Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2005 BUDA BENDEN TÜM DOSTLARA GELSİN..... Ala gözlerini sevdiğim dilber Ala gözlerini sevdiğim dilber Sana bir tenhada sözüm var benim Kumaş yüküm dost köyüne çezildi Bİr zülfü siyaha nazım var benim Ak ellere al kınalar yakınır Ala göze siyah sürme çekinir Dostu olan dost yoluna bakınır Dosta giden yolda izim var benim Yiğit olan gizli sırrı bildirmez Güzel olan gül benzini soldurmaz Her olur olmaza meyil aldırmaz Bir şahan avlar da bazım var benim Karac'oglan derki konanlar göçmez Bu ayrılık bizlen arasın açmaz Bir kötü gönlüm var güzelden geçmez Ne güzele doymaz gözüm var benim Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Grup yorum / gün tutuşur yumrukluyorum duvarları yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımda otuzyedi can, otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sivas'ın içinde nasıl uyku tutar gözlerimi? döne döne semaha duranlar tutuştu önce sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına sivas sivas! yiğitlik midir emanet cana kıymak? yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek? söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak? var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşte tutmak looo? böyle garip düştüğüme bakmayın böyle mahzun durduğuma varsın ateşim suskunlukla beslensin. benim de yüreğim gençliğini almış yanıma yürür başı dik. senin de dağların var sivas! senin de dağların... dağlarında şahanların. gün tutuşur canım gece tutuşur zindanlarda tutsak canlar tutuşur gülüm toprak olur yele karışır yürür gelir canlar yollar tutuşur sıvas ellerinde sazım tutuşur söz tutuşur canım türkü tutuşur teller bizi söyler diller yarışır özgürlüğü yazan kalem tutuşur canlar can olur da eller tutuşur dost evinde canım sevda tutuşur pir sultanlar ölmez binler yetişir akar gelir canlar tarih tutuşur Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 BÖLEMEDİM FELEK İLE GOZUMU GÜLDÜRMEDİ ŞU CİHANDA YÜZÜMÜ AMAN YÜZÜMÜ Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 BÖLEMEDİM FELEK İLE GOZUMU GÜLDÜRMEDİ ŞU CİHANDA YÜZÜMÜ AMAN YÜZÜMÜ bide bu türküyü selda dan dinleyeceksin... Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 bide bu türküyü selda dan dinleyeceksin... yazın arkadaşlar sözlerini bizde öğrenelim Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 bölemedim felek ile kozumu güldürmedi şu cihanda yüzümü düşman süre süre gelir izimi kalk gidelim sevdiğim bu eller bize yaramaz felek merhametsiz taştan yürekli gönlümüz efkarlı gamlı meraklı düşman peşimizde eli silahlı kalk gidelim sevdiğim bu eller bize yaramaz daha ne gelecek garip başıma felek zehir kattı tatlı aşıma düşmalar silahlı düştü peşime kalk gidelim sevdiğim bu eller bize yaramaz soner özbilen Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Hey göklere / GRUP YORUM bütün mevsimler tutsak düşse de yangına, her bahar dicle’yi emzirir dağlar bahar, dicle’nin dağları kucakladığı yerde başlar. alışamam ölüme alışamam, ölüm insana aykırıdır alışamam. susmak insana aykırıdır susamam. yanıbaşımda bir yangın, eti yanar vatanımın susamam. yanıbaşımda ölüm çalıyor kapıları duramam. çığlık olmak ama her sessizliğe çığlık olmak insana yaraşır ölüme direnirim tırnağımla dişimle ama alışamam ölüme bir başına olmak önemli değil bir gül, bir