Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 SEN, “Siz insanlar için çikarilmiş en hayırlı bir ümmetsiniz, iyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalişırsınız.. Çünkü Allah’a inaniyorsunuz..” Fermaninin sahibisin!.. SEN, “Alemlere rahmet olarak gönderilen” ve dehsetli mahser günü herkesin “Nefsi! Nefsi!” diye çirpinacagi bir zamanda, secdelere kapanip; “Ümmetimi isterim Ya Rab!.. Ümmetimi bagislamadikça kalkmam” diye feryad edecek olan Habib-i Kibriya’nin ümmetisin!.. SEN, Resûlullah’in ashabina; “Orduya yardim ediniz” dedigi zaman, bütün servetini alip getiren ve Peygamberin “Çocuklarina ne biraktin?..” sorusuna; “Allah’i ve Resûlünü biraktim Ya Resûllullah!” cevabini veren Hz. Ebûbekir’in yolundasin!.. SEN, Devlet reisi oldugu halde, içi su dolu bir tulumu sirtina yüklenerek halk içinde dolasan ve oglunun; “Babacigim, niçin böyle yapiyorsun?” sorusuna; “Oglum! Nefsimi biraz begenir gibi oldum.. Onu zelil etmek, gururumu kirmak istiyorum” diyen Koca Ömer’in izindesin! SEN, Müslümanlar arasinda açligin ve kitligin hüküm sürdügü bir zamanda Sam’dan kendisine ait zeytinyagi, üzüm ve bugday yüklü olarak gelen bir deveyi yükleriyle beraber yoksullara tasadduk eden Hz. Osman’in ardindasin!.. SEN, Cebinde bulunan 4 dirhem servetin 1 dirhemini gizlice, 1 dirhemini açikça, 1 dirhemini gece ve kalan 1 dirhemini de gündüz , kimsesizlere sadaka olarak veren ve Allah Resûlünün; “Neden böyle yaptin ?”suâline “Belki Allah bunlarin birini olsun kabul eder düsüncesiyle diyen Hz. Ali’yi takip edensin! SEN, Allah yolunda cihada çikan ve karsisinda ATLAS Okyanusunu görünce, devesini dizlerine kadar denize sürerek, kilicini çekip; “Ya Rabbi! Sahid ol! Önüme su uçsuz bucaksiz derya çikmasaydı senin sanini daha ileriye götürürdüm!” diyen mücahidlerin pesindesin!.. SEN, 40 sene yatsi abdestiyle sabah namazini kilan Imam-i Âzam’larin, Malazgirt Ovalarinda Allah Allah sesleriyle at kosturan ve Anadolu kapilarini müslüman Türklere açan Alp Arslanlarin arkasindasin!.. SEN, Misafir kaldigi evde gece sabaha kadar ayakta duran ve; “Biz Kur’anin bulundugu odada ayaklarimizi uzatip yatmaktan hayâ ederiz” diyen Osman Gazilerin torunusun!.. SEN, Resûllullah’in müjdesine nail olup, küfrün dogu kal’asini, istanbul’u fethederek Islam’a teslim eden, yeni bir çag açan Fatihlerin, dünyayi müslümanlardan baskasina dar gören Yavuzlarin, karalarin- denizlerin hakani Kanûnilerin neslisin!.. SEN, Istanbul’da okumaya basladigi Ezan-i Muhammediyeyi, Çaldiran ovalarinda bitiren, Tuna’da aldigi abdestin namazini Afrika çöllerinde kilan, Hazer kiyilarinda getirdigi tekbir seslerinin yankilarini Viyana kapilarinda duyan kahramanlarin evladisin!.. SEN, Vatanini, mukaddesâtini müdafaa ederken düsman kursunlarinin darbeleriyle bagirsaklari delik-desik disariya firlayan ve bir eliyle onlari karnina iterken, diger eliyle gögsünden bir baska kursunu eliyle çikarip, yaninda bulunan arkadasina; “Al arkadasim! Sag olur da dönersen, su kursunu ogluma ver! Ve O’na de ki; “Bunu sana baban son nefesinde gönderdi ve O’da ayni sekilde ogluna aktarmazsa hakkimi helal etmem! “ dedi diye ulvî ruh örnekleri veren sehitler kafilesinin çocugusun!.. ISTE SEN BUSUN!.. Bu altin halkalara eklenebilecek daha binlerce halka içerisinde; Senin cevherin, aslin astarin, esasin budur iste!.. Sen bu kapilar disinda baska bir kapini insani, Bu altin halkalar disinda baska bir halkanin esiri olamazsin! Namazsiz, niyazsiz, maneviyatsiz, ruhsuz, köksüz, kozmopolit, satilmis olamazsin! Allahsiz, Peygambersiz, Kitapsiz