Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mitsubishi'nin aynasız otomobil kameraları uzaktaki trafiği tespit edebiliyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Mitsubishi'nin aynasız otomobil kameraları uzaktaki trafiği tespit edebiliyor

a close up of a car

Aynasız arabalar, çok korkunç geliyor değil mi? 2015 yılında Birleşmiş Milletler, otomobil üreticilerinin aynaları kameralar ve ekran sistemleri ile değiştirmeleri için izin verdi., bu nedenle yarış bu işe uygun teknolojiyi tasarlamak üzerine kuruldu. Şu anda Mitsubishi, 100 metreye kadar uzaktaki nesneleri tespit edebilen, endüstrinin en başarılı araç kamerasını geliştirildiğini açıkladı.

Teknoloji, sürücüye yaklaşmakta olan engeller konusunda daha fazla uyarı vermek için markanın tescilli AI'sini kullanıyor ve özellikle şerit değiştirirken kazaları önlemeye yardımcı olması bekleniyor. Sistem, görsel-biliş moduna sahiptir; bu, herhangi bir görüş alanındaki doğru şeyi odaklamak için insan görsel davranışını taklit eder ve yayalar, otomobiller ve motosikletler gibi nesne türleri arasında ayrım yapabilir (tabiki kaza yapmak iyi bir şey değildir). Geleneksel kamera tabanlı sistemlerle karşılaştırıldığında, bu nesne algılama mesafesini 30 metreden 100 metreye genişletiyor ve nesne algılama doğruluğunu yüzde 14'den yüzde 81'e yükseltiyor.

Aynasız otomobillerin önümüzdeki yıl Japonya'da piyasaya çıkması bekleniyor; bu durum, kamera sistemlerinin sürücüler için daha geniş, kör nokta-özgür görüntüsü sağladığını ve bu nedenle daha güvenli olduğunu söyleyen otomobil üreticilerinin yönlendirdiği bir hareket. Hantal aynalarla uzaklaşmak, otomobillerin daha aerodinamik olmasına da yardımcı olur ve bu da daha hızlı ve daha iyi yakıt verimliliği gibi pek çok satış noktası ile sonuçlanır; bu nedenle diğer üreticilerin yakında Mitsubishi'yi takip etmesini bekleyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.