Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

arkadaşlar uzun bir süredir bu konuya değinmek istiyordum..değerli hocam bozanlada istişare ederek bu konu hakkında yazmaya karar verdim

evet konumuz

YENİ YÜZYILIN KOMÜNİZMi NEO_KOMÜNİZM(yada diğer adıyla ULUSALCILIK)

peki nedir bu açıklama getirelim bildiğiniz gibi 1990 yılların başında komünizm sürecini tamamladı ve çöktü tabi neredeyse 30 yıl kadarda ülkemizi işgal edip kardeşi kardeşe kırdırdı (ki teyzemin çocuklarından birisi komünist diğeri ülkücüyydü ve boğaz boğaza gelmişlerdi)neyse çöküşe geçen komünizmden sonra dünya tam ferahladı-çünkü komünizm diğer ülkeleri kendine düşman yapıp onları işgal etmek için gerek çe göstermek için abd(amerika böcek devletlerinin) diğer ülkelere ,uyguladığı masonik oyundan başka birşey değildir.satranç oynayanlar bilir şah mat olayı..piyonlar var,şahlar var..-derken

neyse dünya rahat nefes aldı demiştik fakat o da ne 2000 li yıllara geldiğimizde komünizmin remix versiyonuyla yani ulusalcılıkla karşılaştık

peki nedir bu...bir zamanlar milliyetçilik vardı diyeceksiniz omu hayır kesinlikle..çünkü milliyetçilik içinde manevi kavramlarda taşıyan bir kelimedir.bu ulusalcılığa biz ateist milliyetçilik ve ya sol milliyetçilik diyebiliriz belki ama milliyetçilik asla değil..çünkü bugün ulusalcılığı savunan dünün komünistleri milliyetçiliğe faşizm derken bugün bunu savunmaları mümkün değildir,haa savunuyoruz derlerse komünizmin doktrinlerini bir gözden geçirmelerini tavsiye ederim..

peki bu ulusalcılık birdenbiremi oluştu diyeceksiniz asla ulusalcılık temelinde kemalizmi(dikkat ediniz atatürkçülük demiyorum)

durun yeri gelmişken bahsedeyim atatürkçülük çağdaşlığı ve ilericiliği hedef alırken,

kemalizm geçmişte kalmayı özellikle 1940 ların ötesine geçmemeyi esas alır..gericidir yani

kaldığım yerden devam edeyim ulusalcılık temelinde kemalizm yatan bir düşüncedir..yani hala 1940 nutukları atan .çağa ve zamana ayak uyduramayan bir düşüncedir

siyah beyaz tv izlemek ister,bilgisayar yerine daktiloyu tercih eder..renkli tv yi ,cep telefonunu,bilgisayarı teknolojinin ve emperyalizmin oyunu diye kullanmak ister (ki bilirsiniz bülent ecevit hala daktilo kullanmaktadır)haa onun tercihidir o ayrı konu ama dediğim gibi ulusalcılık bu ülkenin geri kalması için en önemli etkendir.aynen komünizm gibi..peki ben bu konuya niye mi değindim

burnuma soğan kokusu geldide ,soğanın cinsliğide taa ezelden belli de

yani birileri değişik adlarla komünizmi tekrara hortlatmak istiyor .AMAN DİKKAT!

Gönderi tarihi:

şimdi amacım komünizmi savunmak değil, onu baştan söyleyeyim, komünizmin ütopya olduğunu her zaman dile getiririm. yalnız takıldığım 1-2 nokta var, onlara cevap verme hissiyatı duydum, ki şöyle;

ulusalcılık kelimesi, milliyetçilik kelimesinin dejenare olmasından, ülke insanlarının ortak hislerini tercüme etmesinden çılıp bir ideolojinin, partinin tekeline girmesinden dolayı gelen bir kelimedir. ha şimdi ulusalcılıkbir edolojinin rünü ve onu anlatıyor derseniz bu da doğru...

tek kutuplu dünya daha kötüdür. sevin sevmeyin, rusya, abd'nin bu azgınca saldırılarına bir nebze deolsa set çeken durumuydu. şimdi meydan sadece onların. daha mı iyi oldu?

Atatürkçülük=Kemalizm. maalesef bu kavramlar da değiştirilip içi boşaltıldı.İkisi de Atatürk'ü işaret ederken birine ilerici, diğerine gerici demek biraz komik durmuyor mu?

siyah-beyaz tv nedir ya? çok gereksiz bir tespit. komünistler de internert üzerinde uzun zamandır, hatırlatırım...

