Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Bekir Coşkun' un yazısı...... Burkina Faso fasa fiso.. "Bhutan" diye bir yer duydunuz mu Hindistan ile Çin arasında Himalaya Dağları'nda dandik bir ülke Para birimi, Ngultrum Dili, Dzongkha Cape Verde Atlas Okyanusu'nda Senegal açıklarında bir takımada En önemli "köle" merkeziydi Zamanında "kunta kinte"leri ilk buraya getirirlerdi Peki Kribati Pasifik Okyanusu'nda En büyük dağı, 81 metre.. Yani, Sabancı Kuleleri'nin yarısı kadar falan Saint Kitts ve Nevis.. Ben hiç duymamıştım doğrusu Karayip Denizi'nde bir adaymış Enflasyonu yüzde 2.5 Şimdi sıkı durun.. Afganistan, Almanya, ABD, Andorra, Angola, Antigua ve Barbuda Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahama Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Batı Sahra, Belçika, Belize, Benin Beyaz Rusya, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Bosna Hersek Botsvana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Brundi, Cap Verde, Cezayir, Cibuti, Cook Adaları, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin Danimarka, Doğu Timor, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador Ekvador Ginesi, El Salvador, Endonezya, Eritre, Ermenistan, Estonya Etiyopya, Faroe Adaları, Fas, Fiji, Fildişi Sahilleri, Filipinler Filistin, Finlandiya, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gin Bissau, Grenada, Guatemala, Guyana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güne Kıbrıs Rum Yönetimi, Güney Kore, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan Hindistan, Hollanda, Honduras, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika Japonya, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan Kenya, Kırgızistan, Kribati, Kolombiya, Komor, Kongo, Kosta Rika Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Küba, Laos Letonya, Lesoto, Liberya, Libya, Liechtenstein, Litvanya, Lübnan Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Madagaskar, Malavi, Maldivler Malezya, Mali, Malta, Mauritius, Marshall Adaları, Meksika, Mısır Mikronezya, Moldova, Moğolistan, Monako, Moritanya, Mozambik Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Nikaragua, Nijer, Nijerya, Niue Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Palau, Panama Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Porto Riko Romanya, Rusya, Ruanda, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Sain Vincent ve Granada, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Senegal Sırbistan, Seyşeller, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Slovenya Solomon Adaları, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suud Arabistan, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tataristan Tayland, Tayvan, Togo, Tonga, Trinidad Tobago, Tunus, Tuvalu Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vanuatu Vatikan, Venezüella, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan Zambiya, Zimbabve Liste bitti Çünkü dünya bitti Türkiye'de "benzin" işte bunların hepsinden daha pahalı.. Hepsinden Hayırlara vesile olan AKP Hükümeti'ni tebrik ediyorum DEMOKRASİ, dört yılda bir ortaya sandık koymakla olmuyor Sandık yeterli olsaydı, en çok sandığın bulunduğu toptancı hali demokrasinin beşiği olurdu Adam gibi demokrasilerde toplum her an negatif ve pozitif tepkilerl ülkeyi yönetenleri yönlendirir Benzin 3 YTL'yi aştı Bu dünyanın en pahalı benzinidir Yeryüzünde benzini Türkiye'den daha pahalı olan bir başka ülke yok (Türkiye'den sonra İngiltere geliyor; 1.48 dolar. Türkiye'de ise benzi 1.8 dolar. Bir İngiliz'in aylık geliri