Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Aynı minval üzerine devam... Ben de bir insan oğluyum Bırak beni konuşayım Bir başım bir beynim vardır Bırak beni konuşayım Düşüneyim, danışayım Bir başım bir beynim vardır Bırak beni konuşayım Yine sana danışayım Beni öldürüp ağlama Böyle bulanıp çağlama Yazık kolumu bağlama Bırak beni konuşayım Yine sana danışayım Senin dilin benim dilim Yakışmaz insana zulüm İnsanım hayvan değilim Bırak beni konuşayım Yine sana danışayım Ya sen niçin düşünürsün Düşündükçe boşanırsın Hak demeye üşenirsin Bırak beni konuşayım Yine sana danışayım Mahzuni halk için ölsün Ben giderim dostlar kalsın Koltuk Saray helal olsun Bırak beni konuşayım Yine size danışayım Koltuk Saray sizin olsun Bırak beni konuşayım İnsanca danışayayım MAHZUN İ ŞERİF Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Arkadaşlar türkü konusunda sizn 100 de biriniz kadar bilgiye sahiptirim belkide bir parça var çok güzel reklamlarda çıkıyor gülayın sesine benziyor emin değilim ama sen gelmez oldun sen gelmez oldun gözlerim yolda beklerim amma sen gelmez oldun yarim. (çok güzel ya) Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Elin yine ellerimde Gözlerin ağlamaklı Gözyaşlarını sildim anne Camlar düştü yerlere Elim elim kan içinde Yanıma gel yanıma anne İki yanımda iki polis Ellerim kelepçede Beni bul beni bul anne Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Gözlerinden akan bendim Düştüm göğsüne Söyle canın yandımı anne Camlar düştü yerlere Elim elim kan içinde Yanıma gel yanıma anne AHMET KAYA Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Arkadaşlar türkü konusunda sizn 100 de biriniz kadar bilgiye sahiptirim belkide bir parça var çok güzel reklamlarda çıkıyor gülayın sesine benziyor emin değilim ama sen gelmez oldun sen gelmez oldun gözlerim yolda beklerim amma sen gelmez oldun yarim. (çok güzel ya) Muhtemelen GÜLAY'dır... Bildiğim kadarıyla AZERİ kökenli bir şarkıdır -bilinler yanlışımı düzeltsinler- Adı da "sen gelmez oldun" dur... Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Deyiptin baharda görüşelim Bahar geldi geçti sen gelmez oldun Yaradan eşgine ne olur dön Kuşlar kondu göçtü sen gelmez oldun Sen gelmez oldun sen gelmez oldun Yari gözleyirem men, isteyirem men Sen gelmez oldun Biz bu sonbaharda buluşacaktık Bahar geldi geçti sen gelmez oldun Taşlara mı döndü kalbin gelmedin Aylar geldi geçti sen gelmez oldun Sen gelmez oldun sen gelmez oldun Sen gelmez oldun yarim Gözlerim yolda beklerim ama Sen gelmez oldun Demiştin kapına gelirim diye Kulağım kapıda ses vermez oldun Boş yere mi yeimin ettik ikimiz Kuşlar yuva kurdu sen gelmez oldun Gülay - Damlalar albümü Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Arkadaşlar türkü konusunda sizn 100 de biriniz kadar bilgiye sahiptirim belkide bir parça var çok güzel reklamlarda çıkıyor gülayın sesine benziyor emin değilim ama sen gelmez oldun sen gelmez oldun gözlerim yolda beklerim amma sen gelmez oldun yarim. (çok güzel ya) bahsettigin türkü sanırım bu deyiptin baharda görüşelim bahar geldi geçti sen gelmez oldun yaradan eşkine ne olur dön kuşlar kondu göçtü, sen gelmez oldun sen gelmez oldun, sen gelmez