Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 18 yıl 180 bin kibrit çöpünden Sultan Ahmet Camii maketi yaptı Aydın merkeze bağlı Tepecik beldesinde yaşayan emekli memur Üstün Sinanoğlu, 3 yıl çalışarak 180 bin kibrit çöpüyle Sultan Ahmet Camii'nin maketini yaptı. Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, kibrit çöplerinden maket yapmaya 1980'li yılların başında başladığını, önceleri küçük evler, iyice öğrendikten sonra da 14. ve 15. yüzyıllara ait Osmanlı savaş gemileri yaptığını söyledi. Evinin bir odasında 3 yıl önce Sultan Ahmet Camii'nin maketini yapmaya başladığını belirten Sinanoğlu, ''Cami maketinin yapımında 180 bin kibrit çöpü harcadım. Birebir kopyasını çıkardım. Maketin uzunluğu 250, eni 170, yüksekliği ise 135 santimetre'' dedi. Maketi yaparken çok fazla zorlanmadığını ifade eden Sinanoğlu, ''Bu benim hobim. Günde 8 saatten az olmamak kaydıyla, 18 saat çalıştığım zamanlar oldu. En çok geceleri çalıştım. Bu zaman zarfında başka işle uğraşmadım'' diye konuştu. 11.07.2006
Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 18 yıl helal olsun adama.bende de gemi var kibrit çöplerinden yappılmış
Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 18 yıl Bizim içinden ipliği zor geçirdiğimiz deliğe o pamuk prensesi sığdırıyor. Hem de yedi cücesiyle beraber Uzun zamandır teknolojik ilerleme açısından kayda değer bir gelişme yaşanmadığından olsa gerek, eldeki bütün kaynaklar varolan teknolojileri daha ufak boyutlarda kullanabilme yolunda harcanıyor: Daha küçük cep telefonları, daha küçük transistörler, daha küçük bilgisayarlar... Bu akım sadece teknolojiyle sınırlı kalmıyor elbette. Eskiden minyatür gemi maketlerini şişelere sığdırmak gibi bir uğraş vardı. Hala da devam ediyor, fakat bu tür işlerde kullanılan teknikler geliştikçe, bir nevi sanata dönüşen bu 'küçültme' operasyonları da gerçek bir yarışa dönüştü. Sanatını bu şekilde icra eden bir heykeltraş olan Willard Wigan, sergilerinde kibrit çöplerinden heykeller, iğne deliğinde Özgürlük Anıtı gibi eserlerini sergiliyor. Üstelik bütün bu sergi için ufak bir salon yetiyor da artıyor bile. Kibrit çöpü deyip küçümsememek lazım. 45 yaşındaki William Willard, tıbbi aletler kullanarak (ve yöntemini sır gibi saklayarak) kibrit çöplerinin tepelerini birer sanat eserine çeviriyor. Eserlerinin büyüklüğü bir iğne deliği kadar bile değil, en kocamanı bir insan kirpiği büyüklüğünde. Charlie Chaplin, yavrusunu besleyen bir kuş, şaha kalkmış bir at, İngiliz Kraliyet ailesi ve Amerikan başkanlarının hemen hemen tamamı, Özgürlük Anıtı, Dünya Kupası, hepsi de bir iğne deliğinden geçebilecek kadar küçük. Lennox Lewis ile Evander Holyfield'in Kasım 1999'daki karşılaşmasının yer aldığı boks ringinin ipleri ise insan saçından. mikroskoba ihtiyacımız var, ama o, heykellerini yaparken asla mikroskop kullanmadığını söylüyor. Nasıl yaptığı sorulduğunda ise ilk söylediği şey, kullandığı neşterin markası; bunun sebebi de tıbbi malzemeler üreten bir firma ile sponsorluk anlaşması yapmış olması. Bunun dışında verdiği diğer bilgi biraz daha akla yakın, heykellerini oyarken meditasyon yaptığını söylüyor Willard. Kendisini transa sokup heykel bitmeden normale dönmüyormuş ve bu işlem 20 saate kadar uzayabiliyormuş. Ama söylediğine göre bu 20 saat ona sadece dakikalar gibi geliyormuş. Heykellerini yaparken kocaman bir taş ile çalıştığını hayal eden Willard, her neşter hareketinden sonra yanlış bir hareket yapmamak için derin bir nefes alıyormuş. Oldukça stresli bir iş olmalı, ama titiz sanatçımız kalp atışlarını ve nefesini kontrol altında tutabilmek için düzenli olarak egzersizler ve yoga yapıyormuş. Sırlarından biri de gece yarısından sonra çalışmayı tercih etmesiymiş, çünkü konsantre olana kadar herhangi bir ses duymaması gerekiyormuş. Üstelik trafiğin yarattığı titreşimler de bu saatlerde minimum düzeye iniyormuş. Ayrıca çalıştığı ortam anti-statik örtülerle kaplı olduğu için heykellere zarar verebilecek ufak toz parçaları da odaya giremiyormuş. 