Ecevit'in daktilosuyla özel bir bağı var. bu farklı bir duygu. nasıl anlatsam, yıllar önce yüzüne unuttuğunuz

birinden aldığınız hediyeyi saklamakya da emektar kavramına gönülle bağlanmak gibi. hem Ecevit!in de bilgisayarı var...

komünistlerden bu kadar korkmayalım, nesi var korkacak?

Gönderi tarihi:

atatürkçülükle kemalizm ayrıdır sevgili grejuva bunu tekrarlıyorum

milliyetçilik tekeline alınması konusuna gelince haklısınız hiçbir kimse ,ideoloji milliyetçiliği tekeline alamaz ama maalesef bunu uygulayan bir parti yok ülkemizde anlayacağınız bütün partiler belli çıkarlara göre belirli ideolojileri savunuyor.

zaten aklı başında olan insan kişileri savunmaz ,ideolojileri savunur..benim ideolojime gelicek olursak ben milliyetçiyyim(sağ milliyetçi)ulusalcı değilim çünkü içinde ateizm ve metaryalizm taşıyor hee katıldığım noktalar yok mu .elbetteki var en başta abd karşıtlığı ama bu toplumu kaosa sürükleyerek yapılacak bişey değildir .yani kaş yapayım derken göz çıkarmaktır..ulusalcıların çoğunun ateist olması doğaldır(ha siz Allah inancına sahip olabirsiniz o ayrı konu) ama bu bir gerçek ..ve ben ateist olmadığım için ulusalcı değilim..üstelik ulusalcılar tüm milleti değil sol parti ve sol düşündeki insanları kolluyor.

tek kutup konusuna gelince ben zaten özgürlükçü olduğum için insanların fikrine saygı duyuyorum yalnız ulusalcılığın yeni yüzyılın komünizmi olduğunu bu yüzden diğer inançö ve düşüncedeki insanları değil sadece SOLu kolladığına inanıyorum

internet konusuna gelince bende buna kızıyorum zaten komünizm lükse karşıdır yıllarca siyah beyaz tv izlediler şimdi abd malı bilgisayar kullanıyorlar..hasan cemal in kimse kızmasın kendimi yazdım kitabını okursanız göreceksiniz 70 lerin zihniyetini

komünistlerden kormkma konusuna gelince insanın gözü önüne lenin rusyası ve mao çin i vahşet ve katliamları gelince insanın komünizm den korkması mümkün değil mi

Gönderi tarihi:

şuralar gözüme battı, sormak/söylemek istiyorum;

yine tekrar ediyorum: kemalizm=atatürkçülük. bu iki kavram da aynı karından çıkmadır. sen ayrı olduğunu nerden savunuyorsun bilmiyorum ama zaten aynı kişiyi gösteren iki sembol nasıl zıt olabilir? (bir de tdk'ya bakalım..)

şimdi diyorsun ki ben milliyetçiyim. sonra da sağcı olduğunu eklemişsin. anlatmaya çalıştığım da buydu. ben de milliyetçiyim. ama sağ görüşlü değilim. yani bir tartışma ortamında milliyetçiyim dediğinizde bu ideolojik algılanıyor ve sağ görüşlü olduğunuz farzediliyor. e ama ben de milliyetçiyim! ne diyeceğim şimdi?

ayrıca, birisinin size sağcı olmadığınız için milliyetçi duygulardan yoksun olduğunuzu söylemesi ve çevredeki güruhun yine aynı nedenle ve aynı gözle bakması nasıl bir şeydir biliyor musunuz?sırf sol görüşlü olduğunuz için (komünizmden falan bahsetmiyorum, dikkatinizi çekerim) en kutsal duygulardan birinden alıkoyulmak, uzaklaştırılmak, dile aldırılmamak, milliyetçiyim dedikten sonra ama'lı cümleler kurmak...

ulusalcılık kelimesi tam da tutunacak daldır işte. her şeye siyasi gözle bakıyoruz madem, ulusalcılar sadece sol güruhu desteklerken siyasi milliyetçiler bütün bir milleti mi kucaklamış kollamıştır?

ateist olmadığınız için ulusalcı değilmişsiniz. bu yaptığınıza insanları sınıflandırma mı desem,kişisel saldırı mı desem...

