Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Çünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside ***** topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ***** kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar

Gönderi tarihi:

Çünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside **** topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ****** kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar

kardeşim çoğu yerde haklısın.fakat bu islamın gerici ve aklı engelleyen bir din anlamına gelmez.aksine islamın ve kuranın ilk emri ikra-oku dur...buda islamiyetin ilim ve bilime verdiği önemi gösterir.bugün hristiyanlar hala günah çıkarıp cennet anahtarı satıyor akıl bunun nersinde,yahudiler ağlama duvarında hz .süleyman gelsede tapınağı yapsa bizde dünyayı kılıçtan geçirip yahudi imp. kuralım diye ağlıyorlar.akıl ve vicdan bunun neresinde.japonlar buda dedikleri kendine bile faydası olmayan bir heykel parçasına tapıyorlar.akıl mantık ilim bunun neresinde...ee o zaman dinle alakalı değilmiş..ki öyle bile olsa bizim dinimiz araştırmayı,sormayı ,öğrenmeyi yani okumayı emrediyor...e siz bu emre uymaz aklınızı kullanmazsanız elbette geri kalırsınız..

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

kardeşim çoğu yerde haklısın.fakat bu islamın gerici ve aklı engelleyen bir din anlamına gelmez.aksine islamın ve kuranın ilk emri ikra-oku dur...buda islamiyetin ilim ve bilime verdiği önemi gösterir.bugün hristiyanlar hala günah çıkarıp cennet anahtarı satıyor akıl bunun nersinde,yahudiler ağlama duvarında hz .süleyman gelsede tapınağı yapsa bizde dünyayı kılıçtan geçirip yahudi imp. kuralım diye ağlıyorlar.akıl ve vicdan bunun neresinde.japonlar buda dedikleri kendine bile faydası olmayan bir heykel parçasına tapıyorlar.akıl mantık ilim bunun neresinde...ee o zaman dinle alakalı değilmiş..ki öyle bile olsa bizim dinimiz araştırmayı,sormayı ,öğrenmeyi yani okumayı emrediyor...e siz bu emre uymaz aklınızı kullanmazsanız elbette geri kalırsınız..

saygılarımla...

Çok teşekürler yazmış olduklarınız mantık olarak hem fikiriz ancak madalyonun diger yüzü var bunu unutuyoruz evet din asla engel degil bizim dinimiz hırsızlıgı caiz kılmıyor diğer kötülükleride ama boş şeylerle çok meşkul olunuyor ve diğer insanların yakaladıklarının çok gerisinde kalıyoruz başörtüsü düşün benim allahım bu kdar kücük düşüne bilirmi bir metre bez için kullarına cehennemi verirmi hayır istanbulun feti döneminde hıristiyanların tartıştıkları konu neymiş biliyormusunuz melekler erkekmi dişimi adamlar bunu tartışırken biz istanbulu alıyoruz ama bugün tarih dönüyor ve biz 1 metre bez sevapmı günahmı olmamalı herşeyyimiz hurafe bu forumda kendini hoca gibi lanse eden biri yazıyor top oynayanın sevabı kabul olmaz diyor bende kafa gectim dedim hocam tenis oynaya bilirmiyim diye yani dinimizden mantıgın almadıgı hurafeleri atarsak bu halk gercek kimligini bulacaktır benim dine başka bir bakış acımda var din cahiliye döneminin kırbacıdır eskiden cahil egitimsiz insanlar çok fazlaydı ve din adında bugünkü siyasi partiler gibi yani ama günümüzde okullar var egitim var insan dogruyu yanlışı ayırt edebiliyor buna ramen yobazlık diz boyu sana bir soru bu ülkede süt bulamayan cocuklar var iken hacca gidip 5 milyar harcamak dogrumudur bence dogru degil saygılar

Gönderi tarihi:

Çok teşekürler yazmış olduklarınız mantık olarak hem fikiriz ancak madalyonun diger yüzü var bunu unutuyoruz evet din asla engel degil bizim dinimiz hırsızlıgı caiz kılmıyor diğer kötülükleride ama boş şeylerle çok meşkul olunuyor ve diğer insanların yakaladıklarının çok gerisinde kalıyoruz başörtüsü düşün benim allahım bu kdar kücük düşüne bilirmi bir metre bez için kullarına cehennemi verirmi hayır istanbulun feti döneminde hıristiyanların tartıştıkları konu neymiş biliyormusunuz melekler erkekmi dişimi adamlar bunu tartışırken biz istanbulu alıyoruz ama bugün tarih dönüyor ve biz 1 metre bez sevapmı günahmı olmamalı herşeyyimiz hurafe bu forumda kendini hoca gibi lanse eden biri yazıyor top oynayanın sevabı kabul olmaz diyor bende kafa gectim dedim hocam tenis oynaya bilirmiyim diye yani dinimizden mantıgın almadıgı hurafeleri atarsak bu halk gercek kimligini bulacaktır benim dine başka bir bakış acımda var din cahiliye döneminin kırbacıdır eskiden cahil egitimsiz insanlar çok fazlaydı ve din adında bugünkü siyasi partiler gibi yani ama günümüzde okullar var egitim var insan dogruyu yanlışı ayırt edebiliyor buna ramen yobazlık diz boyu sana bir soru bu ülkede süt bulamayan cocuklar var iken hacca gidip 5 milyar harcamak dogrumudur bence dogru degil saygılar

İslam, akıl dinidir. Bu din sadece geçmişteki insanlara değil bütün insanlığa gönderildi. Cahiliye devrine cahiliye denilmesinin sebebi eşitliliğin olmaması,insanlara zulüm yapılması vb. seylerdir. Eğer biraz dikkat ederseniz günümüzde de ne eşitlik kurallarına dikkat ediliyor ne de zulüm duruyor. Ki zulüm kıyamete kadar devam edecek.(Bir takım güçlü devletler(ABD-İsrail) terörü engellediklerini söyleyerek terör yapıyor yani zulüm ediyorlar masum insanlara.)