ise aynı işi yapan Türk'ün tam 1 katıdır. Demokratik tavrınız olmayacak mı? Bir ses, bir seda?.. * Elbette olmayacak Siyasi iktidarlar da zaten bu sessizliği biliyor ve bundan yararlanı bildiklerini yapıyorlar En iyisi siz sesinizi çıkartmayın Gerçi benzin alırken surat asmak, arabaya oturunca "Bu kadar da olma yani..." demek de bir tepkidir. Yeterlidir Maaşı götürüp bir depo benzine yatırdığınızda, tepki olara parmağınızı arabanın çakmak deliğine de sokabilirsiniz Birkaç sene önce Mısır'da ekmeğe yapılan zammı protesto etmişti Araplar bir günde yarı yarıya inmişti ekmeğin fiyatı. Mısırlı Araplar kada olmayın. Benzin fiyatının yüzde 61.1'i vergidir Bu; imam genel müdür kadroları için, dinci şirketlere verilen ihalele için, evlere makarna-pirinç dağıtıp oy almak için, Ali Dibo'lar içi iktidara lazımdır Yani litre başı verdiğiniz her 3 YTL'nin yaklaşık 1.8 YTL'si.. Siz bilmiyormuş gibi yapın Tam 50 yıldır yaptığınız gibi.. Öyle sessiz.. Öyle tepkisiz.. Öyle sinmiş.. Öyle suskun.. Arabasının deposundaki benzine sahip çıkamayan halkın, ülkesini geleceğine sahip çıkması olası mıdır?. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Bekir Coşkun' un yazısı...... Burkina Faso fasa fiso.. "Bhutan" diye bir yer duydunuz mu Hindistan ile Çin arasında Himalaya Dağları'nda dandik bir ülke Para birimi, Ngultrum Dili, Dzongkha . . . Öyle sessiz.. Öyle tepkisiz.. Öyle sinmiş.. Öyle suskun.. Arabasının deposundaki benzine sahip çıkamayan halkın, ülkesini geleceğine sahip çıkması olası mıdır?. Çok güzel bir yazı sevgili sardunya, Düşünüyorum da, bu olumsuzlukların müsebbibi bizler değilmiyiz? Memleketi hortumcu gurupların eline terkeden yöneticileri, buyurun bu ülke size emanet diye oraya bizler göndermiyormuyuz ? Bu durumda halkın aydınlanması gerek. Aydınlanıp ta doğruyu yanlıştan ayırabilmesi gerek. Samimi insanı iki yüzlüsünden ayırabilmesi gerek. Haklıyı, haksızdan normali, anormalden. Adil düzeni, sömürü düzeninden ayırabilmesi gerek. Seçimlerde sadece siyasilere oy verme görevini değilde, Asıl gerekli olanında siyasilerin çizgilerinin/tüzüklerinin kimler için hazırlandığını bilmeleri gerek. Halkımızın çoğunluğu bu konuda bilgisiz, bildiklerini sanıyorlar. İşte sonuç meydanda. Eh tabiiki bu görev de siz aydınlara düşmekte. Bizleri aydınlatacaksınız yılmadan usanmadan. Forumlarda yada bizzat. İletişim kurabildiğiniz her şekilde. Bizlerde, siz aydınların peşinden geleceğiz. Yapın lütfen, karınca kararınca. Selamlar. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Maalesef ülkemizde bir vergi kültürü oluşturabilmiş değiliz. Her gelen hükümet de buna çanak tutmuştur. Bugün vergi gelirlerinin %70 i dolaylı vergilerden (KDV,ÖTV,ÖİV vs) sağlanmaktadır. Geri kalan, gelir üzerinden alınan %30 verginin de %70-80' ini ilk 500 firma ödemektedir. Geri kalan vergi mükellefleri ya ödememekte, ya da hemen hemen bir asgari ücretliyle aynı seviyede vergi ödemektedir. Bugün vergi mükelleflerinin çoğunluğu büyük şehirlerde bulunmaktadır. Büyük şehirlerde vergi inceleme oranı ise yalnızca %1 dir. Yani her yüz mükelleften yalnızca bir tanesi incelenebiliyor. Hal böyle olunca da zaten vergi ödeme konusunda kaypak olan halkımıza, vergi kaçırma konusunda çanak tutulmuş oluyor. Yeterli vergi toplayamayan devlet için de en kolay yol, dolaylı vergilere yüklenmek oluyor. Ondan sonra vergi kaçıranı bile utanmadan şikayet edebiliyor. Benzine, tüpe, tekele, otomobile yüklenildikçe yükleniliyor. Sonuç ortada... Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, en pahalı iletişimini yapıyoruz, en pahalı otomobillere biniyoruz... Çözüm mü? Çözüm, vergi kültürünün yaygınlaşması. Bu da ancak sıkı denetimlerle olur. Vergi kaçırmaya yeltenen adam önce bir düşünmeli, "yakalanırsam yanarım" diyebilmelidir. Vergi kültüründeki bu kaypaklık devam ettikçe, dolaylı yollardan alınan vergilere de yüklenilmeye devam edecek. Benzin, şu an vergi gelirlerinde hatırı sayılır bir kalem tutmaktadır. Hiç kimse yakın zamanda benzinden alınan verginin düşürülmesini beklemesin. Bu Türkiye'nin bir gerçeğidir. Her ne kadar AKP hükümetini pek çok konuda eleştiriyor olsam da, bugün AKP yerine başka bir hükümet olsaydı da durum bundan daha farklı olmayacaktı. Bu arada size bir tüyo arkadaşlar. Vergi kaçırıldığı yönünde ihbarda bulunanlar, bu ihbar neticesinde tahakkuk ve tahsili edilen verginin %5 ini muhbir payı olarak almaktadır. Yani ihbarınız sonucunda 100 bin YTL.lik vergi tahakkuk ve tahsili yapılırsa, 5 bin YTL.si sizindir. Haydi işbaşına... (Not : Bu bir şaka değildir) Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Birde buna ek olarak şunu söyleyebiliriz.Sanayicimizde üretim yaparken dünyanın en pahalı elektriğini ve benzinini kullanıyor sınrlar açılıyor bizden daha düşük bedellerle üretim yapan adamlarla rekabet et diyorlar.Adam ekiyor buğdayı ,ayçiçeği,fındığı dünyadaki en yüksek maliyetle ,karşılığında belirlenen ücret yaptığı masrafı karşılamıyor.Ondan sonra deniyor ki dünya da bu ücreti veriyor.E kardeşim sen bana aynı maliyet şartlarını mı hazırlıyorsun ki bana bu ücreti verme cüretini gösteriyorsun.Benzini pahalı ver,elektriği pahalı ver,gübreyi pahalı ver ondan sonra rekabet et dışarıyla de.Ardından sanayi,tarım gelişsin de buna çocuklar bile güler Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Arkadaşlar belki bilmiyorsunuz ama en çok hortumcu , yolsuzluk yapan bu hükümet zamanında ortaya çıkarıldı ceza kesildi yargılatıldı..Bugün eğitimdeki öğrencilerimize kitapları ücretsiz dağıtılıyorsa , fakir halka kömür gıda veriliyorsa , bir çok hükümetin yaptığı asfaltlı yolların kat katı yapılmışsa , yeni yollar köprüler kavşaklar raylı sistemler yapılıyorsa vs bu o hortumların kesilmesinden ve tahsilinin yapılmasıyla olmuştur.Benim gördüğüm bu yani.Benzinin pahalılaşması tıpkı ilaçada olduğu gibi kur farkından ve bu ülkenin ekonomisinin güçlenmesini istemeyen karışıklık çıkartmaya uğraşan dış mihraklar tarafından kaynaklanıyor..Bunlar borsayı bile kontröllerinde tutabiliyor..Düşünün o zaman zayıf ülkelerin ekonimik dengesinide etkilerler mi etkileyemezler mi ? Eskisinden kat kat iyi yönde ekononmimiz , benzinde bunlar olsada ihracattaki enflasyondaki iç bütçedeki vs onlarca yıldır oluşamayan güzel tabloyuda görün ! VARSA GÜZEL FİKİRLERİNİZ ÇÖZÜMLERİNİZ SİZİDE DİNLEYELİM ! Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 sanki Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu hükümet zamanında benzine zam gelmiş gibi konuşuluyor... en düşük memur maaşı : 328 ytl den 608 ytl ye %85 artış ortalama kamu işçisi : 1012 ytl den 1573 ytl ye %55 artış 2002 yılında bir memur maaşı ile 100 kg peynir alınırken 2005 sonunda 120 kg, 128 lt aycicek yagı alınırken 2005 sonunda 200 lt, 17 adet tüp alınırken 2005 sonunda 21 tane 2002 yılındaki öğretmen maaşı ile 556 kg makarna, 63 kg dana eti, 447 lt süt, 345 kg toz şeker alınıyordu 2005 yılı sonunda 756 kg makarna, 72 kg dana eti, 530 lt süt, 395 kg toz şeker alınıyordu asıl konu şimdi ortadoğudaki savaş nedeniyle 2002 yılında ortalama 23 dolar olan hampetrol varil fiyatı, 48 dolara yükseldi. fiayt farkı bu nedenle 2002 ile 2005 arasında %105 olurken tüketiceye bu oran %55 oranında yansıltıldı... bu artışlar nedeniyle 120 kez fiyat ayarlandı ve benzin fiyatları geriledigi dönemlerde 47 kez fiyat indirimi yapıldı... tv fiyatları 918 ytl den 633 ytl ye bulaşık mak. 958 ytl den 787 ytl ye buzdolabı 757 ytl den 622 ytl ye istanbul-ankara uçak bileti 2002 de 113 ytl iken 2005 de 63 ytl ye kadar düştü zorunlu tasarruf sahiplerine 3 yılda 10.7 katrilyon tl ödendi bu hükümet daha ne yapsında size yaransın anlamıyorum aralık 2005 e göre yapılan araştırmalardır... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Bu belirttiğiniz rakamları nereden tespit ettiniz, sayın asil1453... Emekli maaşı geçtiğimiz yıl 450 ytl'di bu yıl 500 ytl... Asgari ücret şuan net 350 ytl... Bunun yanında akaryakıta ve doğalgaza gelen zamlarla bu vatandaşın geçinebilmesi mücize. Resmi rakamlarla konuşalım, mevcut hükümetin propagandasını yaparken verdiğiniz rakamlar Türkiye'nin gerçek yüzünü belirtmiyor. Siz savunduğunuz hükümetin methiyesini yapabilirsiniz, siz onlara inanadabilirsiniz, ama herkes yaşadığını biliyor. Türkiye'de üretim seviyesi gün geçtikçe düşmekte. Tüketimde o ölçüde azalmakta. Siz inanmaya devam edin, biz bakmak ile görmek arasındaki farkı yakalayanlardanız Allah'a şükür. Selamlar Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Bu belirttiğiniz rakamları nereden tespit ettiniz, sayın asil1453... Emekli maaşı geçtiğimiz yıl 450 ytl'di bu yıl 500 ytl... Asgari ücret şuan net 350 ytl... Bunun yanında akaryakıta ve doğalgaza gelen zamlarla bu vatandaşın geçinebilmesi mücize. Resmi rakamlarla konuşalım, mevcut hükümetin propagandasını yaparken verdiğiniz rakamlar Türkiye'nin gerçek yüzünü belirtmiyor. Siz savunduğunuz hükümetin methiyesini yapabilirsiniz, siz onlara inanadabilirsiniz, ama herkes yaşadığını biliyor. Türkiye'de üretim seviyesi gün geçtikçe düşmekte. Tüketimde o ölçüde azalmakta. Siz inanmaya devam edin, biz bakmak ile görmek arasındaki farkı yakalayanlardanız Allah'a şükür. Selamlar anlayabileceginiz kadar açık yazıyor en azından 2002 de aldıgınız maaşa ne alınıyordu 2005 aralık ayında ne alınabiliyordu diye somut rakamlar var... 2002 de asgari ücretle 187 kg ekmek, 69 kg tavuk eti, 695 bardak çay alınırken 2005 de asgari ücretle 289 kg ekmek, 109 kg tavuk eti, 1094 bardak çay alınıyor 2002 de ssk aylığı ile 340 kg ekmek 39 kg dana eti 213 kg toz şeker alınırken 2005 de ssk aylığı ile 401 kg ekmek 42 kg dana eti 231 kg toz şeker alınıyor. enflasyon rakamlarına bak Allah aşkına sardunyam kredi kartı faizlerine bak sizin kredi kartınız varmı bilmiyorum ama bu hükümet önlem almasaydı daha çok kredi kartı nedeniyle iflas edenler görecektik.. ayrıca ben kendimden hatılıyorum %11 olan kredi kartı faizi şimdi %5,3 lerde... kasım 2002 de enflasyon %31.8 iken aralık 2005 de enflasyon 7.8 en düşük ssk aylığı 257 ytl den 450 ytl ye en yüksek ssk aylığı 495 den 805 ytl ye en düşük bağkur aylığı 150 ytl den 353 ytl ye bu hükümet döneminde cıkmıştır. elektrikde 3 yıldır zam yok bu da bi gercek değilmidir sardunyam? ayrıca yine bu hukumet zamanında 3 milyon ton ücretsiz kömür dağıtıldı. bunudamı görmediniz bizim mahallede bile muhtara muracaat eden ailelere verildi bu kadar kör olmamalısınız... yatırım için istenen evrak sayısına bak sardunyam önceden 48 çeşit evrak isteniyordu bi fabrika veya yatırım yapacagında şimdi 5 evrak yetiyor.. yine bu hukumet döneminde batık bankalardan 10 milayar 800 milyon dolar tahsil edildi.... daha iyi bi hükümet varsa onu desteklerim ama bu hukumetin yaptıklarını hangi hükümet yaptı? ama ilerde daha iyi bi hükümet çıkarsa onu desteklerim şuanki görünen diğer parti ve adayları bu fikrime uzak duruyor.