gül bırakabilmek arkadan gelenlere tek başına bir mum devririr geceyi tek bir can neleri neleri devirmez ki? nedir bu sancı nedir? hasretin yine başladı, sol yanım seninle birlik işgal etmişsen yar ömrümü ateşin düşmüş canıma sen benim içimde ben diyarbekir içinde ağır ağır yanarım dönerim bitmez geçerim bir mermi gibi candan, yar sandan geçemem nasıl da özlemişem, sevda çeker canım yangındır gayrı bir uçtan bir uca sarılmıştır her yan dağlar damar damar olmuş akar memleketin yüreğine bugün keskin bıçak ağzı da olsa gökyüzü bahar düşmüştür vatanıma mavi erguvan dallar fışkırmıştır topraktan can yürümüştür dallara gayrı dört mevsim bahardır dağlardan akar ne durursun ana görmisen kar erir her yanda ne durursun ana tilili çek, çek tilili hey göklere duman durmuş dağlar hey değirmenin üstü her gün yel olmaz dinle ağa, dinle paşa, dinle bey sen söylersin o susmaz mı belolmaz. kızılırmak akar suyun içerler aç kalırlar yurttan yurda göçerler varıp eylem köprüsünü geçerler öldüler mi kaldılar mı belolmaz. ummam artık olanlar böyle olsun yeni çağda mızrak çuvala girsin vergi versin mülk versin can versin verirler mi alırlar mı belolmaz. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2005 Aynı yerden devam UĞuRLaMa ( YoRuM ) bu kente yanlızlık çöktüğü zaman uykusunda bir kuş ölür ecelsiz alıpta başını gitmek istersin karanlık sokaklar kör sağır dilsiz ey sevda kuşanıp yolara düşen bilesin bu yollar dağlar dolanır yare ulaşmadan düşersen eger yarina sesinin yankısı kalır gecenin ucunda gün aralanir yar sevdasi ile yürek bilenir sizili bir irmak ugurlar seni su olup akarsin, kir çiçeklenir ey sevda kusanip yollara düsen bilesin bu yollar, daglar dolanir yare ulasmadan düsersen eger yarina sesinin yankisi kalir... Kolay Gelsin Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Gittin Gideli Öyle ağırım ki kendime Sen benden gittin gideli Terim küs olmuş tenime Sen benden gittin gideli Öyle bıkmışım ki kendimden Kurudum düştüm dalımdan Sanki ruhum çıktı canımdan Sen benden gittin gideli Bir cefam var idi bin oldu Aktı gözüm yaşı sel oldu Yaz baharım döndü kış oldu Sen benden gittin gideli Derleyen Mazlum Çimen Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 mahsuniden bir türkü çal doğum günüm de doğum günü/servet kocakaya Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Yine Tazelendi Yürek Yarası Ben Bu Derde Hande Derman Bulayım Meğer Şah Elinden Ola Çaresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Türlü Donlar Giyer Gülden Naziktir Bülbül Çevreyleme Güle Yazıktır Çok Hasretlik Çektim Bağrım Eziktir Güle Gelir Gelir Canlar Paresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Benim Uzun Boylu Serv-i Çınarım Yüreğime Bir Od Düştü Yanarım Kıblem Sensin Yönüm Sana Dönerim Mihrabımdır İki Kaşın Arası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Dilar İle Muhabbete Doyulmaz Muhabbetten Kaçan İnsan Sayılmaz Münkir Üflemekle Çırağ Soyunmaz Tutusunca Yanar Aşkın Çırası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Pir Sultan´ım Katı Yüksek Uçarsın Selamsız Sabahsız Gelir Geçersin Aşkı Muhabbetten Niçin Kaçarsın Böyle Midir İlimizin Töresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Ali Ekber Çiçek Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 MAPUSUN İÇİNDE Mapushane içinde yanıyor gazlar Bayramdan