Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Mustafa bu da değilse cevabı bekliyoruz arkadaşım.. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 cevabı yazıyorum işte cevap gölün merkezinde küçük bir çember etrafında dönün bu hayaleti çılgına çevirecektir(siz kayığınızla küçücük bir çember çizerken )hayalet bütün gölün çevresini dolaşmaya çalışacaktır ama alması gereken yol sizin kat ettiğiniz mesafeden çok daha uzun olduğu kayığın hızına yetişemiyecektir bu da demek oluyor ki küçük çemberler çizerek kıyının hayaletten en uzak noktasına gölün yarıçapından daha fazla yaklaşabilirsinizkendimize şu soruyu sormalıyız "göl içinde çizebileceğim ve hayaletin gölün çevresinde koşarak bana yetişeceği en büyük çember nedir" bu çember üzerinde alacağınız yol sizden 4 kat daha hızlı olan hayaletin alacağı yolun 1/4 ü olmalıdır.bu yarıçapı r/4 olan bir çemberdir. bu çember üzerinde saat yönünde ilerelerseniz hayalette son hızıyla o yönde ,kıyıda size en yakın noktada olabilmek için koşacaktır .saat yönünün tersinde ilerlersek hayalette o yönde koşacaktır. İŞTE YAPACAĞINIZ ZEKİCE HAREKEt eğer r/4 den biraz daha küçük bir çember üzerinde ileerlerseniz hayalet size yetişemez.geride kalmaya başlar. bu şekilde hayaletle aranızdaki uzaklığı yarıçapın 1/4 katına çıkarabilirsiniz.bunu yapmanın bir yolu gölün merkezinden başlayıp.yarıçapı r/4 ü aşmayacak bir SPİRAL çizmektir. bu güzel çemberin sınırlarından çıkmadığımız sürece hayalet size ayak uyduramaz.sizden tam 180 derece geriye düşene kadar onunla oynamaya devam edebilirsiniz . o anda kayığınız ,hayaletin tam karşı etrafında ve hayaletle kıyının ona en uzak noktası arasındaki mesafenin 5/8 i kadar uzaktadır(çünkü gölün merkezi bu mesafenin tam ortasıdır ,yaklaşık,yarıçapın 1/4 ya da çapın 1/8 i kadar uzaktasınız) bu geometrik koşullar altında kaçmanız mümkündür çember çizerken aniden durup ,kıyıya dümdüz ilerleyin . almanız gereken yol yarıçapın 3/4 ünden birazcık daha fazladır .hayaletin öniünde ise #(pi) #r uzunluğunda bir yol bir yol vardır bu da sizin yolunuzun 4#/3 katıdır ve hayaletin hızı kayığın hızının 4 katı olduğu için o bu yolu tamamlayana kadar geçecek olan süre size gereken sürenin #/3 katıdır.pi 'yi 3 e böldüğümüzde ,1 den daha büyük bir sayı elde edersiniz (1.047) bu planı harfiyen uygularsanız kaçabilirsiniz. taurusu tebrik ederim. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 çok uyanık ama kafasını karıştıra biliyorsun .tamam tamamen zekice .ama ben zaten öğle bataklıkta asla kayıkla açılmam yani başıma böyle birşeyin gelmesi imkansız .ama ben buradakinleri başıma gele bilir diye değil.sevdiğim için çözüyorum. sağolasın mustafa662...... Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 çok uyanık ama kafasını karıştıra biliyorsun .tamam tamamen zekice .ama ben zaten öğle bataklıkta asla kayıkla açılmam yani başıma böyle birşeyin gelmesi imkansız .ama ben buradakinleri başıma gele bilir diye değil.sevdiğim için çözüyorum. sağolasın mustafa662...... tşk ederim kahin Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 teşekkür bizim borcumuz. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 cevabı yazıyorum işte cevap gölün merkezinde ... taurusu tebrik ederim. Teşekkür ederim arkadaşım.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.