İslam dininin klavuzu olan mukaddes kitabımızda uzayın genişlediğini bildiren ayetler var, ki bu asırlar sonra anlaşılmıştır.Kuranda bulunup ta sonradan keşfedilen bir çok şey var. İki denizin suyunun birbirine karışmaması,güneş sisteminin bir yörüngede akıp gitmesi gibi. bu örneklerden de anlayacağımız gibi islam akıl ve bilim dinidir.

Başörtüsü konusuna gelince; başörtüsü kadını korumak için verilmiş bir emirdir. Yapılmadığında bazı cezalandırmaları da olur. Nasılsa bir öğretmen öğrencisine bir ödev verdiğinde ve öğrenci bu ödevi yapmadığında eksi veriyorsa bu durumda aynı bu şekilde oluyor.

Hacc, islamın bir şartıdır ve bu şarta da hali vakti yerinde olanlar uyar. Bu insanlar bu şarta uydukları gibi zekat verme, infakta bulunma(açı doyurma, açıkta olanı giydirme)gibi şartlara da uyarlar, uymak zorundadırlar zaten.

Top konusunda da aklı başında olan her müslüman islamın böyle bir emri olmadığını bilir.Tesettür kurallarına uyduktan sonra her sporu yapabilirsin. Saygılar

Gönderi tarihi:

.... ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ****** kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar...

kardeşim Rasulüllah(S.A.V.)'ın giyim tarzı bellidir sarık ve cübbe Rasulüllah(S.A.V.) kafasına göre değil Rabbi(C.C.)'nin emrine göre hareket ederdi..bir hadisinde "beni Rabbim terbiye etti ne güzel terbiye etti" buyurmuştur..ikinci olaraktan islam hiçbir zaman bir toplumu geri bırakmamıştır ama hiçbir zaman..osmanlı endülüs vs. devletleri bunlara en iyi örneklerimizdir...

Gönderi tarihi:

kardeşim Rasulüllah(S.A.V.)'ın giyim tarzı bellidir sarık ve cübbe Rasulüllah(S.A.V.) kafasına göre değil Rabbi(C.C.)'nin emrine göre hareket ederdi..bir hadisinde "beni Rabbim terbiye etti ne güzel terbiye etti" buyurmuştur..ikinci olaraktan islam hiçbir zaman bir toplumu geri bırakmamıştır ama hiçbir zaman..osmanlı endülüs vs. devletleri bunlara en iyi örneklerimizdir...

[/q

arkadaşım sen böyle katı kurallar koydukca bu halk bir adım dahi ilerlemez ne demek peygamberimizin giyim şekli bellidir bak o tarihteki insanların giyim şekline hazreti ali farklımı giyiyordu o zamanki halk farklımı giyiyordu hayır herkes haynı neden o günün şartlarında o tür kıyafetler varmış peyganber efendimizin tekstil fabrikası vardıda kendi için onumu üretiyordu o günün şartlarında ancak onlar yapılıyordu yani cep telefonu kullanıyorsan 20 yıl önce varmıydı yoktu ama günüzde var sen şunumu diyorsun arkadaş peyganber efendimiz deveye biniyordu bizde deveyemi binecez ben bunun adına geriçilik derim benim peygamberimde bukadar keri kafa degildi çünkü hadilere bak daima insanları dogru yöne yönlendirmiş bir azmışız ama asla şekilci olama sarıga cüppeye nazar etmeyen biriydi bunu sizler yaptınız ama bu dine ihanet bence

İslam, akıl dinidir. Bu din sadece geçmişteki insanlara değil bütün insanlığa gönderildi. Cahiliye devrine cahiliye denilmesinin sebebi eşitliliğin olmaması,insanlara zulüm yapılması vb. seylerdir. Eğer biraz dikkat ederseniz günümüzde de ne eşitlik kurallarına dikkat ediliyor ne de zulüm duruyor. Ki zulüm kıyamete kadar devam edecek.(Bir takım güçlü devletler(ABD-İsrail) terörü engellediklerini söyleyerek terör yapıyor yani zulüm ediyorlar masum insanlara.)

İslam dininin klavuzu olan mukaddes kitabımızda uzayın genişlediğini bildiren ayetler var, ki bu asırlar sonra anlaşılmıştır.Kuranda bulunup ta sonradan keşfedilen bir çok şey var. İki denizin suyunun birbirine karışmaması,güneş sisteminin bir yörüngede akıp gitmesi gibi. bu örneklerden de anlayacağımız gibi islam akıl ve bilim dinidir.