"bu ulusalcıymış, demek ki dinsiz, e o zaman demek ki komünist!" yok böyle bir şey.

ben sol görüşlüyüm ve kimsenin benim dini görüşlerimi tayin etme hakkı yoktur, bu, bütün ulusalcı güruha bağlı kesim için de geçerlidir.

internet olayına da gelince. artık lüks sayılmaz.lükse karşı olmaktan ziyade uçuruma karşıdırlar. e ne yapacak adamlar, bilmem kaç yüzyıl öncesinin hayatını yaşayan abuk bi kabile vardı,öyle mi yaşasınlar. ayrıca ideoloji beyinde olmalı. kendisini fiziksel olarak onu giydiğinde rahat buluyorsa bir komünist nike de giyebillir. siz bir kendinize bakın, internet örneğinde olduğu gibi, amerikaya karşısınızdır muhakkak, ama internettesiniz, doğaldır ki ithal bir şeyleriniz (yediğiniz de olabilir) vardır. bunlar normal şeyler bence...

sonolarak, şu izm bu izm, her ne ise, bir kutup daha olmalıdır

Gönderi tarihi:

PROF. DR. E.SEMİH YALÇINI

TÜRK İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARI Kitabını alır ve okursanız görürsünüz aradaki farkı

siyasal kitabevi-ankara

kemalistler her zaman 1940 ları savundu ve ötesine geçemedi

atatürkçüler se hep ileriye baktılar çağa ayak uydurdular

hani vardır ya hep kemalist olduğunu ve hala tarlada traktör yerine öküz olmasını savunanlar vardır ya

işte onlar kemalistler

ileriye gidelim çağa ayak uyduralım diyenlerse atatürkçüler

internet bilgisayar olayına gelelim yani lüks olsaydı bilgisayar yine karşı çıkacaktı solcular öylemi ..bunun neresi çağdaşlık

ben nike ve adidas gibi abd ürünlerini kullanmıyorum milliyetçiyim..bugün türkler dünya üzerinde yaygın kullanabilecek bir iletişim ağı kullansalar inanın bu bilgisayarı çöpe atarım

cep telefonum raks

türk malı

yani elimden geldiğince abd ve avrupa ürünleri kullanmamaya çalışıyorum...

filistimnliler mermi sıkılmasın diye

umarım beni anlamışsınızdır

Gönderi tarihi:

tdk'ya baktın mı, bi bakıver. benim için şimdi içi neyle doldurulmuş önemli değil? kim bu Kemal, o önemli.

kimmiş bu traktör yerine öküzü tercih eden? o zihniyetteki bir insanın (ya da öküzsevici diyelim) içinde Atatürkle ilgili herhangi bir mevkide temsil hakkı olmamalıdır..

internetten bahsederken solcular demişsin. sol ilerlemektir, statükoya karşıdır. gerçek bir solcu her yeniliğe açıktır.

abd ürünlerini ben de kullanmıyorum, pahalılar :D şaka bi yana evet, hayat tarzıma düşüncelerime ters olduğu için. ama ayakkabı düşüncelerin aynası olmamalı, düşünce ayağa düşmemeli bence.

bilgisayarımı çöpe atar mıyım? daha iyisini yapmazlarsa açıkçası hayır. bu ekonomik sistemde bence milliyetçilik sırf milli mal diye abuk çürük işlevsiz bir şeyi almak değildir.

ben de kola içmiyorum yaklaşık iki yıldır. seni de kutlarım...

Gönderi tarihi:

Bir Türk, Atatürkçü ise, halkçı ise, yenilikçi ise, sosyal adaletçi ise solcu veya sosyal demokrat olmak zorunda mıdır ?

Bunun tersine başka bir Türk rekabetçi serbest piyasa ekonomisinden yana ise, ülkenin refah ve zenginliğinin ancak bireylerin refah ve zenginliğinden geçtiğini savunur ise, sağcı ve muhafazakar olmak zorunda mıdır ?

Yine bir Türk Türklüğü ile gurur duyuyor, bu ülkenin Türlerin olduğunu savunuyor ise ırkçı, ülkücü yada Adsız' cı olmak zorundamıdır ?

Atatürk Türk halkındaki bireysel zenginliğin sıfır noktasında olduğu dönemlerde, devlete ait küçük sermaye parçalarını bile ekonomiye katmaya çalışırken, acaba hangi ekonomik modeli geliştirmeye çalışıyordu dersiniz...

Diğer yandan toplumsal refah ve zenginliğin, ancak kültürel ve sosyal değişimini tamamlamış, eğitimli ve aydın toplumların hakkı olduğunun bilinci ile Atatürk Devrimlerini hayata geçirirken, bu devrimlerin gelecekte sol yada sosyal demokrat siyasetin tek sermayesi olabileceğini tahmin etmiş miydi acaba ?

