufan efsanelerini tekrarlar. Zaten aklıbaşında (dinin kelepçelerinden kurtulmuş) biri okuduğunda bunları kendisi de görecektir. Özellikle ilkçağ toplumlarını ve inanışlarını inceleyen biri bunları daha da net görecektir. Kur'an için "eskilerin masalları" denmesi de bu yüzdendir. zahmet edip cevap yazmisin tesekkurler. Ne dersem diyeyim ben inaniyorum. Ama sorularim kafamdan giderse cok mutlu bir inanan olacagim sadece. aslinda bu akil oyunlarim beni cok huzursuz ediyor. ahmet altan bir yazisinda demis INANMANIN HUZURUNDAN AKLIN HUZURSUZLUGUNA GECTIM diye. Ben oyle olmayacagim. Gozumu kapadigimda icimde ozleyen, kiskanan, uzulen, merhamet eden, bocekten igrenen, guzel bir manzaraya bakinca ici giden, asik olan, kahrolan bir sey var bunu biliyorum ve bu duygular beynimin icindeki noronlarin kimyasal etkilesmesiyle olusamaz. Etimin icinde yasayan bir sey var. Yok diyen de olduguna inanmak zor geliyor. Gozunu kapa bir kendini dinle. Yok mu icerlerde birileri? Bilinc denilen sey beynin bir uretimi degil ve olamaz. gozumu kapadigimda beynin olusturdugu bir gul resmini goren bir goz var icerde. Biz sinirlerden ve beyin dalgalarindan olusan ve eskiyince yok olan seyler olamayiz bunu kabul edemiyorum. Etimizin ve bedenimizin olusumunu maddeye bagli olarak aciklayalim diyelim ama icimdeki seyin varligini aciklayacak hicbir bilim hic bir duzen goremiyorum. O icimdeki seyin de sahipsiz olduguna inanamiyorum. O yuzden inaniyorum ama kafayi usutturen sey benim o sahibimin neden habire beni testettigi... baska birsey degil. Bide inanmamak dusunursem kolay bisey ama ben o kadar cesur olamiyorum. Ya gercekten oyleyse de ben sirf bunun icin catir catir yanarsam? Yani sirf bunun korkusundan bile inanirim ben yaa. yine de sagol. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 ilk önce allah bizim ruhlarımızı yaratmış ve sormuş bize cezalandırılacak olanlar ayrılınca demişiz ki bizi bir sına bak göreceksin biz yanılmayacak sana koşacağız allah buyurmuş ki gaibi ancak ben bilirim. bize bir imtihan hakkı tanımış ????... 'Allah ruhları yaratır ve sorar ben sizin rabbiniz miyim diye...ruhların bi kısmı kabul eder bi kısmı reddeder vs....' söylenmek istenen bu mu???? Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Sevgili Donna söylediklerin herkesin zaman içinde düşündüğü mevzulardır...12 yasında ki kızn basına gelenleri yazmıssın gercekten üzücü ve insanlığa yakışmayan bir olay... 1. Öncelikle burada Allah'ın adaletini sorgulamaktansa, o kişinin Allah'ın ona verdiği özgüre iradeyi neden kötü yönde kullandığını irdelemek gerekir.. 2. Diyorsun ki Allah Adil'dir deniliyor fakat neden bu olaya müdahale etmiyor...Öncelikle sunu söylemek istiyorum ki ,Rabbimizin adil oldugunu söylemek O'nun dünyada ki yasanan olaylara direk ve herzaman müdahale edeceği anlamına gelmiyor... Düşün ki, inananlar biliyor ki,dünyada ki amacımız Allah rızası istikametinde olmak yada kısaca diyebiliriz ki ADAM GİBİ İNSAN olmak...yanlışlar yapmadan kimseye zarar vermeden yasamak ve bu dairede yasadıgımız zaman Rabbimizin'de bizlere cenneti vereceğini biliyoruz.Ve bu istikametten düşündügün zaman suna dikkat etmen gerekir,mesela sen Allah'ın istediği şekilde bir hayat sürüyor ve Ahirette de Rabbimiz tarafından iyi muamele görmek istiyorsun ,öte yandan kötülük yapmak isteyen bir kişi var fakat Allah o kişinin iradesine karısıyor ve kötülük yapmaktan men ediyor..Peki bu durumda sen haksızlığa ugramıs olmazmısın??Sen herşeyi kendi iraden ile yaparken diğeri zorla yaptırılıyor ama seninle aynı yeri Cenneti paylasıyor.Bunu düşünmeni isterim.. 3. Ayrıca Allah her zaman insanların yaptıkları şeylere mudahale edip iyiliğe cevirseydi zaten Cennet ve Cehennem diye bir kavram olmazdı.. İnşAllah seni aydınlatabilmişimdir... Selametle Merhaba Cok sagol cevabin icin. guzel bir pointle yaklasmisin sorumun bir bolumune. bu haksizlik meselesi... OK. Ama en bastan bahsediyorum ben. benim kafamdaki cildirtan sorular taa en basa dayaniyor. Neden en bastan allah sirf iyiyi yapani yaratmadi? neden bizi sinamak zorunda? Allah cok ulu cok yuce boyle bir seye ihtiyaci yok ki. ne bizim sevgimize ne itaatimize. O bize "OL" demeden coook once de vardi. Ve bu coook onceden kasit sonsuzluk... Neden birden bire kendine itaat edecek varliklar yaratmak ihtiyaci hissetti? Yanlizlik mi cekti? Ve bu yaratmayi yaparken bir oyun gibi iyi kotu hirli hirsiz yapip kendine bir mesgalemi cikardi? Eger varolusun amaci sevgi ve guzellikse herseyi bunun uzerine kurabilirdi diyorum. Ay bilmiyorum anlatabiliyor muyum yaa. Yani biliyorum kafamda kimseden net bir cevap gelmiyecek. Cunku inandigimiz seyler ve korkularimiz hep kaliplasmis yerlere ve cevaplara itiyor bizi. Aslinda biliyorum etimin icinde yer alan beni ben yapan bir benlik var ve o sahipsiz olamaz. ama benim derdim o sahibin neden bu sahiplige gereksinim duydugu.... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yahu senin inanmaman inanmadığın şeyin senin düşündüğün gibi olmasınımı gerektiriyo.Burda bu kadar inançlı insan varken bu şekil yazıları hangi mantıkla yazıyosun..Hiç olmazsa yazdığın yazıların başına bana göre diye bi ibare koy sanki düşüdüğün herşey gerçek biz masallarla yaşıyan insanlarız ...insaf yav Allah'ın varlığını iddia eden, ya da Kur'an'ın Allah kelamı olduğunu söyleyenlerin hiçbirinden "bana göre" ya da "bize göre" diye bir ifade görmedim. Siz bu ifadeleri kullanmadığınızda sorun olmuyor da, biz karşı fikirlerimizi sunarken bu ifadeleri kullanmıyoruz diye alınıyorsanız kusura bakmayın ama bu sizin taraflı tutumunuzdandır. "Burada bu kadar inançlı insan var" diye, sence düşüncelerimi ifade etmemeli miyim? Sen bunu hangi mantıkla yazabiliyorsun. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Allah a giden yol, sorgulamak, anlamak ve kanaat getirmekten gecio sevgili donna ve bu sorular yüz yillardir soruluyo, yani sorularin sacma ve anlamsiz diil bana kalirsa... Inanmak bi gereksinim ve ben inamiorum hic bir seye dien adama da inanmiorum ben... aslinda en inancli onlar... Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yam yam bir şeye dikkatini çekmek istiyorum bu konuyu açan arkadaş inanan insanların bazı konulardaki düşüncelerini istemiş sen hangi sıfatla bu konuda düşünce bildiriyosun onu anlamakta güçlük çekiyorum.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 inanlar kendi aralarinda bile dini konulari tartismasi mümkün diil ne yazik ki... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gecen gun gazete okuyorum. Burdaki eyaletlerden birine bir sapik dadandi iste kucuk kizlari olduruyo iskence ediyor. kurbanlarindan biri sag olarak ele gecirildi. 12 yasindaki kiz cocugu defalarca tecavuz edilmis, kulaklari yerinden kesilmis, meme uclari kesilip alinmis ve cinsel organi cevresinde onlarca jilet kesikleri halinde bulunuyor. Simdi dunyada acilarla olen iskence goren aclik ceken bir suru insan ve ornekler var biliyorum ama sizi bu son verdigim ornege bir focus etmek istiyorum. Okudugumuz dini kitaplarda olsun, Kur'an-i Kerim de olsun ya da Allah'in isimlerinde bile gecen bir "ADIL" kelimesi var. ESIRGEYEN, BAGISLAYAN… Simdi burada hep aklima gelen su. Evet Allah var… ama acaba mukemmel ya da adil degil mi? Onun da bir kotu tarafi mi var? Neden 12 yasinda bir kiz cocuguna bunu yasatmak zorunda? Bunu yapan sence Allah mı? o çocuğun öğle olmasını sağlıyan veya isteyen Allah mı. Kimin neyi hakettiğini, kimin dünyada nasıl cezalandırıldığını bilemezsin. Ama emin ol herkes hakettiğini alır. Peygamberler bile işkenceye maruz kalmıştır bunu unutma. İnsanların özgür iradesi vardır ve Allah buna müdehale etmez. Ama cezalandırır veya mükafatlandırır.o olan olaylardan dolayı Allah ı suçlayacağına onu yapan insanı suçla. onu yapan insanı bir cani yapan nedenleri suçla. bu nedenleri engellemek için elinden geleni yap. ama Allahı suçlama. Allah Adam ve Eve'i (Adem ve Havva) yi yaratti ve Havva elmayi yedi diye bizi cennetten kovdu. Simdi Allahin bunu yapma ihtiyaci konusundaki sorulari bir tarafa birakip once bunu okuyan coluk cocuk sahibi kisilere soruyorum. Evladinizi boyle imtahan edebilir misiniz? Bir tepsi mis gibi kek pisirip masanin ustune koyup "eger onu yersen seni sokaga atarim" deyip, cocugunuz nefsine yenik dusup sozunuzu dinlemezse onu sokaga atabilir misiniz? hepimizin bu dünyaya test edilmek için geldiğimizi unutuyorsun ayrıyetten olayı bilinçli olarak saptırıyorsun. ne demek miss gibi kokan kek. verdiğin örnek çok