Misafir şevval Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 ögrencilik yıllarımda bir iki kez arkadaslardan dinledigim bir türkü ama hiç bilmem ne türkünün adını nede kimin söyledigini bilen varsa ekleyebilir isteremki gel yanıma yar bak yaralı canıma yar niçin tabip degilsen yar girdin tatlı canıma yar kalemi kaşta koyan yar gözümü yaşta koyan yar beni ateşte koyan yar yar isteremki görem seni yaktı yandırdı beni yar kül içinde soldurdu yar nerde bir garip görsem yar aglaram sızlaram yar kalemi kaşta koyan yar gözümü yaşta koyan yar beni ateşte koyan yor yar isteremki görem seni Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Beyaz Giyme Toz Olur Beyaz Giyme Toz Olur, Siyah Giyme Söz Olur. Gel Beraber Gezelim, Muradımız Tez Olur. Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel. Alçak Ceviz Dalları, Sıva Beyaz Kolları. Kız Nereden Geleyim, Hep Tutmuşlar Yolları. Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel. Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 seher yıldızı nazlı yardan bana bir haber geldi eğer doğru ise büktü belimi dediler ki yarin yadeller aldı kadir mevlam nasip eyle ölümü seher yıldızı ayırdı bizi perişan eyledi her ikimizi perişan eyledi dost hepimizi bülbüle söyleyin dalına konsun bizi böyle eden allah'tan bulsun sabreyle sevdiğim ilkbahar gelsin terkedeyim vatanımı elini karacoğlan derdi doğmadan göçtüm yar elinden dolu badeler içtim kötüler zanneder ben yardan geçtim ölmeyince çeker miyim elini Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Altın hızma mülayim Seni haktan dileyim Yaz günü temmuzda Sen terle ben sileyim Gün gördüm neler gördüm Seni gördüm şad oldum Altın hızma incidir Gömleği nar incidir Benim lal olmuş dilim Ne dedim yar incinir Gün gördüm neler gördüm Seni gördüm şad oldum Altın hızma tumağa Yanaşıp al yanağa Güzel gel görüşelim Men giderem ırağa Gün gördüm neler gördüm SEni gördüm şad oldum RUHİ SU Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 pandora hanım dördüncü sayfada ben bu türküyü karçiçeğime hediye etmiştim. ama olsun mademki sevdiğin bir türkü bidefa daha yazmanın bi mahsuru yok değilmi Özür marcus dikkatimden kaçmış affola bu şarkıyı mırıldanıyordum ve bakmadan yazdım birde benden dinleyin Aşıklar Dini Dost ile dosta yanmışız Servet ile övünmeyiz Hak deyip Hak'ka dönmüşüz Cennet için dövünmeyiz Bütün evren semah döner Aşkından güneşler yanar Aslına ermektir hüner Beş vakitle avunmayız Cananımız canımızdır Teni bizim tenimizdir Sevgi bizim dinimizdir Başka dine inanmayız Hakir görmeyiz insanı Cümlemizin birdir canı Şiir, müzik Hak lisanı Çalar söyler usanmayız Hüdai'yim Hüda'mız var Pir elinden bademiz var Muhabbetten gıdamız var Ölüm ölür biz ölmeyiz Aşık Hüdai Kolay Gelsin Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 EMİLY'e... Bu yaralar ah yarası durmaz kanar el değince Olmaz gülüm değil sırası konuşuruz gün gelince Anam ağlar yüzüm gülmez gurbet elde sessizce Taşlar yastık, yıldız yorgan aşk yarası içinde Sende durma vur dağlara, öyküler anlat sulara Türküler yak doruğundan koş yarınlara Bu yaralar aşk yarası yanarım ince ince Vurur gecenin bir yarısı tenden kurşun sekince Anam ağlar yüzüm gülmez gurbet elde sessizce Taşlar yastık, yıldız yorgan aşk yarası içinde Sende durma vur dağlara, öyküler anlat sulara Türküler yak doruğundan koş yarınlara EFKAN ŞEŞEN Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 hakanbaranyildirim'a Acılara tutunmak Acı çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde O yuvasız çalı kuşu Bense kafeste kanarya O dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi Başkaldıran dizelere Aramakmış oysa sevmek Özlemekmiş oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmiş Düşsel bir oyuncağı Yalanmış hepsi yalan Yalanmış hepsi yalan Sevmek diye bir şey varmış Sevmek diye bir şey yokmuş Acı çektim günlerce Acı çektim susarak Şu kısacık konaklıkta Deprem kargaşasında Yaşadım bir kaç binyıl Acılara tutunarak Acı çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde Acılardan arta kalan İşte bu bakışlarmış Buğu diye gözlerimde Gün batımı bulutlarmış AHMET KAYA (belki bir türkü değil ama yıllarda geçse vazgeçemeyeceğim bir ahmet kaya klasiği ) Kolay Gelsin Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Bu Yıl Benim Bu yıl benim yeşil bağım kurudu Dolu vurdu yapraklarım çürüdü Benim de saz tutan elim var idi Şimdi bir köşede yatar ağlarım Benim ile lokma yiyip içenler Gölgemin altında konup göçenler Sizi zalim dar günümde kaçanlar Ben kendi kendime çatar ağlarım Çırpına çırpına bir yuva kurdum Bebeği görmedim kundağı gördüm Derya'da boğuldum karaya vurdum Çileden çileye bakar ağlarım Mahzuni Şerif'im budur ahvalim Zamane bozulmuş insanlar zalim Kıyamete kadar gider bu halim Sabır edip matem tutar ağlarım MAHSUNİ ŞERİF Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Çökertme Muğla/Bodrum-Rüştü Gür-Muzaffer Sarısözen Çökertme'den Çıktım Da Halil'im Aman Basım Selâmet, Bitez De Yalısına Varmadan Halil'im Aman Koptu Kıyamet. Arkadaşım İbram Çavuş Allah’ıma Emanet, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Güverte De Gezer İken Aman Kunduram Kaydı, İpekli Mendilimi Halil'im Aman Örüzgâr Aldı. Çakır Da Gözlü Gülsüm'ümü Aman Kolcular Aldı, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Gidelim Gidelim Halil'im Çökertme'ye Varalım, Kolcular Gelirse Halil'im Nerelere Kaçalım. Teslim Olmayalım Halil'im Aman Kursun Sıkalım, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Kolay Gelsin Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Çökertme Muğla/Bodrum-Rüştü Gür-Muzaffer Sarısözen Çökertme'den Çıktım Da Halil'im Aman Basım Selâmet, Bitez De Yalısına Varmadan Halil'im Aman Koptu Kıyamet. Arkadaşım İbram Çavuş Allah’ıma Emanet, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Güverte De Gezer İken Aman Kunduram Kaydı, İpekli Mendilimi Halil'im Aman Örüzgâr Aldı. Çakır Da Gözlü Gülsüm'ümü Aman Kolcular Aldı, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Gidelim Gidelim Halil'im Çökertme'ye Varalım, Kolcular Gelirse Halil'im Nerelere Kaçalım. Teslim Olmayalım Halil'im Aman Kursun Sıkalım, Burası Da Aspat Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası. Kolay Gelsin Çok kötü bir TÜRKÜ'dür benim için...Hiç sevmem...EMİLY olmamış...ayrı telden gidiyoruz.. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 her noktada anlaşabiliriz diye bir kural varmıdır sizce ve her konuda anlaşırsak nasıl hayatın tadı çıkar ? Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Kul Nesimi Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi Sofular haram demişler bu aşkın badesine Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne Nesimi'ye sormuşlar yarin ilen hoş musun Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Sürgün Uyandirin anami Söyleyin gidiyorum Yolumu gözlemesin Dönemem belki geri Arkadaslarim duysun Kardesim bunu bilsin Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Babama haber salin Çiçekler onda kalsin Sulasin günasiri Dönemem belki geri Korulara söyleyin Daglara asmalara Baygin çocuklugumun Çinladigi kirlara Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Gelsinler anilarim Ugurlasinlar beni Sadece sevdigime Söylemeyin duymasin O kadar körpe ki kalbi Bilmiyor yitirmeyi Söylemeyin bu aksam Sevdigim