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 2002'de aldığımız peynirin kilosu 2005'te arttı, 2002'deki ev kiraları 2005'te %200 arttı. Elektirik, doğagaz, su gibi mecburi tüketim yaptığımız şeylerin fiyatlarıda arttı. Bu durumda 2002 de aldığımı peynirin kilosu kaç ytl.dir? Sana ev ödevi. Şaka bir yana dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülke olarak en azından bir konuda dünya lideri olmaktan gurur duymalımıyız. Bu durumda akaryakıt artarken nasıl oluyorda enflasyon düşük oluyor, matematik bunu doğrulamıyor. Bir emeklinin aldığı maaş 500 ytl, ev kirası 400 ytl, tüketim yaptığı şeyleri eklersek aldığı paranın üzerinde tüketim yapıyor olduğuna göre bu emekli nasıl yaşıyor? Aynı zamanda Türkiye'de yoksulluk sınırı rakamı 1.850 ytl olmasına rağmen asgari ücret ve emekli maaşları bunun yaklaşık 4/1'i oluyor. Mevcut partiler konusunda sizinle hemfikirim ama ben kötünün iyisi diyerek akp'yi desteklemiyorum. Vatan topraklarını satan ve yabancı sermaye safsatası ile özelleştirilen kamu mallarının acısını biz çekerken onlara alkış tutamam. Zaten bizim amacımız kötünün iyisini belirlemek değil, amacımız yeni bir siyasi anlayış, yeni bir düşünce yapısı. Dünle beraber gitti ne varsa, artık yeni şeyler söylemek lazım. Selamlar Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 2002'de aldığımız peynirin kilosu 2005'te arttı, 2002'deki ev kiraları 2005'te %200 arttı. Elektirik, doğagaz, su gibi mecburi tüketim yaptığımız şeylerin fiyatlarıda arttı. Bu durumda 2002 de aldığımı peynirin kilosu kaç ytl.dir? Sana ev ödevi. Şaka bir yana dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülke olarak en azından bir konuda dünya lideri olmaktan gurur duymalımıyız. Bu durumda akaryakıt artarken nasıl oluyorda enflasyon düşük oluyor, matematik bunu doğrulamıyor. Bir emeklinin aldığı maaş 500 ytl, ev kirası 400 ytl, tüketim yaptığı şeyleri eklersek aldığı paranın üzerinde tüketim yapıyor olduğuna göre bu emekli nasıl yaşıyor? Aynı zamanda Türkiye'de yoksulluk sınırı rakamı 1.850 ytl olmasına rağmen asgari ücret ve emekli maaşları bunun yaklaşık 4/1'i oluyor. Mevcut partiler konusunda sizinle hemfikirim ama ben kötünün iyisi diyerek akp'yi desteklemiyorum. Vatan topraklarını satan ve yabancı sermaye safsatası ile özelleştirilen kamu mallarının acısını biz çekerken onlara alkış tutamam. Zaten bizim amacımız kötünün iyisini belirlemek değil, amacımız yeni bir siyasi anlayış, yeni bir düşünce yapısı. Dünle beraber gitti ne varsa, artık yeni şeyler söylemek lazım. Selamlar ev kiraları arttı demişsin hükümet düzenlemiş en fazla şu kadar artırabilirsin diye oran koymuş bu artık ev sahibi ile kiracı arasına kalmış.. elektrik e 3 yıldır zam olmamış (halen anlamakta zorluk çekmişsin arttı diyerek) diğer tüketim maddelerine zam olmamış demiyorum ama 2002 de aldıgın maaşla ne kadar ekmek-su-tüp alıyordun 2005 te ne kadar alabiliyorsun diye kıyaslama yapmışım yani ALIM gücün artmış... vatan topragını satan demişsin bununda oranı belirli komple bi satış diye bişeymi var.