bayrama çalınır sazlar Kiminin anası ağlar kimine kızlar Böyle düştüm zindana yanar ağlarım Demir parmaklıktan bakar ağlarım Mapushane içinde mermerden direk Kimimiz on beşlik kimimiz kürek İdam cezasına dayanmaz yürek Böyle düştüm zindana yanar ağlarım Demir parmaklıktan bakar ağlarım Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Ağlasam Mı Aşık Mahsuni Şerif Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş Bilmem Ağlasam Mı Ağlamasam Mı Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler Bilmem Çağlasam Mı Çağlamasam Mı Yoksulun Sırtından Doyan Doyana Bunu Gören Yürek Nasıl Dayana Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana Bilmem Söylesem Mi Söylemesem Mi Mahsuni Şerifim Dindir Acını Bazı Acılardan Al İlacını Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını Bilmem Boylasam Mı Boylamasam Mı Alıntı
Φ mizyal Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 EMİRDAĞI (EN SON HALUK LEVENT SESLENDIRMISTI ONUN SOZLERDI BIRAZ DAHA FARKLI) Emirdağlarına kara gidelim Ayvadan usandık naza gidelim gel allı gelin Buranın güzeli gönül eylemez Güzeli bol olan yere gidelim Fadimem gidelim Emirdağı birbirine ulalı Altın yüzük parmağına dolalı Fadimem dolalı Burnunmu büyüdü gelin olalı Kız iken ben seven oğlanım Saran ben oldum gel allı gelin Söz-Müzik: Anonim Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Eşinden Ayrılan Yaralı Ördek Eşinden Ayrılan Yaralı Ördek Öter Dertli Dertli Göle Çevrilir Yaralı Gönlüme Olmadı Ortak Gözlerimin Yaşı Sele Çevrilir Bir Değirmen Yaptım Koydum Taşını Bendine Çevirdim Gözüm Yaşını Denedim Feleğin Çark-ı İşini Ben Sağa Zorlarım Sola Çevrilir Eyyubun Dertleri Benimle Bile Çekmeyene Kolay Gelir Bu Çile Mecnun Leylasına Olmuştur Köle Leyla Leyla Diye Çöle Çevrilir Perişan Güzelim Vay Amman Halim Virane Şehrine Uğradı Yolum Satarım Metahım Yılmaz Tellalım Nadanlar Anlamaz Pula Çevrilir Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 yeni türkü Mamak türküsü Geldiğimizde otlar yemyeşildi Ve kuzeydeydi güneş Kömür deposu boşaldı işte Mamaga sonbahar geldi Güneş altında tutsaklar Geçen sonbahara bakıyorlar Şirin mi şirin gecekondu evleri Samsun asfaltında otomobiller Ne güzeldir yollarda olmak şimdi Ne güzeldir yollarda olmak şimdi Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 EFKAN ŞEŞEN-DAR KAPILAR kapılar dar geçilmez oldu yar ağır ağır vuruldu bahar dökülen yaprak değil insanlar gelen zehirli zamanlar ah yar ağla gönül kendinle başbaşa ağla gönül bir sende değil dumanlı ömür yaranı ateşle dağla gönül yalnızlık yaramış adama yarasın adama ağla gönül yıldızlara tutun ağla gönül böyle durmaz dünya yollar bulunur yaranı ateşle dağla gönül yalnızlık yaramış adama yarasın adama ağla gönül Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Mecnunum Leyla'mı gördüm Mecnun'um Leyla'mı gördüm Bir kerece baktı geçti Ne sordum ne de söyledi Kaşlarını yıktı geçti Soramadım bir çift sözü Ay mıdır gün müdür yüzü Sandım ki Zöhre yıldızı Şavkı beni yaktı geçti Ataşından duramadım Ben bu sırra eremedim Seher vakti göremedim Yıldız gibi aktı geçti Bilmem hangi burç yıldızı Bu dertler yareler bizi Gamze oku bazı bazı Yar sineme çaktı geçti İzzeti bu ne hikmet iş Uyur iken gördüm bir düş Yar zülfünü kemend etmiş Boynumuza taktı geçti Aşık Ali İzzet Özkan Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 bana kısmet değil dizinde yatmak aman aman dizinde yatmak dizinde yatıpta yüzüne bakmak aman aman yüzüne bakmak bir kara kaşın bir kara gözün değer dünya malına...... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 nurettin rençber--->><eski yara.. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Erzurum dağları da kar ile boran / RUHİ SU Erzurum dağları da kar ile boran Almış dört yanımı da dert ile verem Sizde bulunmaz mı da bir kurşun kalem Yazıp ahvalimi de dosta bildirem Oy beni beni de belalı beni Satarım bu canı da bırakmam seni Çıkarım dağlara da kurt yesin beni Oy beni beni de belalı beni Dört yanımı gurbet sarmış telinen Yaslı yaslı bayram ettim elinen Göz göz oldu yaralarım dilinen Yaramı sarmaya da derman bulunmaz Oy beni beni de belalı beni Satarım bu canı da bırakmam seni Çıkarım dağlara da kurt yesin beni Oy beni beni de belalı beni Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Ölürüz De Kömür Gözlüm Ölürüz Ölürüz De Kömür Gözlüm Ölürüz Dost Ağlasın Zalim Felek Utansın Kıyamette Kavuşmak Var Biliriz Dost Ağlasın ***** Felek Utansın Bir Çıkmaza Girdi Bugün Yolumuz Geçit Vermez Sağımızla Solumuz Kalır Gayri Bizim Burda Olumuz Mert Ağlasın Namert Olan Utansın Avşar İli Yaylasına Göçmedik Aşın Yeyip Sularını İçmedik Tenhalarda Kendimizden Geçmedik Can Ağlasın Hain Felek Utansın Dadaloğluyum Yine Coştu Çağladı Ak Üstüne Karaları Bağladı Fırkat Odu Yüreciğim Dağladı Ben Ölende Çapanoğlu Utansın DADALOĞLU/ EFKAN ŞEŞEN şiirler şarkı arasında biraz fark var mesela son kıta yok Tarih: 27 Kasım , 2005 Düzenleyen: DeLİ eMİn Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 GİDENLERİN ARDINDAN-KIZILIRMAK Gökyüzüne çizilmiş resimlere benzerdik Rüzgarın peşine takılan bir nefes gibiydik Kırdı dallarımızı fırtınalar boranlar Kaldı bahar çiçekleri üzerinde sevgimiz Gözlerimiz sevgiyi,yüreğimiz sevdayı, Ellerimiz emeği anlatırdı usanmadan Kırdı dallarımızı fırtınalar boranlar Kaldı bahar çiçekleri üzerinde sevdamız Uzak dağ başlarında yanan ateşlerdeydik Kentin sokaklarında dalga dalga özgürlük Direndik teslim olmadık binlerce kardelendik Kaldı çocuk gülüşleri ışığında kavgamız Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 GİDENLERİN ARDINDAN-KIZILIRMAK Gökyüzüne çizilmiş resimlere benzerdik Rüzgarın peşine takılan bir nefes gibiydik Kırdı dallarımızı fırtınalar boranlar Kaldı bahar çiçekleri üzerinde sevgimiz Gözlerimiz sevgiyi,yüreğimiz sevdayı, Ellerimiz emeği anlatırdı usanmadan Kırdı dallarımızı fırtınalar boranlar Kaldı bahar çiçekleri üzerinde sevdamız Uzak dağ başlarında yanan ateşlerdeydik Kentin sokaklarında dalga dalga özgürlük Direndik teslim olmadık binlerce kardelendik Kaldı çocuk gülüşleri ışığında kavgamız kızılırmağın en sevdiğim türkülerinden biridir sevgiler Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Başımda Bir Sevda Döner Başımda Bir Sevda Döner Ben Yanarım Kül Olurum Dokunduğum Sular Donar Ben Yanarım Kül Olurum Dumanım Var Arşa Çıkar Irmağım Var Serin Akar Ataşım Var Beni Yakar Ben Yanarım Kül Olurum Yunus İle Çıktım Yola Dergahında Çektim Çile Aşık Oldum Bile Bile Ben Yanarım Kül Olurum Karşı Dağlar Düzün Düzün Ufka Doğru Bakar Gözüm Poyraz Yemiş Titrer Sazım Ben Yanarım Kül Olurum Kaynak Kişi Musa Eroğlu Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.