Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Merhabalar,

NEDEN BU KADAR "DiN" VAR?

Son verilere göre yeryüzünde kabul gören 10 büyük Din (!) ve yakla$ik 10.000 tarikat var, bunlardan yakla$ik 6 bini Afrika, 1200 de ABD'de taraftar buluyor.

Bunlarin ögretileri ve uygulani$i dikkatlice incelendiginde, ortaya $u sonuç çikiyor:

iNSANLAR YARATICILARININ iZiNDEN ZiYADE, "KARiZMATiK" Ki$iLERiN iZLERiNDEN GiTMEYi TERCiH ETMi$LER ve bunun sonucunda dinler ortaya çikmi$!

BU DiNSEL OLU$UMLARIN ARDINDA KiM VAR?

*** "TANRI'nin yansimasi olan MESiH hakkindaki muhte$em iYi HABERiN I$IGI ONLARA ERi$MESiN DiYE, BU ORTAMIN tANRISI iMAN ETMEYENLERiN ZiHiNLERiNi KÖRLETMi$TiR" (incil)

"BU ORTAMIN TANRISI" KiM?

Tevrat, Zebur ve incil'e göre yani Mukaddes Kitaba göre :

-$EYTAN

KiBiRLENMi$ VE iSYAN ETMi$ BiR MELEK OLAN "$EYTAN" ! ("Kar$i koyan" anlamindadir!)

*** " Milletler Kurban ettikleri $eyleri TANRI'YA DEGiL, CiNLERE KURBAN EDiYORLAR ve ben sizin, cinlere ortak olmanizi istemiyorum" (incil)

-GERçEKTEN YERiN GÖGÜN YARATICISINA, GERçEK TANRI'YA TAPINDIGIMIZA EMiN OLMALIYIZ!

-O'NUN iSTEDiGi $EKiLDE TAPINDIGIMIZA EMiN OLMALIYIZ!

BU DiN VE TARiKATLARA MENSUP iNSANLAR KENDi YOLLARININ DOGRU OLDUGUNU SAVUNUYOR, AMA ÖNEMLi OLAN YARATICININ DÜ$ÜNCESi DEGiL Mi?

TANRI HER DiNi KABUL EDER Mi?

*** "Ve yine Israil ogullari RABBiN gözünde kötü olani yaptilar ve Baallara, Astartilere, Aram ilahlarina ve Filistilerin ilahlarina kulluk ettiler ve RABBi biraktilar ve O'na kulluk etmediler. Ve Israile kar$i RABBiN öfkesi alevlendi (...) " (Tevrat)

*** "Isa $u kar$iligi verdi: "I$aya peygamberin siz ikiyüzlüler için yazdigi $u sözler ne kadar yerinde: 'BU HALK DUDAKLARIYLA BENi SAYAR FAKAT YÜREKLERi BENDEN çOK UZAKTIR. BANA iBADET EDiP DURUYORLAR AMA BO$UNA çünkü ÖGRETi OLARAK iNSAN EMiRLERiNi ÖGRETiYORLAR " (incil)

*** "TANRI için olan gayretlerine ben tanigim; ancak bunu TAM BiLGiYE GÖRE YAPMIYORLAR. Evet, onlar TANRI'NIN BELiRLEDiGi DOGRULUGU BiLMEYEREK KENDi GÖRÜ$LERiNE GÖRE BiR DOGRULUGUN PE$iNDE OLDUKLARINDAN, TANRI'NIN BELiRLEDiGi DOGRULUGA BOYUN EGMEDiLER" (incil)

HER DiNDE "iYi" VAR MIDIR?

Neredeyse HER DiNDE HIRSIZLIK, YALAN VE BENZERi $EYLER MAHKUM EDiLiR. AMA BU YETERLi MiDiR?

BARDAGIN MUHTEViYATININ BÜYÜK BÖLÜMÜ TEMiZ SUDAN OLU$UYOR DiYE, BiR BARDAK "ZEHiRLi" SUYU içMEYi KABUL EDER MiYDiNiZ?

*** " Bunun $a$ilacak bir tarafi yok, çünkü $EYTAN KENDiSi DE I$IK MELEGi KiMLiGiNE BÜRÜNÜR. Dolayisiyla, O'nun Hizmetkarlari dogruluk hizmetkari kimligine bürünürse, bu büyük bir $ey degildir. Ancak onlarin sonu, yaptiklari i$lere göre olacaktir " (incil)

AYETTEN GÖRÜLDÜGÜ GiBi $EYTAN AMACINA ULA$MAK içiN SADECE "KÖTÜ $EYLER" YAPMAZ, iNSANLARI TANRI'IN DOGRU YOLUNDAN AYIRMAK içiN ADiL GiBi GÖRÜNEN BiR çOK DiNDEN YARARLANMI$TIR!