Bugün her Türk'ün iyi bilmesi lazımdır ki, Atatürk, küçük menfaat hesapları karşılığında ülkesini Avrupa'ya teslim etmez, binlerce Türk genci telef olurken, Türk askerinin kafasına çuval geçirenlerle yine küçük menfaat hesapları karşılında misafircilik oynamaz, Amerikan fonlarının baskısı sonucunda İsrail dışişleri başbakanı ile yanak yanağa resim çektirmezdi ? Çanakkale'de olduğu gibi mücadele eder, ya da İzmir'de İngiliz elçisine verdiği cevabı vererek kapıyı gösterirdi...

Diğer yandan sosyalizmi kuranların görev yaptığı kendi döneminde, Lenin'le, politbüro kurmayları ile ülke menfaatleri doğrultusunda en ufak bir taviz vermeden ilişkilerini sürdüren Atatürk, günümüzde sosyal demokrat adı ile sol siyaset yapanların önüne en önce kendisi geçerdi herhalde.

Gelin artık 68 yıllık uykudan uyanalım. Gerçek Atatürk'ü yeniden keşfedip, onun gerçek ilkeleri doğrultusunda Türk insanını, Türk halkını sahiplenelim. Silkinerek kendimize gelmemiz için, ne çırpınırdı karadeniz türküsüne, ne de enternasyonal marşına ihtiyacımız var. Kanımız, bayrağımız ve Atatürkümüz bize yeter.

Saygı ve selamlarımla...

Gönderi tarihi:

arkadaşlar uzun bir süredir bu konuya değinmek istiyordum..değerli hocam bozanlada istişare ederek bu konu hakkında yazmaya karar verdim

evet konumuz

.

.

.

yani birileri değişik adlarla komünizmi tekrara hortlatmak istiyor .AMAN DİKKAT!

Değerli Yanlız Ağaç,

Foruma yeni kaydolduğum için, iletini bugün okudum. Görüşlerine katılıyor ve destekliyorum. Bil ki yanlız değilsin. Çevrende bir değil, çok geniş ormanlar oluşturacak kadar, her yaştan, her cinsten ağaçlar mevcut. Ama rüzgar daha yeni yeni esmeye başladığı için, sesleri yeni yeni artmaya başladı ve ağaçlar birbirlerini yeni yeni farkediyorlar.

Saygı ve selamlarımla...

Gönderi tarihi:

Atatürkçülük=Kemalizm. maalesef bu kavramlar da değiştirilip içi boşaltıldı.İkisi de Atatürk'ü işaret ederken birine ilerici, diğerine gerici demek biraz komik durmuyor mu?

komünistlerden bu kadar korkmayalım, nesi var korkacak?

Değerli Grejuva,

Atatürkçülük=Kemalizm değildir. Kemalizm, Atatürk' ün ölümü sonrası CHP dinozorlarının, ittihat ve terakki artıklarının, uyguladıkları statükocu, baskıcı-devletçi, halkından uzak devlet organizasyonunu savunan uygulamalarını halka mazur göstermek için uydurdukları kocaman bir yalandır. baş aktörü ise İsmet İnönüdür. Onun için Kemalistler Atatürk'ü solcu ve İnönüyüde halk kahramanı ilan ederler. Bunu da her yerde bas bas bağırırlar... Ama söylediğim gibi bu kocaman bir yalandır.

Kominisleren korkan yok. Zaten son 10 yıldaki gelişmeler bunu isbat etti. Ancak Atatürk, uygulamaları ve Türk ulusuna önerileri bize niçin yetmiyor. Kominizm denilen şeyde ne var da insanlar bunu Atatürk de bulamıyorlar, hayret ediyorum doğrusu.

saygı ve selamlarımla...

Gönderi tarihi:

Değerli Grejuva,

Atatürkçülük=Kemalizm değildir. Kemalizm, Atatürk' ün ölümü sonrası CHP dinozorlarının, ittihat ve terakki artıklarının, uyguladıkları statükocu, baskıcı-devletçi, halkından uzak devlet organizasyonunu savunan uygulamalarını halka mazur göstermek için uydurdukları kocaman bir yalandır. baş aktörü ise İsmet İnönüdür. Onun için Kemalistler Atatürk'ü solcu ve İnönüyüde halk kahramanı ilan ederler. Bunu da her yerde bas bas bağırırlar... Ama söylediğim gibi bu kocaman bir yalandır.