farklı. Cennette onca güzellik varken birbirinden güzel başka meyveler varken içlerinden sadece elma yasaklanmıştır. buda test amaçlıdır ve gayette mantıklıdır. Allah yaratan olarak söylediği şeylerin yapılmasını bekler. çünkü bu doğru olandır. Eger Allah'im bizi bu kadar seviyorsa neden soru isaretleriyle dolu bir dunyada hep bizi acimasiz bir sekilde imtahan ediyor? Ve oyle bir sistem var ki "Allahin hikmetinden sual olunmaz" deyip kendimize en aci seyleri bile kabul ettiriyoruz. "Allahin hikmetinden sual olunmaz" deyipte hiçbirşeye düşünmeden kabul etmek zorunda değilsin. düşün anlamaya çalış. ama objektif ol. Gelelim isin obur tarafina. Allah insanlar icin en iyiyi istiyor olsaydi, hic bizi o testlere tabi tutmaz bizi dogrudan cennete koyardi. Neden milyonlarca yil once bir kadinin (havva) yaptigi bir hatayi tum insanlar oduyor? Ben olsaydim, yemezdim, yemin ederim yemezdim. evet başka yemiyecek olan varsa ayrılsın şu tarafa. yiyecek olanlarda şu tafa. herkes tamammı. güzel kardeşim o insanlığın karakterinin bir özetiydi zaten. Adem le Havva uzunca bie süre zaten Cennette kalmışlardır. Ama şeytana uyup yemişler. o senin soyundan ve bir nebze senin özelliklerini taşıyor. o insanlığı temsil ediyor. havvanin karakteri zayifmis yemis. Hem de onlarin Allahi gorme luksu de varmis. ayrıyetten Allahı görmüyorlardı onlar. Hiçbir canlı onu birebir görmeye dayanamaz. Allah bir soru isareti de degilmis kafalarinda. Direk itaatsizlik etmisler. Itaatsizlik degil dupeduz aptallik etmis Havva anamiz.Kendi yaptığın Aptallıkları düşün birkerede. Bi de niye ihtiyaci var test etmeye? İhtiyacı olduğu için test ettiğini nerden biliyorsun. Yoksa doğru olan bumu? O cok buyuk o cok yuce eger sevgi ile birseyi vucuda getiriyorsa onu pamukla sarip sarmalamasi lazim bizim evlatlarimiza yaptigimiz gibi. Eger iyilik ve dogruluksa bizi oyle yaratmaya muktedir degil mi zaten? O "OL" diyince olduran degil mi? Bir lafiyla hersey mukemmel olabilecekken neden cirkinliklere de "OL" dedi? Çirkinliği nerden biliyorsun. Ben söyliyim cevap Güzellikten. Çirkinliğin olmadığı yerde güzellik olmaz. Yani çirkinlik olmasın diyorsan güzelliktende vazgeçmen gerekir. Güzellik ve çirkinlik olmasa ne olacak ??? Neyden haz alacaz. Seytani da yaratan o . Seytan daha sonradan kotu oldu deniyor hep. Tamam olabilir. Buna neden izin veriyor? Seytanin canini bir lafiyla alamiyor mu? Alabiliyor. Peki alması doğru olurmu sence? Bu konuları iyi düşünmüyormuşsun gibi geliyor bana. Madem seni bu kadar rahatsız ediyor iyi düşün. Gerçekte doğru olan ne ?? Allah ın sürekli olarak yanlışlığı kendi iradesi ile düzeltmesi ne kadar doğru olur bir düşün. Bütün yanlışları Allah düzeltse insanların durumu ne olur. Kim bir şey elde etmek için bir çaba gösterir. Kim bir yanlışlığı düzeltmek için çaba gösterir. Başkalarına yardım ederek maneviyatını doyuran bundan dolayı büyük haz duyan insanlar ne yapar. Hiçbir şey. Peki bu doğrumu olurdu. Büyük bir anlam kaybına yol açmazmıydı. O 12 yasinda kiza onu yapan insani yonlendiren Seytani saf disi edemez mi? Ha etmiyorsa bir sebebi vardir. Allahin hikmetinden sual olunmaz. Evet bunu deyip deyip gecistiriyorum ama kalbimden ve beynimden bu sorular gecmeden duramiyor. belki bu sorulari da beynimden geciren Seytan. Suçu sürekli olarak başka şeylerde arıyorsun. Şeytan kızı öldürmesi için insanı yönlendirmez. Bunu yapan insandır. İnsanın özgür iradesi. Şeytan sadece gaz verir Hazir Adem ve Havva ya deginmisken uzun zamandir aklimda olan ama hic soramadigim bir soru daha sorayim. Adem ve Havva cocuklarini dunyaya getirdikten sonra 3. nesil nasil olusmus kuzum? Cocuklarin ya birbiriyle olmalari ya da ana babalariyla olmalari gerek miyormu? 