Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Allah kesinlikle insana benzemez...

Konuyla ilgili ayetin tefsirine bakmanı tavsiye ederim..

Bilakis onun sıfatlarında, yarattıklarına benzemez sıfatı vardır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bu doğru bencede ama tevsire bakılınca kuranda tasdik ediyor suret kelimesini öyle deyilmi.

Gönderi tarihi:

Sen tefsire bak sonra , yazışırız..

Hiç bir tefsirde Allahla insanın suretini bir tuttan cümle yoktur.

O herşeyden farklıdır..

Hiç bir şeye benzemez..

Gönderi tarihi:

insanın iradesinin çok az bir bölümünü kullanıyoruz biz. hiç bilmediğimiz ama yapabileceğimiz, şuan bize söylense inanamıyacağımız şeyler bunlar. mesela örnek olarak Reiki. eski bir Çinli meditasyon ustasının bulduğu bu özellik sayesinde dokunarak veya uzaktan insanlar başka bir insanı iyileştiriyor veya iyileşmesine yardımcı oluyor. nerden biliyorsun diyorsanız. eşim reiki enerjisini kullanmayı biliyor ve birçok kez benim üzerimde kullandı ve bariz bir şekilde hissettim ve iyileştim. ama herşeye rağmen Allahın iradesinin yanında insanınki bir hiç. ondan bir parça ama o değil.

Gönderi tarihi:

Ama Allah insanı kendi suretinde yaratmış

tıpkısının aynısı demek

inkar mı edelim eden etsin

ben etmem kabul ediyor ve inanıyorum.

Gönderi tarihi:

anneyle annenin karnındaki çocuğu düşün. ikisinin yapabilecekleri arasındaki farkı. haşa biz Allah ın çoğuyuz demiyorum. ama olay biraz buna benziyor.

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Merhaba "lena",

----- " Ama Allah insanı kendi suretinde yaratmış "

Evet bu bir ayettir Tevrat'in ilk Kitabi olan "Tekvin" yani "Yaratili$" kitabinda yer alir:

*** " Ve Allah insani Kendi suretinde yaratti (...) "

Bu ayetten ne anlamaliyiz?

Tevrat, Zebur ve Incil yani Mukaddes Kitap bir bütün olarak ele alindiginda, Yaraticimizin BASKIN nitelikleriyle ilgili oldugu anla$iliyor $öyle ki:

YARATICIMIZIN BASKIN NiTELiKLERi "HiKMET, KUDRET, ADALET ve SEVGi" dir ve "O" Kullarini bu niteliklere sahip varliklar olarak yaratmi$tir, i$te bu anlamda "Allah insani Kendi suretinde yaratti "...

Ho$çakalin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.