Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SEHIR HASTAHANELERI


politika

Önerilen İletiler

Iktidarin "YAP-ISLET"modelinin artik "YAP-ISLET-SOY"modeline dönüsmüs oldugunu bilmem hala bilmeyenlerimiz veyahutta anlamayanlarimiz var mi?

Anlamak istemeyenlerin varligini biliyoruz onlarla zaten tartismak bile gereksizdir.Cünkü ne derseniz deyin duvar duvardir!

Köprülerin,Tünellerin,Yollarin,Hava Limanlarinin YAP ISLET modelini biliyoruz.Biliyoruz ki buralar yapici firmalara verilirken o firmalara bir de GARANTI BELGESI  veriliyor.Yani bir ürün satin aldiginizda nasil bir garanti belgesi varsa,Köprüleri,Hava Limanlarini,Yollari ,Tünelleri yapan firmalarada Devlet GARANTI VERIYOR!

Ne garantisi?

Firma ben falan seyi su kadar paraya yaparim diyor.Iktidar bu teklifi kabul ediyor ve firmaya;Size her ay su kadar taksit ödeyecegim diyor.Ve bu taksit hesaplamasini o yollardan,tünellerden köprülerden gececek arac miktari koyarak taahhüt ediyor.Yani atiyorum;Bu köprüden her ay su kadar milyon arac gececek diye hesapliyor.Firma köprüden gecis ücretini ayarlarken o köprüden gececek olan arac sahibinin mali konumunu gözönüne alarak degil kendi uygun gördügü bir ücret uyguluyor.Yani verebilir veremez diye bir kaygisi olmuyor.Cünkü iktidar yani devleti yöneten kisi o firmaya garanti vermis,sana her ay bu kadar para ödeyecegim diye.Ve aysonunda iktidarin hesaplari tutmayinca devletin kasasindan yapici firmaya taksidini ödüyor.Ödemek zorunda cünkü senet sepet var elinde.Taahhüt etmistir.Yani siz o köprüden gecin gecmeyin o köprü icin para ödüyorsunuz ki buna da en hafif deyimle vatandasini soymak denir.

Rahmetli Süleyman Demirel'in cok anlamli bir sözü vardi;demisti ki;Biz birseyler yaptigimizda vatandas DEVLET YAPTI diyordu,simdi ise Recep Tayyib Erdogan yapti deniyor.

Evet Süleyman Demirel bu sözüyle gercekte agzini acamayan veya acmayan topluma kapak yapmisti.

Simdi bir SEHIR HASTAHANELERI diye bir hamle baslattilar.Nedir bu SEHIR HASTAHANELERI?

Devlet Hastahanelerini yikip onlarin yerine kocaman yapilar yaparak bütün hastahaneleri o yapinin icine sigdirmak,yani INSAN SILOSU icin hazirlik!

Bu hastahaneler,ayni yol ve köprüler gibi,YAP-ISLET modeli ile yaptirliyor.

Simdi güleriz aglanacak halimize sözünün nasil gercek oldugunu anlatmaya calisacagim.

Hastahanenin yapilacagi arazi DEVLETIN arazisi,yapacak olan firmaya bedava veriliyor.Yapacak olan firma bu insaat icin gerekli olan parayi yurt icindeki kamu bankalarindan yeterince bulamadigi icin yurt disi bankalara müracaat ederek o bankalardan kredi alirken banka firmadan garanti istiyor.Firma devleti garanti olarak gösteriyor.Yani devlet insaat firmasina kefil oluyor.Kefil olmak demek borclanmak demektir.Firma hastahaneyi yaparken devlete bir fiyat veriyor.Ve her ay bu kadar para alirim diyor.Devlet bu garantiyi veriyor.Peki devlet bu garantiyi verirken neye dayanarak veriyor?

Iste simdi püf noktasina geldik!

Önce yapilan ve yapilacak bu hastahanelerin maliyetini yazayim:

27 Sehir Hastahanesi icin firmanin kullanacagi kapital miktari 10 Milyar Dolar civarindadir.

Peki devlet bu firmaya ne kadar ödeyecek?

Tami tamina 27 Milyar Dolar.

Bu rakamlar devletin bakani tarafindan verilen rakamlardir.

Yani devlet;firmaya bedava arazi verip hastahane yaptiriyor,bunun karsiliginda yapici firmaya 27 Milyar Dolar borclaniyor.Ne güzel degil mi;Kalkiniyoruz ucuyoruz,Bati bizi kiskaniyor!

Dünyanin3.Büyük Hava Limani olan ATATÜRK HAVA LIMANI'NI yik( ki degeri  77 Milyar TL) onun yerine 98 Milyar TL 'ye yeni Hava Limani yaptir ve vatandasin sirtina yeni bir yük yükle.Cünkü o havalimaninin adi ATATÜRK olarak geciyor.Amac bu ismi ortadan kaldirmak.Peki yenisine neden Atatürk adini vermedinde ISTANBUL dedin?Amac apacik ortada degil mi?Ayrica yaptirilan Hava Limaniicin dünyanin en büyük Hava Limani diyede yalanlarida cabasi.Dünyanin en büyük hava limanini Cinliler yaptirdi hem de bizimkinin hemen hemen yarisi fiyatina.

Her neyse biz yine Hastahaneye dönelim!

Yapilan istatistiklere göre dünyada en cok EMAR cekilen ülke Türkiye.Yilda 600 milyon kadar emar cekiliyormus.

Her yil 100 milyon hastahane basvurusu yapiliyormus ki yani herkes yilda 8,5 defa doktora cikiyormus.Düsünülürse bu rakamlar korkunc boyutlardadir.

Iktidar bunlarin hesabini yapiyor ve verdigi ihaleleride bu hesaplara göre düzenliyor.

Katki paylari son bir iki yilda baya bir artti.yani Kanser ilaclari disinda tüm ilaclara katki payi ödenmektedir.

Iktidar hastahane  ihalesi verirken hastalardan bu parayi cikartmaninda hesaplarini yapmaktadir.Yani ne kadar cok hasta gelirse o kadar rahat ödeme olur hesabini yaparken hastalarida birer müsteri olarak görmektedir.Yani müsteri ne kadar cok olursa o kadar yagli balli olacak hersey.

Milletin alinteri vergileriyle yapilmis olan devlet hastahanelerinihic geregi yokken yikip sehir hastahaneleri diye birilerine vatandasi peskes cekerken yikilan hastahanelerin yerine AVM'lerveya Resitanzlar yaptirarak yine devlet malini birilerine peskes cekiyorlar

Bunu adina da SOYGUN denir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.