Başörtüsü konusuna gelince; başörtüsü kadını korumak için verilmiş bir emirdir. Yapılmadığında bazı cezalandırmaları da olur. Nasılsa bir öğretmen öğrencisine bir ödev verdiğinde ve öğrenci bu ödevi yapmadığında eksi veriyorsa bu durumda aynı bu şekilde oluyor.

Hacc, islamın bir şartıdır ve bu şarta da hali vakti yerinde olanlar uyar. Bu insanlar bu şarta uydukları gibi zekat verme, infakta bulunma(açı doyurma, açıkta olanı giydirme)gibi şartlara da uyarlar, uymak zorundadırlar zaten.

Top konusunda da aklı başında olan her müslüman islamın böyle bir emri olmadığını bilir.Tesettür kurallarına uyduktan sonra her sporu yapabilirsin. Saygılar

lütfen top ile ilgili islam ne diyor diyer konular çok uzun yazarız ama bana en mantıksızı top geliyor yok böyle bir şey top bir spor insanları kaynaştıran saglık veren siz bu kadar biliyorsunuz bir çok konudada haklısınız nasıl olurda beyninize komut verip top olayını irdelemeden yazarsınız bana topun sakıncasını yazarmısınız lütfen benim fikrim ney biliyormusunuz işte top oynamayı yasak kılan toplumlar bu katillerin elinde oyuncak oluyorlar nasılmı ıraka bak arkadaş düşmanlarını bıraktılar ülkelerini alanları bıraktıla bir birleriyle savaşıyorlar nedeni sen şiisin sen sünnüsün işte top oynamaya karşı cıkan zihniyet kendisi top oluyor ve onunla oynuyorlar anla artık arkadaş

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Sen önce güzel Türkce yazmasini ögren!

Islamin zamani gecmemistir, asil simdi basliyor ( gercek Kuran´da olan Islam´dan söz ediyorum ) !

Türkleri Islam´dan kimse sogutamaz, bu Din bizim ruhumuza öyle güzel yakisiyor ki, nasil desem;

Git paylas diyor, dogru sözlü ol diyor, bence en önemlisi düsmanlarini buldugun yerde ..... diyor taki aman dileyene kadar, asiri gitmeyin diyor....!

Islam ´in ilk emri oku, insanlar okuyup arastirmazsa Islam´in ne sucu var?

Gönderi tarihi:

laf ********* laf

Senin İslamla olan derdin ne kardeşim, anlat bakalım.

İslamın nesi seni rahatsız ediyor ?

Neymiş sorgulayacağınız öğrenelim ?

bozan

Gönderi tarihi:

sevgili önce vatan kardeşim yazdığın hususların sonucu malesef doğu japonya vs. den geri kalmışız..Ancak bunun islamla alakası yok...

Çünkü...islam ilmin önünü kapamaz sonuna kaadr açar islamın bakış açısını bilmeden yazmışsın böyle bir husus yok...

hakkınızı helal edin ey Turkis-forum

Gönderi tarihi:

Yazdıklarının dinimizle bir ilgisi yoktur ne alaka anlamadım.

İslam dini sorgulancak bir din değildir zaten.Her seyiyle kesinleşmiş Kuran-ı Kerimdede bunlara yer verilmiştir.Dinimizi sen niye sorgulayacaksın ki?Felsefe mi bu sorguluyosun.

Dinimiz bilimin önünü kapatmaz tam tersine bilimin önünü acmasındaki en büyük etkenlerden birisidir.

Gönderi tarihi:

önce vatanın demek istediği saçma sapan dini problemlerle uğraşıcağımıza,ilim bilim yolunda ileleyelim tarzı bir düşünce...

ama bu düşünce islam dininin sorgulanması anlamına gelmez...

saçma sapan görüşlerle uğraşanlar sorgulanmalı..İSLAM DEĞİL

Gönderi tarihi:

Çünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside ***** topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ******* kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar

Sevgili önce@vatan....

Öncelikle böyle bir eksikliği buraya taşıyarak ve bilgiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm cesaretli yüreğinizi kutlamamak mümkün değil...

Evet bana göre de "DİN ARTIK SORGULANMALIDIR! ve kim ne derse desin günümüş koşullarına cevap veremez durumundan ve bilim karşısındaki caresizliğinden mutlaka kurtarılmalıdır...

Konu ile ilgili olarak her türlü araştırma, katkı ve paylaşım olarak yanınızda olduğumu belirtir ve saygılarımı sunarım...

Mevlana gayet güzel dile getirmiş aslında herşeyi;..

Alemin bal şerbetinden baba ne!

İşte önümde benim ayran tasım,

Ne malım mülküm var benim ne azığım,

Ben gene de senin malın mülkün olsun diye çalışırm

Senin başını sokacak bir yerin olsun diye,

Senin bir dikili ağacınım.

AMA HÜRRİYETİ KULLUĞA,

TAŞ ÇATLASA SATMAM BEN.

Yalnız sayıda çoktur onlar alabildiğine

Hani şu bademler gibi, bademler gibi.

Ama hepsinde yağ bir.

Dünyada nice diller var, nice dinler,

Ama hepsinde anlam bir.

SEN KAPILARI TESTİLERİ HELE BİR KIR,

SULAR NASIL OLSA BİR YOL TUTAR GİDER

:clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili önce@vatan....

Öncelikle böyle bir eksikliği buraya taşıyarak ve bilgiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm cesaretli yüreğinizi kutlamamak mümkün değil...