aglamasin Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Sürgün Uyandirin anami Söyleyin gidiyorum Yolumu gözlemesin Dönemem belki geri Arkadaslarim duysun Kardesim bunu bilsin Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Babama haber salin Çiçekler onda kalsin Sulasin günasiri Dönemem belki geri Korulara söyleyin Daglara asmalara Baygin çocuklugumun Çinladigi kirlara Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Gelsinler anilarim Ugurlasinlar beni Sadece sevdigime Söylemeyin duymasin O kadar körpe ki kalbi Bilmiyor yitirmeyi Söylemeyin bu aksam Sevdigim aglamasin sewal tşk ler cok güzel ahh cekilir iştee Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 DEĞİL MİSİN kaybolan şu benliğimi, alıp giden değil misin şu sızlayan yüreğimi yaralayan değil misin değil misin, değil misin yaralayan değil misin alıp beni ötelere, götüren sen değil misin gün oldu başıma hazır, gezer oldum diyar diyar ağustosta başıma kar, yağdıran sen değil misin değil misin değil misin, yağdıran sen değil misin ağustosta başıma kar, yağdıran sen değil misin elimde elin görmeden, eteğinden el öpmeden daha enel hak demeden, yüzdüren sen değil misin değil misin değil misin, yüzdüren sen değil misin daha enel hak demeden yüzdüren sen değil misin EDİP AKBAYRAM.... Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Canım IKON'um İNTERLOCK'uma... Dağlar bizim dağlarımız Bağlar bizim bağlarımız Kapanmadan yollarımız Bekliyorum dön gel artık Ne dedim de küstün bana gelmiyorsun imdadıma Gönül bağım talan oldu ölüyorum anlasana... Gözüm görmez,elim tutmaz Sen gelmezsen bu dert bitmez Buna derler kara sevda Kolay kolay çekip gitmez Ne dedim...... Yazarını unuttum ama Ö.ÖZDİL gayet güzel söylüyor... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Yine Tazelendi Yürek Yarası Ben Bu Derde Hande Derman Bulayım Meğer Şah Elinden Ola Çaresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Türlü Donlar Giyer Gülden Naziktir Bülbül Çevreyleme Güle Yazıktır Çok Hasretlik Çektim Bağrım Eziktir Güle Gelir Gelir Canlar Paresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Benim Uzun Boylu Serv-i Çınarım Yüreğime Bir Od Düştü Yanarım Kıblem Sensin Yönüm Sana Dönerim Mihrabımdır İki Kaşın Arası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Dilar İle Muhabbete Doyulmaz Muhabbetten Kaçan İnsan Sayılmaz Münkir Üflemekle Çırağ Soyunmaz Tutusunca Yanar Aşkın Çırası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Pir Sultan'ım Katı Yüksek Uçarsın Selamsız Sabahsız Gelir Geçersin Aşkı Muhabbetten Niçin Kaçarsın Böyle Midir İlimizin Töresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Nemrutun Kızı Nemrutun kızı yandırdı bizi Çarptı sillesini felek misali Sil yazımızı kurtar bizi Çarptı sillesini felek misali Mevlam gör bizi Ocağım söndü nasıl beladır Bırakıp gitti bu ne devrandır Dünya gözümde kerbeladır Allahtan bulasın Kararsın bahtım yıkılsın tahtım Yalvardım yakardım yol bulamadım Ahh doğmasaydın kara yazım Evirdim çevirdim yaranamadım Ayandır halım Ocağım söndü nasıl beladır Bırakıp gitti bu ne devrandır Dünya gözümde kerbeladır Allahtan bulasın Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 ilkay akkaya-hadi git Yaralanmış bir akşam vakti ömrüm Beni geceler bile anlar oldu Bütün ezgilerin sustuğu diyardayım Sen anlamadın gülüm suskunluğumu Varsın yokluğun zehir gibi yaşansın Düş de git yüreğimden sessizce İçimdeki çocuk öksüz kalsın Yorgunum gitmelerin tümüne Hadi git Yangın yemiş türküler gibi git Kalmasın gök mavisi ezgimde Su yeşili akmasın yüreğimde Bir solukta sussun ayrılık gülüm Tamamlanmış yalnızlık olur ömrüm Gidersen temelli susarım gülüm İçim acır, ürperirim ormanlarca En ağır yara