Kominisleren korkan yok. Zaten son 10 yıldaki gelişmeler bunu isbat etti. Ancak Atatürk, uygulamaları ve Türk ulusuna önerileri bize niçin yetmiyor. Kominizm denilen şeyde ne var da insanlar bunu Atatürk de bulamıyorlar, hayret ediyorum doğrusu.

saygı ve selamlarımla...

Atatürkçü- Kemalist ayrımı sadece gerici çevrelerin, Atatürkün ilkelerinin içini boşaltmak için uydurdukları bir ayrımdır.

İttihat Terakki artıkları ne demek ya. Atatürk'te eski bir ittihatçıdır.

Bu ülke cumhuriyetçilikle, türkçülükle, cağdaşlaşmayla, bağımsızlıkçılıkla ittihat terakki sayesinde tanışmıştır. Atatürkler, inönüler İttihat terakki içinde yetişmiştir.

Zamanında İttihat Terakki'nin ülke topraklarına taşıdığı Milliyetçilik ideolojisi, ümmetçilikle çeliştiği için gerek zamanın gerek şimdinin yobazları tarafından topa tutulan ittihat terakki olmasaydı, ne cumhuriyet olurdu ne kurtuluş savaşı.

Kurtuluş Savaşını başlatan kuvay-ı milliye şefleri, paşalar, kaymakamlar hepsi eski ittihat terakkilidir. Başta Ata olmak üzere.

Atatürkçü- Kemalist ayrımı, Atatürk'ün ilkelerine ve fikirlerine bundan on yıl önce olduğu gibi açık açık küfür edemeyenlerin yeni bir taktiğidir sadece.

Kemalizm, Altı ilkeye bağlılıktır. kişi kemalist ya da Atatürkçü mü değil mi kolay anlarsın.

Yine bazıları Ata öldükten sonra, ülkenin idaresine bakıp tablo çiziyor. Bu kişiler Bir Cihan Harbinde ülkenin güllük gülistanlık, ve demokrasinin tam uygulandığı halini mi bekliyorlar ?. Tüm dünya tarihin gördüğü en büyük savaşı yaşarken, bunun dışında kalabilmiş Türkiye elbette, yoksulluk ve sıkıntı çeker. Ve dünya savaşırken olağan üstü hal şartlarıyla ülke yönetmenin nesi anormal. Her yıl büyük bir isyan yaşayan ülkenin siz o yıllarda nasıl yönetilmesini bekliyordunuz. Genç cumhuriyetin nasıl korunmasını bekliyordunuz.

Bazi kişiler, Ata'nın yaptıklarını sanki Ata öldükten sonra yapılmış gibi gösterip, akıllarınca Atanın ilkelerinin içini boşaltmaya çalışırlar. ben size söyleyeyim hiç çırpınmayın.

Tarikatları ve cemaatleri yasaklayan Atatürk'tür.

Tek parti rejiminin uygun olduğunu iki denemeden sonra söyelyen Atatürk'tür

İstiklal Mahkemeleri ni kuran Atatürktür

Kılık kıyafet devrimini yapan Atatürktür

Halk evlerini açan Atatürk'tür.

ha bunlar biz kemalist değiliz ama Atatürkçüyüz derler işi kotarmak için ama sorarsın bazı yobaz tayfaya

Milliyetçi misin ? yok ümmetçiyim

Laik misin ? hayır değilim

Devletçi misin ? hayır liberal ekonomiyi savunuyorum

İnkilapçı mısın ? hayır muhafazakarım

devrimci misin ? hayır

cumhuriyetçi misin ? hayır

bu kadar nettir, Kemalist olup olmamak budur. Baskıcılığa gelince, Vallahi Atatürk isyanlara ve gerici ayaklanmalara İnönü döneminin on katı daha sert cevap verirdi. bari ellerine birer tarih kitabı alıp okusunlar.

Gerçi kavramlara şaşmıyorum, alıntı yaptığım iletide bile, kendini türkçü olarak gösterip, sonra İttihat Terakki'ye laf atan zatlar gibi. zikir le fikir farkı

Gönderi tarihi:

Foruma yeni bir kavram kazandırdığınız için teşekkür ederiz yalnız ağaç. SDenin tezini destekler mahitteki yeniliğe kapalı satatükocuları tarif eden bir Engin Ardıç yazısını buaraya aktarıyorum, konuyla paralel ve okunması gerekli, tartışmayı umarım derinleştirecektir..

bozan

Omurga

Kulağıma geldiğine göre, bizim kuşağın ya da benden azıcık büyüklerin 'eski Dev-Genç' takımı arkamdan konuşuyor ve bana 'omurgasız' diyormuş... Beni görmeye gelen gençleri, yani çocuklarını 'o adamın evine gidilir mi' diye caydırmaya çalışıyorlarmış, olup bitenleri bilmeyen ve aklı ermeyen çocuk nedenini sorduğunda da düşünüyor ve bula bula 'Özal'ı tutttu' yanıtını buluyorlarmış...

