Φ frozen Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 hayattayken çocuklar konuşmak gerek çocuklar savaş ne demek,hiç durur mu başlarsa kim kazanacak bu hırstan kim ağlayacak sonunda zamanın ruhu terkediver dünyayı kimlerdensin,onlardan mı? petrolden mi,hayattan mı? kimlerdensin,onlardan mı? yok,savaşa hiç gerek yok yok faydası yok durmanın büyük zorbamız durmalı durana kadar gerçeği haykırmalı paraya,güce,savaşmaya,ölüme doymuyor,durmuyorlar önce gerçekler solar,sonra masum hayatlar kimlerdensin,onlardan mı? petrolden mi,hayattan mı? kimlerdensin,onlardan mı? yok,savaşa hiç gerek yok mor ve ötesi.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Biter mi sandın tüm dertlerin Hemen ödenmez büyük borçlar Hayata tersten baktığında Bitip tükenmek çok kolay Aslında bütün resim güzeldir Sadece hatırlaman gerek Gül kendine Bak ne kadar güzelsin Gül kendine Dünya kadar güzelsin Aslında dünya sensin Her şey açık, her şey kolay Zor zamanlar geldiğinde Hep kaybedersin gerçeği Sana imkansız görünse de Bütün çözümler ellerinde Aslında bütün resim güzeldir Kendini hatırlaman gerek Biter mi sandın dertlerin Yenilmesen hiç büyümezdin mor ve ötesi Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 O kadar çok şey var ki, birer birer söylesem bile çok ağır kaçar Bir de her zaman hayatın o bildik mutlak gerçekleri vardır O zaman birazcık anlamsız konuşmam gerek Sadece, sadece seslerle yetinmem gerek Bazen doğru bazen yanlış Bir şey söylemem imkansız Eğlenmek lazım, uyumak lazım Düşünme, dur neme lazım Mutluluk her yanda, üzülmek için dinazor olmam gerek Para varsa sorun yok, para olmaz mı, havalar nasıl? Sonbahar gelince hiç kimse asla kaygılanmaz Kışlar soğuktur ama evsiz yok, kimse takmaz Bazen doğru bazen yanlış Aslında her şey anlamsız Eğlen zıpla coş düşünme Açlık yok ki hiçbir yerde Bazen doğru bazen yanlış Kim demiş ülkem geri kalmış Eğlen zıpla coş düşünme Düşünme, dur! mor ve ötesi Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Su damlası gibi hayat, özgürüm Islak, çıplak, pırıl pırıl bir damla içimde Uzak bir ışık, bir çığlık gibi Çağırıyor beni Biliyorsun az çok Görüyorsun her şeyi Biliyorsun az çoktur Sahip oldukça hep bir yenisi daha Islak, çıplak, pırıl pırıl bir dünya içinde Uzak bir ışık, bir çığlık gibi Çağırıyor beni Biliyorsun az çok Görüyorsun kendini Biliyorsun az çoktur. Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Martimsi . bu sabah erken kalkan ben degilim deniz burusturmus dudaklarimi gece gögsümde bir ay unutmus kimin eskicisiyim, kimin yenisi hâlâ dünle bugün arasina sikismis dilin yanlissin demek yerine yalnizsin diyorsun ikimize dar gelir gözlerin yalnizliginda kalabaliklasmak sen diyorum sana beni gözden çikardigin vakitlerde ellerin bütün beyazlari topluyor basima senden önce gidiyor ömür gün/ ah sizim demeye dilim varmiyor bir duâyi islak biraktim sana -yesilini kurutan kelebegi affet- . Tülay Sustam . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Ve gittikçe irayan . yaban bir yagmur sonrasi sesin dallarina çekilmis durgun bir çinar gibi sakin suskunlugu telassiz sözlere sariyorsun yüregim örselenmis kirik kanatlariyla düserken avcuna anlamiyorsun böyle mi biter asklar gün batimina uçan göçmen bir kusun yitivermesi gibi bir rüyanin ansizin bitivermesi gibi nasil unutursun? nasil unutursun beni sevdin harli atesler yaktin karanligima asklarin haraç mezat satildigi dünyada yildizlari birer birer indirdin saçlarima seni sevdim kocaman bir dag gibi genisledi yüregim ne çok seyimiz vardi anlatacak hiç kimsenin bilmedigi ne çok seyimiz ne çoktuk ikimizdik,ne çoktuk ne güzeldik,hiç olmadigimiz kadar sen alirdin kendini beni getirdin yüregindeki öyle anlardi,asardik yazgisini insanin nasil unutursun? giderdin masmada söylenmemis sirleri birakip sen gelinceye kadar nasil da yanlizlikti yastigimda unuttugun yoklugun ve artik hep yoklugun.... bir rüzgardi kapandi pencereler son sesleri bunlar ezgimizin duyuyor musun? gidiyorum kal demiyorsun simdi bozkirlarda usul usul aglayan kahir yüklü yabanci gibiyim kimsesiz bir askin ayak izinde uzak yildizlara dogru yol alan ve gittikçe irayan ve gittikçe irayan . Ayten Mutlu . . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 . Ellerim Günes Kokuyor . Her siirde bir dizeyim Her dizede bir imge Bazen daglara dayarim sirtimi Bazen ufuktaki günese Ellerim günes kokuyor Ayaklarim toprak Saçlarimda yildizlar akiyor Gözlerim sanki bir safak Örtün su bulutlari üstüme Üsümesin koynuma aldigim bahar Ve söyleyin saçlarimi tarasin Saçlarimda akan o yildizlar.. . Karahan Yilmaz Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Yikilmasi Mümkün Bir Önyargi . Inanmazdim bir erkek de yana yakila sevsin Inanmam da... Bir erkek Ne diye yana yakila sevsin... Yüzeyde yakamozlar,sesler ve kokular... Bir erkek... Ne diye derinlere insin... Korunak koyak çepeçevre her bir yani Bir erkek... Aklini zirh gibi kusanmali. Oysa külliyen delilik ister Bu yüzyilda hayata Usulünce yenilmek... Asr-i felakette bir erkek... Inanmazdim,inanmam da... Sevda için günesten su çekecek... 15.11.2007/Ankara . Ceyda Çarpan Kutlucan . . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Cezbe . Ölüm bir kuytuda bekler bizi söylenmedik türkülerle ve sade bir yalnizlik içer gözleri bosluga uzanmis. Köseli avuntularin gizlendigi med-cezir heyecanlar birakir yerini sükunetin arz-i endamina lakin ne hasretin vardir tükenen ne sevmelerin. Önceleri dolasir ortalarda sahipsiz bir mektup misali ve yakalar sonunda cevapsizliginda sorulari, sorular cevap cevaplar sorudur çünkü artik. Bir umman açiliverir önünde birden malum ve meçhule uzanan öylesine saflasir ki hakikatler hangi yana baksan üryan, heyhat yarab heyhat! Ölüm meçhul zamanlarin ötelenmis kayip türküsü ölüm asude zamanlarin davetsiz misafiri. . Erol Erdogan Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 . Yasam . Tüm umutsuzluklara ragmen gülmeyi unutmadim. Yasamayi ögrendim hayatta, ayakta kalmayi. Insanlari ögrendim, yüzlerinde maske. Savasmayi ögrendim, yenmeyi dövüsmeden. Gözpinarlarim yasla dolsa da bunlari saklamayi ögrendim Sevmeyi ögrendim, yalani, kini, öfkeyi sevmesem de. Kacmayi ögrendim insanlardan, haksizligi, nefreti. Kisaca insanligi yitirdigimizi ögrendim üzüldüm. Dolu oldugum gecelerde bile dostumun kendim oldugunu ögrendim. Arkadasi yanlis ifade ettigimizi ögrendim geç de olsa. Gerçek dünyada yasayan yalan her seyi ögrendim. Yasaminda yalan oldugunu ögrendim koskoca yalan. . Serkan Akoglu Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Ogrendim ki... Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsiniz. Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, Gerisini karsi tarafa birakirsiniz. Ogrendim ki... Guveni gelistirmek yillar aliyor, Yikmak bir dakika. Ogrendim ki... Hayatinda nelere sahip oldugun degil Kiminle oldugun onemli. Ogrendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mumkun Ama sonrasi icin bir seyler bilmek gerek. Ogrendim ki... Kendini en iyilerle kiyaslamak degil Kendi en iyinle kiyaslamak sonuc getirir. Ogrendim ki... Insanlarin basina ne geldigi degil O durumda ne yaptiklari onemli. Ogrendim ki... Ne kadar kucuk dilimlersen dilimle Her isin iki yuzu var. Ogrendim ki... Olmak istedigim insan olabilmem Cok vakit aliyor. Ogrendim ki... Karsilik vermek Dusunmekten cok daha basit. Ogrendim ki... Butun sevdiklerinle iyi ayrilman gerek Hangisi son gorusme olacak bilemiyorsun. Ogrendim ki... 'Bittim' dedigin andan itibaren Pilinin bitmesine daha cok var. Ogrendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen Tepkilerin hayatini kontrol eder. Ogrendim ki... Kahraman dedigimiz insanlar Bir sey yapilmasi gerektiginde Yapilmasi gerekeni Sartlar ne olursa olsun yapanlar. Ogrendim ki... Affetmeyi ogrenmek deneyerek oluyor. Ogrendim ki... Bazi insanlar sizi cok seviyor Ama bunu nasil gosterecegini bilemiyor. Ogrendim ki... Ne kadar ilgi ve ihtimam gosterseniz Bazilari hic karsilik vermiyor. Ogrendim ki... Para ucuz bir basari. Ogrendim ki... En iyi arkadasla sıkıcı an olmaz. Ogrendim ki... Dustugun anda seni tekmeleyecegini dusunduklerinden bazilari Kaldirmak icin elini uzatir. Ogrendim ki... Iki insan ayni seye bakip Tamamen farkli seyler gorebilir. Ogrendim ki... Asik olmanin ve aski yasamanin cok cesidi vardir. Ogrendim ki... Her sartta kendisiyle durust kalanlar Daha uzun yol yuruyor. Ogrendim ki... Hic tanimadigin insanlar, iki saat icinde, senin hayatini degistirir. Ogrendim ki... Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatir. Ogrendim ki... Duvarda asili diplomalar Insani insan yapmaya yetmez. Ogrendim ki... Ask kelimesi ne kadar cok kullanilirsa, anlam yuku o kadar azalir. Ogrendim ki... Karsisindakini kirmamak ve inanclarini savunmak arasinda cizginin nereden gectigini bulmak zor. Ogrendim ki... Gercek arkadaslar arasina mesafe girmez. Gercek asklarin da! Ogrendim ki... Tecrubenin kac yasgunu partisi yasadiginizla ilgisi yok, Ne tur deneyimler yasadiginizla var. Ogrendim ki... Aile hep insanin yaninda olmuyor. Akrabaniz olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve guven ogrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik degil. Ogrendim ki... Ne kadar yakin olursa olsunlar En iyi arkadaslar da ara sira uzebilir. Onlari affetmek gerekir. Ogrendim ki... Bazen baskalarini affetmek yetmiyor. Bazen insanin kendisini affedebilmesi gerekiyor. Ogrendim ki... Yureginiz ne kadar kan aglarsa aglasin Dunya sizin icin donmesini durdurmuyor. Ogrendim ki... Sartlar ve olaylar, Kim oldugumuzu etkilemis olabilir. Ama ne oldugumuzdan kendimiz sorumluyuz. Ogrendim ki... Iki kisi munakasa ediyorsa, Bu birbirlerini sevmedikleri anlamina gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamina gelmez. Ogrendim ki... Her problem kendi icinde bir firsat saklar. Ve problem, firsatin yaninda cuce kalir. Ogrendim ki... Sevgiyi cabuk kaybediyorsun, pismanligin uzun yillar suruyor. Ataol Behramoğlu Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 *Çınar ve Çocuk **işleyerek kalbimi henüz yazılmamış şiire karanlığın dudağında gülümseyen gül gibi girdiniz ....bir çocuk ağlıyordu sesini arayarak şafağın en tenha yerinde çizilmiş gelincik miydiniz rengi düşmüş kalbinizin kırgın sözcüklerine biçtiniz tülünü yalnızlıkların akarsuya