11 yasindaki yegenim de akil etmis bana bu soruyu soruyor. Allahin bir bildigi vardir kizim diye yanitladim ama biliyorum tatmin olmadi. Ben de tatmin olamiyorum. Bu sorunun cevabi olmadigi gibi akla gelen cevap ne ahlaka ne de dine sigiyor. Yav güzel kardeşim madem o kadar bu sorular seni rahatsız ediyor. Neden adam gibi araştırmıyorsun. Çok rahatlıkla bunun cevabını bulabilirsin. O zaman kardeşlerin evlenmesi haram değildi. Ayrıntılı olarak açıklamasını rahatlıkla bulabilirsin. Merak ediyorsan araştır biraz. Simdi baska bir nokta. Kur'an-i Kerim i okuyorum (turkce mealini tabii) Arapca bilmiyorum. Hic oyle orjinal insan oglunun bilemeyecegi mucizevi bir sey goremiyorum. Husu icinde okuyamiyorum. Bir suru ayette biz gokleri yildizlari yeri yarattik diyor, bir suru ayette hayvan verdik binin yiyin diye kuru topraktan size sunu verdik bunu verdik diyor. Daglari verdik denizleri verdik diyor. Ay yildizlar ve evrenle ilgili astronomik bulgular 5.yuzyillara dayaniyor. yani 5. yuzyilda zaten bu saydiklarimin varligi biliniyor. Uzay ve evren kavrami olusmus durumda. Yani ayi ve yildizlari yarattik demek cok ozel bir deyim olmuyor ki. Su an uzatmamak icin yazmiyorum ama ayet numarasi vererek yazarim dilerseniz. 4 tane ayette biz size gemileri verdik sulari yarip gecesiniz diye diyor. Simdi o zamanlara git gemiler de var. Olmayan birseyden haber etse mesela ucaktan bahsetse, insan oglunun aya gideceginden bahseden birsey gorsem anlayacagim. Boyle olunca da Kuran la ilgili mukemmel olan sey nedir? Bu soruları sorduğuna göre Kuran hakkında bunları düşünmende normal diyorum. Kuran da uçaktan söz etmiş olsaydı. Yani apaçık bir mucize gösterseydi ne olurdu. Herkes hiç düşünmeden Müslüman olurdu. Kimse düşünüp yorum yapmak zorunda kalmazdı. Ayrıca Kuran da bulabileceğin çok şey var. Ama önce yorum yapma yeteneğini biraz geliştirmen lazm. Bana hangi gaipten haber veriyor. hangi bilmedigim seyi anlatiyor diyorum. Butun bunlari pek ala cok zeki bir insan olan biri de yazmis olabilir deyip oradan da o zeki insanin Hz.Hz.Muhammed odugu kanisina variyorum. Hz.Hz.Muhammed gercekten cok iyi ve etrafa ornek bir kisi imis. Gercekten insanlari iyiye ve dogruya yoneltmek arzusunda olan mukemmel bir insan olabilir ve kendisinden boyle bir iyi kurallar zinciri cikarmis ve kaleme aldirmis olabilir. Olamaz. O dönemde öyle bir çevreden öğle bir insan çıkması imkansızdır. Öyle bir insan yetişmesi, öğle bir ahlaka sahip olması imkansızdır. Hz. Hz.Muhammet kendisi şöyle demiştir. “Beni Allah yetiştirdi” Neticede Kur'anin bize ogrettigi seyler Milattan cook oncelere dayanan Hindu Budha felsefesinden cok farkli degil. Inceleyen varsa bilir belki. bu felsefe de insan hayatinin kalitesini en ust duzeye cikarmayi hedefleyen, icinde yalan, riya, calma, oldurme olmayan, iyi beslenmemizi ogutleyen, ayni namaz gibi gunde 3 kere kendimize 20 ser dakika ayirip beyni dinlendirme teknigi olan belli sozler ve hareketlerle meditasyon yapmamizi oneren bir felsefe. Yoga da bunun icine dahil. %100 uygulayan biri Dalilaima ile ilgili kitaplari ve bu felsefeye iliskin kitaplari okuyunuz size iyilik dogruluk ve bu hayati duzgun yasamayla ilgili anlayislardan ibaret oldugunu goreceksiniz. İyiyi ve doğruyu amaçlayan dinler arasında mutlaka benzerlikler olur. Hele senin dediğin gibi yalan riya çalma gibi basit konularda kesinlikle benzerlik olacaktır. MANTIKLI DÜŞÜN. zaten iyiyi kotuden guzeli cirkinden ayirma yetisine bizler sahibiz. Ve buna rağmen halen yanlışı seçiyoruz. Birden dinin olmadığını düşünürsek. ??? Karsilastirma yapiyorum. Kur'an in bize yap dedigi hersey onda da var. Kısaca sana YUHHHHHH diyorum. Daha neler. Sen de dini karalamayı amaçlıyan bir yaklaşım sezinliyorum. Bu felsefenin icinde meditasyonla baglantili giden bir sey de yoga. Faydalari tartisilmaz. Ilgilenen bilir. Yoga = Meditasyon = Namaz ??????? Çok farklı şeyler. Yoga tam olarak meditasyon değildir. Namaz meditasyon hiç değildir. Nasıl bunları bir tutabiliyorsun. Yani namaz da bir sekilde bizim gunde 5 kere yaptigimiz beynimizi bir seye (Allaha) konsantre ettigimiz ve bunu yaparken bir takim hareketler yapmak zorunda oldugumuz bir sey. Namaz bir ibadettir. İbadet şeklidir. Şey diyemezsin. tam bu felsefenin rutinine uyduruyor kafam bunu. Hz.Hz.Muhammed ya da kim yarattiysa bu dini Namazi koyarak o meditasyon ve yogayi da dahil etmis icine. Ayrica bir mukemmellik yok. Mukemmel degil demiyorum. Obur ogretiden daha mukemmel bir tarafi yok diyorum. Evet hatta eksiği bile var demi. Cahil bir ateist kokusu geliyormu size. Allah herseyi yaratan "OL" diyen olduran. Bizim kaderimizi belirleyen. Yani tum bu yaratma ve yaradilis olayina bakinca inandigimiz seyin bir danisikli dogus olmasi fikri beni mahfediyor. Bize ne isterse