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 ev kiraları arttı demişsin hükümet düzenlemiş en fazla şu kadar artırabilirsin diye oran koymuş bu artık ev sahibi ile kiracı arasına kalmış.. elektrik e 3 yıldır zam olmamış (halen anlamakta zorluk çekmişsin arttı diyerek) diğer tüketim maddelerine zam olmamış demiyorum ama 2002 de aldıgın maaşla ne kadar ekmek-su-tüp alıyordun 2005 te ne kadar alabiliyorsun diye kıyaslama yapmışım yani ALIM gücün artmış... vatan topragını satan demişsin bununda oranı belirli komple bi satış diye bişeymi var.. Hükümet düzenliyor ama ne kadar takip ediyor. Alım gücümüz arttı demişsiniz, akaryakıta zam geldiğinde nasıl oluyorda alım gücümüz artıyor. Akaryakıta zam demek aldığın her ürünün fiyatının artması demek. Ekmek, su ve tüp konusunda da yanılıyorsunuz, tüpün fiyatı 4 yıl önce ne kadar dı, şimdi ne kadar? Aldığımız tüm ürünlerin ayrıca listesini mi çıkarmalıyız? Neyi savunuyorsunuz sanırım sizin ekonomik anlamda 2002'den daha iyi bir konumda olduğunuzu düşünebiliriz. Ama çevremizde gördüğümüz insanlar için bunu söyleyemiyoruz. 2006 yılı içerisinde doğalgaza 3. zam geldi, geçtiğimiz yıl yaktığımız yakıtın aynı miktarını yakarsak ödeyeceğimiz fatura yarı yarıya artmış olacak. Mecburi tüketim mallarında şarküteri ürünlerinde gözle görülür bir artış var ancak çiftçinin ürettiği toprak mahsullerinde artış olmaması, hükümetin çiftçiye atmış olduğu kazıktan kaynaklanıyor. İnsanlar ürettikleri malı hakkınca satamıyorlar, ancak tüccar kazanıyor ama tüccar çiftçiden aldığı ürünü şehre getirirken onun üzerine kendi giderlerini de ekliyor. Bunun içinde benzin de var. Türkiye'de Akp'nin iktidara gelmesinden bu yana dolaşan bir sıcak para var ve bu parayı istedikleri an çekecek olan güçler iplerimizi ellerinde tutmak isteyenler var. Akp'nin almış olduğu ve alacağı tüm yanlış kararlarda bunun etkisi olduğu biliniyor. Ekonomide herhangi bir sarsıntı hükümetin işini anında bitirir ama siz bu sıcak paranın bizi kurtaracağını düşünmeyin. İstedikleri an çekerler. Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Hükümet düzenliyor ama ne kadar takip ediyor. Alım gücümüz arttı demişsiniz, akaryakıta zam geldiğinde nasıl oluyorda alım gücümüz artıyor. Akaryakıta zam demek aldığın her ürünün fiyatının artması demek. Ekmek, su ve tüp konusunda da yanılıyorsunuz, tüpün fiyatı 4 yıl önce ne kadar dı, şimdi ne kadar? Aldığımız tüm ürünlerin ayrıca listesini mi çıkarmalıyız? Neyi savunuyorsunuz sanırım sizin ekonomik anlamda 2002'den daha iyi bir konumda olduğunuzu düşünebiliriz. Ama çevremizde gördüğümüz insanlar için bunu söyleyemiyoruz. 2006 yılı içerisinde doğalgaza 3. zam geldi, geçtiğimiz yıl yaktığımız yakıtın aynı miktarını yakarsak ödeyeceğimiz fatura yarı yarıya artmış olacak. Mecburi tüketim mallarında şarküteri ürünlerinde gözle görülür bir artış var ancak çiftçinin ürettiği toprak mahsullerinde artış olmaması, hükümetin çiftçiye atmış olduğu kazıktan kaynaklanıyor. İnsanlar ürettikleri malı hakkınca satamıyorlar, ancak tüccar kazanıyor ama tüccar çiftçiden aldığı ürünü şehre getirirken onun üzerine kendi giderlerini de ekliyor. Bunun içinde benzin de var. Türkiye'de Akp'nin iktidara gelmesinden bu yana dolaşan bir sıcak para var ve bu parayı istedikleri an çekecek olan güçler iplerimizi ellerinde tutmak isteyenler var. Akp'nin almış olduğu ve alacağı tüm yanlış kararlarda bunun etkisi olduğu biliniyor. Ekonomide herhangi bir sarsıntı hükümetin işini anında bitirir ama siz bu sıcak paranın bizi kurtaracağını düşünmeyin. İstedikleri an çekerler. saygıdeger arkadasım ben gıda maddelerine zam gelmedi demedimki geldi ama 2002 deki maaşına ne kadar gıda maddesi alıyorsan 2005 de daha fazlasını alabiliyorsun diye kıyaslama yaptım yani 2005 de maaş zammı olmadı hep maaşın sabitmi kaldı? 2002 deki maaşı ile bir gıda maddesi alan vatandaş 2005 deki maaşı ile daha fazlasını alabildi diyorum.. sadece benzin konusu var o da zaten global bi konu yani kasıtlı bişey olsa 47 kez pompada indirim olmazdı dimi? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 saygıdeger arkadasım ben gıda maddelerine zam gelmedi demedimki geldi ama 2002 deki maaşına ne kadar gıda maddesi alıyorsan 2005 de daha fazlasını alabiliyorsun diye kıyaslama yaptım yani 2005 de maaş zammı olmadı hep maaşın sabitmi kaldı? 2002 deki maaşı ile bir gıda maddesi alan vatandaş 2005 deki maaşı ile daha fazlasını alabildi diyorum.. sadece benzin konusu var o da zaten global bi konu yani kasıtlı bişey olsa 47 kez pompada indirim olmazdı dimi? Bunlar dünyanın en pahalı benzinini bizim kullandığımız gerçeğini ve Avrupa'nın en pahalı doğalgazını tükettiğimiz gerçeğini değiştiriyor mu? Sizin matamatik hesabınız fiyatı artan bir ürünün nasıl alımını kolaylaştırıyor anlamadık gitti... Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Bunlar dünyanın en pahalı benzinini bizim kullandığımız gerçeğini ve Avrupa'nın en pahalı doğalgazını tükettiğimiz gerçeğini değiştiriyor mu? Sizin matamatik hesabınız fiyatı artan bir ürünün nasıl alımını kolaylaştırıyor anlamadık gitti... cünkü maaşa gelen zam oranı fiyatı artan ürünün artış oranından daha fazla... bilmiyorum ne yapsa size yaramaz bu hükümet.. önyargılı davrandığınız sürece bedavada verseler siz şikayet edersiniz üste neden para vermiyorlar diye. saygılarımla.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 cünkü maaşa gelen zam oranı fiyatı artan ürünün artış oranından daha fazla... bilmiyorum ne yapsa size yaramaz bu hükümet.. önyargılı davrandığınız sürece bedavada verseler siz şikayet edersiniz üste neden para vermiyorlar diye. saygılarımla.. Sizin için de tam tersini söylemek gerekir herhalde, ne yapsalar alkışlayacaksınız. Sizin için önemli değil ne yaptıkları, Müslümanım der ama gider bop projesine imza atar sormak aklınıza gelmez ne yapıyorsun diye. Hangi ekonomiden söz ediyorsunuz. Benim annem ve babam emekliler aldıkları maaşa ne kadar zaman geldi biliyormusun. Şuan en yüksek maaşı devlet memurları alıyor ama ona da gelen oran belli. Ben sana soruyorum dünyanın en pahalı benzinini ve yakıtını biz kullanıyoruz neden diye, sen bana aldığımız ürüne gelen zaman maaşa gelen zamdan az diyorsun. Size Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla gaflet, delalet ve ihanet içinde ki hükümeti ile başarılar ve de saadetler diliyorum. Ama bunun mümkün olmayacağını biliyorum. Dünya kimseye kalmadı kalmaz, Sultan Süleyman'a kalmadı böyle. Hiç bir kitap yazmaz... Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Sizin için de tam tersini söylemek gerekir herhalde, ne yapsalar alkışlayacaksınız. Sizin için önemli değil ne yaptıkları, Müslümanım der ama gider bop projesine imza atar sormak aklınıza gelmez ne yapıyorsun diye. Hangi ekonomiden söz ediyorsunuz. Benim annem ve babam emekliler aldıkları maaşa ne kadar zaman geldi biliyormusun. Şuan en yüksek maaşı devlet memurları alıyor ama ona da gelen oran belli. Ben sana soruyorum dünyanın en pahalı benzinini ve yakıtını biz kullanıyoruz neden diye, sen bana aldığımız ürüne gelen zaman maaşa gelen zamdan az diyorsun. Size Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla gaflet, delalet ve ihanet içinde ki hükümeti ile başarılar ve de saadetler diliyorum. Ama bunun mümkün olmayacağını biliyorum. Dünya kimseye kalmadı kalmaz, Sultan Süleyman'a kalmadı böyle. Hiç bir kitap yazmaz... benzine mecburi gelmiş keyfinden yapmamış dünyada varil başına petrole zam gelirse ister istemez türkiye yede yansır. Türkiye nin kullandıgı petrolün tamamını kendi çıkarıyor olsa bundan etkilenmezdi. herkesin bildiği gibi ortadoğudaki savaşlardan meydana gelen zamlarda türkiye de etkilenir. aksi durumunda düşürüyorda fiyat indirimi yapılıyor... saygılarımla.. (Ahmet Hocaya yaptıgınız suclamaların cevabı gelince sustunuz o konuda nezaketende bi özür dileseniz iyi olurdu.) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 benzine mecburi gelmiş keyfinden yapmamış dünyada varil başına petrole zam gelirse ister istemez türkiye yede yansır. Türkiye nin kullandıgı petrolün tamamını kendi çıkarıyor olsa bundan etkilenmezdi. herkesin bildiği gibi ortadoğudaki savaşlardan meydana gelen zamlarda türkiye de etkilenir. aksi durumunda düşürüyorda fiyat indirimi yapılıyor... saygılarımla.. (Ahmet Hocaya yaptıgınız suclamaların cevabı gelince sustunuz o konuda nezaketende bi özür dileseniz iyi olurdu.) Abd'de ve Avrupa'da benzinin litresi ne kadar bir ara öğreniniz. Nedense dünyada varil başına gelen en yüksek zam Türkiye'de oluyor. Ahmet Hoca hakkında özür mü dileyeceğim, neden, ne oldu ki. Akp akladı mı kendilerini. Sayın başbakan işi gücü bıraktı, bu olayla ilgileniyor ama nedense danıştay olayında Antalya'da gençlik kollarında eğleniyordu. Biz bunlara alışkınız yakında Ahmet Hoca hakkında daha ne kerametler öğreniriz belli olmaz. Bu ülkede iktidar da olanlar istedikleri adamı aklar, istediklerini karalarlar. Ben size daha önce de sordum ama siz bunlarla ilgilenmezsiniz Ahmet Hoca'nın nasıl bu kadar çok Akp'li ve SP'li vekil tanıdığı var. Alıntı
Φ sule70 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 DÜNYADA NE KADAR? Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) verilerine göre ağustos sonu itibariyle 95 oktan kurşunsuz benzin Fransa’da 1.50 dolara, Almanya’da 1.59 dolara, İtalya’da 1.54 dolara, İspanya’da 1.25 dolara, Japonya’da 1.22 dolara, İngiltere'de 1.61 dolara, Kanada’da 0.83 dolara, ABD’de ise 0.65 dolara satılıyor. Yılbaşında ortalama 2.30 YTL olan kurşunsuz benzinin litresi yapılan son zamların ardından pompada ortalama 2.78 YTL'ye kadar yükseldi. yani Türkiyede'de 2,00 dolar litre fiyatı., En yüksek vergi Türkiye'de Türkiye'de yüksek benzin fiyatının en büyük sebebi olan vergi oranları %71 seviyesinde bulunuyor. Buna göre, ortalama fiyatı 2.78 YTL olan bir litre kurşunsuz benzin için ödenen ücretin yaklaşık 2 YTL'si vergilere gidiyor. Vergi oranları İngiltere'de %67.3, Fransa’da % 64.9, Almanya’da % 64.6, İtalya’da % 61.6, İspanya’da %53, Japonya’da %44.5 ve Kanada’da ise %31.7 düzeyinde bulunuyor. işte gerçek burda Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2006 DÜNYADA NE KADAR? Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) verilerine göre ağustos sonu itibariyle 95 oktan kurşunsuz benzin Fransa’da 1.50 dolara, Almanya’da 1.59 dolara, İtalya’da 1.54 dolara, İspanya’da 1.25 dolara, Japonya’da 1.22 dolara, İngiltere'de 1.61 dolara, Kanada’da 0.83 dolara, ABD’de ise 0.65 dolara satılıyor. Yılbaşında ortalama 2.30 YTL olan kurşunsuz benzinin litresi yapılan son zamların ardından pompada ortalama 2.78 YTL'ye kadar yükseldi. yani Türkiyede'de 2,00 dolar litre fiyatı., En yüksek vergi Türkiye'de Türkiye'de yüksek benzin fiyatının en büyük sebebi olan vergi oranları %71 seviyesinde bulunuyor. Buna göre, ortalama fiyatı 2.78 YTL olan bir litre kurşunsuz benzin için ödenen ücretin yaklaşık 2 YTL'si vergilere gidiyor. Vergi oranları İngiltere'de %67.3, Fransa’da % 64.9, Almanya’da % 64.6, İtalya’da % 61.6, İspanya’da %53, Japonya’da %44.5 ve Kanada’da ise %31.7 düzeyinde bulunuyor. işte gerçek burda Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.