Φ cenksever71 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2018 Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mart , 2018 Açıköğretim okumak isteyenler için güzel bir yazı buldum işinize yarayabilir. Açıktan üniversite nasıl okunur yani açıköğretim nasıl okunur sorusunu soran milyonlarca kişi vardır umarım. YÖK 2012 yılında aldığı bir kararla Anadolu Üniversitesi, İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinde öğrenim imkanı veren bölümlerde bir sınırlama olmaksızın öğrenciler lisans ya da önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler. TYT – YKS sınavına başvurun ve sınava girin. Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin. Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. (En az 150 baraj puanı) 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (En az 180 baraj puanı) Sınav sonuçlarınızı kontrol ederek tercih yapın. ÖSYM tarafından https://sonuc.osym.gov.tr adresinde yer alan sınav sonuçlarınıza göre tercihinizi yapın. Herhangi bir açıköğretim bölümüne yerleştikten sonra kayıt yaptırın. Açıköğretim kayıt tarihleri arasında bulunduğunuz ildeki açıköğretim bürosuna giderek ya da internet üzerinden açıköğretim kaydınızı yapın. İlgili bankalara harç ücretinizi yatırın. Üniversiteden cep telefonunuza mesaj gelmesini bekleyin. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra okulların açılmasına kısa bir süre kala cep telefonunuza gelen mesaj ile açıköğretim büronuzdan kitap ve öğrenci kimliğinizi alabilirsiniz. Tebrikler artık tamamen açıktan üniversite okuyan yani bir açıköğretim öğrencisi oldunuz. Kaynak: nasıList Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Cnn Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2018 Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2018 Ben acıktan okumak istiyorum bunun icin sınavlara tercih ettigim ünv giricem yada yaşadıgim ilde sınavlara girebilir miyim Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ simsiyah 1 2 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 Paylaş Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 https://www.ataaof.edu.tr/ ARTIK ATATÜRK ÜN. ACIKÖĞRETİM VE İSTANBUL ÜN.AUZEF TE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ VAR TEK ANADOLU AÖF YOK. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ simsiyah 1 2 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 Paylaş Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 Tarih 08.08.2018 at 11:35 , Misafir Cnn dedi: Ben acıktan okumak istiyorum bunun icin sınavlara tercih ettigim ünv giricem yada yaşadıgim ilde sınavlara girebilir miyim HANGİ BÖLÜM VE HANGİ ÜNİVERSİTEDE AÇIKÖĞRETİM OKUMAK İSTİYORSUNUZ İSTANBUL ANADOLU ATATÜRK KARARINIZI VERİN. https://www.ataaof.edu.tr/ http://auzef.istanbul.edu.tr/? Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ simsiyah 1 2 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 Paylaş Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ATATÜRK ÜN. FAKÜLTELERİ OCAK DÖNEMİ İLANA ÇIKTILAR. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Rabia Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2019 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2019 Ben lise mezunuyum ilahiyat açıktan okumak istiyorum ama istanbulda istanbulda ilahiyat varmı lütfen yardım edermisiniz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir HANDAN Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2020 MERHABA BEN MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM SINAVA GİRMEDEN 2 YILLIK ÜNİVERSİTE OKUYABİLİRMİYİM Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir yadigar fobulu Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2020 açıktan okumak için başvuru yapma istiyorum Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Ayşe Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2020 Ben üniye kazanamadım açıktan okumak istiyy Tarih 01.06.2020 at 10:37 , Misafir yadigar fobulu dedi: açıktan okumak için başvuru yapma istiyorum ben de.... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Mir ALİ Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 Bende İmam Hatip mezunuyum sınava girdim şimdide açıktan üniversite okumak istiyorum nasıl olcak kayıtları sınavları n Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 Öncelikle bir açık üniversiteye başvuracaksanız aşağıdaki testleri almanız gerekmektedir. En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. Buna göre; Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2020 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Ugur Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2020 14 saat önce, Admin dedi: Öncelikle bir açık üniversiteye başvuracaksanız aşağıdaki testleri almanız gerekmektedir. En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. Buna göre; Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2020 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Merhaba ben tyt ve ayt sınavlarına girdim ve barajı geçtim. Atatürk üniversitesi açıköğretim bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. Ancak anladığım kadarıyla ata aöf zaten bir üniversitede okuyanlara bu hakkı sunuyor çünkü orada 2.üniversite yazıyor. Eğer ben doğru anladıysam şöyle bir şey yapabilr miyim? + Önce anadolu üniv aöf herhangi bir bölüme kayıt yaptırsam hemen sonra ata üniv bilgisayar programcılığına kayıt yaptırabilir miyim? Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir sude Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2020 bi sene daha hazırlancam fakat açıktan da okumak istiyorum bu sırada sınava hangi şehirde gireceğim kendi şehrimde mi Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Üniversite öğrencisi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2020 Üniversite öğrencisi yks sınavına girmeden de açıköğretim bölümlerine başvuru yapabilir mi ? Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Özcan Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2020 Bilgi için teşekürler 😊 Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Mehmet__ Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2020 Paylaş Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2020 Üniversiteyi açıktan okuyup bir öğretmen olunur mu Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Safiye. Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2021 Paylaş Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2021 Şimdi ben istediğim ünüv. Kayıt yaptıramazmıyım. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Mert Kesimoğlu Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2021 Paylaş Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2021 Şuanda özel bir üniversite de 2. Sınıf öğrencisiyim. Ama yaptığım iş gereği gelecekte okuduğum üniversite gereksiz olacak. Yani o bölümü okuyup şuan kazandığım parayı kazanmanın imkanı yok. O yüzden okulu bırakmak yerine açıktan devam etmek istiyorum. Var mı böyle bir imkan. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Aysel Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2021 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2021 Ben 1 yıl üniversiteye gitim kendi bölümümü nasıl açıktan devam etirebilirim Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir ali Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2021 Paylaş Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2021 açık öğretim fakültelerinde 4 yıllık hemşirelik bölümü var mı ? Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir Erdi Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2021 Paylaş Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2021 Tarih 28.08.2020 at 16:16 , Misafir Üniversite öğrencisi dedi: Üniversite öğrencisi yks sınavına girmeden de açıköğretim bölümlerine başvuru yapabilir mi ? Hayır, önce sınava girip baraj puanını geçmek gerekmektedir Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.