olamazsin! “Bana dokunmayan bin yil yasasin!” “Neme lazim” “Evimden uzak” “Her koyun kendi bacagindan asilir” gibi yahudi sözlerini agzinin sakizi yaparak, mücadele ve hizmet azmini yitiremezsin! Komsun aç iken, sen tok gezemezsin! slam’in yasak kildigi günah yuvalarinda vaktini öldüremez, aile fertlerini batinin kokusmus hayat tarzina uyduramazsin! Yavrularini çagdas asrin zihniyetine terkedip, cehenneme talip olamazsin! Sen kainatin en üstün varligi olarak yaratildin, buna layik olarak cennet bahçelerine talip olmalisin.. Hem burada... Hem orada.. alıntı Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Sanırım benimkisi 10. görüntüleme 1. cevap oluyor... Konu tartışmaya açık değil... Maneviyatını yitirmiş ve geçmişindeki yiğitlikleriyle övünür bir millet inşaa ettik. Hal böyleyken bazılarımız geçmişinden dahi nefret ediyor. Sürekli batı batı diyoruz bugün ancak verdiğimiz kurtuluş savaşı onların bu devleti sömürmemeleri içindi. Bugün her türlü onlara ram olmuş vaziyetteyiz. Sahi biz kimiz, neyiz, bizi biz yapan asli bir değerimiz var mı bugün. Bugün bizi bir yahudi den müslümanların kanını dökmememiz mi ayırıyor. Bugün bizi bir ingilizden ne ayırıyor. Evet, denebilir onlardan ayrı olmak istemiyoruz ki, biz de onlar gibi gelişmiş olmak istiyoruz, onlar kadar medeni. Evet ben de onlar kadar medeni olalım diyorum ama biz adam gibi adam olalım. Kalleş, hain, düzenbaz, vampirleşmiş mongollar olmayalım. Biz kurtuluş savaşını belki de biz kalabilmek için verdik. Belki de kurtuluş savaşını biz olduğumuz için kazandık. Böyle bir millet tarih sahnesine gelmedi... Kanını son damlasına kadar akıtmaktan korkmayan, çekinmeyen, vatanı ve kendisinden sonra gelecekler için yüreğini sakınmadan ortaya koyan, işgal altında namaz kılmayı zul addeden bir milletten bahsediyoruz. Bugün askerlikten kaçan, milli ve manevi değerleri yok olmuş, para kazanmaktan ve köşeyi dönmekten başka ideali olmayan bir gençliğe sahibiz... Başkalarının kanıyla beslenen insan kılığına girmiş hayvanlara gıpta edenlerimiz var bugün... Evet biz neyiz...Hangisiyiz...Bu ülkenin evlatları...Sizi diğerlerinden ayıran neyiniz var...Şimdi konu tartışmaya açık galiba...Çünkü alıntıda ki herşey doğruydu... Selamlar ile... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Klasik, "Yaşasın İslam, kahrolsun batı" sloganı olmuş... Sanki hainlik, kalleşlik, düzenbazlık batı insanına özgüymüş, diğer insanlarda bu özellikler yokmuş gibi... İnsan kılığına girmiş hayvanlar yalnızca batıda varmış da, kameralar önünde masum insanların kafalarını bedenlerinden ayıranlar insan kılığına girmiş hayvanlar değillermiş gibi... Ya da bir otobüs dolusu masum insanı havaya uçuranlar, kontrolsüz güç kullanarak yüzlerce sivilin ölümüne neden olanlardan daha az masummuş gibi... Ya da inanca tahammülsüzlüklerini budha heykelini bombalayarak gösterenlerin yaptığı, bir karikatüristin bir dinin peygamberi hakkında çizdiği karikatürlerden daha insancılmış gibi... Siz tam olarak nereye bakıyorsunuz yahu? Bu arada, bu sefer "vampirleşmiş mongol" esprinizi tuttum sayın bekir. Pek bir hoş olmuş... Alıntı