.

.

.

Sayın DİPNOT din artık sorgulanmalı başlığına verdiğiniz destek mesajı içerisinde din artık günümüz şartlarına uyum sağlayamıyor sorgulansın demektesiniz. (Reform anlamında belkide...)

Fakat kendiniz ile çelişir bir şekilde Mevlana Hz. mısralarını da sona eklemişsiniz. Mevlana hazr. bildiğimiz kadarı ile bu dinin aşığı idi. Yanılıyorsak bizi uyarın.

Saygı ile.....

Gönderi tarihi:

Sayın dipnot

İSLAM AKIL DİNİDİR.

- İNSANA DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMEMESİNİ EMREDER.

- BÜTÜN İNSANLARIN EŞİT OLDUĞUNU SÖYLER.-YANİ HER CİNSTEN , DÜŞÜNCEDEN... İNSANIN EŞİT HAKLARA SAHİP OLDUĞU BELİRTİLİR-

- YENİ GELİŞMELERİ TAKİP ETMEMİZİ İSTER.

İstersen daha da sayarım. Bu dinin kuralları her geçen gün geçerliliğini korumaktadır. gelmiş geçmiş ve gelecek tüm insanlara gönderilmiştir.

...

Sen habire gevele dur bakalım

Habire usul boylu birlik çam ağacı de

Sonu nereye varır bunun nereye

Şu beş duyudan, altı yönden

Varını yoğunu birliğe çek birliğe

Kendine gel benlikten çık uzak dur

İnsanlığa karıl, insanlara,insanlarla bir ol

İnsanlarla bir oldun mu bir madensin bir ulu deniz

Kendinde kaldın mı, bir damlasın, bir dane

Ama sen canı da bir bil bedenide

Yalnız sayıda çoktur onlar alabildiğine

Hani şu bademler gibi, bademler gibi

Ama hepsindeki yağ bir.

Dünyada nice diller var, nice diller

Ama hepsinde anlam bir

Sen kapları testileri hele bir kır

Sular nasıl bir yol tutar gider

Hele birliğe ulaş, hır gürü savaşı bırak

Can nasıl koşar, bunu canlara iletir.

...

bütün olarak alınca denilmek istenen daha iyi anlaşılıyor.

...

"Alemin bal şerbetinden bana ne,

İşte önümde benim ayran tasım.

Ne malım, mülküm var ne azığım.

Ben gene de senin azığın olsun diye çalışırım.

Senin başını sokacak bir yerin,

Olsun diye bir dikili ağacın.

Ama hürriyeti kulluğa taş çatlasa satmam."

Erkek, kadın ilişkilerinde toplum ne kadar ilerlerse ilerlesin kıskançlık egosu çok törpülenemiyor. sen eşin için çalış azığını çıkar, başını sokacak bi yer bul tamam bu senin görevin zaten. ama daha fazlası içinde kimsenin kulu kölesi olunmaz.

burda da anlatılmak istenen budur. Ve bu şiirlerin islam dinini sorgulamadığı da açık. ZATEN İSLAM SORGULANAMAZ.ÇÜNKÜ BU MÜKEMMEL DİN ALLAH TARAFINDAN İNDİRİLMİŞTİR.

BENCE SİZ DİNİ SORGULAMAYA KALKICAĞINIZA KENDİNİZİ SORGULAYIN :excl:

Gönderi tarihi:

Islam kadar hiç bir ıdeoloji veya din ilime önem vermemistir..

Ilim Çindede Olsa Gidip Alin

Ilım Ilım Bilmketir

Ilim Kendin Bilmektir

Sen Kendini Bilmezsen

Ya Nice Okumaktir?

iste görüldügü gibi Peygamberimizde ilim demis alimlerimizde büyüklerimizde ama biz Allah i unutmusuz O'nun emirlerini mi unutmuyacagiz? diye sorarim size :angry:

Gönderi tarihi:

Sevgili önce@vatan....

.

.

.

Dünyada nice diller var, nice dinler,

Ama hepsinde anlam bir.

Buyur sorgula bakalım, sorguladığının din mi, yoksa kendi malumatı nakısan mı göreceğiz, buyur...

bozan

Gönderi tarihi:

Sayın DİPNOT din artık sorgulanmalı başlığına verdiğiniz destek mesajı içerisinde din artık günümüz şartlarına uyum sağlayamıyor sorgulansın demektesiniz. (Reform anlamında belkide...)

Fakat kendiniz ile çelişir bir şekilde Mevlana Hz. mısralarını da sona eklemişsiniz. Mevlana hazr. bildiğimiz kadarı ile bu dinin aşığı idi. Yanılıyorsak bizi uyarın.

Saygı ile.....

Kesinlikle sevgili VATAN...

Tamamıyla düşündüğünüz gibi.

Hz. Mevlana bu dine kesinlikle aşıktı evet.

Fakat çok acıdırki bugünkü inanç biçimi Hz. Mevlana'nın çok gerisinde bulunduğunu belirtmeden geçemem.

Çünkü;

--Hz Mevlana sevgi yüklü bir müslümandı,

--Hz. Mevlana aşk dolu bir inanca sahipti,

--Hz. Mevlana hoşgörü ile donatmıştı benliğini,

--Hz. Mevlana ne olursan ol yine gel diyen dehasa bir sıcaklığı veren

--Ve Hz. Mevlana Özgürlüğu kulluğa dönüştürmeye kesinlikle karşıydı...