oldun, sen gelmez oldun yarim, gözleyirem ben, isteyirem ben sen gelmez, sen gelmez oldun biz bu sonbaharda buluşacaktık bahar geldi geçti, sen gelmez oldun taşlara mı döndü kalbin, gelmedin? aylar geldi geçti, sen gelmez oldun sen gelmez oldun, sen gelmez oldun, sen gelmez oldun yarim, gözlerim yolda beklerim ama sen gelmez oldun. aylar geldi geçti, sen gelmez oldun sen gelmez oldun, sen gelmez oldun, sen gelmez oldun demiştin kapına gelirim diye kulağım kapıda, ses vermez oldun boş yere mi yemin ettik ikimiz kuşlar yuva kurdu, sen gelmez oldun sen gelmez oldun, sen gelmez oldun, sen gelmez oldun Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 şevvalim az üstü okursan benim eklediğimi görürdün neyse iki kere okuruz artık Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 şevvalim az üstü okursan benim eklediğimi görürdün neyse iki kere okuruz artık ne dikkatsiz arkadasın var bak görüyomusun sevgiler Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Bu da başka "güzel" bir türkü... Sevdanla düştüm bu yola Yolcuyum bu dağlarda Dert kederle kol kola Yolcuyum bu dağlarda Beklerim arı gibi çiçekli bir yaz-bahar Yolcuyum bu dağlarda seni bulana kadar Yorgun düştüğüm olur Yolu şaşırdığım olur Taşlar yastığım olur Yolcuyum bu dağlarda Ecel yeter canıma belki ölür ALİYAR Yolcuyum bu dağlarda seni bulana kadar Bunu YUSUF GÜL'ün sesinen dinlemenizi öneririm...Bir konuda da özellikle senden EMİLY,yardım isteyecektim...Bir şekilde bilebileceğini düşündüm....alttaki uzun hava kimin ya da hangi yörenin,varsa sözlerini rica edeceğim-İzzet Altımeşe'den dinlemiştim,6-7 yaşlarında sanırım...? ...asri gurbet harap etmiş köyümü Bülbül gitmiş baykuş gelmiş...gel hele...gel hele... ...ben ağayım ben paşayım diyenler Kapıları kitlemişler gel hele gelhele.... Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Asrı gurbet harap etmiş köyümü (u.h.) Asrı gurbet harap etmiş köyümü Bülbül gitmiş baykuş konmuş gel hele Ben ağayım ben paşayım diyenler Kapıları kitlemişler gel hele Gel hele de kömür gözlüm gel hele Gel hele de dudu dillim gel hele Bir ev burda bir ev karşıda kalmış Sorun hele bizim komşular n'olmuş Kırk senelik ağaç kurumuş kalmış Bizim köye benzemiyor gel hele Gel hele de kömür gözlüm gel hele Gel hele de dudu dillim gel hele Saz elimde şu elleri gezerdim Dertli idim bazı destan yazardım Sen ali'ysen niye saçın ağarttın Bizim ali'ye benzemiyi gel hele Gel hele de kömür gözlüm gel hele Gel hele de dudu dillim gel hele Yöre : Sivas-Divriği Kaynak Kişi : Ali Kızıltuğ SEvgili hakan sanırım bu türkü Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Bu da başka "güzel" bir türkü... Sevdanla düştüm bu yola Yolcuyum bu dağlarda Dert kederle kol kola Yolcuyum bu dağlarda Beklerim arı gibi çiçekli bir yaz-bahar Yolcuyum bu dağlarda seni bulana kadar Yorgun düştüğüm olur Yolu şaşırdığım olur Taşlar yastığım olur Yolcuyum bu dağlarda Ecel yeter canıma belki ölür ALİYAR Yolcuyum bu dağlarda seni bulana kadar Bunu YUSUF GÜL'ün sesinen dinlemenizi öneririm...Bir konuda da özellikle senden EMİLY,yardım isteyecektim...Bir şekilde bilebileceğini düşündüm....alttaki uzun hava kimin ya da hangi yörenin,varsa sözlerini