Φ Thebeliever Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Ya da bir otobüs dolusu masum insanı havaya uçuranlar, kontrolsüz Islam bu degilki.. Islam'in soyledigi bu degilki Islam gibi gosterilsin..Kendini bilmezin Islami kendi amacina alet etmesidir.. Batililarin hepsi kotu demiyoruz.. Geri kaldiysan teknojisini ogren gelistir yeni teknolojiler yarat ama Maneviyatini kaybetmeden, kim oldugunu unutmadan, gecmisinle utanmadan aksina gurur duyarak.. Yani Kim oldugunu unutmadan..yap bunlari,, Cunku Bati maneviyati kaybetmis artik Bu benim gorusum.. Selametle Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Ya da bir otobüs dolusu masum insanı havaya uçuranlar, kontrolsüz Islam bu degilki.. Islam'in soyledigi bu degilki Islam gibi gosterilsin..Kendini bilmezin Islami kendi amacina alet etmesidir.. Batililarin hepsi kotu demiyoruz.. Geri kaldiysan teknojisini ogren gelistir yeni teknolojiler yarat ama Maneviyatini kaybetmeden, kim oldugunu unutmadan, gecmisinle utanmadan aksina gurur duyarak.. Yani Kim oldugunu unutmadan..yap bunlari,, Cunku Bati maneviyati kaybetmis artik Bu benim gorusum.. Selametle İyi de, yukarıdaki iletimde saydıklarımı İslam gibi göstermeye kalktığımı da nereden çıkardınız? Konuyu tam kavramadan savunma refleksine geçmeniz anlamsız olmuş... Biraz daha açık ifade etmeye çalışayım... Ülkemizin kurucusu, devletin yapısını değiştirerek hedefi muasır medeniyet seviyesi olarak koymuş, bunun için de yüzünü batıya çevirmiştir. Bazı teist arkadaşlar da, özlemini çektikleri sistemin uyguluyacısı olarak örnek bir ülke gösterememekte, bilakis bu sistemi uygulayan ülkeler kendi aleyhlerine örnek olarak gösterilmektedir. İşte bu eziklik altında karşıt bir savunma refleksi geliştirerek batı medeniyetini kötüleme derdindeler. Ancak dikkate almadıkları bir şey var ki, kötülemek için kullandıkları yargılar yalnızca batı toplumu için değil, tüm toplumlar için geçerli. Aslında burada sayın bekir'e kısmen katılıyorum. Daha medeni bir toplum olabilmek adına yalnızca iyiyi, güzeli örnek almak gerekir. Ancak tüm insanlık için geçerli olan bazı yargıları belli bir topluma yüklemek de pek doğru olmasa gerek. Bunun için önce kendi gözündeki merteği görmek gerekiyor... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Ülkemizin kurucusu, devletin yapısını değiştirerek hedefi muasır medeniyet seviyesi olarak koymuş, bunun için de yüzünü batıya çevirmiştir. Bazı teist arkadaşlar da, özlemini çektikleri sistemin uyguluyacısı olarak örnek bir ülke gösterememekte, bilakis bu sistemi uygulayan ülkeler kendi aleyhlerine örnek olarak gösterilmektedir. İşte bu eziklik altında karşıt bir savunma refleksi geliştirerek batı medeniyetini kötüleme derdindeler. Ancak dikkate almadıkları bir şey var ki, kötülemek için kullandıkları yargılar yalnızca batı toplumu için değil, tüm toplumlar için geçerli. Aslında burada sayın bekir'e kısmen katılıyorum. Daha medeni bir toplum olabilmek adına yalnızca iyiyi, güzeli örnek almak gerekir. Ancak tüm insanlık için geçerli olan bazı yargıları belli bir topluma yüklemek de pek doğru olmasa gerek. Bunun için önce kendi gözündeki merteği görmek gerekiyor... Aynen katılıyorum.. Hangi toplum hangi medeniyet yada hangi ülke olursa olsun, kendi kültürümüzü linç etmeden iyi ve faydalı olan şeylerini almalıyız.. Ve bütün toplumları aynı kıstaslarla tartmalıyız.. Saygılar.. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Klasik, "Yaşasın İslam, kahrolsun batı" sloganı olmuş... Sanki hainlik, kalleşlik, düzenbazlık batı insanına özgüymüş, diğer insanlarda bu özellikler yokmuş gibi... İnsan kılığına girmiş hayvanlar yalnızca batıda varmış da, kameralar önünde masum insanların kafalarını bedenlerinden ayıranlar insan kılığına girmiş hayvanlar değillermiş gibi... Ya da bir otobüs dolusu masum insanı havaya uçuranlar, kontrolsüz güç kullanarak yüzlerce sivilin ölümüne neden olanlardan daha az masummuş gibi... Ya da inanca tahammülsüzlüklerini budha heykelini bombalayarak gösterenlerin yaptığı, bir karikatüristin bir dinin peygamberi hakkında çizdiği karikatürlerden daha insancılmış gibi... Siz tam olarak nereye bakıyorsunuz yahu? Bu arada, bu sefer "vampirleşmiş mongol" esprinizi tuttum sayın bekir. Pek bir hoş olmuş... Maalesef dediklerinizde haklı değilsiniz...Ben klasik bir islam savunmasında bulunmadım. Daha da garibi kahrolsun batı tezimde asla mevcut değildir...