Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün kendilerine ciddi bir ambargo uyguladığını, bunun devamı halinde kuruluşlarını kapatacaklarını söyledi.

Marmara depreminin yaşandığı 1999 yılından bu yana kendilerine uygulanan ambargoyu görmezden geldiklerini belirten Mahruki, İran ve Hindistan depremlerinde olay yerlerine kendi imkanlarıyla gittiklerini ve oralarda yok sayıldıklarını kaydetti. Son olarak Pakistan’da yaşanan depremden sonra Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün kendilerini uçağa almayarak THY’nin tarifeli uçağı ile gitmek zorunda bıraktığını söyleyen Mahruki, ‘Biz bu işe gönül verenleriz. Ya bu soğukluğun sebebini açıklar, düzeltme yoluna giderler, ya da biz AKUT’u feshedip başka bir misyonla görevimize devam ederiz’ dedi.

Ufuk BALKİS, DHA

:excl:

Gönderi tarihi:

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün kendilerine ciddi bir ambargo uyguladığını, bunun devamı halinde kuruluşlarını kapatacaklarını söyledi.

Marmara depreminin yaşandığı 1999 yılından bu yana kendilerine uygulanan ambargoyu görmezden geldiklerini belirten Mahruki, İran ve Hindistan depremlerinde olay yerlerine kendi imkanlarıyla gittiklerini ve oralarda yok sayıldıklarını kaydetti. Son olarak Pakistan’da yaşanan depremden sonra Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün kendilerini uçağa almayarak THY’nin tarifeli uçağı ile gitmek zorunda bıraktığını söyleyen Mahruki, ‘Biz bu işe gönül verenleriz. Ya bu soğukluğun sebebini açıklar, düzeltme yoluna giderler, ya da biz AKUT’u feshedip başka bir misyonla görevimize devam ederiz’ dedi.

Ufuk BALKİS, DHA

:excl:

tabi ambargo uygulayacaklar :P

koskoca bir devletin içi boş sivil savunma kurumuları var

adana ve izmit depremlerinde bu içi boşluk keller alınacak ama kabak bir kelle gibi sırıttı

vatandaşın devletine güveni arttırdı bu sivil savunma kurumları :P

devlette teşekkürlerini bu şekilde iletiyor ;)

:clover:

Gönderi tarihi:

Devletin sivil savunma kurumlarıyla,akut arasındaki anlaşmazlık marmara depreminden beri var.Birçok kurum akutun deprem sırasındaki faaliyetlerinin fazla abartıldığını ve diğer kurumların çabalarının görülmediği görüşünde.Kim haklı kim haksız şuan için tartışılır.Ama akutun basın da hakettiğinden fazla yer aldığı da bir gerçek.

Gönderi tarihi:

Devletin sivil savunma kurumlarıyla,akut arasındaki anlaşmazlık marmara depreminden beri var.Birçok kurum akutun deprem sırasındaki faaliyetlerinin fazla abartıldığını ve diğer kurumların çabalarının görülmediği görüşünde.Kim haklı kim haksız şuan için tartışılır.Ama akutun basın da hakettiğinden fazla yer aldığı da bir gerçek.

zaten devletin, kendisinin yapmasi gereken isler için övülmeye ihtiyaci olmaz. olmamali çünkü zaten bu is onun görevi ve yerine getirmek zorunda..

ama bu ise gönül vermis insanlar elbetteki alkislanmayi ve övülmeyi hakederler..

devlet ve akut karsilastirilmamali.

Gönderi tarihi:

zaten devletin, kendisinin yapmasi gereken isler için övülmeye ihtiyaci olmaz. olmamali çünkü zaten bu is onun görevi ve yerine getirmek zorunda..

ama bu ise gönül vermis insanlar elbetteki alkislanmayi ve övülmeyi hakederler..

devlet ve akut karsilastirilmamali.

Tabiki devlet kurumlarının asli görevi.Marmara depremi sırasında yardıma koşan tek sivil toplum örgütü akut değildi ve devlet kurumları da o talihsiz günler de canla başla çalıştı ama tabi bazı aksaklıklarda yaşandı ve bazı kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin çabaları görülmedi.Anlatmak istediğim bu.Konuyu biliyorum çünkü ben olmasamda birçok arkadaşım ve akrabam o depremi yaşadı.Akuta karşı değilim hatta desteklerim ama o günlerde o bölgeye sadece akutun yardıma koştuğu gibi bir intiba yaratıldı ve diğer sivil toplum örgütlerinin yardımları bana göre görmezden gelindi ve bazı devlet kurumlarıda haksız yere suçlandı anlatmak istediğim bu...

Gönderi tarihi:

Tabiki devlet kurumlarının asli görevi.Marmara depremi sırasında yardıma koşan tek sivil toplum örgütü akut değildi ve devlet kurumları da o talihsiz günler de canla başla çalıştı ama tabi bazı aksaklıklarda yaşandı ve bazı kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin çabaları görülmedi.Anlatmak istediğim bu.Konuyu biliyorum çünkü ben olmasamda birçok arkadaşım ve akrabam o depremi yaşadı.Akuta karşı değilim hatta desteklerim ama o günlerde o bölgeye sadece akutun yardıma koştuğu gibi bir intiba yaratıldı ve diğer sivil toplum örgütlerinin yardımları bana göre görmezden gelindi ve bazı devlet kurumlarıda haksız yere suçlandı anlatmak istediğim bu...

iyide güzel arkadaşım bu insanlar bu yaptıkları karşısında kimseden para talepleri yok

gönüllü olarak yapıyorlar bu işi

meslek içabı değil

elbette alkışlanacaklar...

saygılar

Gönderi tarihi:

Derdim alkışlanmaları değil,''sorun devleti yazdığın nedenlerden dolayı geç'' diğer gönüllü sivil toplum kuruluşlarının da deprem sırasındaki faaliyetlerinin görmezden gelinmesi.Bu ülkede arama kurtarma konusunda gönüllü faaliyetler gösteren ve marmara depremi sırasında da en az akut kadar hayat kurtaran başka sivil toplum kuruluşları da vardı.Peki biz onların kaç tanesinin adını hatırlıyoruz.Bu onlara haksızlık değil mi?Bu konuyuda neyazık ki yaptığımız diğer işlere benzettik.Göz önünde olana tüm olumlu vasıfları yüklerken diğerlerini ya yerdik ya da görmezden geldik.