yaptirir. Bizim yapacagimiz kotu seyleri de iyi seyleri de kontrol edebilme gucu var. Yani zaten cevabini bildigi seylerin olmasina tekrar tekrar izin veriyor. Seyrettigin bir filmi defalarca seyretmek gibi birsey. Niye izin veriyor istedigimizi yapmamiza. Neden bu testi yapmaya ihtiyaci var. O kadar yuce bir varlik kendi kendine yetemiyor mu? bunca kainati yaratip kontrol etmek ona nasil birsey hissettiriyor? Annenin karnındayken annenin yaptıklarına anlam verebiliyormuydun. Ne derece anlıyordun onu. sonuçta burda Allah tan bahsediyoruz. onun yaptığı herşey nasıl anlayabilirsin Sonra gelelim Muslumanliga. Muslumanlik gercekten ogretileri bakimindan insana yarasir bir din. Tamam onu biliyoruz. Peki Allah'im bir anda Muslumanligi tum kitalara gondermedi? Neden Arap yarimadasina geldi de daha kesfedilmesine asirlar olan Amerikada yasayan yerlilerin ya da Afrikadaki bir koylunun haberi olamadi bu dinden yuzyillaaar boyunca. Oradaki kulunun daha dinden haberi yokken bu taraftaki kuluna 3. dini indirdi. bu taraftaki insanin ayricaligi nedir? Sence neden olabilir. Senin aklına hiçbir ihtimal gelmiyormu. Sorduğun sorulara verebilecek en ufak bir cevabın bile yokmu. Tabiyki var. Bunu adım gibi biliyorum. Neden bunu görmezlikten geliyorsun. Tum insanlarin ibadet etmesi dogruyu bulmasi Allah'in isteyecegi birsey ise su anda bile dunyada dinle ilgisi olmadan cirilciplak yasayan kabileler var. Onlar neye gore degerlendirilip sinava tabii tutulacaklar? Kendi durum, koşul, imkan, çevre vb. şartlara göre. Allah ın bu şartları göremediğinimi sanıyorsun. Intihat bombacilari, World Trade Center'a giren ucak. Kac Musluman hayatini kaybetti o kulelerde? neden Muslumanligi kabul etmis ulkeleri digerlerinden daha geri? Neden biz en temiz olmasi gereken Muslumanlar hep ter kokuyoruz? Birseyleri yanlis yapiyoruz biz Musluman'lar ve Allah buna niye izin veriyor? Sorular sorular sorular. Evet Allah var ama acaba Allah da bizim gibi iyi tarafi kotu tarafi, kusurlari, egolari, hatalari olan bir guc mu? Neden hep kusursuz olduguna inandiriyoruz kendimizi? Neden hep hikmetinden sual olunmaz diyoruz? Cok fazla aci var dunyada. Kafani nereye cevirsen kotuluk ve yanlislik dolu. Insanlar icin aci ve uzuntu dolu. Nasil gonlu kalbi dayaniyor yarattigi kullarinin bu kadar aci cekmesine? Kotu olanlar yuzunden cekiliyor bu acilar evet ama kotu olan kullari da o yaratti. Yaratmasaydi. Herkesi iyi yaratsaydi, bizi cennete koysaydi orda gul gibi yasasaydik. Neden bunca oyun, bunca soru isareti? Eger yazarken uslubumda yazi tarzimda bir hakaret ya da bir yanlislik varsa ozur dilerim. Beynimden geceni Allah zaten biliyor. Bunu kullarina da bildirmek ve sorularima cevap aramak zorundayim. Ve kafamdan gecis tarzi nasilsa oyle yazmaya calistim. Allaha cok dua ettim. Kafamdan bu sorulari al noolur diye. 35 yasindayim ve eminim bir 35 yil daha gecse kurtulamayacagim bu sorulardan ve birseyler duymak zorundayim bunlarla ilgili. Dini cok bilen biri degilim. Eger bir cahilligim varsa lutfen beni rencide etmeden ve klasik cevaplardan kacinarak suallerime cevap veriniz. Evet cahilliğin var. Bariz birşekilde var. Bak internette google.com dan araştır. Ayrıyetten Kuran ın mealini oku. Sorduğun sorular zaten çok eskilerde sorulmuş olan ve basit sorular. Ama madem aklına bu kadar takılıyordu da Allah a aklımdaki soruları sil diye dua edeceğine neden araştırmadın.??? Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kısaca sana YUHHHHHH diyorum. Daha neler. Sen de dini karalamayı amaçlıyan bir yaklaşım sezinliyorum. Çok farklı şeyler. Yoga tam olarak meditasyon değildir. Namaz meditasyon hiç değildir. Nasıl bunları bir tutabiliyorsun. Namaz bir ibadettir. İbadet şeklidir. Şey diyemezsin. Evet hatta eksiği bile var demi. Cahil bir ateist kokusu geliyormu size. Annenin karnındayken annenin yaptıklarına anlam verebiliyormuydun. Ne derece anlıyordun onu. sonuçta burda Allah tan bahsediyoruz. onun yaptığı herşey nasıl anlayabilirsin Sence neden olabilir. Senin aklına hiçbir ihtimal gelmiyormu. Sorduğun sorulara verebilecek en ufak bir cevabın bile yokmu. Tabiyki var. Bunu adım gibi biliyorum. Neden bunu görmezlikten geliyorsun. Kendi durum, koşul, imkan, çevre vb. şartlara