İspanya bugün lübnanda yapılan insanlık dışı, yokedici bir faaliyeti müslüman ülkelerden daha net bir şekilde kınamıştır. Bu ülkenin insanlık duygusu bir batılı devlet olmasına rağmen gıpta edilecek cinstendir. Bugün batı olarak kodladığım ve birçoğumuzun batı olarak anladığı gerek Amerika ve gerekse ingilteredir. Hatta bugün gelişmişliğiyle örnek gösterilen bir israil vardır... Bugün şiddetin en büyüğünü batı kendisinden olmayan islam üzerinde uyguluyor, bombalarının en orjinallerini islam coğrafyasında kullanıyor...Bugün mazlum durumda olanlar müslümanlardır. Bu sebeple batı adını verdiğimiz ve özellikle batının en büyük temsilcisi olan iki büyük devlete kin bilemem doğaldır. Taliban'ın yaptıklarına şiddetle karşı çıktım...Masum insanların kanının dökülmesine de aynı şekilde karşı çıkıyorum...Karikatürle ilgili kısma değinmeyeceğim...Peygamberimiz konusundaki hassasiyetimi az buçuk biliyorsunuz... Biz nereye bakıyoruz biliyor musunuz? Kurtuluş savaşımıza bakıyoruz...Bu ülke niye bir kurtuluş savaşı verdi, bu kurtuluş savaşını nasıl verdi, bugün şu an içinde bulunduğumuz maneviyat/sızlık/la acaba aynı şekilde bir kurtuluş savaşı verebilir miyiz? Biz buraya bakıyoruz ve ben bu ülkeye karşı bir savaş açılsa artık bir çok kimsenin bu savaşa katılmayacağını, bu savaştan kaçacağını düşünüyorum...acaba yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bir çok yerde bu ülke için niye öleyim diyenler oldu...Kürtlerle beraber verdiğimiz kurtuluş savaşında bugün neredeyse kürtlere karşı bir kurtuluş savaşı vermenin arefesine geldik...Yavaş yavaş bizi biz yapan benliğimizden uzaklaştık, yavaş yavaş maneviyatımızdan uzaklaştık... Sayın yam yam, dağılıyoruz, bizi bir arada tutan bir şey yok...İnsanlığımızı kaybediyoruz, filistin de, lübnan da yaşanan katliamları bugün araplar bizi arkadan vurdu onlara müstahak edebiyatıyla karşılayan insanların ülkesi olmaya başladı burası. Irak'a neden ABD ile birlikte girmedik çok para kaçırdık çok diyenlerin ülkesindeyiz şu an... Söyleyin biz bu muyuz? Yani para için her türlü çirkefe cumburlop atlayan kurbağalar mıyız... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 İyi de, bu saydıklarınız yalnız bugün için geçerli değildir. Hangisini insanlık dışı olarak kabul edeceğiz; İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptığını mı, yoksa Emeviler'in dini yaymak adına yaptıkları katliamları mı? Bugün ABD ve İngiltere'nin konumunda düne kadar Osmanlı vardı. Ondan da önce Roma... Birileri her zaman için Dünya'yı egemenliği altına almak istemiştir. Bu istek için atılan her adım, ortaya konan her eylem de maalesef hiç insanca olmamıştır. Ne ABD'nin, ne Osmanlı'nın, ne de Roma'nın... Bugün bir savaş olsa ben Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bir direniş olacağından eminim. Zira bizden başka hiç bir toplum evladını askere davul ve zurna ile göndermiyor. Vatan savunması yapmak için, vatan sevgisinden başka manevi bir değer aramaya gerek yoktur. Pekala da böylesi bir durumda ateistler de teistlerle yan yana savaşacaklardır. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 İyi de, bu saydıklarınız yalnız bugün için geçerli değildir. Hangisini insanlık dışı olarak kabul edeceğiz; Bugün bir savaş olsa ben Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bir direniş olacağından eminim. Zira bizden başka hiç bir toplum evladını askere davul ve zurna ile göndermiyor. Vatan savunması yapmak için, vatan sevgisinden başka manevi bir değer aramaya gerek yoktur. Pekala da böylesi bir durumda ateistler de teistlerle yan yana savaşacaklardır. İnsalık dışı olan küçük çocuklarla masum sivilleri öldürmektir. Diğer söylediğinizi kendi iyi niyetinizle söylediğinize inanıyorum fakat vatan savunması yapmak için tabi ki başka değerlerde olmalı insanlarda tek başına olmuyor galiba çünkü bu vatanın evladı olmaktan gurur duyduğunu söyleyip ama doğuda askerlik yapmamak için her türlü torpile baş vuran insanlarda var demekki birşeyler eksik... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 İnsalık dışı olan küçük çocuklarla masum sivilleri öldürmektir. Diğer söylediğinizi kendi iyi niyetinizle söylediğinize inanıyorum fakat vatan savunması yapmak için tabi ki başka değerlerde olmalı insanlarda tek başına olmuyor galiba çünkü bu vatanın evladı olmaktan gurur duyduğunu söyleyip ama doğuda askerlik yapmamak için her türlü torpile baş vuran insanlarda var demekki birşeyler eksik... Yani çocuklara ve sivillere dokunmadıktan sonra herşey mübahtır öyle mi? Osmanlı'nın "devşirme" diyerek ana kucağından ayırdığı yavrular ne olacak ? (Kimse aileler kendi istekleriyle veriyorlardı gibi söylemlerde bulunmaya kalkmasın) ... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yani çocuklara ve sivillere dokunmadıktan sonra herşey mübahtır öyle mi? Osmanlı'nın "devşirme" diyerek ana kucağından ayırdığı yavrular ne olacak ? (Kimse aileler kendi istekleriyle veriyorlardı gibi söylemlerde bulunmaya kalkmasın) ... Belirli zaman sonra o hale geldi ama... Peki neden??? Çünkü o dönemde bir yere girildimi maddi ve manevi katliam olurdu kardeşim;ama şu işe bakınki Osmanlı çocukları alıyor onlara yepyeni bir hayat sunuyor ve bunlar çok iyi yerlere geliyor;hatta şu an tartışıldığı üzere Osmanlı'da aşırı etkin olmaları devlete zarar vermiş diyenler de var... Tamam??? Haydi hoşçakal... Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 İyi de, bu saydıklarınız yalnız bugün için geçerli değildir. Hangisini insanlık dışı olarak kabul edeceğiz; İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptığını mı, yoksa Emeviler'in dini yaymak adına yaptıkları katliamları mı? Bugün ABD ve İngiltere'nin konumunda düne kadar Osmanlı vardı. Ondan da önce Roma... Birileri her zaman için Dünya'yı egemenliği altına almak istemiştir. Bu istek için atılan her adım, ortaya konan her eylem de maalesef hiç insanca olmamıştır. Ne ABD'nin, ne Osmanlı'nın, ne de Roma'nın... Osmanlı ile diğerlerini kıyaslamak ne derece doğru acaba...Osmanlının güttüğü politika ile ABD'nin ve İngiltere'nin emperyalist politikaları aynıdır desek bile (yani bunu yapsak dahi) araçlar ve yöntem aynı değildir. Osmanlı savaş meydanlarında düşman kuvvetleriyle çarpışarak bir yere girmişse girmiştir ve sömürücü bir faaliyeti yoktur, girdiği yerleri kendi yurdu ilan etmiştir. ABD ve İngiltere sadece sömürmek için oralara girmişlerdir, bayındırlık, eğitim, asimilasyon gibi bir derdi yoktur. Savaş meydanları yoktur...Sivil asker ayrımı yoktur...Bugün görüyoruz. Düğün alanlarını bombalayanlarla, hastane ve apartman bombalayanlarla Osmanlıyı bir ve aynı veya benzer görmek ne derece doğrudur...Dünyayı egemenlik altına almakla