Dünyayı ve Türkiye'yi anlamamakta, neyin nereden gelip nereye gittiğini çözememekte ve gençlik hatalarında direnmek de 'omurgalılık' sayılıyor anlaşılan... Eskiden de slogan atmaktan hoşlanırlar, düşünmeyi sevmezlerdi.

Nefret etsinler de haksızlık etmesinler.

Belki günün birinde 'hıyar nostaljisinden' yorulup vaktiyle yanlış yaptıklarını kabul etmekle kalmayacaklar, yanlışlarını eleştirenlere de kin kusmaktan vazgeçeceklerdir.

Dedim ama hiç umudum yok, yaşlandılar, iyice de yaşlanıp böyle böyle ölüp gidecekler.

Yanlışlarını ancak şu şekilde algılayabiliyorlar: Çocuklarına öyle bir hava estirmeye çalışıyorlar ki, sanki bunlar otuz beş yıl önce devrim yapacaklarmış, buna ramak kalmışmış da namussuz Amerikan emperyalizmi son anda engellemiş (bunu isterseniz yirmi beş yıl öncesine de yansıtınız, çünkü 68 Kuşağı'ndan daha az ahmak olmayan bir de 78 kuşağı var, bu isim de özenti ve yakıştırma üzerine yumurtlanmıştı.)

Bunları kafamda evirip çevirirken aklıma Süleyman Demirel geldi. (Hiç gündemde değil, umarım bir daha da olmayacak... Kusura bakmayınız, ayrıca bu yazıda Formula 1 yarışı da olmayacak Özkök Paşa da.)

Yok, son yirmi yılın 'laga luga' Demirel'i değil, kırk yıl öncesinin daha genç Demirel'i.

Bu adamdan ölesiye nefret ediyorduk.

Neden? Zorla gelmemişti, onu halk seçmişti... Memlekette ciddi bir sanayileşme, özellikle de inşaat hamlesi vardı, ucundan ucundan ağır sanayi bile kuruluyordu (çimento, kağıt, petrokimya), turizm başlamıştı, enflasyon yüzde 3 gibi bir daha asla göremeyeceğimiz gülünç bir orandaydı, petrol sudan ucuzdu ('mecazi manada' değil, sözün gerçek anlamında), üstelik başımızda da 1961 Anayasası gibi, o güne kadar bu topraklarda asla görülmemiş ve bir daha da asla görülmeyecek kadar ileri ve özgürlükçü bir anayasa... Ücretler ve gerçek gelirler her yıl hissedilir oranda artıyor, yaşam kalitesi gelişiyordu... Türkiye'nin önü çok açıktı.

Gerçi Demirel 'bu anayasayla ülke yönetilemez' diyordu ama tıkır tıkır da yönetiyordu işte...

Demirel'den niçin nefret ediyorduk? AP, DP'nin 'devamı' olduğu için... Oysa, değildi. Yeni, başka bir oluşumdu ama biz bunu göremeyecek kadar toyduk. Nitekim Demirel 'eski demokratlarla' 1969 yılında kapışınca çok şaşırdık.

Niçin nefret ediyorduk? Çünkü Menderes'in 'mirasçısıydı'... Peki, Menderes'ten niçin nefret etmiştik öyleyse?

Biz CHP'li miydik? Hayır. CHP sol muydu? Hayır. (CHP sol idiyse, TİP niçin kurulmuştu?)... CHP babamızın partisi miydi? CHP'yi kapatsa bize ne, açsa bize neydi yahu?

Ne gerek vardı durduğumuz yerde tepişmeye? Çünkü bürokrasi beynimizi yıkamış, bize kendi dünya görüşünü ve kendi çıkarlarını 'ilericilik' diye yutturmuştu. Bugün Cumhuriyet Gazetesi aynı 'çizgide' direniyor ama yetmiş bin kadar köy kökenli yarı-aydından başkasını etkileyemiyor. 'Güdük devlet kapitalizmini' de gene sosyalizm diye dayatıyor ama artık bunu yutan ahmak sayısı azaldı.

