Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yaradılış konusunu dogmatik inançları gereği mutlak doğru olarak göstermeye çabalayanlar her fırsatta konuyu "peki söyleyin bakalım canlılık nasıl oluşmuştur" şeklindeki soruya getirirler. Bilim bu konuda gerekli araştırmaları yapmaktadır. Artık bu soruya da bir cevap verilebildiği için her fırsatta bilime saldırmaktadırlar. Forumdaki bir çok teist arkadaş, bu konuda temel bilgi dışında hiç bir şey bilmemesine rağmen bilimsel gerçekleri çarpıttıkları bir çok defa ifşa edilen şarlatanların safsatalarını copy-paste yaparak evrim teorisine yüklenmekte, ancak tek bir objektif, bilimsel kaynak getirememektedirler. Elbette bilimin bu güne kadar ortaya çıkaramadığı konular vardır. Bu konuları kendilerine bir kozmuş gibi gösterip kendilerini haklı çıkarmaya çabalamaktadırlar. Halbu ki bilmezler ki kendi inançları da bu konulara açıklık getirmemiştir. Eskiden gökyüzünü kendine bir tavan olarak gören anlayıştan, yıldızlardan kendine pay çıkaran, yıldızlarla şeytan taşlandığına inanan zihniyet, uzayın sonsuzluğunu gördükten sonra "neden" sorusuna bir cevap bulamamaktadır. Bu konular için tek cevapları "Kur'an bir akademi kitabı değildir, bu sorulara cevap vermez" şeklindedir. Ama konu bilim olunca "bak cevap veremediniz, demek ki tanrı var" şeklinde komik bir anlayışa kapılmaktadırlar. Kur'an eski inanışları kopyalama konusunda son derece başarılıdır. Ancak kendinden önce bilinmeyen hiç bir şeye açıklık getirmemiştir. Bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle eski inanışların yanlış olduğu ortaya çıkmış, dolayısıyla bu inanışları ihtiva eden Kur'an ın da ilahi bir kitap olamayacığı görülmüştür.Bilimdışı ayetleri gösterdiğimiz zaman ya ayetin başka manada olduğunu söylüyorlar, ya da komik derecede yorumlar yaparak durumu kurtarmaya çalışıyorlar. En kötüsü de günümüze, sosyal hukuk devletine, medeni topluma uymayan çağdışı, vandalist bir anlayışın ürünü şeri hükümleri ve sosyal hayattaki yerinin önemi yadsınamayacak kadınların 2.sınıf muamele görmelerini inançları gereği reddedemeyişleridir. Forumdaki muhtelif tartışma konularında da bu açıkça görülmektedir. Başedemeyince de saldırma, sataşma, hakaretvari ifadeler kullanmaktan da geri kalmıyorlar. Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Topicini bile açmış yığınla şey yazmışsın ama cevap verememişsin soruya ... Yardım istiyorsun sanırım bekleyelim bakalım sana kim yardımcı olacak o zaman başlarız Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yamyam bunun için topicmi açtın sen.. Zaten bunlardan başka ne konuşuyoruz ki forumda.. Tekrar ediyorum; İslam bilme ters değildir, islam bilimi emreder... Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yamyam bunun için topicmi açtın sen.. Zaten bunlardan başka ne konuşuyoruz ki forumda.. Tekrar ediyorum; İslam bilme ters değildir, islam bilimi emreder... Saygılar.. Evet bunun için bir topic açtım. Sizin anlamanızı beklemiyorum zaten.. Amaç milleti yanıltmayın... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Peki canlılık nasıl oluştu sorusuna müslümanlar Allah yarattı diyorlar.. Yani bir cevabı var ve o cevabı veriyorlar... Buyrun siz açıklayın bakalım.. Siz bu soruyu açıklayamadığınız için en zayıf yanınız bu görünüyor.. O halde size sık sık bu soruyu sormakta haklılar.. Böyle cevap verilememe durumlarına ne derlerdi.. morcivetmi, apışmakmı sen getir gerisini işte... Saygılar.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Doğrusu bu başlığı görünce epey heyecanlandım Ohh be dedim sonunda cevap geliyor sürekli sorduğumuz soruya ama birde baktım cevabın zerresi yok..Sadece yam yam içini dökmüş adeta... Buna cevap mı deniyor? Yoksa cevabın anlamı değişti de benim mi haberim yok... Yam yam bayaa bir içini dökmüşsün rahatlamışsındır herhalde Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Başlık açılsada açılmasada o sorulara cevap getiremezler.. Çünkü bir cevabı yok.. İnanın ateizmi ve evrim teorisini onlardan daha iyi biliyoruz.. Kısacası evrim yaratılışı açıklayamaz.. Hal böyle olunca bu arkadaşlardan da bir açıklama beklenemez.. Körü körüne reddetmekten başka birşey değildir bu yaptıkları.. Saygılar... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Atesit arkadaşlara soruyorum...Evren ve canlılar nasıl oluştu??? Selametle Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Başlık açılsada açılmasada o sorulara cevap getiremezler..Çünkü bir cevabı yok.. İnanın ateizmi ve evrim teorisini onlardan daha iyi biliyoruz.. Kısacası evrim yaratılışı açıklayamaz.. Hal böyle olunca bu arkadaşlardan da bir açıklama beklenemez.. Körü körüne reddetmekten başka birşey değildir bu yaptıkları.. Saygılar... Siz nerede yaşıyorsunuz kuzum. Üniversitelerde dünyanın oluşumu, evrim teorisi gibi dersler okutuluyor. Bunu öğrenmek için herhangi bir üniversitenin ders prpgramına bakmanız yeterli. Ve inanın dünyanın oluşumu için 3-5 günden değil, milyonlarca yıldan bahsediliyor. Siz daha kendi kendinize gelin güvey olun.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Dünyanın oluşumunun nekadar zamanda olduğunu tartışmıyoruz.. Konuyu saptırma.. Hangi üniversitede evrim teorisi okutuluyormuş yazarmısın.. Sallama..... Üzülüyorum halinize, daha savunduğunuz teoriden bi habersiniz ve buralarda ilim satarsınız.... Varsa azcık ilmin anlat evrimi, tekamülü. Yada copy-paste yap.. Neden kaçıyorsunuz.. Tıkandımı yolunuz.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Dünyanın oluşumunun nekadar zamanda olduğunu tartışmıyoruz.. Konuyu saptırma.. Hangi üniversitede evrim teorisi okutuluyormuş yazarmısın.. Sallama..... Üzülüyorum halinize, daha savunduğunuz teoriden bi habersiniz ve buralarda ilim satarsınız.... Varsa azcık ilmin anlat evrimi, tekamülü. Yada copy-paste yap.. Neden kaçıyorsunuz.. Tıkandımı yolunuz.. Saygılar.. Artık iyice uçtun kralx, daha önce 3-4 üniversitenin ders programını link vererek göstermiştim size. Neden kaç günde oluştuğunu tartışmıyoruz, o zaman sen kendi tanrının doğru söylemediğini kabul et sonra tartışmaya devam edelim. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Ben verdiğin üniversite müfradatını görmedim.. Verdiysen ling ver olsun bitsin.. Neden ling vermiyorsun da böyle ibarelere baş vuruyorsun.. Benim Allahı inkar etmemi mi istiyorsun.. Bu sana ne kazandıracak..? Cehenneme arkadaşmı arıyorsun..?? Gel sen iman et.. Ben cennete arkadaş arıyorum... Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Ben verdiğin üniversite müfradatını görmedim..Verdiysen ling ver olsun bitsin.. Neden ling vermiyorsun da böyle ibarelere baş vuruyorsun.. Benim Allahı inkar etmemi mi istiyorsun.. Bu sana ne kazandıracak..? Cehenneme arkadaşmı arıyorsun..?? Gel sen iman et.. Ben cennete arkadaş arıyorum... Saygılar.. QUOTE(kralx @ Oct 7 2005, 01:02 AM) ... Hangi üniversitede okutuluyor evrim yazarmısın.. Kimler destekliyor yazarmısın.. Saygılar... Çanakkale 18 Mart Üniversitesi .::Ders İçerikleri::. BİYOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİY 102 Biyoloji II (Zooloji) (4-3-5,5) Hayvansal olarak canlılarda hücre ve beden yapısı, beslenme, enerji eldesi, metabolizma, sistemler, üreme, gelişme, yaşlanma, davranış, ekoloji, evrim, biyolojik çeşitlilik, kalıtım ve sistematik konularında genel kavramlar ve bu konulara ilişkin laboratuvar çalışmaları. BİY 403 Biyoloji Tarihi ve Evrim (2-0-2) Modern evrim teorisinin tanımı ve gelişimi. Evren ve dünyanın oluşumuna ilişkin bilgiler. Dünya üzerinde ilk canlı formların oluşumu. Tek hücreli canlılardan çok hücreli canlılara geçiş. Jeolojik devirler. Jeolojik yaş hesaplama teknikleri. Uyum ve seçilim mekanizmaları. http://fef.comu.edu.tr/bolum/biyoloji.php?id=4 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI DERSLERİ MEDİKAL BİYOLOJİ (42 saat) 35. Canlılarda Evrimhttp://veteriner.selcuk.edu.tr/veteriner/Z...ni/mufredat.htm MKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü GM-101 Gıda Biyolojisi (2+2) 3 Hücre teorisi ve hücre morfolojisi, biyomoleküller; enzimler, vitaminler ve koenzimler. Makromolekül biyosentezi, hücre bölünmesi, Evrim teorisi, dünyanın oluşumu ve inorganik evrim. http://www.mku.edu.tr/genel/fakulte/ziraat...isansicerik.htm Bunlar evrim üzerine dersleri olan üniversitelerden sadece bir kaçı ..... Dikkatini çekerim...Hem de sana cevaben vermişim bu linkleri. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ost&p=28990 60 numaralı mesaj Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bak yamyam o verdiğin ders okutuluyor anlamında değildir..)) Koskoca biyolojinin içinde evrim kelimesi, geçiyor, ders olarak okutuluyor diyorsun..)) Belkide evrimin ne kadar saçma olduğunu göstermek için, evrimi eleştiren yazılar vardır.. Çünkü bir üniversitede evrim teorisini okutsalar ders olarak, ülke batmıştır.. Öyle bir üniversite yoktur kardeşim.. Burada yalan yanlış şeyler yazma.. O yazdığın evrim ise biyoloji dersinin içinde geçen küçücük birkaç sayfadan ibarettir.. Birde şunu hatırlatayım..Evrim teorisindeki kastedilen evrimle, gelişim anlamında kullanılan evrimi karıştırma.. Ziraat fakültelerindeki yada biyolojideki o evrim ikinci manadaki evrimdir.. Yani sizin savunduğunuz teori değildir.. Evrim terim anlamı itibariyle gelişimdir... Örneğin anne karnındaki çocuğun gelişimi.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bak yamyam o verdiğin ders okutuluyor anlamında değildir..))Koskoca biyolojinin içinde evrim kelimesi, geçiyor, ders olarak okutuluyor diyorsun..)) Belkide evrimin ne kadar saçma olduğunu göstermek için, evrimi eleştiren yazılar vardır.. Çünkü bir üniversitede evrim teorisini okutsalar ders olarak, ülke batmıştır.. Öyle bir üniversite yoktur kardeşim.. Burada yalan yanlış şeyler yazma.. O yazdığın evrim ise biyoloji dersinin içinde geçen küçücük birkaç sayfadan ibarettir.. Birde şunu hatırlatayım..Evrim teorisindeki kastedilen evrimle, gelişim anlamında kullanılan evrimi karıştırma.. Ziraat fakültelerindeki yada biyolojideki o evrim ikinci manadaki evrimdir.. Yani sizin savunduğunuz teori değildir.. Evrim terim anlamı itibariyle gelişimdir... Örneğin anne karnındaki çocuğun gelişimi.. Saygılar.. Yani kralx, .... savunma yazıları yazıyorsun ya, ben sana daha ne diyeyim.. Hadi sen üniversite okumadın belli, üniversiteye giden bir arkadaşında mı yok? Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gülünç ya Yam yam hayalperesti üniversitelerde evrim teorisi konularını işleyen nice prof ve dekanlar bir yaratıcının varlığına inanmaktalar ne garip değil mi ? Hem öğrencilerine evrim teorisini anlat hem de namazını kıl ya da kilisiye git Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yani kralx, ...... savunma yazıları yazıyorsun ya, ben sana daha ne diyeyim.. Hadi sen üniversite okumadın belli, üniversiteye giden bir arkadaşında mı yok? Yamyam şimdi dinle.. 1- Ben şuan üniversitelilerle iç içeyim, mesleğim gereği.. Hatta anlaşmaya bağlı olarak üniversitelilerin ödev ve tezlerini hazırlıyoruz.. 2- Ben üniversite terkim.. 3- Üniversiteli bir çok arkadaşım var.. 4- Üniversiteler hakkında geniş bilgiye sahibim. 5- Türkiyede hiç bir üniversitede evrim teorisi ders olarak okutulmamaktadır. Bunun aksini idda edemezsin, edersen yalancı konumuna düşersin. 6- Okutulsa okutulsa, tarih, dinler tarihi, akait, biyoloji gibi derslerde ateizmi iredelemek doğrultursunda anekdot olarak okutuluyordur.. Müfredatın herhangi bir bölümünde evrim teorisinin işlenmesi, evrim teorisini desteklemez.. Nitekim tarih ilminde yaşanan her olay kaynaklara geçmiştir ve öğretime de sunulmuştur.. Terihte geçen çok çirkin olaylar bilgi ve irdeleme amaçlı tarih kitaplarına girer.. Haklılığını göstermez... Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Yamyam şimdi dinle.. 1- Ben şuan üniversitelilerle iç içeyim, mesleğim gereği.. Hatta anlaşmaya bağlı olarak üniversitelilerin ödev ve tezlerini hazırlıyoruz.. 