Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Su anda bir dis ticaret firmasinda calisiyorum.. Mal ve ulke secimi konusunda tikanmis durumdayim. Fikirleriniz gercekten benim icin cok onemli..

Sizce Turkiye'de neler satmaliyiz? Neleri ihraç etmeliyiz?

Mal secimi, gonderim sekli, hangi ulke basarili olur vs. fikirlerinizi bekliyorum.

Tesekkurler

:clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Su anda bir dis ticaret firmasinda calisiyorum.. Mal ve ulke secimi konusunda tikanmis durumdayim. Fikirleriniz gercekten benim icin cok onemli..

Mal secimi, gonderim sekli, hangi ulke basarili olur vs. fikirlerinizi bekliyorum.

Tesekkurler

way be koskoca forumda dis ticaret icin fikri olan yokmus.. (ya da kimse sallamadi.......)

Gönderi tarihi:

İHRACAT ÜRÜNLERİ??

GIDA VE TEKSTİL TÜRKİYENİN LİDER SEKTÖRLERİ İHRACAT KONUSUNDA..DOLAYISIYLA GIDA KONUSUNDA

ORGANIK ÜRÜNLER ÜRETEN FİRMALARI BULABİLİRSİN.BUNLAR AB ÜLKELERİ ODAKLI PAZARLAMAN DAHA OLASI.TEKSTILDE İÇ GİYİM VE DERİ,KÜRK GİBİ SEKTÖRLER İHRACAT İÇİN DAHA OLSA BUNLARIDA RUSYA ,DOĞU BLOKU ÜLKELERİNDE PAZAR YARATABİLİRSİNİZ.AYRICA ORTADOĞU ÜLKELERİNİDE TEĞET GEÇMEYİN ÖZELLİKLE GIDA SEKTÖRÜNDE!

TARIM MAKİNALARI,HEDİYELİK EŞYA,CAM ÜRÜNLERİNİDE DİĞER KALEMLER OLARAK ÖNEREBİLİRİM.

FİRMA BİLGİLERİNİ KOBİNET VE TÜRKTİCARET NET GİBİ SİTELERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

UNUTMADAN KOZMETİK SEKTÖRÜ BÜYÜK BİR ATILIMDA VE MARKALAŞIYOR AYNEN KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE OLDUĞU GİBİ BUNLAR ULUSLAR ARSI PIYASALARDA TÜRKİYNİN YENİ LİDER İHRACAT KALEMNLERİ OLACAKLARDIR.

Gönderi tarihi:

Tesekkurler

suanda hemen hemen bütün sektörler en ucuz metayı çin tayvan gibi ülkelerden getiriyor bu pc den tekstile kadar böyle benim çalıstıgım sektördede satın alma artık uzun zamandır sadece bu ülkelerle çalısıyor

sevgiler

Tesekkurler

çin varken pek sansınız varmı bilmem ama dünya yeni bir sanayi bunalımının eşiginde aslında sordugun cok ciddi bir mesele bizim çalıstıgımız sektör bundan 4 yıl öncesine kadar avrupayla çalısıyordu ama artık yan sanayisi çok gelişmiş oldugu için ve daha ucuza meta alınabildigi için satın almanın tercihi çin ve tayvan

sevgiler

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sen şirketin hakkında bilgi vericenki bizde fikrimizi söylüyelim.Öyle dış ticaret firmasıyız ne demek.Bugüne

kadar hangi ülkelere ne sattınız.Hangi malları ithal ediyor,hangilerini ağırlıklı olarak ihraç ediyorsunuz.

fikir veren veriyomus bak marcus :)

ihracatimiz zeytinyagi ve nohut

ithalatimiz ise otomobil ve otel kozmetigi..

ben zaten genel anlamda fikirler istiyorum.. su an arayis icerisindeyim oyle bir ürün bulmaliyim ki hem gümrük sorunu az olsun hem üretimi kolay olsun kisaca dayankli tuketim maddesi.. ben fazla tecrübeli degilim daha onceden tekstil ihracati ve uçak yedek parça ithalati yaptim ama onlar hazir islerdi yani..

Yeni biseler yapmam lazim :(

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

bence kuru üzümüde değerlendirmeye alın derim ortadağu ve avrupa ağırlıklı organik gıdalar olabilir

Gönderi tarihi:

Tesekkurler

merhaba meslektaşım. ama anladığım kadarıyla sen o şirketin patronusun. diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, şirketin hakkında daha fazla bilgi versen. mesela kapasite raporu nuz, dahilde işlem için izin belgesi taahütnameniz, sadece ihracatçı yada ithalatçı firmamısınız yoksa, üretim de yapıyormusunuz, bir milyon kotasını aştınız mı, kdv iadesi alıyor musunuz ? teyminat mektuplarınız çözüldü mü, işlem teyminat oranınız ne, yarı mamul ithalatı yapıyor musunuz. ancak bunlar hakkında bilgi verirsen ben nacizane hangi ürün ve sektorde verim elde edebileceğinizi söyliyebilirim. eğer tekstil sektoruyse ana hedefiniz. kapasite raporu parametreleri yüskek değilse, tekstil ihracatına pek girmeyin. çünkü şu an var olan bir çok rakibiniz sizin beşte biri oranında düşük teyminat mektubuyla işlem yapabiliyor.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

merhaba meslektaşım. ama anladığım kadarıyla sen o şirketin patronusun. diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, şirketin hakkında daha fazla bilgi versen. mesela kapasite raporu nuz, dahilde işlem için izin belgesi taahütnameniz, sadece ihracatçı yada ithalatçı firmamısınız yoksa, üretim de yapıyormusunuz, bir milyon kotasını aştınız mı, kdv iadesi alıyor musunuz ? teyminat mektuplarınız çözüldü mü, işlem teyminat oranınız ne, yarı mamul ithalatı yapıyor musunuz. ancak bunlar hakkında bilgi verirsen ben nacizane hangi ürün ve sektorde verim elde edebileceğinizi söyliyebilirim. eğer tekstil sektoruyse ana hedefiniz. kapasite raporu parametreleri yüskek değilse, tekstil ihracatına pek girmeyin. çünkü şu an var olan bir çok rakibiniz sizin beşte biri oranında düşük teyminat mektubuyla işlem yapabiliyor.

ilginize çok tesekkür ederim.. ben sirketin patronu degilim, fakat firma sahipleri çok yakinimizdir. Artik bilgiye gerek kalmadi çünkü ben sinavlarim nedeniyle isi biraktim..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.