göre. Allah ın bu şartları göremediğinimi sanıyorsun. Evet cahilliğin var. Bariz birşekilde var. Bak internette google.com dan araştır. Ayrıyetten Kuran ın mealini oku. Sorduğun sorular zaten çok eskilerde sorulmuş olan ve basit sorular. Ama madem aklına bu kadar takılıyordu da Allah a aklımdaki soruları sil diye dua edeceğine neden araştırmadın.??? aynı şeyleri bende düşünüyorum bu arkadaşın amacı öğrenmekten çok karalamak gibi eğer değilse özür dilerim şu yazılanlar ateistlerin ağzında sakız olan ve sürekli tekrarlanan şeyler yeni bi şey yok zaten Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yam yam bir şeye dikkatini çekmek istiyorum bu konuyu açan arkadaş inanan insanların bazı konulardaki düşüncelerini istemiş sen hangi sıfatla bu konuda düşünce bildiriyosun onu anlamakta güçlük çekiyorum.. Neden görüş belirtmemden rahatsız oluyorsunuz? Görüş belirtmek için sana mı sormalıyım, ya da birisinden izin mi almalıyım? Söyle de, bir daha ki sefere ona göre davranalım. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Allah var istiyen inanır istiyen inanmaz, Allah insanı suretinde yaratı ret edicek varmı yok bu kadar. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 sevgili donna önce allahın varlığından eminsin bunda mutabıkız ancak allah bizi neden sınıyor demişşin bak güzelim allah ruhlarımızı yaratmış bize irade vermiş hiçbir canlıda olmayan bir şey bu. ben insana bunu verirsem birde onu imtihan ederim demiş çünkü benim size verdiğim nimetler çekeceğiniz sıkıntıların kat kat fazlasıyla bile ölçülemez buyurmuş. ben imtihana girmek istemiyorum işte azınada razı olurum diyemiyorsun. orada o güzellikleri görünce insan dayanamıyormuş. aynen para gibi hep daha fazla hep daha fazla. eee şimdi ne alakası var yüce allah canlılar için yarattığı bu düzeni ve sistemi kurmuş ki kullarım benim buradaki izlerimi görüp beni bulsunlar bana ibadet etsinler bende öyle mükafatlandırayım. buna zorunlu degil allahın bizim ibadetimize ihtiyacı yok insan çok şımarık o kadar. herşeyi yaratan allaha secde etmiyecezde kime secde edecez bugün bir büyüğümüz gelince ayaga kalkıyor. yervermiyormuyuz. o halde evreni yaratan rabbimize secde etmişiz çok mu? şeytan allaha bir defa secde etmedi cehennemlik oldu biz günde 5 defa asi oluyoruz allah yinede af dileyeni bağışlayacağını bildiriyor. bu merhamet değilde ne. (dünyalık işler için merhametini ben ayrıca anlatacağım) hak konusunda yüce allah buyuruyor ki kim zerre kadar kötülük ederse karşılığını bulur kim zerre kadar iyilik ederse karşılığını görür ve insan ahirete geldiğinde bunlar yapılacak. şuanda sen bu tecavüz olayının kötü olduğunu biliyorsun değil mi aklın buna eriyor. karşı tarafta bunu yapan adam bilmiyormu. o da biliyor ama nefsi ne isterse onu yapıyor. allah niye buna izin veriyor. tecavüz edilen kızın ne günahı var. allah sürekli insanlara müdahale ederse o zaman hak olmaz adalet olmaz çünkü birileri torpilli olur kaderini yaşıyacaksın sen öyle imtihana tabi olursun benim annem ve babam ölür birilerinin çocukları kaçırılır. herkes farklı. yüce allah buyuruyor ki eşleriniz ve çocuklarınızda sizin için birer imtihandır. yani hepimiz bir sistemin içindeyiz.... haaa.. bunu yapanı adalet yakalayamazsa allah onun cezeasını her halükarda verer iki dünyadada çünkü kul hakkını ben affetmem diyor allah c.c. inan o bizi annemizden bile çok seviyor. o ahiret aleminide biliyor o yüzden bize orada sahip çıkacak olan o bunlar vesvese biliyorum. aynılarını ben çok yaşadım haftalarca uykusuz kaldım bir ara inancım sarsıldı. alimlere sorular sordum. araştırdım açıkca derdimi anlattım. bunları öğrendim. anladım ki buiş vesveseden başka birşey değil.... not:allah hayırın ve şerrin ondan geldiğine inanmamızı emreder. çünkü imtihan dünyasındayız. sadece iyilik allahtan geldimi kötülük nerden gelecek hristiyanlar kötülüğün allahtan geldiğini kabul etmezler niye muharref din çünkü bozulmuş. allah kendisi söylüyor bu din yalan olabirmi sence açıkça belirtilmiş işte amaç sınamak. biz o yüzden onu göremiyoruz. ateiistlere haksızlık olur o zaman diğerlerinede Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kısaca sana YUHHHHHH diyorum. Daha neler. Sen de dini karalamayı amaçlıyan bir yaklaşım sezinliyorum.