Φ marti_name Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 bahar gelende men de bitirem göy çemende men baharın gızıyam, göyneği gırmızıyam uçmağa yok ganadım, gızıl laledir adım çölü, düzü bezerem, elden ele gezerem başımda al şalım var, yanağımda halım var yeyilmerem acıyam, çiçeklerin tacıyam Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 yarim gezer düşünde türkü dizer kışında ay dünyayı dolanır ben güneşin peşinde bir rüzgar eser uzaktan bir ışık vurur ocaktan yarin üstü açılsa öpsem çıplak ayaktan boşboşuna söylüyorum şarkımı kimseler duymaz ben boşuna seyrediyorum güzelliğine kimse doymaz su uyur, düşman uyur haste-i hicran uyumaz Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 şah-ı merdan cûşa geldi, sırrın aşikar eyledi: "yağmuru yağdıran benim" deyi ömer'e söyledi ol demde şimşek balkıyıp yedi sema gürledi hem sakidir, hem bakidir nur-ı rahman'ın ali yetiş carımıza kurtar meded mürüvvet ya ali ömer vardı hak muhammed katına dedi: "eyle beyan, hazret ali midir ol arşa gürleyan, çarh-ı gerdunun elinden sırr-ı hikmet eyleyen?" hak muhammed buyurdu ki: "yektir ali, bir" dedi "hem evveli, hem ahiri, her şeye kadir" dedi "ali'ye şirk koşanlar mutlaka kafir" dedi Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Altın Hızma Mülayim Seni Hak'tan Dileyim Yaz Günü Temmuzda Sen Terle Ben Sileyim Gün Gördüm, Günler Gördüm Seni Gördüm Şad'oldum Altın Hızma İncidir Gömleği Nar İncidir Benim Lal Olmuş Dilim Ne Dedim Yar İncinir Gün Gördüm, Günler Gördüm Seni Gördüm Şad'oldum Altın Hızma Tumağa Yanaşıp Al Yanağa Güzel Gel Görüşelim Men Gidirem Irağa Gün Gördüm, Günler Gördüm Seni Gördüm Şad'oldum Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 bahar geldi gül açtı bülbül yerinden uçtu şu benim deli gönlüm başıma bir dert açtı yüreğim oldu pare aşka bulunmaz çare ah yalnız yaşayamam gideceğim o yâre seherin vakti geçti sinemi yaktı geçti hazırlanmış gitmeye güzelim baktı geçti Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Özlem Özdil / emeğimsin ne zaman yağmur yağsa bu şehre toprağın kokusu işler içime seni ben canımın içine saklarım o yasak adını yüreğe saplarım gözümün bebeğisin bedenim yüreğimsin sevmeler emek ister sen benim emeğimsin ne zaman gözyaşın yağsa yüzüne güneşin nefesi değse sesine seni ben canımın içine saklarım o yasak adını yüreğe saplarim gözümün bebeğisin bedenim yüreğimsin sevmeler emek ister sen benim emeğimsin Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 dar hejirok é hejira çiyayé lé lé... delala çiyeyé dar hijiroké xem revinoké nav gul u giyayé lé lé... nav gul u giyayé dar hijiroké xem revinoké buk dilé zava ye lé lé... buk dilé zava ye dar hijiroké xem revinoké hejira me reş e lé lé... delala me reş e dar hijiroké xem revinoké buk çendi keleş e lé lé... buk çendi keleş e dar hijiroké xem revinoké zavayé kéfxweşe lé lé... zavayé kéfxweşe dar hijiroké xem revinoké hejira laté ye lé lé... delala laté ye dar hijiroké xem revinoké ser bexté yaré ye lé lé... ser bexté yaré ye dar hijiroké xem revinoké cizir bin xeté ye lé lé... cizir bin xeté ye dar hijiroké xem revinoké gönül yarası filminde daha çok gündeme gelmiş olan aynur doğan'ın keçe kurdan* albümünde seslendirmiş olduğu kürtçe türküdür. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 arda boylarında kırmızı erik elim elin ardında on yedi beni ah anneciğim ah anneciğim yaktın ya ben bu genç yaşta denizlere attın ya beni alıverin feracemi annecim diksin o gıymatlı ismail'e kendisi gitsin uyan uyan a receb'im senin olayım arda'lar aldı ya nerde bulayım arda boylarına ben kendim gittim dalgalar vurdukça can teslim ettim ah annecim ah annecim yaktın ya beni bu genç yaşta denizlere attin ya beni Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 lofçanın ardında kaya (aman aman) kayadan bakarlar aya canım lofçalı lofçalı doldura fincanı fincanı a canım yandım lofçalı takalım altın kopçalı lofçanın altında pınar (aman aman) lofçalım pınardan döner canım lofçalı lofçalı doldura fincanı fincanı a canım yandım lofçalı takalım altın kopçalı lofçanın altında kuyu (aman aman) lofçalım kibarda huyu canım lofçalı lofçalı doldura fincanı fincanı a canım yandım lofçalı takalım altın kopçalı Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 zilan yoldaş senin çıplak bedeninde kurşunlar dönüşür çiçeğe onurun bir dağ gibi direnir düşmanın soysuzluğuna duyduk senin çıplak bedeninden yükselen çağlayan sesini diyodun ki anam babam halkım dünyanın tüm halkları ve siz türk kardeşlerim örtün beni barikatlarda sokaklarda okullarda ve sevdalarda direnen onurunuzla örtün beni dağ çiçekleriyle kanımla suladığım toprağımla ulusumuzun emeğimizin ve insanlığın onuruyla örtün beni kardeşlerim ben türküm arabım irlandalı yahudi kızılderili kürdüm ben yakın beni salın küllerimi ağrı doruklarından anadolu'ya soysuzluğun bir daha yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni örtün beni Alıntı
Φ patron58 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 selam Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Derman Arar İken Derde Düş Oldum, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Huma Kuşu Suya Düştü Ölmedi, Dünya Sultan Süleyman´a Kalmadı. Dedim Yâre Gidem Nasip Olmadı, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Kağıda Yazarlar Ufak Yazılar, Anasız Olur Mu Körpe Kuzular. Yürek Yaralıdır, Ciğer Sızılar, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Pir Sultan Abdal’ım Böyle Buyurdu, Ayrılık Donları Biçti Giydirdi. Ben Ayrılmaz İdim Felek Ayırdı Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Kaynak Kişi : Ali Ekber Çiçek Alıntı
Φ patron58 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Acıya Gülmek Öpüyorsam ayrılığı gözünden Söküyorsam yüreğimi göğsümden Geciyorsam gözlerinin icinden Sana olan sevdamdandır bilesin Geciyorsam bir çiçeğin özünden Sana olan sevdamdandır bilesin. Meğer ne yanlızız insan olmuşsak Yaprak gibi dalda sesziz solmuşsak Yeri gelmiş acıyda gülmüşsek Sana olan sevdamdandır bilesin Yeri gelmiş ayrılığa gülmüşsek Sana olan sevdamdandır bilesin -Biliyorum sen yine parmak uclarında üşüyorsun. Aramızda kıvrılıp yatan uzaklığa inat Ayaklarınla kasıklarımın kasırgasını Ellerinle yüreğimde yaktığın ateşi düşlüyorsun. Sularımız sızıp karışıyor ay karanlıkta Ve cırılcıplak bir ırmağa dönüşüyoruz yatağımızda.. Apansız pencerende gülümsüyor güneş ne güzel. Bütün parmakların tıkır tıkır işliyor İştahla gülüyorsun yaşamaktır aşk Geceyle gündüzün sesziz gecişimidir bir uyku boyunda. Delice bir yangın parmaklarının buzulunda Ah şahrut her yerimiz nasıl da şaşırıp kalmaya istekli. Karşılıksız sevebilmekse sevda Gercek seven küle dönmüş her cağda Elim kolum bağlanmışsa kıyında Sana olan sevdamdandır bilesin Sevdunayım gebermişsem kıyında Sana olan sevdamdandır bilesin. Kaynak Kişi Tunay Bozyiğit Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 yemen ellerinden beri gelirken turnalar ali'yi görmediniz mi hava üzerinde semah dönerken turnalar ali'yi görmediniz mi şahım hayber kalesini yıkarken