Ama bugün kaç iman sahibi demiyeyim, kaç müslümanda var böyle düşünen söyleyebilirmisiniz...

--Hemen hemen birçoğu politikaya bulaşmış,

--Dini ticari mekanizma olarak gören,

--Dini sevdirmek yerine korku salarak inanç sahibi yapya çalışan..

--Tahrikatlar kurup siyasete atılan ve ticaret yapan birtakım zümreler..

--İnsanları ne düşünürse düşünsün aşağılayan, suçlayan ve önyargılı davranan bir anlayış sergileyen,

--Ne yazıkki bugün politikacıların hizmetine hizmet eder hale gelen ve emperyalist devleterden ve hıristiyan lobilerinden çıkan kararlar sonucunda hicazet alan ve tüm yönetimini bunların istekleri doğrultusunda yapan yöneticiler...

.....

Dost sevgiler...

Gönderi tarihi:

Fakat çok acıdırki bugünkü inanç biçimi Hz. Mevlana'nın çok gerisinde bulunduğunu belirtmeden geçemem.

Çünkü;

Ama bugün kaç iman sahibi demiyeyim, kaç müslümanda var böyle düşünen söyleyebilirmisiniz...

--İnsanları ne düşünürse düşünsün aşağılayan, suçlayan ve önyargılı davranan bir anlayış sergileyen,

--Ne yazıkki bugün politikacıların hizmetine hizmet eder hale gelen ve emperyalist devleterden ve hıristiyan lobilerinden çıkan kararlar sonucunda hicazet alan ve tüm yönetimini bunların istekleri doğrultusunda yapan yöneticiler...

.....

Dost sevgiler...

Dini kendi emellerine alet eden akılsız insanlar elbetteki var. Ama bu demek değildir ki "bu din akıl ve mantıkla çakışır." Böyle birşeyin olması dinin eksikliğinde değil, insanların cahilliğindendir. LÜTFEN BUNU BİLELİM. Ki dini kendilerine göre yorumlayan bu insanların aslında dinle hiç alakası bile yoktur.Onlar namazlarını bile doğru düzgün kılmazlar bi cumayı kılarlar oda göstermeliktir. Amaçları vicdanlarını rahatlatmaktır. Bu tür insanlar her zaman varolmuştur. Ve olacaktırda. BUTÜR İNSANLAR OLDUĞU GİBİ DİNİNE SIMSIKI SARILMIŞ VE GELİŞMELERİ TAKİP EDEN MİLYONLARCA MÜSLÜMAN DA BULUNMAKTADIR.

KÖKLERİ YERE SIMSIKI TUTUNMUŞ, DALLARIDA SEMAYI KAPLAMIŞ BİR ELMA AĞACINDA İKİ ÜÇ ÇÜRÜK ELMA VAR DİYE AĞACI KÖKÜNDEN KESMEK DÜŞÜNÜLEMEZ.BU NE AKLA UYAR NE DE MANTIĞA.

SAYGILAR.

Gönderi tarihi:

Buyur sorgula bakalım, sorguladığının din mi, yoksa kendi malumatı nakısan mı göreceğiz, buyur...

bozan

Sevgili bozan camiden çıkmamış olabilirsin..

Bizden çok kur'an okumuş ta olabilirsiniz,

Herşeyinizde Hz. Muhammet (S.A.V) olabilir ve Heryerde Allah'ı anıyor olabilirsiniz...

Ama bu sizin benden daha müslüman, daha inançlı, daha iman sahibi ve daha bilgili olduğunuzu göstermez...

Rahman ve Rahim olan (Cömert ve affedici olan) diye başlayan kuran'ın özünde hoşgörü, saygı, sevgi vardır ki bunlar Allah kendi güzelliğini tamamlamak için İnsanı yaratmıştır. Dolayısıyla biz insanların herşeyine karışır olsaydı bizlere akıl vermezdi...

Neyse ki şükür aklımız da var, inancımız da ve insani olarak bilincimizde.

Yani bizler kendimizden eminiz.

Ama Allah ile aramada kimseyi rehber, kimseyi elçi ve kimseyi aracı koymam ve buna izin vermem...

................

Diğer taaraftan Kur'an hadislerin değişimi ile başlayan ve buna öncülük eden uzmanlar benim görüşüm doğrultusunda siz istesenizde, istemesenizde, beğensenizde, beğenmesenizde bunu kararlılıkla yapmaya başlamışlardır... (*1)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hazreti Muhammed’e atfedilen ancak doğruluğu olmadığı için temizleneceğini söylediği, özellikle de kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadislerin bir bölümü belli oldu.

Diyanet’in kadını aşağılayan hadislerin temizlenmesi çalışmasına kadın ilahiyatçılardan da büyük destek geldi. Kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı, küçümsemeyi onaylayan hadisler olarak gösterilen ve ayıklanması istenen sözlerin bazıları şöyle:

İsrailoğulları olmasaydı et kokmazdı; Havva olmasaydı kadınlar erkeklere ihanet etmezdi.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır, onları düzeltmeye uğraşmayın. Onlardan eğrilikleriyle yararlanın.

Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Cehennem halkının çoğunun kadınlardan olduğunu gördüm.

Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.

En büyük tepki Hz. Ayşe’dendi

Prof. Dr. Beyza Bilgin (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı): Kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasında gelenek, eğitim, kültürün yanısıra din de ister istemez rol alıyor. Özellikle Hz. Muhammed’e atfedilen uydurma hadisler, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sürdürülmesinde gerekçe olarak gösteriliyor. Bu noktada, Diyanet’in bir referans kitap hazırlığı içinde olması, uydurma hadislerden kurtulunması adına çok önemli. Hz. Muhammed’e atfedilen sözlere yönelik en büyük itiraz Hz. Ayşe’den gelmiş. Ebu Hureyye, peygamberin, ’Namaz kılarken önünüzden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazınız bozulur’ diye konuştuğunu rivayet eder. Hz.Ayşe, bu rivayete büyük tepki gösteriyor ve Hureyye’yi ayıplıyor, peygamberin böyle bir sözünün olmadığını savunuyor. Ancak bu ve buna benzer yüzlerce söz, peygamberin hadisi olarak kabul ediliyor.

Şiddeti savunan peygamber olamaz

Dr. Hidayet Tuksal: Hadislere baktığınız zaman iki tür peygamberle karşılaşıyoruz. Bir tarafta kadınlara karşı son derece nazik ve kibar; diğer tarafta ise şiddet dolu, ayrımcı, aşağılayan bir peygamber. Ben, kadınlara yönelik şiddeti savunan ve onları aşağılayan bir peygamberin olamayacağına inanıyorum. Bu nedenle malum hadislere itibar edilmemesini savunuyorum. Bu hadislerin de uydurma, yanlış olduğu bilimsel metotlarla ispatlandı. Bu noktada Diyanet’in çalışması çok yaralı olacaktır.

DİPNOT: (*1) http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=134813

Gönderi tarihi:

Sevgili bozan camiden çıkmamış olabilirsin..

Bizden çok kur'an okumuş ta olabilirsiniz,

Herşeyinizde Hz. Muhammet (S.A.V) olabilir ve Heryerde Allah'ı anıyor olabilirsiniz...

Ama bu sizin benden daha müslüman, daha inançlı, daha iman sahibi ve daha bilgili olduğunuzu göstermez...

Rahman ve Rahim olan (Cömert ve affedici olan) diye başlayan kuran'ın özünde hoşgörü, saygı, sevgi vardır ki bunlar Allah kendi güzelliğini tamamlamak için İnsanı yaratmıştır. Dolayısıyla biz insanların herşeyine karışır olsaydı bizlere akıl vermezdi...

Neyse ki şükür aklımız da var, inancımız da ve insani olarak bilincimizde.

Yani bizler kendimizden eminiz.

Ama Allah ile aramada kimseyi rehber, kimseyi elçi ve kimseyi aracı koymam ve buna izin vermem...

................

Diğer taaraftan Kur'an hadislerin değişimi ile başlayan ve buna öncülük eden uzmanlar benim görüşüm doğrultusunda siz istesenizde, istemesenizde, beğensenizde, beğenmesenizde bunu kararlılıkla yapmaya başlamışlardır... (*1)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hazreti Muhammed’e atfedilen ancak doğruluğu olmadığı için temizleneceğini söylediği, özellikle de kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadislerin bir bölümü belli oldu.

Diyanet’in kadını aşağılayan hadislerin temizlenmesi çalışmasına kadın ilahiyatçılardan da büyük destek geldi. Kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı, küçümsemeyi onaylayan hadisler olarak gösterilen ve ayıklanması istenen sözlerin bazıları şöyle:

İsrailoğulları olmasaydı et kokmazdı; Havva olmasaydı kadınlar erkeklere ihanet etmezdi.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır, onları düzeltmeye uğraşmayın. Onlardan eğrilikleriyle yararlanın.

Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Cehennem halkının çoğunun kadınlardan olduğunu gördüm.

Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.

En büyük tepki Hz. Ayşe’dendi

Prof. Dr. Beyza Bilgin (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı): Kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasında gelenek, eğitim, kültürün yanısıra din de ister istemez rol alıyor. Özellikle Hz. Muhammed’e atfedilen uydurma hadisler, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sürdürülmesinde gerekçe olarak gösteriliyor. Bu noktada, Diyanet’in bir referans kitap hazırlığı içinde olması, uydurma hadislerden kurtulunması adına çok önemli. Hz. Muhammed’e atfedilen sözlere yönelik en büyük itiraz Hz. Ayşe’den gelmiş. Ebu Hureyye, peygamberin, ’Namaz kılarken önünüzden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazınız bozulur’ diye konuştuğunu rivayet eder. Hz.Ayşe, bu rivayete büyük tepki gösteriyor ve Hureyye’yi ayıplıyor, peygamberin böyle bir sözünün olmadığını savunuyor. Ancak bu ve buna benzer yüzlerce söz, peygamberin hadisi olarak kabul ediliyor.