rica edeceğim-İzzet Altımeşe'den dinlemiştim,6-7 yaşlarında sanırım...? ...asri gurbet harap etmiş köyümü Bülbül gitmiş baykuş gelmiş...gel hele...gel hele... ...ben ağayım ben paşayım diyenler Kapıları kitlemişler gel hele gelhele.... sevgili hakan abim en alta yazmıs oldugun türkü bizim evde cok söylenir babamın türküsü sevgiler Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 MAHZUNİ ŞERİF "kaşların arasından domdom kurşunu değdi bir avcı vurdu beni bin avcı beni yedi ah dedim ağladım yaremi bağladım eğdi yar boynun eğdi mevlam kerimsin dedi hançer yarası değil domdom kurşunu değdi gel gel gümle gel gel gel gümle gel gel böğrüme domdom kurşunu bugünüm harap oldu dünden iyi midir ki doktor hasta ben hasta benden iyi midir ki ah dedim ağladım yaremi bağladım eğdi yar boynun eğdi mevlam kerimsin dedi hançer yarası değil domdom kurşunu değdi gel gel gümle gel gel gel gümle gel gel böğrüme domdom kurşunu mahzuni yar benim halimi anlasaydı bütün dertliler gibi inleyip dinleseydi ah dedim ağladım yaremi bağladım eğdi yar boynun eğdi mevlam kerimsin dedi hançer yarası değil domdom kurşunu değdi gel gel gümle gel gel gel gümle gel gel böğrüme domdom kurşunu". Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Bua kadar kısa sürede beklemiyordum.Ali Kızıltuğ olması beni daha bir şaşırttı... Çok teşekkür ederim,çok severim ama bir türlüde dinlemek nasip olmadı..Sadece İzmir Kitap Fuar'ında bir kaç sene önce NEVZAT ÇELİK şiir okurken arada bir genç arkadaş bu uzun havayı söylemişti ve biz neredeyse ağlıyorduk... TEKRAR TEŞEKKÜRLER EMİLY... Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Bua kadar kısa sürede beklemiyordum.Ali Kızıltuğ olması beni daha bir şaşırttı... Çok teşekkür ederim,çok severim ama bir türlüde dinlemek nasip olmadı..Sadece İzmir Kitap Fuar'ında bir kaç sene önce NEVZAT ÇELİK şiir okurken arada bir genç arkadaş bu uzun havayı söylemişti ve biz neredeyse ağlıyorduk... TEKRAR TEŞEKKÜRLER EMİLY... Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Kolay Gelsin Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Ey Şahin Bakışlım Bülbül Avazlım Ey Şahin Bakışlım Bülbül Avazlım Bir Eli Kadehli Bir Eli Sazlım İşte Ben Gidiyom Kal Ahu Gözlüm Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Hüdey Hüdey Hüdey Dem Dem Dem Dem Yolda Harami Çok Engel Arada Ayırma Sevdiğim Demde Sırada özüm Gider Ama Gönlüm Burada Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Hüdey Hüdey Hüdey Dem Dem Dem Dem Ta Ezelden Ezel Sevgim Sevginde Şu İki Cihanda Kevn-ü Mekanda Nizam Başlarında Ulu Divanda Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Hüdey Hüdey Hüdey Dem Dem Dem Dem Kul Hüseynim Der Ki Gül Benzim Soluk Serimize Yazılmıştır Ayrılık Vallahi Sevdiğim Gönüller Birlik Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Hüdey Hüdey Hüdey Dem Dem Dem Dem Erzincan - Tercan - Aşık Daimi Kolay Gelsin Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Ağlama Yar Ağlama Ağlama Yar Ağlama (Anam) Mavi Yazma Bağlama Mavi Yazma Tez Solar (Anam) Yüreğimi Dağlama Elmada Al Olaydın (Anam) Selvi De Dal Olaydın Bana Göre Yar Mı Yok (Anam) İstedim Sen Olaydın Elma Al Olanda Gel (Anam) Ayva Nar Olanda