nice münkir helak oldu bakarken kevser ırmağından şerbet içerken turnalar ali'yi görmediniz mi şah hatayi'm der ki gezdim dünyayı dilim zikreyledi gani hüdayı on iki imamı nesli abayı turnalar ali'yi görmediniz mi Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Günün türküsü Agire Jiyan'dan "Helin"... Kaçıncı dinleyişim bugün bilmem... ---- gewrê bozê rindikê cavresê cav belekê kewê cima dilezînî benda kesî namînî roniya rojê derew e sevên li vir pir tarî ne li ciya zinar ezmanan xînim axa jîndarî jî hilwesînîm ger bê wargeh bim ezê nemînîm li ber bayê zemanan berî dayi germiyanan ka wer nece lê dînê cileyî germa havînî gellek mîna te cûbûn mirin ne tu mizgînî.... ---- ey esmer ve güzel kız kara gözlü beleké ey keklik, nedir bu telaş bu acele ? neden gidiyorsun kimseyi beklemeden gündüzler sahtedir sensiz gecelerse çok karanlık dağı taşı gökyüzüne vursam yaşam toprağını darmadağın etsem yersiz yurtsuz kalıp yok olsam geçmişin rüzgarlarında yüzümü kavurucu sıcaklara döndüm gel artık gitme deli divane yazın sıcağında gel senin gibi gitti niceleri de gidişin bir başlangıçtır. . . Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 sabahtan kalktım, ezan sesi var ezan sesi değil, burçak yası var bakın şu deyyusun kaç tarlası var aman ne zor imiş burçak yolması burçak tarlasında gelin olması eğdirme fesini kalkar giderim evini başına yıkar da giderim elimi salladım değdi dikene inkisar eyledim burçak ekene ilahi kaynana ömrün tükene Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 dibe lê lê çiyây me bi hobe bi ava gundê me bi nobe bi mala me li çenga mala we bi duware orte bila tune bi dewo dewo bibe ez te dakim bejna fitoz paş te bakim van cahilan ji xewê rakim van xortikhan ji xwê şakim dibe lê lê bin ê malan çam e min lê rakir sogi dergam e ar bi jina koti kevi rabisana xwe weki postik e toraqa xam e lê lê bi e malan kaş û kaşe baran dibari hewa xwaş e ar bi merê koti kewi bi şev, bi ro cem jina rındikta nexweşe Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 gün olur, alır başımı giderim, denizden yeni çıkmış ağların kokusunda şu ada senin, bu ada benim, yelkovan kuşlarının peşi sıra. dünyalar vardır, düşünemezsiniz; çiçekler gürültüyle açar; gürültüyle çıkar duman topraktan. hele martılar, hele martılar, her bir tüyünde ayrı bir telaş! gün olur, başıma kadar mavi; gün olur, başıma kadar güneş; gün olur, deli gibi... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 patsvav mır mışo taşdin hampartzman yerguşaptin haynırı nay nay naynırı nay nay can nırı nay nay nay nırı nay dzoretsin dzortıpetsin, gemig çeğav gabetsin yaroç tırnov ıntsutsin, yar kınug er çimtsutsin kınug er kırdınug er, vartug er garmırug er vart yeresin pırug er, goğpenan khırovug er dığa dığa hargavor, herik nısdis mır tırnov mır khorodik harsnı kov gertam ısi medzerun, tzerkis ki khancal khorum gelni ku garmir arun, dzori meç ku solerun u perinern aysbes dıkhur yerker gerken voğç kişer. gerken yerk mı hıraşali hınçünnerov tütagan. u yerp şoğa tsolkn arevi andes, anhed gı gorçin, u gı suzvin agnağpürin gı mıdnen meç gağniyin u lernayin vıdagneru aliknerı bağbaçun. hampartzman kişer, en tütiç kişer, ga hıraşali, yerçanig vayrgyan, gı patsvin vosgi yergınki tırner, nerkev gı babantse, lıre amen pan. en veh vayrgyanin çıknağ kişeri yerginki anhun, heru khorkeren, anmuraz meradz siraherneru, asdğerı gı sahin, irar gı kıdnen turkcesi başladı bizim muş ovası'nda hampartzum* pazartesi ekini biçip bağladılar hasır iple, dizdiler… yârin kapısından