düşmüş iki yıldız gibiydi gözleriniz mevsim nar çiçeği göğsünde bahardı kaldıran duvağını elleriniz sevinci tutuşturan köz ateşlerle girdiniz bu kuzey ülkesine ....bir çınar soluyordu yitirilen her güne ağıt gibi dökülen * *ÇİĞDEM SEZER* Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gece yine büründü sessizligine; Ben ezelden yana sessiz; Geldim; dedin, gözlerimden kacarak; Bense gittigini anladım; Sensin beni tek anlayan derdin ya; Seni anlamak, ilk defa beni benden etti! Yüregime dokunmuyor, gözlerin; Isıtmıyor ellerin; Sevmiyorsun; Senden ne gelirse gelsin kabulum, bilirsin sen beni; Cennetim de sensin, cehennemim de; Şikayetci degilim, bu vurgundan; Bekledigimdi, geldi; Bilirim, beklenen ayrılıksa gelir! Belki zamanında, kimbilir belki de cok zamansız; Şimdi benim payıma düşen, sensizlik; Uykusuz, zifiri karanlık geceler; Her sözde, care arayısları; Bugulu bakışlarda, seni görme arzusu; Daraldı ruhum yine; Aldırma sen bana; Ben kandırırım kendimi; Bilirsin! Acıtmaz gidişin; Sen beni iyi tanırsın; Susuyorum, aglamıyorum, izin veriyorum gidişine sualsi;! Korkma; Ben sensizlige alışamam, senin bana alısamadıgın gibi;! Birgün yine geleceksin, biliyorum ;sen; gibi; Ve bana düşen, sıcacık bir "hoşgeldin" olacak; Yine mühürleyecegim gönlümü sana, sualsiz! Gidişini izledigim gibi, gelişini de izleyecegim hüzünlerimle; Şimdi git; Unutma; Ben sartlı- şartsız tahliye ederim kendimi; Alıntı Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Saklanıyorum...El değmemiş umutların suskun gelişini bekliyorum..Yaşadıklarım yüreğimin köşesinde bir oda tutmuş kendine kilitliyorum..Susuyorum düşüncelerimi dinliyorum..Aklımdan geçenlerden bir ben geçemiyorum... Hayat su gibi akıyor eşlik edemiyorum.Ne zaman yüzmeye kalksam yüzmeyi bilmiyorum diyorum...Anlamıyorum hiç kendimi anlat deseler de zaten anlatamam halimi biliyorum... Saklanıyorum...Çeyiz sandığının en dibinde paslanmış bir eşya gibi unutulmaya yüz tutmuşum!... Yüz karasıyım hayallerimin ne olur tutuklayın beni suçluyum!...Zaman! Kapat kapılarını üşüyorum...Melodisi tatlı bir şarkıda besleniyorum,kalbinden vurulmuş sözlerinden geliyorum... Saklanıyorum.. Yaralıyım,halim içler acısı kanıyorum!..Belki de yaranın ta kendisiyim artık kabuklarımı dökmeliyim...... * Evren İÇENER Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Şu benim dertlerim bitmez dostlarım Kışı kovalayan yaz olmayınca Bütün umutlarım boşadır derim Ardında durulan söz olmayınca. Kavağın yanında söğüt cücedir Ovanın yanında dağlar yücedir Gündüzden sonrası elbet gecedir Karanlıkta gören göz olmayınca. Yağmurdan sonradır, selin sırası Derin olur çaresizin yarası Kötü insan dostuna yüz karası O dostu neyleyim haz almayınca. Kurunun yanında yaş da yakarlar Dostlar atışmasın seyre çıkarlar Vakitsiz tarlaya tohum ekerler Hiç tohum biter mi, güz olmayınca. Testiyi kıranla getiren bir mi Getiren, kırana aferin der mi Haksızlar, haklının hakkını yer mi Yemez mi, utanır yüz olmayınca. Virane yerlerde baykuşlar öter Çeşmenin başında yılanlar yatar Garibin ocağı ne ile tüter Tüter mi, kırmızı köz olmayınca. Alıntı Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Eksik Yanim . Bir kadin yüzü isterdim yüzümde Toprak gibi bakabilirdim o zaman Gözümün degdigi yerde bir hayat fiskirirdi Nemini almamis tohumlarin bagrindan Sussam; dünyanin bütün irmaklari yüzümden geçerdi Bütün çigliklar gününü beklerdi Dudaklarimin deltasinda