Alkışı hakeden herkese eşit dağıtalım,bu ülkenin tek gönüllü arama kurtarma kurumu akut değil...

Gönderi tarihi:

akutun oalyı magazinleştirmesi. sanırım en son bir arkadaşlarının dağda öldüğü zaman. nasuh marhrukinin helikopterden ölüyü çıakran arkadaşlarına pozunuzu bozmayın çok iyi kadrajınız demesi. ekipten ayrılan birisi televizyonlarda söylemişti. tek ad oalrak anılması sonucu sponsor ve mali yardım yapan gönüllülerin diğer kurtarma ve sivil savunma ekiplerine yardım yapmayıp akutum fiziksel kapasitesinin sahip olduğu ihtiyaçlardan daha fazla yardım alması gibi tartışmalar vardı. ancak bunların ne kadarı doğrudur ne kadarı asparagastır bilgim yok. ama durup duruken bir ambargo olacağınıda sanmıyorum.

Gönderi tarihi:
akutun oalyı magazinleştirmesi. sanırım en son bir arkadaşlarının dağda öldüğü zaman. nasuh marhrukinin helikopterden ölüyü çıakran arkadaşlarına pozunuzu bozmayın çok iyi kadrajınız demesi

gerçekten böyle şeyler oldumu ???

bu arada imza tamamdır. ;)

Gönderi tarihi:

gerçekten böyle şeyler oldumu ???

bu arada imza tamamdır. ;)

gerçekten böyle bir şey oldu içlerinden bir grup bu yüzden ayrılmıştı.

Gönderi tarihi:

sorunlar yasanmis olabilir, akut çok göz önünde bulundurulmus ta olabilir.. fakat bunu cezasi yardima gidilen bir ülkeye götürülmemekle verilmemeli.. yaptiklari yanlis bile olsa orda yardima muhtac binlerce insan var, akut çok faydali olabilir, devlet yine de götürmeli, akut problemine de baska bir çözüm bulmali..

Gönderi tarihi:

sorunlar yasanmis olabilir, akut çok göz önünde bulundurulmus ta olabilir.. fakat bunu cezasi yardima gidilen bir ülkeye götürülmemekle verilmemeli.. yaptiklari yanlis bile olsa orda yardima muhtac binlerce insan var, akut çok faydali olabilir, devlet yine de götürmeli, akut problemine de baska bir çözüm bulmali..

ya aslına bakarsan benimde fikrim bu tür eylemlerin önce devlet tarafından yerine getirilmesi. yani bir uçakta devletin kendi personeline yer vermesi gayet tabi. zaten güvenlik, sivil savunma gibi konualrda ya biraz mantıklı düşünürsek elbetteki AKUT çok iyi niyetlerle çok iyi amaçlarla kurulmuştur fakat tabiki özel güvenlikler polisin yerini tutumaz dimi. Sonra jandarmanın bu konuda oldukça tecrübeli ve donanımlı kadroları vardır. öncelikli oalrak onların pakistana sevk edilmesi aslına bakarsan son derece mantıklı. AKUT un da bunu kendilerine yönelik bir ambargo olarak algıalyıp basına açıklalamar yapması biraz ters.

aksi mümkün mü devlet kendi güvenlik organlarına mı öncelik tanır yoksa bir özel güvenlik timine mi ?

Gönderi tarihi:

devletin tüzel kişiliğini suçlayamazsınız kardeşim. orada çalışan memur ve görevliler fevri davranıyor. sen nerde gördün devlett dairesinde işlerin tıkır tıkır özel sektördeki gibi yürüdüğünü milliyetcilik anlayışı yokki memurumuzda vatan perverlik yokki. salla başını al maaşını. bana doknmayan 1000 yıl yaşasın, devletin malı deniz yemiyen keriz akımları hala sürüyor ülkemizde. bir bakın avrupaya işini düzgün yapmayanın işinin hakkını vermeyenin cezası ne... devlet napsın içindeki armutlar pişmemişşş

Gönderi tarihi:

devletin tüzel kişiliğini suçlayamazsınız kardeşim. orada çalışan memur ve görevliler fevri davranıyor. sen nerde gördün devlett dairesinde işlerin tıkır tıkır özel sektördeki gibi yürüdüğünü milliyetcilik anlayışı yokki memurumuzda vatan perverlik yokki. salla başını al maaşını. bana doknmayan 1000 yıl yaşasın, devletin malı deniz yemiyen keriz akımları hala sürüyor ülkemizde. bir bakın avrupaya işini düzgün yapmayanın işinin hakkını vermeyenin cezası ne... devlet napsın içindeki armutlar pişmemişşş

akut personelinin uçaga alinip alinmamasi devlet memuru ile ilgili degil, üst mertebelerle ilgilidir.. ayrica unutmayin ki su an ki hükümet bir çok insanin istegi ile basa gelmistir. salla basi al maasi yapan memurlarin bir çogu bizim yüzümüzden orda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.