25 Kasım 2001'de heykeltraşımızı çok üzen bir olay gerçekleşmiş: 3 heykeli ortadan kaybolmuş. Bunların arasında en değerlisi, üzerinde 100,000 poundluk bir etiket taşıyan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler heykeli imiş. 'Hiçbir insanoğlu o an neler hissettiğimi anlayamaz... O heykeller hayatımın birkaç ayını temsil ediyordu ve yerlerini doldurabilmek mümkün değil. Özellikle de Pamuk Prenses heykelim. Şimdiye dek yaptığım en önemli parçaydı, bir iğne deliğine sekiz kişiyi sığdırmıştım. Bir daha yapılabilecek bir şey değil bu!' Willard, 'Başkalarının yaptığım işler ile ilgileneceğini hiç düşünmemiştim,' dediği heykellerini beş yıldır sergiliyor. Hatta söylediğine göre, bazıları, bu heykellerin bir insan tarafından yapıldığına hala inanamıyormuş. Artık küçümsenmek ne kelime, 'Bilim adamları ve mikro cerrahi uzmanları bana bir .......mışım gibi yaklaşıyorlar!' diyor Willard. istegenc.com.tr
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Sultan Ahmet Camii ile Eyfel Kulesi hakikaten çok güzel ama gitar falan o kadar güzel değildi... İğne deliğine yapılanlar sanırım eşsiz zaten, çok yaratıcıydı... Bende gemi yapmıştım dondurma çubuklarından, birde ev yapmıştım ama sonra bozdum evi ve yeni gemime yedek parça olarak kullandım
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl iyi ki kendin bozmussun kendi kendine kizacaksin Tengeriin, gecenler de bir haber okumusdum ekleyim dedim buraya fakat olmaz youtube gibi birsey di ama degil ve üstelik almanca...hicbirsey anlayamayacaktiniz belki de. Kisaca söyle diyeyim 55.812 kibrit cöpünden şatolar yapan var onu gösteriyordu... iyi ki kendi kendine kizarsin dememde ki sebebe gelince... onun kisinin tam ortasina kedisi siplamis bu yüzden de kediye yasak konulmus odaya girebilmesi icin...gün de 2,5 saaten fazla calisamiyorum diyor du adam fakat yaptiklari okadar güzel ki, insallah sergiler de buraya aktarabilirim. yaptigin birseyi bozma bence, sonra pisman oluyorsun
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl ...Michael Arndt 6,5 sene icersin de, Mika Häkkinen ' in arabasını 956.000 Kibrit cöpünden ve 1686 tane yapiştırıcı ile tamamlamış. 20.01.2008
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl ...Arndts ' ın 27.800 Kibrit cöpünden oluşan ikinci calışması... ...Rathaus v. Hannover 61.000 Kibrit cöpünden ...Hermanns anıtını... Michael Arndt, 30.000 Kibrit cöpünden oluşurmuş
Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2009 15 yıl Bu defa Kibrit çöplerinden değil bakalım kürdanla neler yapılmış.. Bu adam inanılmaz bir sabır ve dikkat göstererek ortaya müthiş eserler çıkardı. Bu bir sanatçı. Ama bildiğiniz sanatçılardan oldukça farklı. Bu adam sadece kürdanları kullanarak ortaya muazzam eserler çıkarıyor. Phillip Marc adındaki bu İngiliz tamamen hobi olarak başladığı ünlü şehirlerin ve onun sembollerini kürdanla yapma işinde bir anda ünlü oldu. Başta Mekke ve Kabe olmak üzere dünyanın en ünlü şehirlerinin ve bu şehirlerin simgesi haline gelen eserlerinin kürdanla maketini yapan adam, sonunda bunları bir galeride sergiledi. Yaptığı için inanılmaz bir sabır ve dikkat gerektirdiğini belirten Marc, "Bir şehri yapmak bazen aylarımı aldı. Ama sonuçta ortaya çok güzel eserler çıkardım" dedi. Bu adamın yaptığı eserler şimdi binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2009 15 yıl resimlerin ger biri birbirinden güzel sanat eserleri birce sanat eserlerini buraya taşıyıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler
Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2009 15 yıl Beyendigine sevindim Aries ...Einstein 5 cm uzunluğundaki kibrit çöplerinden Resim boyutu 25 X 35 X 5 cm 9000 Kibrit çöpünden yapışgansız yapılmış
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.