********* yemeseydik, siyasi kavgaları sokağa taşırıp Amerikan gizli servislerinin oyuncağı olmasaydık, bürokrasinin Demirel'i ezmesine alkış tutmasaydık Türkiye çok daha başka bir yoldan yürüyecek, daha ileri bir noktaya gelmiş bulunacaktı. Belki o zaman dinci tepki de liberal kapitalizmin içinde 'absorbe' olacaktı. Menderes'in de Demirel'in de yapmaya çalıştıkları bundan başka bir şey değildi, halkı sistemin içinde tutmak, laik cumhuriyet karşıtlarının sistem dışı özlemlerini dizginlemek...

Bizim ahbap çavuşlar Özal'dan da böyle nefret ettiler, çünkü bürokrasi, kapitalizmin rayına oturmasını, dünya kapitalizmine eklemlenmesini istemiyor, kendi çarpık düzenini aptal solculara gene ilericilik diye dayatıyordu. (Bugün de istemiyor da, sol bittiği için 'mugalata' şimdi faşizme döndü. Gene 'koydu mu oturtacak' ve bizi ilerilikten koruyacak demir yumruk aranıyor.)

Bu miyopluk onları Saddam'ı 'tutmaya' bile götürdü. Şimdi de Hizbullah yanlısı bir aymazlık içindeler. Amerikan emperyalizmine karşı ya...

Adolf Hitler de Amerika'ya karşıydı, sorsan bu zavallılar belki onu da beğenirler.

Omurga iyidir de, kemikler kireçlenmiş ve birbirine yapışmış olmayacak. Sonra esneyemezsin, kırılırsın.

Dönem dönem kırıla kırıla 'kırılma arsızı' olmuşsan, bak ona bir diyeceğim yok.

engin ardıç

Gönderi tarihi:

Değerli cyrano,

Kolay anlaşılması için cevaplarımı aralarda vermeye salıştım.

Saygı ve sevgilerimle...

Atatürkçü- Kemalist ayrımı sadece gerici çevrelerin, Atatürkün ilkelerinin içini boşaltmak için uydurdukları bir ayrımdır.

İttihat Terakki artıkları ne demek ya. Atatürk'te eski bir ittihatçıdır.

Atatürk'ün askeri hayatının ilk dönemlerinde İttihat ve Terakkinin toplantılarına katıldığı, onları desteklediği açıktır. Ancak daha sonra İttihat ve Terakki liderleri, Mustafa Kemali kendileri dışlamıştır. daha sonra ülkeyi nerelere götürdüklerini, Alman savaş gemileri ile nasıl kaçtıklarını, yurt dışında kimlerden medet umduklarını, Mustafa Kemal ile olan ilişkileri objektif tarihçiler tarafından (çok sayıda) yazılan konular. diğer yandan Mustafa Kemal'in kendi isteği ile değil yakınlarının ısrarını kıramayarak ülkeye dönmelerine izin verdiği İttihatçıların İzmir suikastının organizatörleri arasında olduğunuda bir çok kaynaktan öğrenebiliyoruz. Atatürk ittihat ve terakki artığı değildir.

Bu ülke cumhuriyetçilikle, türkçülükle, cağdaşlaşmayla, bağımsızlıkçılıkla ittihat terakki sayesinde tanışmıştır. Atatürkler, inönüler İttihat terakki içinde yetişmiştir.

Doğrudur, ancak Mustafa Kemal 1919 da Amasya bildirgesini hazırlarken, İsmet İnönü, Damat Ferit hükümeti adına İngilizlerle durumu nasıl kurtarırız müzakereleri yapıyordu. Atatürk' ünde sık sık belirttiği gibi zamanın yetişmiş ve güvenilir eleman yokluğu içinde, Mustafa Kemalin daveti ile zorunlu olarak Ankaraya icap eden İnönü, Atatürk'ün ölümünden kısa bir süre öncesine değin, ona iyi bir ikinci adamlık yapmıştır. Allah rahmet eylesin. Ancak Atatürk ile İnönü arasındaki farkları ve ilişkileri bizler değil, tarih değerlendiriyor zaten. Bizim herhangi bir ekleme yada çıkarma yapmamıza gerek var mı ?

Zamanında İttihat Terakki'nin ülke topraklarına taşıdığı Milliyetçilik ideolojisi, ümmetçilikle çeliştiği için gerek zamanın gerek şimdinin yobazları tarafından topa tutulan ittihat terakki olmasaydı, ne cumhuriyet olurdu ne kurtuluş savaşı.

Kurtuluş Savaşını başlatan kuvay-ı milliye şefleri, paşalar, kaymakamlar hepsi eski ittihat terakkilidir. Başta Ata olmak üzere.