Şiddeti savunan peygamber olamaz

Dr. Hidayet Tuksal: Hadislere baktığınız zaman iki tür peygamberle karşılaşıyoruz. Bir tarafta kadınlara karşı son derece nazik ve kibar; diğer tarafta ise şiddet dolu, ayrımcı, aşağılayan bir peygamber. Ben, kadınlara yönelik şiddeti savunan ve onları aşağılayan bir peygamberin olamayacağına inanıyorum. Bu nedenle malum hadislere itibar edilmemesini savunuyorum. Bu hadislerin de uydurma, yanlış olduğu bilimsel metotlarla ispatlandı. Bu noktada Diyanet’in çalışması çok yaralı olacaktır.

DİPNOT: (*1) http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=134813

Sevgili dipnot.

Kendinizce bir dini inanca sahip olabilirsiniz.

İsrailoğulları gibi ateş bize dokunmaz yalnızca biziz doğru olan gibi bir saplantıya sahip olabilirsiniz.

Kendinizi müslüman başkalarını samimiyetsiz bulabilirsiniz, milliyetçileri samimiyetsiz bulduğunuz gibi.

Uydurma hadisler konusunda malesef uzman da olmayabilirsiniz koskoca bir mevzu hadis külliyatı vardır bundan haberdar da olmayabilirsiniz.

Mevzu hadis bilgisi ,siyaset bilgisi gibi gastelerden devşirme biri de olabilirsiniz.

Bu başlığın doğrudan islamla ilgili olduğunu fakat yaptığınız alıntıların islamın farklı yorumlanması ile ilgili olduğunun da farkında olmayabilirsiniz.

Hadis usulü bilmiyor olabilirsiniz, bir müslüman için kurana muhalif ve onunla çelişkili deli saçması hadislerin mevzu olduğunu ve bu nyüzden müslümanları bağlamadığını bilmiyor da olabilirsiniz.

Camiye giden her adamı bilgisiz ve cahil addediyor da olabilirsiniz.

Ama bütün bunlar büyük puntolu yazıyorsunuz diye sizin söylediklerinizi kimsenin bilmediği anlamına gelmez bu biirr

İkincisi varsa bildiğiniz orjinal bir bilgi bizimle paylaşın da biz de müstefid olalım.

Ve üçüncüsü lütfen müslümanları bilgisiz falan zannetme zehabına kapılmayalım,

Şimdi islamla , bakın islamla diyorum islamın yorumlarıyla değil sıkıntınız nedir ?

İslamın yorumlarıyla bir sıkıntınız varsa onu da yazarsınız biz de izah ederiz.

Zira bilmiyorsak bağırmak değil, erdem olan bilene sormaktır..Buyrun...

bozan

Daha önce bu bölümde yazılmış şu başlığa da bir zahmet bakalım.....

YENİ BİR ŞEY YOK....., KENDİMİZ ÜRETEMİYORUZ.

Gönderi tarihi:

Çünkü;

.....

Dost sevgiler...

Hala anlamamakta güçlük çekenler..

Lütfen yazımı okursanız...

Evet okumak için değil anlamak için okursanız..

Ne demek istediğim çok ama çok iyi anlarsınız...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Çünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside ***** topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ***** kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar

düşmanımın düşmanı benim dostumdur.

konu başlığını açan arkadaş bir ülkücü kullandığı isimden ve yazıdan bu anlaşılıyor

konu islama yönelik bir eleştiri olunca

solcusu sağcısı ateisti enteli cumhuriyetçisi vs hepsi bir olur eeee ne yaparsınız

küfür tek millettir

neyse sadete gelelim

hatırladığım kadarıyla dine kimler zarar vermiş bakalım

bir zamanlarkendileri oruç tutmayıpta sokaklarda oruç tutmuyon diye adam döyen ülkücülerden başkasımıydı?

din adına vatan millet sakarya denir düğünlerde her türlü içkisinden dansözüne kadar her türlü alemi gerçekleştiren ülkücüler değilmi?

bir zamanlar solcu ve sağcı diye bu millet ne kadar kan döktü

fakat liderleri oturdular hiç bir şey olmamış gibi koalisyon oldular ve ecevidin önünde düğme iliklediler

niye ecevide saygıda kusur olmasın diye

menfaatler bir olunca tıbkı konuda olduğu gibi hepsi bir oluverirler

kime karşı?

amacım burda sağcı solcu tartışması başlatmak değil bilakis islamın dışında ne kadar anlayış varsa hepsinin ortak hedefi islamdır sözünün bir kez daha doğru olduğunu göstermek

Gönderi tarihi:

Arkadaşlarımız zaten Kur'an'ın ilimi, bilimi içerdiğini söylüyorlar.

Çünkü Kur'an' ilk emri de zaten "oku" dur ve zaten bilimle iç içedir diyorlar.

Yanlış söylüyorlar, günaha giriyorlar, maksatlarını aşıp Allah adına konuşuyorlar.

"Oku", gelen vahiyler için söylenmiştir.

"İlim" kelimesi ise Allah'ın gönderdiği ilimden yani salt ayetlerden ve surelerden bahsetmektedir.

Yani, Kur'an'daki "ilim" din ilmidir.

Son olarak ta bilimden söz etmek gerekirse, Kur'an'da bilim diye yazıp araştırırsanız "tek kelime bulunamadı" diye cevap alırsınız.

Kur'an'daki "bilim" sadece ve sadece o zamandaki gözle görülen "görsel olgular" dır.

Daha sonra sistemleştirilen bilim'den (pozitif bilimler) ve gelişmelerinden söz etmez.

Zaten bilimler de Kur'an'nın konusu değildir.

