Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Edward Snowden'in Yeni Uygulaması Akıllı Telefonları Güvenlik Sistemine Dönüştürüyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Edward Snowden'in Yeni Uygulaması Akıllı Telefonları Güvenlik Sistemine Dönüştürüyor

Edward Snowden, 10 Mart 2014'te Austin, Texas'ta Austin Kongre Merkezi'nde South By Southwest Interactive Festivali sırasında gizli olmayan bir konumdan uydu üzerinden sesli arama yaparak bir konuşma yaptı.

ABD vatandaşlarının NSA tarafından gözetlendiğini ilk defa ortaya çıkartmış ve casuslukla suçlanmıştı. Bu da kendisini bir güvenlik uzmanı yapmak için yetecek bir duruma getirmişti. Şu anda en agresif türlere karşı kendinizi savunmayı kolaylaştıran bir uygulama Haven yayınladı.


Haven, şu an genel beta sürümde, herhangi bir Android akıllı telefonunu hassas bir güvenlik sistemine dönüştürüyor. Öncelikli olarak, ikincil bir telefona (örneğin, geçen yılın modeli) yüklenmek üzere tasarlanmıştır; bu, daha sonra fotoğraf yerleştirir ve yerleştirildiği bir odadaki herhangi bir etkinliğin sesini kaydeder. Cennet, daha sonra şifrelenmiş kanallar üzerinden bir kullanıcının birincil telefonuna herhangi bir saldırı uyarıları gönderecektir.

Fortune'un teknoloji bültenini Veri Sayfası al.

Uygulama duyurusu, "araştırmacı gazeteciler, insan hakları savunucuları için" ve güçlü düşmanların hedef almış olabilecekleri için tasarlandığını söylüyor.

The Verge'ye göre Snowden, Chadian diktatörü Hissene Habre'yi öldürmek için savaşan bir avukat tarafından bu uygulamayı geliştirmeye teşvik edildi.

Haven, hassas bilgi taşıyan dizüstü bilgisayarları korumakta ve biri fiziksel erişime sahip olursa nispeten kolayca ele geçirilebilecek bir kullanım durumu sözü verdi. Snowden, ABD'de casusluk suçlamaları yüzünden Rusya'da yaşıyor ve kendisi kapsamlı kişisel güvenlik önlemleri almış ve bildirildiğine göre artık bir akıllı telefon taşımıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.