geçirdiler, uykudaydı sevgili, duyuramadılar. terlemişti, gül gibi kızarmıştı ve ağlıyordu oğlan oğlan, yeter oturduğun kapımızda, güzel gelinimizin yanında… gider, büyüklerimize söylerim, elime hançer alır, kanını dökerim *** ve sabaha dek perilerin sürdü hüzünlü türküleri. o eşsiz ezgiler, o büyülü havalar güneşin ilk ışıkları görünene dek duyuldular. ve pınarın sularında, çınarın gövdesinde, coşkun derenin dalgalarında eriyip kayboldular. bayram gecesi, o mutlu gece öylesine eşsiz bir an vardır ki göğün altın kapıları açılır ve yeryüzünde her şey durulur. ulvî bir suskunlukla dolarak semavî bir saltanat kurulur. muradına ermeden ölen sevdalıların yıldızları kayar ve birbirini bulur Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 "yene gonup şahbudağa, ne sızlarsan bele bülbül vefâsızdır yârın senin, yanıp dönme küle bülbül her âşığın dövranı var, her bir bağın bağbanı var rahim'in öz cananı var, o benzemez güle bülbül öz meylini salmış hâra, etmiş seni behti gara könül verip vefâsıza düşme dilden dile bülbül" Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Bataklıkların Şarkısı Söz Seslendiren: Vardiya Dallarinda bir tek kus ötmüyor Kurumus agaçlar çatlamis toprak Boynu büküylmüs yurdumun Her yani kaplamis batakliklar Ey benim yoksul topragim Bir gün gögsünde çiçekler açacak mutlak Buna zülüm ve kan derler Cigliklar ve göz yaslari Bagri çinenmis yurdumun Agliyor çocuk ve kadinlari Ey benim yoksul topragim Bir gün gögsünde çiçekler açacak mutlak Birgün bizimde yurdumuzda Mutlak sarkilari söylenecek Özgürlük kokacak her yani Batakliklar kuruyak Ey benim yoksul topragim Bir gün göngsünde çiçekler açacak mutlak Bir gün gögsünde çiçekler açacak mutlak Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 sabahat akkiraz__garip yazın mezar taşıma Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Sen vurali yarali yar gün be güne sarari yar Sen vurali yarali yar gün be güne sarari yar El çekten benden vurdun inceden sende sevmistin Sakladin benden anlamadim ki fayda yok Senden anlamadim ki fayda yok senden Dost degil dost degil dost görünür Felegim yaradir yaradir yara yaradir yüregim Urfali sevmis dogrudur güzelim Senin de gönlün var alyanakli yar Dost degil dost degil dost görülü felegim Yaradir yaralidir sana yarali yüregim Urfali sevmis dogrudur güzelim Seninde gönlün var alyanakli yar Gül verin öksüzüme Al gülünü tak gögsüne yar Koy yüreginin üstününe Gül versin can teline Köz var sinemde Sir var sözümde Sözümüm sirri yarin isminde Her dalin bu sir sendedir sende Ahmedin bu sir bendedir bende Dost degil dost degil dost görülür felegim Yarali yarali yara yarali yüregim Urfali sevmis dogrudur güzelim Senin de gönlün var alyanakli yar Dost degil dost degil dost görülür felegim Yaradir yaralidir sana yarali yüregim Urfali sevmis dogrudur güzelim Senin de gönlün var alyanakli yar Dost degil dost degil dost görülür felegim Yarali yarali yara yarali yüregim Urfali sevmis dogrudur güzelim Senin de gönlün var alyanakli yar Ahmet Tuncer _ Urfalı Sevmiş Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 tanrıdan diledim Tanrı'dan diledim bu kadar dilek aman aman O yarin yüzünü bir daha görek aman aman Gel anam aman yanıma Kıyma bu yazık canıma Bir kara kaşın bir kara gözün Değer dünya malına Bana kısmet değil dizinde yatmak aman aman Dizinde yatıp da yüzüne bakmak aman aman Gel anam aman yanıma Kıyma bu yazık canıma Bir kara kaşın bir kara gözün Değer dünya malına Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.