dünyanın nimetlerini sömürmek arasında hayli büyük bir fark vardır. Mesela Türkiye devleti türk kara parçası üzerinde egemendir ve aynı zamanda buranın imarını üstlenmiştir. ABD, İngiltere gibi ülkelerin böyle bir egemenlik anlayışı yoktur, onlar sadece sömürüden anlarlar... Vatan sevgisinden başka manevi bir şey aramaya gerek yoksa neden çocuklarımızın hep şehit olduğu bizlere söyleniyor ben bunu merak ettim...Biz biliyoruz ki şehitlik anlayışı islama dayanır. Bir insanın şehit olması için önce müslüman olması gerekir. Yani ki islama inanmayan bir amerikalı şehit olamaz... Evlatlarını savaşa gönderen anneler neden ölürsen şehit kalırsan gazi derler...Bizlerin manevi motivasyonu sadece vatan sevgisi üzerine değil, vatanımızın darül islam olması ve onu korumaya çalıştığımızda islamı da korumaya çalıştığımız varsayımıyla ölürsek bu uğurda şehit olacağımız için savaşırız...Yani ki tarih sahnesinde biz Türkler(türklerle ırkı kastetmiyorum, kurtuluş savaşı vermiş ve türkiyede yaşayan herkesi kastediyorum) bir kurtuluş savaşı vermişiz. Bir Çanakkale savaşı vermişiz...Elimizdeki imkanlar öylesine azken tarihin en büyük direnişini göstermişiz...Elinde bir ton imkan olan bazı ülkeler kolayca düşman kuvvetlerine teslim olurken biz neden teslim olmamışız. Türkler vatanlarını diğer milletlerden daha mı fazla severler... Olabilir...Ama kafamı bir şey kurcaladı bu arada, tarihte biz Türklerin İslamı kabul etmeden önce yerleşik bir kavim olmadığı varsayılır...Yani ki bir uygarlık ortaya koyamamazının nedeni göçebe bir toplum olduğumuz varsayımına dayanır...varsayım dediğime bakmayın...Yani ki bizim vatan aşkımızın tarihi bir kökeni de yok...Türkler vatan aşkına ne zaman sahip oldular...Türkler bana kalırsa vatan aşkına bulundukları toprak küçüldükten ve bulundukları toprağın bir islam yurdu (darül islam) yurdu olduğunu farkettikten sonra yapıştılar...Türklerin yaptığı savaş emperyalistlere karşı yapılmış bir savaş değildi...Bunu çokça dedelerimizden veya ninelerimizden duyarız...Mustafa Kemal'a kafire savaş açtı katıldık veya gavura (gavur müslüman olmayan demektir) savaş açtı katıldık diye...Dedelerimiz, ninelerimiz bu ülkenin üstüne doğru gelenler emperyalistler olduğu için değil kafir oldukları için, gavur oldukları için savaşmışlardır... Ne mi diyorum ben... 1. Osmanlı ile ABD, İngiltere, İsrail, Roma kıyaslanamaz...Sonuç hatalı, kıyas hatalı olur 2. Kurtuluş savaşını veren halkın gönlü islamla dolup taştığı için biz tarih sahnesine en şanlı zaferi nakşettik. Çanakkale zaferini biz müslüman olduğumuz ve ölürsek ne de olsa şehit olduğumuz için kazandık. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi inancıyla kazanıldı bu savaşlar... Mohaçta er meydanında savaşanlarla, bir koltuktan düğmeye basıp öldürdükleri insanların kim olduğunu dahi bilmeyenler arasında mertlik ve adamlık bakımından fark olsun isterseniz... Silah icat olunmuş mertlik bozulmuştur... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yani çocuklara ve sivillere dokunmadıktan sonra herşey mübahtır öyle mi? Osmanlı'nın "devşirme" diyerek ana kucağından ayırdığı yavrular ne olacak ? (Kimse aileler kendi istekleriyle veriyorlardı gibi söylemlerde bulunmaya kalkmasın) ... sanırım sokkullu Mehmet Paşa Ve Mimar Sinan bunlardan öyle değilmi?? bu konuda aynı fikirdeyim her ne kadarda Bir Osmanlı hayranı olsamda Tarih derslerinde bunu duyduğumda Bir garip olurdum... Bu arada Emeviler aynı zamanda ırkçı İdi İslama Uymuyordu aslında yani.. Saygılar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.