olursun yüreğimde Yıldızların en uzağı gibi susarım Yangınlar başlar sustuğum yerimden İçim acır, ürperirim ormanlarca En ağır yara olursun yüreğimde Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 şevvalim parçanı buldum buraya da yazayım dedim biliyorum sen yazmıştın ama bir daha benden sana gelsin ciğerim BUL GETIR tabip sen elleme benim yarami, beni bu dertlere salani getir, kabul etmem bir gün eksik olursa, benden bu ömrümüçalani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir. bir kör oldu görülüyor özümden, name name iniliyor sazimdan, dünyayi verseler yoktur gözümden, dili bülbül kasi kemani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir marhamet et karsisindan bikmadan, hatirini gönülünü yikmadan, çabuk getir can bedenden çikmadan, fakirin derdine dermani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 dılemim sen bana yolladıgından beri hep onu dinliyorum sonsuz sevgiler Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 GüN TuTuŞuR yumrukluyorum duvarları yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımdan otuzyedi can otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde nasıl uyku tutar gözlerimi? döne döne semaha dönenler tutuştu önce sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına. sıvas, sıvas... yiğitlik midir emanet cana kıymak? yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek? söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak? var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşe tutmak lo? böyle garip düştüğüme bakma böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik senin de dağların var sıvas, senin de dağların... dağlarında şahanların... gün tutuşur canım gece tutuşur yangınlarda tutsak canlar tutuşur külüm toprak olur yele karışır yürür gelir canlar yollar tutuşur sıvas ellerinde sazım tutuşur söz tutuşur canım türkü tutuşur teller bizi söyler diller yarışır özgürlüğü yazan kalem tutuşur canlar can olur da eller tutuşur dost evinde canım sevda tutuşur pir sultan’lar ölmez binler yetişir akar gelir canlar tarih tutuşur GRuP YoRuM Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 GRUP YORUM adi yasak bir cicektir daglarda arar yurdunu talihsiz caglarda bir ezgi baslatir dunyaya karsi susar turkusu dumanli cinarda misrinin gunu dolmaz sevdanin izni olmaz sevdaya yasak koyanin dunyada yeri olmaz misri kiz derler dereler taskini yollar yorgunu yokuslar askini direnir dusmana satmaz askini zindanda dusmanin direnc saskini misrinin gunu dolmaz sevdanin izni olmaz sevdaya yasak koyanin dunyada yeri olmaz susar türküsü dumanlı çığlarda cudi’nin gözleri cizre’ye bakar her kızın çığlığı bir gönül yakar her sevda başına bir ateş takar dicle’nin suları kendini yakar" Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 BÜLBÜL NE YATARSIN KALK FİGAN EYLE ÇIĞRIŞIP ÖTMENİN ZAMANI ŞİMDİ KIRMIZI GÜL YEŞİL YAPRAKTA BİTTİ DEVŞİRİP KOKMANIN ZAMANI ŞİMDİ.. BENİM ŞAHIM GELİŞİNDEN BELLİDİR İKİ ELİ DESTE GONCE GÜLLÜDÜR DERUNUNDA AŞKI OLAN BELLİDİR. MUHABBET ETMENİN ZAMANI ŞİMDİ BENİM ŞAHIM GELİR TÜRLÜ NAZ İLE DİLİ KALBİ DOLU NUTKU SÖZ İLE GEL GÖR ŞU BADEYİ CEVR Ü SUZ İLE DOLDURUP İÇMENİN ZAMANI ŞİMDİ (KARACAAHMET) Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Şu karşı yaylada göç katar katar Bir güzel sevdası serimde tüter Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eylemen beni Şu benim sevdiğim başta oturur Bir güzelin derdi beni bitirir Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eylemen beni Pir Sultan Abdalım kalkın aşalım Aşıp yüce dağı engin düşelim Çok nimetin yedik helallaşalım Geçti dost kervanı eylemen beni Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.