Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 SESSİZ TEHLİKE Michael Crichton Teknogerilim türünün babası olarak tanınan Michael Crichton yine bu türün örneklerinden biri olan ‘Sessiz Tehlike’ ile çıkıyor okurun karşısına. Michael Crichton, ‘Sessiz Tehlike’de pek çok bilimsel gerçeği soluk kesici bir kurguyla birleştirip heyecanlı bir teknogerilim romanı yaratmış. Ünlü yazar bu kez ‘küresel ısınma’ konusuna eğiliyor. Paris’te bir fizikçi, laboratuarda yaptığı deney gösterisinden sonra, güzel bir kadın tarafından öldürülür. Malezya’nın yabanıl ormanlarında, esrarengiz biri, istediği özelliklere göre kovitasyon teknoloji içeren korkunç bir alet satın alır. Yeni Gine karasularında kullanılmak üzere Vancouver’dan küçük bir araştırma denizaltısı sefere çıkar. Tokyo’daki bir gizli servis ajanı birbirinden bağımsız görünen bu olayların ne anlama geldiğini çözmeye çalışmaktadır. ‘Sessiz Tehlike’, okuru, Grönland’ın buzullarından Antarktika’nın volkanlarına, Arizona çöllerinden Solomon adalarının yabanıl ormanlarına, Paris’in sokaklarından Los Angeles plajlarına taşıyor. Michael Crichton (Yazar) 1942 yılında Chicago’da doğan Michael Crichton, Harvard Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine yazar ve film yapımcısı olarak devam etti. Teknogerilim türünün babası namıyla tanınan yazarın ‘The Andromeda’, ‘Strain’, ‘Kongo’, ‘Jurassic Park’ ve ‘Timeline’ adlı romanlarının yanı sıra ‘Five Patients’, ‘Travels’ ve ‘Jasper Johns’ adlı edebiyat dışı yapıtları var. Michael Crichton, Jeffrey Hudson takma adıyla yazdığı ‘A Case of Nead’ adlı kitabıyla Amerikan Polisiye Yazarlar Derneği tarafından 1968 yılında; ‘The Great Train Robbery’ adlı kitabıyla da 1980 yılında Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca 1970 yılında ‘Five Patients’ kitabıyla Amerikan Tıp Doktoru Yazarları Derneği Ödülü’nü, 1995 yılında filmlerde ilk kez bilgisayar programıyla görüntü efekti kullanma öncülüğü yaptığı için Amerikan Sinema Akademisi tarafından Görüntü Efektleri Oscarı’nı kazandı. 1995’te ‘Acil Servis’ adlı televizyon dizisi ile George Foster Peabody Ödülü’nü, yine aynı dizi için 1996’da en iyi drama dalında Emmy Ödülü’nü aldı. Sessiz Tehlike Altın Kitaplar, 639 sayfa Çeviren: Meral Gaspıralı Tür: Roman Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 okudun mu kitabı martı tavsiye ediyormusun ? Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 hayır okumadım ntv ayın kitabları arasında bende paylaşmak istedim sadece...kötü mü ettim herhalde Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 hayır martı tavsiye etseydin alıp okuyacaktım teknogerilim hiç okumadığım bir tarz,o yüzden sordum. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 ama bak şeyi oku 36 Baharı çok harika bi kitap tavsiye istiyosan onu al Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 yayınevini söyle bulması kolay olsun. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 topic açmıştım onu oku istersen Alıntı
Φ gizemnur29 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2007 [sessiz Tehlike'nin reklamını duymuştum. Ama okuma imkanım olmadı. Konu küresel ısınma ise ilginç olabileceğini düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.