Atatürkçü- Kemalist ayrımı, Atatürk'ün ilkelerine ve fikirlerine bundan on yıl önce olduğu gibi açık açık küfür edemeyenlerin yeni bir taktiğidir sadece.

Kemalizm, Altı ilkeye bağlılıktır. kişi kemalist ya da Atatürkçü mü değil mi kolay anlarsın.

Açık açık belgeleri ile konuşmamız gerek. Kemalizm ne zaman, nerede nasıl ortaya çıkarılmıştır. Atatürk öldükten sonra onun adına işler yaptıklarını ifade ederek onun devletinin halkı ile arasındaki mesafeyi giderek açanlar kimlerdir. Atatürk daha sağ iken Ankara Hipodromonda ona bayrak açıp alkış alanlar kimlerdir. Devlet dairelerinden, banknotlardan onun resimlerini kaldırıp kendi resimlerini basanlar kimlerdir.

Sağlığında bir kör kuruşunu almadığımız ABD nin kucağına Atatürk'ün kurduğu devleti oturtup, birde ABD başkanından fırça yiyenler kimlerdir. Bunların hepsi arşivlerde kayıtlı belgelere dayalı söylemler, yalan ve iftiralar değil.

Yine bazıları Ata öldükten sonra, ülkenin idaresine bakıp tablo çiziyor. Bu kişiler Bir Cihan Harbinde ülkenin güllük gülistanlık, ve demokrasinin tam uygulandığı halini mi bekliyorlar ?. Tüm dünya tarihin gördüğü en büyük savaşı yaşarken, bunun dışında kalabilmiş Türkiye elbette, yoksulluk ve sıkıntı çeker. Ve dünya savaşırken olağan üstü hal şartlarıyla ülke yönetmenin nesi anormal. Her yıl büyük bir isyan yaşayan ülkenin siz o yıllarda nasıl yönetilmesini bekliyordunuz. Genç cumhuriyetin nasıl korunmasını bekliyordunuz.

Bazi kişiler, Ata'nın yaptıklarını sanki Ata öldükten sonra yapılmış gibi gösterip, akıllarınca Atanın ilkelerinin içini boşaltmaya çalışırlar. ben size söyleyeyim hiç çırpınmayın.

Tarikatları ve cemaatleri yasaklayan Atatürk'tür.

Tek parti rejiminin uygun olduğunu iki denemeden sonra söyelyen Atatürk'tür

İstiklal Mahkemeleri ni kuran Atatürktür

Kılık kıyafet devrimini yapan Atatürktür

Halk evlerini açan Atatürk'tür.

ha bunlar biz kemalist değiliz ama Atatürkçüyüz derler işi kotarmak için ama sorarsın bazı yobaz tayfaya

Milliyetçi misin ? Evet, Atatürk milliyetçisiyim.

Laik misin ? Evet, din ile devlet işlerinin ayrı olmasını istiyorum.

Devletçi misin ? Stratejik sektörlerde, ülkemizin geleceğini ve savunmasını ilgilendiren plan ve projelerde devletçiyim. Ancak ülkenin soyal refah ve mutluluğunun, ancak bireylerin ekonomik gelişmeleri ile sağlanabileceğini düşünüyorum.

İnkilapçı mısın ? Her türlü modern ve yanilikçi gelişmelere açığım. Ancak yenilik ve modernlik adına örf, ahlak, töre, din ve vicdani değerlerin tahrip edilmesine sonuna değin karşıyım.

devrimci misin ? Devrimcilikten Deniz Gezmiş yada Che Guevarayı anlıyuorsan değilim, Atatürk'ü anlıyorsan sonuna değin devrimciyim.

cumhuriyetçi misin ? İkinci falan değil sonuna değin Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti savunuyorum.

Kemalismisin ? Hayır, Atatürkçüyüm...

Sıfatım zat değil değerli arkadaşım, ,internet adım Tektürk, @ posta adresim [email protected], site adresim imzamda yer alıyor. Görüş ve değerlendirmelerine her zaman açığım. Gerçekleri ve belgeleri içerdiği sürece.

bu kadar nettir, Kemalist olup olmamak budur. Baskıcılığa gelince, Vallahi Atatürk isyanlara ve gerici ayaklanmalara İnönü döneminin on katı daha sert cevap verirdi. bari ellerine birer tarih kitabı alıp okusunlar.

Gerçi kavramlara şaşmıyorum, alıntı yaptığım iletide bile, kendini türkçü olarak gösterip, sonra İttihat Terakki'ye laf atan zatlar gibi. zikir le fikir farkı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.