Kur'an yalnızca ibadet ve ahlak bilgileri içermektedir.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlarımız zaten Kur'an'ın ilimi, bilimi içerdiğini söylüyorlar.

Çünkü Kur'an' ilk emri de zaten "oku" dur ve zaten bilimle iç içedir diyorlar.

Yanlış söylüyorlar, günaha giriyorlar, maksatlarını aşıp Allah adına konuşuyorlar.

"Oku", gelen vahiyler için söylenmiştir.

"İlim" kelimesi ise Allah'ın gönderdiği ilimden yani salt ayetlerden ve surelerden bahsetmektedir.

Yani, Kur'an'daki "ilim" din ilmidir.

Son olarak ta bilimden söz etmek gerekirse, Kur'an'da bilim diye yazıp araştırırsanız "tek kelime bulunamadı" diye cevap alırsınız.

Kur'an'daki "bilim" sadece ve sadece o zamandaki gözle görülen "görsel olgular" dır.

Daha sonra sistemleştirilen bilim'den (pozitif bilimler) ve gelişmelerinden söz etmez.

Zaten bilimler de Kur'an'nın konusu değildir.

Kur'an yalnızca ibadet ve ahlak bilgileri içermektedir.

Bir hususta malumatınız varsa açıklarsınız amma ki ahkam kesemezsiniz. Bir hususta hiçbirşey bilmiyorsanız o zaman da konuşmazsınız zira söz gümüş ise sükut altındır der ve bir bilene sorarsınız.

Büyük filolog ve müfessir gibi ahkam keserseniz ve bildiğiniz tek şey de hiçbirşey ise şaşakalırsınız...

Sevgili büyük filologa soralım bakalım. Kuranın ilk emri okuymuş da onun da bilimle alakası yokmuş da diye uzuyor .. Buraya bir nokta koyuyorum kavramları çorba yapmadan ilerleyelim.. İlim meselesine geleceğiz.

Sevgili dostum. İkra yani ilk vahiy ne demektir bizi bir aydınlatır mısın ?

yalnız dikkat et , hatalı yanıtı bozarım, ben bozanım, buyur bakalım...

bozan

Gönderi tarihi:

Bir hususta malumatınız varsa açıklarsınız amma ki ahkam kesemezsiniz. Bir hususta hiçbirşey bilmiyorsanız o zaman da konuşmazsınız zira söz gümüş ise sükut altındır der ve bir bilene sorarsınız.

Büyük filolog ve müfessir gibi ahkam keserseniz ve bildiğiniz tek şey de hiçbirşey ise şaşakalırsınız...

Sevgili büyük filologa soralım bakalım. Kuranın ilk emri okuymuş da onun da bilimle alakası yokmuş da diye uzuyor .. Buraya bir nokta koyuyorum kavramları çorba yapmadan ilerleyelim.. İlim meselesine geleceğiz.

Sevgili dostum. İkra yani ilk vahiy ne demektir bizi bir aydınlatır mısın ?

yalnız dikkat et , hatalı yanıtı bozarım, ben bozanım, buyur bakalım...

bozan

Ne yani Kur'anı biz yorumlayamayız diye bir kaide mi var yahu...

Olmaz böyle birşey ve kabul edilmez çünkü akla ve mantığa aykırı bu tutum...

Kim bunu en iyi bilen hangi ulema, hangi tahrikat, hangi cemaat söylermisin lütfen bizde bilelim...

Üstelik Kur'anın yazılıp o tarihlerde sosyolajik, toplumsal, kültürel ve düşünsel yapısına bakıldığında bugün;

Az. Ali yorumu ile,

Az. Osman yorumu aynımı sizce.

Ya da Az. Mevlana vb.

Herkes ne yazıkki kendine göre bir inanç şekli belirler ve istediği dilde yorumunu yapar ve sonuçta allaha ulaşmış olur...

Yani insan buna bilimsel, akılcı, aydınlanmacı, çağdaş, modern ve kendi dilini kullanarak ve anlayıp özümseyerekyorumlarla Allaha ulaşamaz diye bir kaide mi var...

Lütfen insanları kamplara, kalıplara, cemaatlere, şekillere hayırarak dışlamanın, aşağılamanın ve onu yok saymanın bence hiçbir anlamı ve dine hizmeti yoktur, olamazda... Ki dine enbüyük zararı bu tip düşünen insanlar zarar vermektedir...

Araştırılmadan, incelenmeden, sorgulanmadan, aklın süsgecinden geçirilmeden hemen kabul edinilen dini bilgi "insanın ilk ne gördüğü ise onun sonucu olmuş olana hizmet eder" anlayaşıyla onu kalıpçılığa, darlığa ve tekdüze, yeknesaklığa ve fasit daire olgusuna sokar.

Bu da bunun farkında bilen olunmayan kişilerce dine yapılan en büyük kötülükten başka birşey değildir...

Sevgiyle kalın...

_______________________________________________________________________________________

NOT:

YAZILARMI BÜYÜK YAZMAMIN SEBEBİ GELEN YOĞUM BİR İSTEK ÜZERİNE OLMUŞTUR ÇÜNKÜ BAĞZI OKUYUCULARIM ÖZELLİKLE OKUMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKTİĞİNİ BELİRTMİŞLERDİR.

Sevgili Bozan arkadaşın bilgisine...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.