2- Ben üniversite terkim.. 3- Üniversiteli bir çok arkadaşım var.. 4- Üniversiteler hakkında geniş bilgiye sahibim. 5- Türkiyede hiç bir üniversitede evrim teorisi ders olarak okutulmamaktadır. Bunun aksini idda edemezsin, edersen yalancı konumuna düşersin. 6- Okutulsa okutulsa, tarih, dinler tarihi, akait, biyoloji gibi derslerde ateizmi iredelemek doğrultursunda anekdot olarak okutuluyordur.. Müfredatın herhangi bir bölümünde evrim teorisinin işlenmesi, evrim teorisini desteklemez.. Nitekim tarih ilminde yaşanan her olay kaynaklara geçmiştir ve öğretime de sunulmuştur.. Terihte geçen çok çirkin olaylar bilgi ve irdeleme amaçlı tarih kitaplarına girer.. Haklılığını göstermez... Saygılar.. Peki nasıl oluyor da hala ders olarak okutulmadığını söyleyebiliyorsun anlayamıyorum. Al sana bu defa inkar edemeyeceğin bir link.... Bak bakalım anekdot mu, kapsamlı bir ders mi gör... http://fened.uludag.edu.tr/biyoloji/dersler/byl4002.html Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Lingde belli zaten ne olduğu.. Bak oku biyoloji demiş dimi...)) Yani müstakil değil..!! Saygılar.. Alıntı
Φ wakefield Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 foruma yeni uye olmus, ancak uye olmadan once de bu tartismalarinizi uzun zmndan beri takip eden biri olarak, verilen baglantiya sadece adresine bakarak onyargiyla yaklasmaniz gercekten uzucu... konunun genelinde ise yam_yam' a sonuna kadar katiliyorum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Arkadaşım, adresten beli ne olduğu.. Baksana biyoloji dersi altında verilmiş.. Müstakil bir ders değil yanii.. Kime katıldığını değilde neden katıldığını yazsan daha tutarlı olur... Saygılar.. Alıntı
Φ wakefield Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Tutarli olmamam icin herhangi bir neden goremiyorum. Sonucta dun bu konuda farkli bir dusunceyi savunurken bugun gelmis dunku dusuncemin tam tersini savunuyor degilim. Ben buraya yam_yam' in yazdiklarina katilma nedenlerimi yeniden yazma geregi goremiyorum. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. yam_yam' in yaratilis konusunda belirttigi nedenler islamin ve diger dinlerin ve onlara inananlarin nasil bir tutum icinde olduklarini gayet kesin ve net bir sekilde belirtmektedir. Yanitiniza gelince. Halen baglanti uzerinden uludag universitesinin internet sayfasina girip de kontrol etmiyorsunuz. Eger kontrol etseydiniz gorecektiniz ki evrim dersi biyoloji bolumu ders planina gore 8. donemde gosterilen HER OGRENCININ ALMASININ GEREKTIGI ZORUNLU derstir. Universitelerle ic ice oldugunuzu belirtmissinizdir bunun ne anlama daha da aciklamaya gerek yok herhalde. Saygılar... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 ben şöle bir baktım ama göremedim. lütfen linkini verirmisiniz. Alıntı
Φ wakefield Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gorup de kabul mu etmiyorsunuz? Gorup de anlamiyor musunuz? Ya da gozlerinizde mi sorun var anlamadim sahsen... http://fened.uludag.edu.tr/biyoloji/dersler/byl4002.html Bu baglantiya girerseniz sayfanin basinda zaten biyoloji bolumu dersleri altinda oldugu yazmakta. Bölümlerden biyoloji bolumune tiklayip ders planina baktigimizda ise, -ki goremeyenler ya da gormek istemeyenler icin baglantisi sudur ->tikla<- - kabul edebilecege, kesin ve net bir sekilde yaniti sayfanin sonuna dogru VIII. YARIYIL basligi altinda verilen Biyoloji bolumu dersleri arasinda gorebilmekteyiz. Aynı yerde farkedebildiyseniz, diger derslerin secmeli olmasina ragmen, 4402 Evrim dersi MZ (Mesleki Zorunlu) kapsamina girmektedir. Artik ne anlama geldigini siz dusunun. Geri kalan dusunme isini size birakmadan soyle bir sonuca da varabiliriz tabi -->>> ... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 ben şöle bir baktım ama göremedim. lütfen linkini verirmisiniz. http://fened.uludag.edu.tr/biyoloji/plan.html Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.