*** "Insanlar TANRI'ya BAGLI GiBi GÖRÜNÜP, YA$AMLARIYLA BÖYLE BiR BAGLILIGIN GÜCÜNÜ iNKAR ETTiKLERiNi GÖSTEREN Ki$iLER OLACAKLAR, Böylelerinden sakin" (incil)

BU Ki$iLERDEN O KADAR çOK VAR Ki! "ALLAH'I SEViYORUM" DEYiP, O'NA AYKIRI DAVRANANLAR MAALESEF çOGUNLUKTA!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Eeeeeeeeeeeeeeeeee sonuç nedir neyi anlatmak istediniz.

Gönderi tarihi:

Hmm aramızda farklı biri daha..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Eeeeeeeeeeeeeeeeee sonuç nedir neyi anlatmak istediniz.

Dikkat ettiyseniz, Yazim $u soruyla ba$liyordu:

"NEDEN BU KADAR "DiN" VAR?"

Bu Soruya yanit verdim!

Gönderi tarihi:

Gelip giden tanrıların fazlalığından görüldüğü gibi insan cinsleri ve türleri ve de kültürleri.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

YESHUA İbranice’de isimlendirildiği üzere İsa'dır,yani bu arkadaş bir Hristiyan ve burda bize kendi düşüncesini anlatıyor sanırım,Hristiyanlık'ı övüyor...

"HIRiSTiYAN" kelimesi Yunanca "Hristos" kelimesinden gelir ve "Isa peygamberi takip eden, O'nun yolundan giden" anlamina gelir!

"Bir peygamberin yolundan gitmek" ne anlama gelir?

Peygamberin ortaya koydugu Ögretileri ögrenmek ve bu Ögretilere uygun olarak YA$AMAK anlamina gelir, kayitsiz $artsiz olarak YA$AMAK!

Birçok Hiristiyan "Isa peygamberi takip ettigini" iddia eder ama "yaptiklari" tam tersini ortaya koyar Mesela, "Isa peygamberi takip" edenler "Haçli Seferleri" gibi **** katliamlara giri$emezler!

Nuh, Ibrahim, Musa, Davud, Isa vs. gibi peygamberlerin Tanrisal ögretileri Tevrat, Zebur ve incil'de yani bunlari kapsayan Mukaddes Kitap'ta (M.K.) Kayitlidir ve ben ya$amimi bu "Kitaba" göre ya$amaya çali$iyorum, yani ben Kelime anlamiyla "Hiristiyanim" yani Isa peygamberin söylediklerini sadece ögrenmiyorum, YA$IYORUM!

Yoksa bildigimiz anlamdaki "HIRiSTiYANLIK" Dini de "NEDEN BU KADAR 'DiN' VAR?" ba$ligindaki yazimin KAPSAMINA GiRiYOR!

Gönderi tarihi:

Gelip giden tanrıların fazlalığından görüldüğü gibi insan cinsleri ve türleri ve de kültürleri.

Gelip giden tanrılar değildir..

Daha doğrusu tanrılar yoktur..

Bir tek yaratıcı vardır o da Allahtır..

Tanrıları insanlar kendileri uydurmuştur..

Her gördükleri doğal olaylara tapınmışlardır..

Rüzgara, ateşe, şimşeğe, güneşe..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ya öyretileri lisanlaı, babil kulesi hikayesindemi lisanlarımız değişti.

Gönderi tarihi:

Gelip giden tanrılar değildir..

Daha doğrusu tanrılar yoktur..

Bir tek yaratıcı vardır o da Allahtır..

Tanrıları insanlar kendileri uydurmuştur..

Her gördükleri doğal olaylara tapınmışlardır..

Rüzgara, ateşe, şimşeğe, güneşe..

Saygılar..

Tanrıları insanların uydurdukları fikrini çok çabuk benimseyebiliyorsun ama, konu musevilik, hristiyanlık ve müslümanlık olunca bu fikir sana yabancı geliyor. Halbuki hristiyanlık ve müslümanlığın, museviliği taklit ettiğini biliyorsun. Tevrat'ın kaynağı da sümer yazıtlarında bulunmuştur. Hala sümerlerdeki dini inançların da ilahi dinden bozulduğunu düşünmen, beyninin yıllardır inandığı şeyleri koruma çabasından başka bir şey değildir. Bunu bir düşün istersen...