Bir kadin eli isterdim elimde Topragi birakip kalktimiydi gökyüzüne Tan yerinden yirtilirdi gecenin karanligi Bir kadin eli isterdim elimde Avuçlarimda mayalanirdi o çocuklar Dünyayi sirtlamadan önce Ne bir kadin yüzü yüzümde, Ne elinde bir kadin eli Ama bir kadin, hep aklimda Hayati bulastiriyor elime yüzüme Sesimden alip öfkemi kalbime veriyor Sirtimi sivazliyor en zor günümde Omzunu dayayip omzuma yürütüyor Korkuyorum eksilmesinden Iste bundan dostlarim iste bundan Bir kadin isterdim kendimde Susunca yüzüm kurumazdi o zaman Gecenin ayazinda çatladi mi ellerim Göge kaldirip yirtardim karanligi bagrindan Iste bundan dostlarim, Iste bundan . Cem Salih Ün . . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Bizden Sonra Doganlara.. . BIZDEN SONRA DOGANLARA I Gerçekten, karanlik günlerde yasiyorum! Dogru söz delilik. Düz alin Kaniti vurdumduymazin. Gülen ki Korkunç haberi Henüz almamis. Ne günlere kaldik, ki Neredeyse suçtur agaç üzerine bir konusma Içerir çünkü susmayi bunca kötülük üstüne! Orda agirdan caddeyi geçen Erisilmez mi dara düsen Arkadaslari için? Dogrudur: geçimimi sagliyorum daha Ama inanin: bu bir rastlanti yalniz. Yaptigim Hiçbir is doyma hakkini vermiyor bana. Rasgele korunmusum. (Talihim dönüverse. Yokum.) Bana diyorlar: ye iç! Bak keyfine! Nasil yer içerim, kaparsam Yiyecegimi bir açin elinden ve Bardaktaki suyum bir susuzda yoksa? Ve yiyip içiyorum gene de. Isterdim bilge olmak. Eski kitaplarda yazili nedir bilge Kavga disi kalmak dünyada ve kisa yasamini Korkusuz geçirmek Zora basvurmadan edebilmek Kötülüge iyilikle karsilik vermek Isteklerine ermeyip, unutmak Isi bilgenin. Yapamam bütün bunlari: Gerçekten, karanlik günlerde yasiyorum! II Sehre geldim bozuk düzen günlerde Açiklik sürerken. Insan arasina karistim ayaklanmada Ve onlarla birlikte öfkelendim. Böyle geçti zamanim Yeryüzünde. Yemegimi yedim iki savas arasi Katillerin arasinda yattim Sevgiye saygisiz Ve dogaya sabirsiz baktim. Böyle geçti zamanim Yeryüzünde Her yol bataga çikardi benim zamanimda. Dilim durmaz ele verirdi beni. Elimden gelen azdi. Ama hükmedenler Daha rahat olurdu bensiz, buydu umudum. Böyle geçti zamanim Yeryüzünde. Gücüm azdi. Hedef Uzak mi uzak. Apaçik belliydi, benim ulasmam Mümkün degildiyse de. Böyle geçti zamanim Yeryüzünde. III Siz, siz ki çikacaksiniz Battigimiz tufandan Düsünün Eksiklerimizden söz ederken Karanlik çagi da Sizin kurtuldugunuz. Gittiydik, ayakkabidan çok ülke degistirip Sinif savaslari arasindan, umarsiz Yalniz haksizlik var da bas kaldirma yoktuysa. Biliyoruz oysa: Alçakliktan nefret bile Çarpitir çizgileri Haksizliga öfke bile Kisar sesi. Ah, biz Hazirlamak isterken dostluk yolunu Dost olamadik kendimiz. Siz ama, o gün gelince Insanin insana el uzattigi Anin bizi Hosgörüyle. ... O gün mavi eylül ayinda Sessiz körpe bir erik agaci altinda Tuttum onu, sessiz beyaz aski Kolumda kutsal bir düs gibi. Ve üstümüzde güzel yaz gögünde Bir bulut vardi, çoktan gördügüm Çok beyazdi ve çok yukarilarda Ve basimi kaldirip baktigimda, degildi orda. O günden beri birçok, birçok aylar Geçti sessiz asagi kaydilar Yok oldu o bütün erik agaçlari Ve bana sorarsan ask n'oldu diye Sana derim ki: hatirlayamiyorum Ama gene de, inan ki, biliyorum ne demek istedigini. Ama gene de gerçekten hatirlamiyorum onun yüzünü. Yalniz: o zamanlar öpmüstüm onu, biliyorum. Ve bu öpücügü de çoktan unutmus olurdum O bulut olmasaydi orada Onu bugün de hatirliyorum ve hep hatirlayacagim Çok beyazdi ve yukarilardan geliyordu Erik agaçlari belki çiçek açiyordur gene de Ve o kadinin belki de simdi yedi çocugu olmustur Ama o bulut yalniz birkaç dakika için açti Ve yukari baktigimda, rüzgârda kayboluyordu bile. . Bertolt Brecht . . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Sonsuz bir gidistir 'hosça kal' . sustum… sessizlikte fark edilmedi gidisin keman yayi / rahvan gider tel üstünde ölüm öpücügü / yan flüte konan dudak çigligimi bastiran yangin / sön nabzim duracak deniz üstünü islak diliyle yalayan rüzgar anlatma / öncesinden bilirim sonsuz bir gidistir « hosça kal » al koynuna / yelkenine dola her gidisin dönüsü var midir söyleyin kozasina geri döner mi kelebek bellek isyani unutulmalar ve bir ömür iskencesi degil midir / beklemek kabugu erken çatlamis çali kusu misali yuvamdan yilanlar geçer / sancisiz beni / kaç kadin daha sevmeli ve terketmeli acisiz / acimasiz daha kaç notayi dizmeli parmaklarim sol sesinden hüzün damlatiyor gitar geciken telasli ezgileri gecenin kokun misali üstümden mi silinsin kaç sürgün daha yemeli bahçemdeki çinar kaç budagi daha budaklanmali yanginlar mi neden olmali / ki farkedilsin kaç kirlangiç göç etmeden yuvasini terk eder terk edilenler / kanadi kiriklar midir acilarindan mi / kendilerini atarlar uçurumlara uçurumlar... / ki uçmayi ögretir onlara bir günlük yasamlarina intihar süsü verir kelebekler bir koza ugruna öldüler denilsin acisin tanrilar ve bir hayat daha ikram edilsin kan kaybediyor uçurtmam yüregime pranga / dilime susmak düser guguk kusu yumurtasini birakmis çocukluguma büyüsem ne farkeder mirildanir iki dudak bas ucumda vücudum tenesir tasinda / çiplak bunu da mi yasamak vardi bu yasimda… . Atilla Ate . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Yoksan . Sen yoksan yüregim bir sabir tasi, Buruk bir özlemle bekler gibidir. Kirpikler, büyüyen bir damla yasi Merakli gözlerden saklar gibidir. Aydinlik tükenmis, karanlik baskin Geceler arkadas, sabahlar küskün Öfke doruktadir, tebessüm suskun Ayrilik bagrimda oklar gibidir. Kulaklar sagirdir ayak sesine Arayan soran yok, kimin nesine Yoklugun, ruhumun dinmez yasina Kara bir bulutu ekler gibidir. Bugün de anlamsiz, yarin da öyle Dalgin bakislarla, yüklü çileyle Bu yorgun bekleyis sürerken böyle Nefesim gurbeti koklar gibidir. Umutsuz beklemek zor bir bilmece Uykusuz sabahlar boyu öylece Seni özleyerek geçen her gece Gögsüme bir sanci yükler gibidir. Zaman öyle yavas, öyle durgun ki, Öyle çaresizim, öyle yorgun ki, Bedenim ruhuma öyle dargin ki Beni ancak ölüm paklar gibidir. . Ahmet Yilmaz 3 . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Anne Bak..! Yine Ihanet... . Kocaman adamligim eriyor kendimden uzaklastikça ve gözsüz kuytulu uzaklara kaçiyorum yine dar sokaklarda boguluyorum yine mevsimler sadece ceza… Yollarsa kendiliginden ayaklarima alisik düs sarkan gölgelerde can çekisiyor huzurum insan kokusuna gelmeyen yabanlar ariyorum… Bir tarafim sasirmis üsüyor halbuki ortasindan yirtilmis yilin arsizligi... Kaçinci göbekten bu akrabalik bilmem ve kaç hüsran bir intihar eder adam olana... Anne..! anne bak..! yine temmuz anne bak..! yine ihanet… Fark etmez sag ya da sol omzun gözlerim altta kalsin yeter… Söyle.., hangi baskasinin sikilmis avuçlarinda mutlulugum ve hangi yürekteki çakil taslarina sükrüm… Aldirma daginikligima, o sadece görüntü ben aslinda mevsimlere takildim..