Gel Hasta Düştüm Gelmedin (Anam) Bari Can Verende Gel Diyarbakır-Celal Güzelses Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 emily şevval hakan çok teşekkürler türkünün sözleri için çok naziksiniz Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 BUL GETIR tabip sen elleme benim yarami, beni bu dertlere salani getir, kabul etmem bir gün eksik olursa, benden bu ömrümüçalani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir. bir kör oldu görülüyor özümden, name name iniliyor sazimdan, dünyayi verseler yoktur gözümden, dili bülbül kasi kemani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir marhamet et karsisindan bikmadan, hatirini gönülünü yikmadan, çabuk getir can bedenden çikmadan, fakirin derdine dermani getir, git ara bul getir, saçlarini yol getir Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Madem Ki Ben Bir İnsanım Kainatın Aynasıyım Mademki Ben Bir İnsanım Hakkın Varlık Deryasıyım Mademki Ben Bir İnsanım İnsan Hakta Hak İnsanda Ne Ararsan Var İnsanda Çok Marifet Var İnsanda Mademki Ben Bir İnsanım Bunca Temenni Dilekler Vız Gelir Çarkı Felekler Bana Eğilsin Melekler Mademki Ben Bir İnsanım Daimiyim Harap Benim Ayaklara Turap Benim Aşk Ehline Şarap Benim Mademki Ben Bir İnsanım Aşık İsmail Daimi Kolay Gelsin Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 ŞÜKRİYE TUTKUN - MİHRİBAN (sözleri çok derin bence ) Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Geldi Geçti Ömrüm Benim Yunus Emre-Zülfü Livaneli Geldi Geçti Ömrüm Benim Şol Yel Esip Geçmiş Gibi Hele Bana Şöyle Durun Şol Göz Yumup Açmış Gibi Miskin Adem-Oğlanını Benzetmişler Ekinciğe Kimi Biter Kimi Yiter Yere Tohum Saçmış Gibi Bu Dünyada Bir Nesneye Yanar İçim Göynür Gibi Yiğit İken Ölenlere Gök Ekini Biçmiş Gibi Yunus Emre Bu Dünyada İki Kişi Kalır Derler Meğer Hızır, İlyas Ola Ãb-I Hayat İçmiş Gibi Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 babuba Sevdiğim iki gözüm ellere yar oldu babuba Kara tren aramıza kara duman ekti de Göz göre göre yazık Eyub'a Buraları sevemedim gönül orada Yanıyorum tuz biber yarada Deli gönül eremedi eyvah murada Ölüyorum tuz biber yarada Gözlerimin karesi kırmızı nar oldu babuba Meriç'in azgın suyu aramıza girdi de Göz göre göre yazık Eyub'a gülay Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Avşar Elleri Dadaloğlu Kalktı göç eyledi avşar elleri Ağır ağır giden eller bizimdir Arap atlar yakın eyler ırağı Yüce dağdan aşan yollar bizimdir Belimizde kılıcımız kirmani Taşı deler mızrağımın temreni Hakkımızda Devlet Vermiş Fermanı Ferman padişahın dağlar bizimdir Dadaloğlum yarın kavga kurulur Öter tüfek davlumbazlar vurulur Nice koç yiğitler yere serilir Ölen ölür kalan sağlar bizimdir Kolay Gelsin Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 ŞÜKRİYE TUTKUN - MİHRİBAN (sözleri çok derin bence ) Derler ki bu şarkının sözleri aslında TANRI'ya bir yakarış biçiminde yazılmıştır...Lakin çok dikkatli okumama ve dinlememe rağmen bu yönde bir eğilim göremedim...Acaba ben mi yanılyorum,öyle mi DOMJONES? Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 bende sana katılıyorum bencede öyle bir şey yok Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.