Gönderi tarihi: 27 Mart , 2018 7 yıl Açıköğretim okumak isteyenler için güzel bir yazı buldum işinize yarayabilir. Açıktan üniversite nasıl okunur yani açıköğretim nasıl okunur sorusunu soran milyonlarca kişi vardır umarım. YÖK 2012 yılında aldığı bir kararla Anadolu Üniversitesi, İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinde öğrenim imkanı veren bölümlerde bir sınırlama olmaksızın öğrenciler lisans ya da önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler. TYT – YKS sınavına başvurun ve sınava girin. Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin. Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. (En az 150 baraj puanı) 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (En az 180 baraj puanı) Sınav sonuçlarınızı kontrol ederek tercih yapın. ÖSYM tarafından https://sonuc.osym.gov.tr adresinde yer alan sınav sonuçlarınıza göre tercihinizi yapın. Herhangi bir açıköğretim bölümüne yerleştikten sonra kayıt yaptırın. Açıköğretim kayıt tarihleri arasında bulunduğunuz ildeki açıköğretim bürosuna giderek ya da internet üzerinden açıköğretim kaydınızı yapın. İlgili bankalara harç ücretinizi yatırın. Üniversiteden cep telefonunuza mesaj gelmesini bekleyin. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra okulların açılmasına kısa bir süre kala cep telefonunuza gelen mesaj ile açıköğretim büronuzdan kitap ve öğrenci kimliğinizi alabilirsiniz. Tebrikler artık tamamen açıktan üniversite okuyan yani bir açıköğretim öğrencisi oldunuz. Kaynak: nasıList
Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2018 6 yıl Ben acıktan okumak istiyorum bunun icin sınavlara tercih ettigim ünv giricem yada yaşadıgim ilde sınavlara girebilir miyim
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 6 yıl https://www.ataaof.edu.tr/ ARTIK ATATÜRK ÜN. ACIKÖĞRETİM VE İSTANBUL ÜN.AUZEF TE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ VAR TEK ANADOLU AÖF YOK.
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 6 yıl Tarih 08.08.2018 at 11:35 , Misafir Cnn dedi: Ben acıktan okumak istiyorum bunun icin sınavlara tercih ettigim ünv giricem yada yaşadıgim ilde sınavlara girebilir miyim HANGİ BÖLÜM VE HANGİ ÜNİVERSİTEDE AÇIKÖĞRETİM OKUMAK İSTİYORSUNUZ İSTANBUL ANADOLU ATATÜRK KARARINIZI VERİN. https://www.ataaof.edu.tr/ http://auzef.istanbul.edu.tr/?
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2019 6 yıl MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ATATÜRK ÜN. FAKÜLTELERİ OCAK DÖNEMİ İLANA ÇIKTILAR.
Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2019 6 yıl Ben lise mezunuyum ilahiyat açıktan okumak istiyorum ama istanbulda istanbulda ilahiyat varmı lütfen yardım edermisiniz
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2020 5 yıl MERHABA BEN MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM SINAVA GİRMEDEN 2 YILLIK ÜNİVERSİTE OKUYABİLİRMİYİM
Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2020 4 yıl Ben üniye kazanamadım açıktan okumak istiyy Tarih 01.06.2020 at 10:37 , Misafir yadigar fobulu dedi: açıktan okumak için başvuru yapma istiyorum ben de....
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 4 yıl Bende İmam Hatip mezunuyum sınava girdim şimdide açıktan üniversite okumak istiyorum nasıl olcak kayıtları sınavları n
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2020 4 yıl Admin Öncelikle bir açık üniversiteye başvuracaksanız aşağıdaki testleri almanız gerekmektedir. En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. Buna göre; Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2020 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2020 4 yıl 14 saat önce, Admin dedi: Öncelikle bir açık üniversiteye başvuracaksanız aşağıdaki testleri almanız gerekmektedir. En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. Buna göre; Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2020 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Merhaba ben tyt ve ayt sınavlarına girdim ve barajı geçtim. Atatürk üniversitesi açıköğretim bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. Ancak anladığım kadarıyla ata aöf zaten bir üniversitede okuyanlara bu hakkı sunuyor çünkü orada 2.üniversite yazıyor. Eğer ben doğru anladıysam şöyle bir şey yapabilr miyim? + Önce anadolu üniv aöf herhangi bir bölüme kayıt yaptırsam hemen sonra ata üniv bilgisayar programcılığına kayıt yaptırabilir miyim?
Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2020 4 yıl bi sene daha hazırlancam fakat açıktan da okumak istiyorum bu sırada sınava hangi şehirde gireceğim kendi şehrimde mi
Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2020 4 yıl Üniversite öğrencisi yks sınavına girmeden de açıköğretim bölümlerine başvuru yapabilir mi ?
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2021 4 yıl Şuanda özel bir üniversite de 2. Sınıf öğrencisiyim. Ama yaptığım iş gereği gelecekte okuduğum üniversite gereksiz olacak. Yani o bölümü okuyup şuan kazandığım parayı kazanmanın imkanı yok. O yüzden okulu bırakmak yerine açıktan devam etmek istiyorum. Var mı böyle bir imkan.
Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2021 4 yıl Ben 1 yıl üniversiteye gitim kendi bölümümü nasıl açıktan devam etirebilirim
Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2021 3 yıl açık öğretim fakültelerinde 4 yıllık hemşirelik bölümü var mı ?
Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2021 3 yıl Tarih 28.08.2020 at 16:16 , Misafir Üniversite öğrencisi dedi: Üniversite öğrencisi yks sınavına girmeden de açıköğretim bölümlerine başvuru yapabilir mi ? Hayır, önce sınava girip baraj puanını geçmek gerekmektedir
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.