(!) .......... Hani’ya ülkedir benim yüregim elbet sütüme rengimi eklerim temmuzlara asildim solmayi beklerim…. . Yalçin Giray Kaya Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Kadin . 'San olsun 8 Mart'i yaratanlara' bakisi berceste, gülüsü güldeste sik yumrugunu, haykir kadin sen adi konmamis sayfalara ask nakislayan künyen çizileli sensiz isimadi tarihler orta mezatlarda açik artirmalara sunulan rahminden bebesi kazinan her savasta ogul yitieren yar yitiren sen sensiz dalda yaprak kipirdamadi bahar senin adindir emek senin alinda namuslandi vuruldun da dag doruklarinda yine de bir kaç damla kan ugruna damarlarindan kan kurutuldu ah yavuklu ah gedikli ah eksik etegim saçi uzunum küp kalçalim hesapsiz sevmelerin dogurgani sik yumrugunu kadin omuzlarinda yari gök yükselir mavi senin adin, kizil sensin sen esirsen esirdir yurdun sen tutsaksan tutsaktir memleketinde hürriyet ellerinin hünerinde ogula kiza kesen topraklar koza içinde ipek örgülerini baslik parasi edip bir kisrak gibi sirtinda tasidign yari dünya adi konmamis sevdalarini talan ettiler ah Sirin’im Asli’m yavru yitirmis de yaslim bu zindan bu kanli devran bu ah’i sende kalmis kahri zaman gece ile günün yarisi ayva sarisi nar kizili ipek döken yesili çaglam omuzdasim sik yumrugunu haykir inci dis arasindan haykir gonca gülüm devrilmedikçe zulüm hep kapidadir kara ölüm sik yumrugunu haykir bile kilicini hincin sigmasin kinina öyle karardi ki gökyüzü dile gelmedi varligin analigin bir yana hala bir kaç koyun ederi kadinligin ah saçi sirma gelinim bin yillardir bagrini dagladilar basini silahla bagladilar halay çeker gibi çapada, tütünde sen ala öküze boyunduruk sabani topragina sapladilar sensiz yesermedi tomurcuk al pürçek alin alti badem bakisli anam sari basaklarin bereketi sensiz gelmedi sofralara sik yumrugunu ellerinde terleyen yari gök inlesin inlesin ki yüzü gülsün emegin barisin, özgürlügün türküsü sarsin alemi... . Meral Vurgun Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 . Sürgün . sehrin esigi tren raylari liseli vedalardan tanidigim ''mavi benekli sokak'' ah ayak izin ve rengimin muhbiri kasim aylari yeminime sadigim çekiliyorum sehrin iyimserliginden ey bagrimda hançer gibi tasidigim sende bitiyor sehrin yollari sari gül soruyorum çiçekçilerden rüzgar tedirgin esiyor üsüyor eli ayagi üsüyor yüzü hayallerin utanir olmus kuslar kanatlarindan meydan utanir olmus yagmalanmis ve segiren yüregimi ellerine birakmisim bu yüzden ellerin utanir olmus biliyorsun bu sehirde kelimesiz yasanir vedalar ölüme ayarlidir ve ben kavgalara kurulmusum biliyorsun dal olmusum belaya sürgünlere savrulmusum yeniden çekiliyorum sehrin iyimserliginden ey bagrimda hançer gibi tasidigim sende basliyor sehrin yollari sari gül soruyorum çiçekçilerden rüzgar tedirgin esiyor korkuyorum yüregimden yüregim benden korkuyor . Abdullah Çevik . . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Sevdigim Kadin Adlari Gibi/ Irem . Bana söyle bir bak diyorsun Alici gözüyle, tepeden tirnaga Yeni dalinmis bir uyku gibi bak Çobanlarin söndürmeyi unuttugu dag atesi Kaleden kaleye uçurulan ak güvercin Rüzgara emanet edilen fisilti gibi Yazdan kalma bir gün gibi bak bana Bana söyle bir bak diyorsun Posta kutusuna gece yarisi birakilan bir mektup gibi Kizagindan kayip bitmeden denize inen bir tekne Gökyüzünün denizyildizlariyla doldugunu gören Bir dalgiç gibi bak Aksam kirilmaya