Zıplanacak içerik

Milli Eğitim Sistemi Yeterli mi? 6 üye oy verdi

1. 1. Evet ihtiyaçları karşılıyor.

• Hayır kesinlikle değiştirilmeli.
      6
    • Zararlı ve Yararlı yönleri var.
      0
    • Fikrim yok bu konuda.
      0

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anket seçeneklerinden birisine onay kutusu açılmadığından konuyla ilgili yeni başlık açtım....

Saygı ile...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bill gates aşmş mesela bu konuda...

Demiyorum ki onun gibi yatırım yapılmalı;ama en azından temel görüşte gerçekten yararlılık ve anlayış olmalı...

Ne aşırı disiplin ne de aşırı salmak doğru olmaz...

Eğitimin,okulun sevdirilmesi tabi ki zor bir iş ama en azından cevheri olanlara gerçek katkı yapılabilmeli...

Sınav olayı zaten apayrı rezalet;ölçüm denilen bir şey yok ortada...

Kimi hoca "beleş" çi;kimisi "kazıkçı";Lise ve Üniversite için yapılan ve zaten robotlaştırıcı olan sistemi daha da "ot bireyler" yetiştirmeye yönelten sınavlarsa apayrı meseleler...

Mesele de en önemli noktada kişiliğie göre yaklaşımın olmaması;herkes doktor,herkes mühendis,herkes diplomat olamaz;fırsatlar dengeli olabilir ama eşitlik gibi bir şey söz konusu olursa işte böyle yığılma olur...

Sanırım benim beklediğim sistem biraz fazla ütopik olur... :online2long:

:zorro:

Gönderi tarihi:

Bill gates aşmş mesela bu konuda...

Demiyorum ki onun gibi yatırım yapılmalı;ama en azından temel görüşte gerçekten yararlılık ve anlayış olmalı...

Ne aşırı disiplin ne de aşırı salmak doğru olmaz...

Eğitimin,okulun sevdirilmesi tabi ki zor bir iş ama en azından cevheri olanlara gerçek katkı yapılabilmeli...

Sınav olayı zaten apayrı rezalet;ölçüm denilen bir şey yok ortada...

Kimi hoca "beleş" çi;kimisi "kazıkçı";Lise ve Üniversite için yapılan ve zaten robotlaştırıcı olan sistemi daha da "ot bireyler" yetiştirmeye yönelten sınavlarsa apayrı meseleler...

Mesele de en önemli noktada kişiliğie göre yaklaşımın olmaması;herkes doktor,herkes mühendis,herkes diplomat olamaz;fırsatlar dengeli olabilir ama eşitlik gibi bir şey söz konusu olursa işte böyle yığılma olur...

Sanırım benim beklediğim sistem biraz fazla ütopik olur... :online2long:

:zorro:

Sevgili Ali,

Hayalleri olmayan insanlar, ***** insanlardır.

Ütopya değil, uğrunda uğraşılması, mücadele edilmesi gereken bir konudur, eğitim. Sonuçta insan mühendisliğidir.

Tolumları yönetenler nasıl bir insan tipi istiyorlarsa o yönde bir eğitim öngörürler. Ne yazıkki yıllardır ülkemizi yönetenlerinin istedikleri insan tipi hiç değişmemiştir. Solcu ve sağcı iktidarlar hep kuzuları koyun yapacak eğitim şekillerini benimsemişlerdir birlikte. Ama bu hep böyle sürer mi ? İşte o sana bağlı, bana bağlı, bize bağlı...

Sevgi ve saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.