Gönderi tarihi:

Şak şak en büyük yam yam.

Gönderi tarihi:

lena, sen uzaylıların gelip insanları doğruya yönlendirmek amacı ile dinleri gönderdiğine falanmı inanıyorsun. gelip giden tanrılardan kastın bumu?

Gönderi tarihi:

ve sana göre gelen uzaylıların getirdiği en güzel din islamiyet. ve İncil o yüzden Hz. İsadan önce bulunabildi. uzaylılara inandığın içinde bu konu ile ilgili sorduğumuz sorulara tam olarak cevap vermedin.

Gönderi tarihi:

sayın yam yam babillilerde ve sümerlerde tevratın muhteviyatindaki yazıtlardan bulunması doğaldır. çünkü yazılar tek bir noktadan çıkıyor allahtan o zamanlarda peygamberlerle hükümler yolluyordu asıl sen bunu bir düşün istersen. ama mesela tevratta ve incilde kuranı kerimle uyum sağlayan hz. nuhun peygamberliği ve yaşadıkları demekki bunlar hakikat. sen bunları iyi düşün kendini kandırmayasın ha...

Gönderi tarihi:

sayın yam yam babillilerde ve sümerlerde tevratın muhteviyatindaki yazıtlardan bulunması doğaldır. çünkü yazılar tek bir noktadan çıkıyor allahtan o zamanlarda peygamberlerle hükümler yolluyordu asıl sen bunu bir düşün istersen. ama mesela tevratta ve incilde kuranı kerimle uyum sağlayan hz. nuhun peygamberliği ve yaşadıkları demekki bunlar hakikat. sen bunları iyi düşün kendini kandırmayasın ha...

Sayın zaman, bu konu hakkında pek fazla bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum. Zira bu şekilde konuşmanız benim böyle düşünmeme sebep oluyor. İsterseniz ilkçağ topluluklarından sümerler, samiler, ibraniler, mısırlılar, asurlular hakkında biraz bilgi sahibi olun ondan sonra konuşalım. (bunlarla ilgili kısa bilgileri bir başka iletimde yazmış ve linkler vermiştim. İsterseniz oradan da faydalanabilirsiniz)

Gönderi tarihi:

Bakara

(132) Bu dini İbrahim kendi oğullarına vasiyet ettiği gibi Yakup da vasiyet etti ve: "Oğullarım, Allah sizin için o dini seçti, başka dinlerden sakının yalnız müslüman olarak can verin! dedi. Ali İmran

(95) De ki: "Allah doğru söylemiştir. O halde Hakka tapan bir hanif olarak İbrahim'in dinine uyun; o hiçbir zaman Allah'a ortak koşanlardan olmadı

Gönderi tarihi:

sayın yam yam mesele bizim tarih bilgilerimizin eksikliği değildir. lütfen şunda mutabık olalım. konu peygamberlerin var oluşu ve allahın birliğidir. geçelim babili , sümerleri hz.nuhun hayatını anlatan bir kitap okudum. kitapta gemisinin uzunluğu ve genişliği hakkında bilgiler veriliyordu. uzunluğu 300 arşın eni80 arşın yükseklik 30 arşın. üç katlı olduğundan bahsediliyordu. kitap 1968 yılında basılmış. bundan birkaç sene önce uyruğunu bilmediğim avrupalı arkeologlar hz. nuhun gemisini buldular. üç katlı olduğunu ve 280 m olduğunu haberlerde ve gazetelerde yayımladılar. bak kardeş şimdi bu bağlantı nereden diyeceksin bu kitaptaki bilgiler kur'anı kerim ve tevrattan alınmıştır. tevrat bozulduğu içir sadece tarih kronolojileri alınmıştır. demekki bu kitaplar doğruyu sölylüyor peygamberler mevcut buda bir allahın varlığını göstergesidir.

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

Merhaba "lena",

"ceviz" in : " sen uzaylıların gelip insanları doğruya yönlendirmek amacı ile dinleri gönderdiğine falanmı inanıyorsun" sorusuna, "evet" yanitini verdiniz...

Ben bir ara "Dünya Karde$lik Birligi" nin toplantilarina katildim.

Onlar Istanbul'da ya$ayan ve "Mevlana" nin ruhunu ta$idigini iddia eden 'Bülent' adindaki bir kadinin yazdigi "BiLGi" kitabinin uzaylilar tarafindan vahy edildigine inaniyorlar yani:

"Vahiyler" Tanri'dan Uzaylilara, Uzaylilardan da Bülent hanima...

Bu konu hakkinda bilginiz var mi?

Ho$çakalin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.