baslarken içimde Dagilan bir ilkokulun zili gibi bak bana Bana söyle bir bak diyorsun Bir isin demetine sarilir gibi bak Unuttugum ve istemesem de Yüzlerini bir türlü animsayamadigim Çocukluk arkadaslarim gibi Kahve fincanina damlayan gözyasi Kara düsen kan damlasi gibi Diyorsun ki- evet, mavi gözlerinden bile ürpertici bu- Kinindan çikarilan bir hançer gibi bak bana Bana söyle bir bak diyorsun Yasama sevincini sana ben veriyormusum gibi Sevgilin olmasam da sevgilinmisim gibi bak Kumsalda birakilan ayak izi Kanadin üzerine degen bulut gibi Kayaliklara sürüklenen bir gemiye Yanip sönen deniz feneri gibi bak bana Çünkü unutmamanin esigidir Ve animsamanin kapisidir bakmak Sevgili Irem Bunun için bile kibrit çakilabilir Okyanusun kiyisinda Karanlikta Bir kedi gözü gibi Pençeleriyle dolasirken ask. . Akgün Akova Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Meydan ve Deniz . Suda denizleri severim Karada meydan! Saat çalarsa ki çalacak bir gün Meydan saati çalsin isterim Yildizi bol Mayis gecelerinde Gök denizden olsun! Saat çalarsa ki çalacak bir gün Deniz kadar dalgali büyük meydanda Çalsin isterim. Annem büyük deniz Sen al koynuna beni Istiridye yüreginin içinde Inci gibi sakla beni Inciler düsen yildizlari sayarmis Yildizlar inci olurmus Ak gerdana hasret... Ben de yildizlari saymak isterim Denizler meydan Meydanlar deniz olunca! .. . Esref Yilmaz . Alıntı
Misafir zates2003 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2008 Sustum! "Herkes konuştuğunu yazar,bense sustuklarımı" Herkesin konuştuğu dünyada ben sustum! ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... Sustum! Bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... Sustum! Tam acılarımı haykıracaktım ki, sustum ne kadar susulacaksa o kadar sustum! bir çığlık kanıyor demedim, en derininde yüreğimin... içimdeki volkanları boğarak sustum! açmadım kimselere yüreğimi hançeri sadece kendime sapladım sapladım ve sustum! hüznü yüzümde, acıları gözlerimde topladım sustum!.. Sustum! sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız! Saçı ağarmış hayaller nemli kirpiklerle bulutlandığında gözlerim gökte şimşek olup çakıyorum kimse görmüyor... Sustum! tuz basıp yaralarıma! ne kadar susulacaksa o kadar sustum! içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara her gece kimsesiz geziyorum gönül ülkemi kimse bilmiyor... Sustum! tam sevdiğimi haykıracaktım ki, sustum sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse görmüyor Ne zaman dudaklarından öpmeye kalksam hayatı saçlarını koklasam rüzgarların içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara kimse silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor Sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse duymuyor Sustum! İçimde dalgalar kabardıkça volkanlar gibi sustum sustu dudağımdaki şiir gözlerimdeki nehir gönlümdeki yara bulutlar haykırdı isyanımı şimşekler haykırdı sadece ben duydum sadece ben Ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat ey kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor Ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor dışarda inleyen rüzgar yıldızlar küs ay üzgün yağmur dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor kimse duymuyor sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat, sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymu... duy... Nuri CAN Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.