Çok farklı şeyler. Yoga tam olarak meditasyon değildir. Namaz meditasyon hiç değildir. Nasıl bunları bir tutabiliyorsun. Namaz bir ibadettir. İbadet şeklidir. Şey diyemezsin. Evet hatta eksiği bile var demi. Cahil bir ateist kokusu geliyormu size. Annenin karnındayken annenin yaptıklarına anlam verebiliyormuydun. Ne derece anlıyordun onu. sonuçta burda Allah tan bahsediyoruz. onun yaptığı herşey nasıl anlayabilirsin Sence neden olabilir. Senin aklına hiçbir ihtimal gelmiyormu. Sorduğun sorulara verebilecek en ufak bir cevabın bile yokmu. Tabiyki var. Bunu adım gibi biliyorum. Neden bunu görmezlikten geliyorsun. Kendi durum, koşul, imkan, çevre vb. şartlara göre. Allah ın bu şartları göremediğinimi sanıyorsun. Evet cahilliğin var. Bariz birşekilde var. Bak internette google.com dan araştır. Ayrıyetten Kuran ın mealini oku. Sorduğun sorular zaten çok eskilerde sorulmuş olan ve basit sorular. Ama madem aklına bu kadar takılıyordu da Allah a aklımdaki soruları sil diye dua edeceğine neden araştırmadın.??? Yukarida yapmis oldugun YUUHH cikislari beni Ateist seklinde suclaman da bana bir Muslumanin tavri gibi gelmedi. Ben sorguluyor ve inanmayan gibi gorunuyor olsam da hayatimda yapmadigim tek bir sey vardir. Kalp kirmak ve bir insani uzmek. Sen benim ogrenmek ugruna durmadan okudugumu ama milyonlarca mixed information arasinda kaybolup gittigimi ya da bunun ugruna kafayi usutmek uzere oldugumu bilemezsin. Sen BENI bilemezsin. Onun icin Senin BENI cahil cuhela diye suclamaya pek hakkin yok gibi geliyor sayin arkadasim. Paragraf paragraf cok detayli bir sekilde beni bilgilendirdigini zannettigin halde iki satir yazan ama saygiyla yazan arkadaslardan daha cok icimi rahatlattigini soyleyemiyecegim gibi cogu yerde de ne kadar genel ve klise cevaplar verdigini donup bir daha okursan, zaten benim beynimi bulandiran insanlardan biri oldugunu cok iyi anlayacaksin. Ben bir soru soruyorum. Senin cevabin "SENCE NEDEN OLABILIR? SENIN AKLINA HICBIR IHTIMAL GELMIYOR MU. SORDUGUN SORULARA VEEBILECEK EN UFAK CEVABIN BILE YOK MU? TABIIKI VAR. BUNU ADIM GIBI BILIYORUM" gibi bir cevap veriyorsun. Wow! birdenbire rahatlatti bu cevabin beni. Ne kadar bilgili ve aydin bir cevap "!!! " Ben bu sorularin cevabini bilsem ya da verebildigim bir cevap olsa o soruyu oraya ekelemem zaten. saygilar aynı şeyleri bende düşünüyorum bu arkadaşın amacı öğrenmekten çok karalamak gibi eğer değilse özür dilerim şu yazılanlar ateistlerin ağzında sakız olan ve sürekli tekrarlanan şeyler yeni bi şey yok zaten Merhaba Eger o mesaji bana cekenin tavrini ve muslumanligini begendiyseniz, ve Yuuhh diye cikislar yaparak Yasin okumadan uyumadigini soyleyen bir insani ateist sinifina koyan bir kisiye katiliyorsaniz, tebrik ediyorum. mesajimi post ederken. Lutfen bilgili olanlar cevap versin demistim. Inanmak ve inanan olmak birinin kafasindaki kaygilari, korkulari , celiskileri silmeye yetmiyor. Ben matematigi cok iyi bilebilirim ama ogreti yetenegim olmayabilir. bu da bunun gibi bir sey. benim sordugum sorulara soruyla cevap veren bir kisinin tarzini uslubunu ya da insana olan saygisini begenmeniz sasirtici. Benim kafamda supheler kaygilar olabilir ama onlara ragmen bir kalp kirmanin bir insan incitmenin ya da inanan bir insana inanmiyor da iste gizliden provokator luk yapiyor gibi bir yakistirma yapmanin pek de guzel degerlendirilecegine inanmiyorum ote tarafta. duzgun cevap yazan ya da suphelerimi cook duzgun bir sekilde tam bir insan gibi anlatmaya calisan dostlarla zaten ozel maillerimizi vererek haberlesiyoruz. geri kalanlar burada BEN COK BILIYORUM egolarini tatmin ederek yazismaya devam edebilirler. Saygilarimla Allah a giden yol, sorgulamak, anlamak ve kanaat getirmekten gecio sevgili donna ve bu sorular yüz yillardir soruluyo, yani sorularin sacma ve anlamsiz diil bana kalirsa... Inanmak bi gereksinim ve ben inamiorum hic bir seye dien adama da inanmiorum ben... aslinda en inancli onlar... INSANA INSAN GIBI YAKLASAN SENIN GIBI INSANLARDAN KURULU OLSA DUZEN... BAK IKI SATIR YAZMISIN SULAR SERPILDI YUREGIME. BANA ANORMAL OLADIGIMI SOYLEYEN BIRI... BOYLE INSANLAR OLUNCA ISTE INANCIM ARTIYOR. SAGOL VALLA BIN KERE SAGOL. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Takma kafana 7 milyara gidiyoruz her uslubu bizmi öyreticeğiz burda yazı yazıyorsa bir mektepden geçmiş demektir adabı maşaret öyrenmedilerse biz ne yapabilirizki. Ben bunu ekstıra yazıyorum her zaman atlıyorlar cevap veremiyorlar bir veren olsa arkası bak nasıl gelicek. Allah var istiyen inanır istiyen inanmaz, Allah insanı suretinde yaratı ret edicek varmı yok bu kadar. Yani tıpkısının aynısı hodra meydan inkar edene ne isim takalım beraberce düşünürüz. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Yukarida yapmis oldugun YUUHH cikislari beni Ateist seklinde suclaman da bana bir Muslumanin tavri gibi gelmedi. canım din kardeşim. sen kalkar Kuran hakkında "Karsilastirma yapiyorum. Kur'an in bize yap dedigi hersey onda da var." gibi birşey söylersen ben rahatlıkla seni cahilliklide suçlarım, karalamaklada suçlarım, YUHHHHHH da derim. evet harbiden yuhhh sana yani. böğle birşeyi nasıl söyleyebiliyorsun. gaza gelip de söğlediği şeyin mantıklı olup olmadığını bilmeden tartışan ateistlerin söyleyebileceği birşey. Ben sorguluyor ve inanmayan gibi gorunuyor olsam da evet kesinlikle öğle görünüyorsun. eğer görünmek istemiyorsan adam gibi araştır. hayatimda yapmadigim tek bir sey vardir. Kalp kirmak ve bir insani uzmek. biraz sert cevaplar vermiş olabilirim. ama sorduğun sorular yetişkin ve aklıbaşında bir müslümanın sormaması gereken sorular. Sen benim ogrenmek ugruna durmadan okudugumu ama milyonlarca mixed information arasinda kaybolup gittigimi ya da bunun ugruna kafayi usutmek uzere oldugumu bilemezsin. Sen BENI bilemezsin. Onun icin Senin BENI cahil cuhela diye suclamaya pek hakkin yok gibi geliyor sayin arkadasim. Hz. Adem zamanındaki kardeşlerin birbirleriyle evlenmelerinin haram olmadığı olayını orta okulda öğretiyorlar. Paragraf paragraf cok detayli bir sekilde beni bilgilendirdigini zannettigin halde iki satir yazan ama saygiyla yazan arkadaslardan daha cok icimi rahatlattigini soyleyemiyecegim senin rahatlamaktan önce öğrenmeye ihtiyacın var. birçok yerde bunu vurgulamaya çalıştım. haksızda değilim. cogu yerde de ne kadar genel ve klise cevaplar verdigini donup bir daha okursan, zaten benim beynimi bulandiran insanlardan biri oldugunu cok iyi anlayacaksin. senin sorduğun sorular acemi veya cahil Ateistler arasında en klişe sorulardan. Ben bir soru soruyorum. Senin cevabin "SENCE NEDEN OLABILIR? SENIN AKLINA HICBIR IHTIMAL GELMIYOR MU. SORDUGUN SORULARA VEEBILECEK EN UFAK CEVABIN BILE YOK MU? TABIIKI VAR. BUNU ADIM GIBI BILIYORUM" gibi bir cevap veriyorsun. Wow! birdenbire rahatlatti bu cevabin beni. Ne kadar bilgili ve aydin bir cevap saygilar orda seni biraz düşünmeye zorluyorum. kendi mantığını kullan diyorum. neden afrikaya din gönderilmedi de araplara gönderildi diyorsun. Afrikadaki insanlar müslüman değil diye cehenneme gideceklerinimi sanıyorsun. Afrikadan Müslümanlığın dahamı iyi yayılacağını sanıyorsun. madem öğle düşünüyorsun Ateist anne ve babadan doğan çocuğun günahı ne diyede düşünmen gerekir. herkes eşit şartlarda olamaz. bu çok saçma olurdu. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Ben bunu ekstıra yazıyorum her zaman atlıyorlar cevap veremiyorlar bir veren olsa arkası bak nasıl gelicek. Allah var istiyen inanır istiyen inanmaz, Allah insanı suretinde yaratı ret edicek varmı yok bu kadar. Yani tıpkısının aynısı hodra meydan inkar edene ne isim takalım beraberce düşünürüz. sevgili lenacığım lütfen bu konuda ısrar etme tamam insanı allah yarattı ama kendi suretinde değil allahın sıfatları arasında yaratılan ve var olan hiçbir şeye benzemediğini belirten vahdaniyet sıfatı vardır. " o yaratılanlardan hiç birine benzemez" insanı yaratan odur fekat kendi süretinde değil tamam... sevgili arkadaşlar burada birşeyleri tartışmaya çalışıyoruz lütfen polemiğe girmeyin yine konu dağıldı ilkokul çocukları gibiyiz lütfen konunun etrafından dağılmayalım... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Buyurun bakalım, benim gibi Allah insanı suretinde yarattı diğe okuyanlar utansınlar bende utanıyorum şimdi. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 lena sana dokunmuyorum. sen iyimisin. ne demek istediğini anlayamadım... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.